Škoda 110 R - česká legenda

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA - naše značka

• « 00 Reagovat !

foto

20.01.00  17:31

« Re: upravy motoru

nevadi, aj tak dik za aktivitu. Ale urcite mi budes vediet poradit cim a ako sa dolestuju sacie potrubia, kanaly a pod. samozrejme v amaterskych podmienkach. Este by som rad vedel, kde sa da zohnat ostrejsi vacka, silnejsie pruziny ... /na klasicke OHV/
    Dik, zdravim Ta
  • « 00 Reagovat !

foto

20.01.00  13:58

« Re: upravy motoru

jeste mrtvej nejsem, ale nechci tady jen tak generovat nejakou samoaktivitu.....

s tou literaturou ti moc nepomuzu, neco vydal Skoda autoklub v MB, neco z toho mam, ale je toho celkem malo. Jinak nevim o tom, ze by nekde neco vyslo.
  • 00 Reagovat !

foto

20.01.00  11:01

« upravy motoru

neverim tomu, ze erkari vymreli. Viete niekto poradit literaturu /nazov a autora/ ohladne uprav motorov, hlavne skodovacke OHV ?
  • « 00 Reagovat !

foto

14.01.00  08:11

« Re: dobijanie

ja tam mam taky 55A alternator s regulatorem (vnejsim - je to starsi provedeni alternatoru bez vestaveneho regulatoru). Zarovka mi taktez prosvita, lec dobiji to naprosto normalne - alespon dle mereni. POdle myho je nejlepsi to zmerit, nez se o tom jenom dohadovat..... tot vse.
  • « 00 Reagovat !

foto

14.01.00  07:26

No, ja tam relatko nemam. Ja tam mam polovodicovy regulator, ktery je pro 55A alternator nutnosti a me ta kontrolka nikdy neprosvitala, az pak kdyz jsem pridal 2 motor topeni. Jo a kamaradovy to taky jednu dobu prosvitalo a tak dlouho na to kaslal az rano auto nenatocil, protoze se mu baterka vybila pres prorazeny diody. To jen tak na povzbuzeni :-). Cau
  • « 00 Reagovat !

foto

13.01.00  16:56

je to naprosto normalni jev, diky konstrukci relatka. Zarovkou v kontrolce prochazi proud i kdyz nepatrny. Ten se pri zvyseni otacek alternatoru (zvyseni dobijeciho proudu) zvysuje, az lehce rozezhne zarovku. Pokud mate prasklou zarovku v kontrolce tak vam to nedobiji..... Takze to NENI PROBLEM. PS: s 55A alternatorem to je o neco zretelnejsi jev nez se standartni 35A.
    At Vam to i nadale dobiji tak dobre jako ted .....
  • « 00 Reagovat !

foto

13.01.00  16:01

dik... mam co robit cely vikend :)
  • « 00 Reagovat !

foto

13.01.00  15:39

Cau, tohle me eRo delalo taky. Vzdy kdyz jsem zapnul hodne spotrebicu (dalk.svetla, 2x topeni, sterace, radio) tak se me zacala rozsvecet v zavislosti na otackach motoru kontrolka dobijeni. Pri volnobehu nic a po pridani to v noci zarilo jak blazen. Po vymene regulatoru a generalce alternatoru (kde byly nacnuty diody) se neco malo zlepsilo, ale jeste to neco chtelo. Tak pak jsem prosel veskery ukostreni (mezi motorem a karoserii), kontakty (u regulatoru, na baterce,..), tam jsem nejake mouchy taky nasel a pak jsem jeste dal poradny lano od alternatoru k baterce (B+). Pak to teprv prestalo, ale kdyz ted pustim uplne vsechno tak to dela porad a to je podle me tim, ze nestiha alternator (55A).
    Praci zdar. JOHNY
  • 00 Reagovat !

foto

13.01.00  14:09

« dobijanie

prosim o radu... neviete co to znamena ked pri jazde mi svieti kontrolka dobijania? nie uplne, cez den to ani neni videt, pri volnobehu zhasne uplne a intenzita zavisi od otacok a zapnutych spotrebicoch... staci vymenit regulator alebo nestiha alternator? diiik...
  • 00 Reagovat !

foto

13.01.00  00:00

« Š130 RS

Omlouvam se ale mam posledni dobou problemy s emailem takze jestli jste mi nekdo psal kvuli tem dilum na RS tak prosim znovu a nebo radeji tel : 0603¨269770. diky
    jo a kdyz sleduju tu diskuzi o motoru tak mam jeden v garazi je to 136 favorit a predelanej tak aby sel do starejch skodovek a ma vsechny ty upravy co si o nich povidate :-) a jeste nejaky dalsi :-) takze jestli mate zajem.... me uz je k nicemu a kdyz sel do upravy tak mel najeto 18 000 coz je akorat zajeto
    hervert@humi.cz
  • « 00 Reagovat !

foto

11.01.00  12:51

« Re: úpravy

Ostra vacka, je vacka s "ostrejsi" charakteristikou otevreni ventilu.... napr 240,250,265, 280, 290, 300, 320 stupnu.....cim je cislo vyssi, tim je vacka ostrejsi... za ostrou bych povazoval v pripade skodovky min 265ku....
    Lestena hlava se vyrobi tak, ze vylestis kanaly a spalovaci prostory. Musis take slicovat saci a vyfukove potrubi s hlavou. Doporucuji tez vylestit saci potrubi....
    Jinak o montazi RS napravy ti toho moc nereknu, jenom tolik ze to byla naprava vlecena a pomerne znacne se lisila od napravy v Rapidu.....
  • « 00 Reagovat !

foto

11.01.00  11:07

tato tema ma velmi zaujala, ale rad by som konecne pochopil co je to ostra vacka, lestena ojnica chapem, lestena hlava uz ne. Dopredu dik. Tiez by ma zaujimalo ci mas nejake vedomosti alebo inf. o moznosti montaze RS zadnej napravy /ramena, poloosy.../za klasicku. Moja "RS" ju ma sice dost siroku /zadnu napravu/, snad tie najsirsie mozne kolesa, ale neni to povodne a keby som na to nedal 205/13 kolesa, tak to vyzera asi dost divne.
  • « 00 Reagovat !

foto

11.01.00  07:53

ja osobne mam celkem puvodni motor 1100 ccm, ostrejsi vacka, vylestena hlava, ventily, T-pisty, a lestene ojnice.... zadny snizovani hlavy apod...
    Je to shopny tocit min o tisic vic nez normalne, coz taky delam. Prevodovka je ctarkvaltni ze 120M.
    Uz jsem s tim najezdil tak kolem 30 000 km a nezda se ze by mely byt nejake problemy. Neni to sice zadnej trhac asfaltu, ale jezdi celkem slusne a nadmiru spolehlive.
  • « 00 Reagovat !

foto

10.01.00  23:43

Myslel jsem tím takové úpravy motoru použitelné v normálním silničním provoze a ty, které významně neovliňují životnost motoru. Takže spíš by mě zajímalo, s čím kdo jezdíte a jak se to osvědčuje v praxi.
  • « 00 Reagovat !

foto

10.01.00  16:49

« Re: 130 RS

mam zaujem, stevo.hec@ondrejka.sk
  • « 00 Reagovat !

foto

10.01.00  06:24

« Re: © 110 R

Bohuzel jedna se o neoficialni materialy pouze k ty zadni naprave, takze je prozatim dostane pouze hombre, jednam s vlastnikem prav o publikaci.
  • 00 Reagovat !

foto

07.01.00  17:53

« E-mail pro Chipmena

krcek@mbox.vol.cz
  • « 00 Reagovat !

foto

07.01.00  13:32

« Re: © 110 R

Chipmen - mel bych tez zajem - mail je pvt.mar@pvtnet.cz Tech 150kobyl a 180km mi taky vrta hlavou.
  • « 00 Reagovat !

foto

07.01.00  08:18

tuhle diskusi klidne rozpoutej. Co se vykonu tyce tak 150PS je trochu tak trochu mezni hranice. Jinak s takovym motorem uz se po normalni silnici jezdit neda. Volnobeh je nekde kolem 3000 ot, a pouzitelny otacky tak 4500 - 9000 ot. Zivotnost 00nic. K tem 180 km/h - tem bych i veril - neni problem pohybovat se takhle rychle ve Skodovce (trochu vice uprav nez jen motor). Jinak je o tom spousta cteni.
  • « 00 Reagovat !

foto

07.01.00  08:14

« Re: Š 110 R

ulet....sorry za predchozi prispevek - trochu jsem zapomel cist.....
    Lx k zadnim pruzinam nemam, ale jsou dve tol. tridy. Znacena byla jen v toleranci B - a to bilou barvou. Ty B jsou ty pravy - jsou tvrdsi....
    Jinak nevim o tom ze by ty predni byly nejak barevne znaceny.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…