Škoda 110 R - česká legenda
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA - naše značka
« Re: Olej II.
Proboha!!!! jenom nikdo nepoužívejte při výměně oleje vyplachovací olej. Ten se používal před 20-ti roky, ale dnes ne!!!. Proplachovací olej dnes již není potřeba, používal se v dobách oleje typu A. Při použití vyplachovacího oleje totiž zůstanou jeho zbytky v motoru, čímž si dotyčný zhorší kvalitu nové náplně, a výsledek je pak pro motor mnohem horší. Pokud někdo přechází ze syntetického oleje na minerál, nic se neděje. Pokud někdo přechází z minerálního oleje na syntetický, je už třeba si dát pozor. Nejlépe je použít nejprve polosyntetický a až při další výměně použít plně syntetický olej. A ještě jedno jsem chtěl říct. Co se týče olejů, chce většinou každý ušetřit. Uvědomte si ale, že polosyntetický olej naší české výroby, např. Paramo či Mogul, je mnohem lepší než jakýkoliv minerální olej Castrol, Total atd. A přitom stojí stejně. Pokud tedy někdo chce ve škodovce používat lepší a přitom levný olej, doporučuji olej České výroby - nějakou syntetiku či polosyntetiku. Ostatně co se týče olejů, dívejte se vždy na normy které splňuje. Budete se divit, kolik našich olejů je za nižší cenu srovnatelných ze zahraničními. -
« Pro fojta
Omlouvám se za pozdní odpověď. Pokud chceš vrazit do auta co nejméně při velkém nárůstu výkonu, tak bych ti doporučil úpravu hlavy válců, vačky, rozdělovače a karburátoru.
Cena této úpravy je 7.800,- Kč, doba trvání 3-4-dny. Více info na: d9chovan@ite.fme.vutbr.cz -
« Re: Sraz
S ubytovanim na Domasi by nemal byt ziaden problem.Po minule roky tam bolo tak malo turistov ze uz majitelia ani nevyberali vstupne do kempov (rozumej kempy Nova Kelca,Eva...;pre tych ktory to tam poznaju).Ale na Novej Kelci je aj jeden hotelik.Nic moc ale postacujuce. -
« Re: Sraz
tak se mi to libi, akorat s tim stredem mas pravdu. Praha a Kosice jsou dost od sebe. Jestli se Vam podari vymyslet termin, kterej nebude kolidovat s zadnou podobnou akci v cechach tak velmi rad prijedu (informace o srazu na slovensku neni pro mne nova a predbezne pocitam ze se tam ukazu - akorat bych mel zajem o zarizeni ubytovani predem.....pocitam ze to bude v kempu, ale to se domluvime tak tyden dva predem). -
« Re: Sraz
Fajn ak sa chcete stretnut ja som z Kosic.Tak a teraz vymislaj rozumny stred!
Ale teraz vazne.Ak je tu zopar slovenskych fanusikov prahnucich po stretnuti nech aj oni napisu.Mozno nieco podobne vyparatime paralelne niekde na Slovensku.Inac s velkym zrazom v lete na Slovensku to vyzera stale realnejsie.Pravdepodobne by sa to mohlo uskutocnit pri vodnej nadrzi Domasa alebo Ruzin ale zatial je to este stale otvorene.Blizsie info budem priebezne uvadzat na www.geocities.com/skodaclub.Slovaci nedajme sa zahanbit. -
to Johny - dobrej napad
to VSICHNI - odkud kdo jste, budeme urcovat "rozumnej stred" pro sraz. Chapu ze do Prahy to muze mit leckdo daleko. Takze kdo ma zajem se sejit: dejte vedet odkud jste at se mame taky kde sejit. Pokud bude ohlas a zajem dostatecny tak se taky sejdeme. Sraz se tremi ucastniky nema vyznam. A pokud se to vydari muzeme z toho udelat pravidelnou zalezitost. Myslim ze dva srazy rocne jsou docela malo (myslim tim Melnik a Jizni Cechy). -
« Sraz
Proc se nesejit? Ale urci si to spravne misto. Ja jsem treba z Vysokeho Myta a pokud bude sraz v Praze, tak je to docela dalka, zvlaste pokud by to dopadlo tak, ze by jsme tam byli 3. Mozna by to chtelo sehnat lidi a zjistit odkud jsou, odhadnou nejakej pribliznej stred a tam najit nejake vhodne misto. Pak by se myslim tech lidi sjelo vic nez 2. A nebo pokud by 20 lidi reklo ze do ty Prahy jedou, no tak jedu taky. Peknej vikend. -
« Re: nazdar lidi
já už taky R-ko nemám, ted mi před barákem stojí 136 a 1100MB, ale k erku se taky vrátim jenom čekám až bude nějaký se zdravim skeletem nechci ho totiž zase rok vyvařovat, mám nějaky věci na RS-ko tak ho chci postavit, když bude sraz tak jednu z těch mejch berušek přivezu ukázat -
« Re: nazdar lidi
ze by dalsi, dost aktivni skodovkar, ktery se chce obcas taky sejit??? no proc ne "fernet" neni vsechno. Akorat mne zarazilo, ze na posledni vyzvu k srazu mi nikdo neodpovedel a prijel jenom Chipmen (s nim se muzu sejit i bez srazu). Kazdoppadne to zkusime podruhe, treba se vase ucast zlepsi. Konkretni termin napisu pristi tyden a nebojte budete mit dost casu. mate vubec zajem se sejit osobne? -
« Re: Olej II.
Co sa tyka prechodov z jedneho oleja na druhy toho vela neviem, ale jeden znamy si zohnal flasticku Metabondu a odkedy to nalial do motora (105S)a prevodovky tak sa mu to kotula aj po rovinke tak ze mu zavidi aj jeho foter s novou Feldou a co sa tyka zhustnutia oleja pri vacsich mrazoch tiez sa to vyrazne zlepsilo, a vobec mu to nepresiaka o nic viac ako predtym.Ma to vsak par hacikov:0,25l flasticka stoji 900Sk ale to ju najprv musis zohnat. -
« Olej II.
Ahoj, skoda ze neodpovidate na muj prispevek ohledne toho oleje, je to pro mne celkem dulezite, protoze je nejvyssi cas olej vymenit. Takze jestli tedy nekdo ma zkusenosti s prechodem oleje syntetika -> mineral (asi Super Mogul), tak prosimvas se ozvete. Dik Fojt
Je to v pořádku, když na motoru 130 na volnoběh problikává nebo se dokonce rozsvítí kontrolka tlaku oleje? Hranice je těsně nad 800 otáček; přitom oleje je v motoru dost a je úplně nový (motor těsně po GO).