Škoda 110 R - česká legenda
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA - naše značka
-
« Re: Weber
Jo vrci dobre, jen me jeste neotvira na plno druhej stupen, jelikoz ma skodovackej plynovej pedal malej chod. Ted o vikendu bych to mel (snad) doladit. Taky konecne mam opiskovane disky (anglicky plechace) a ted je vezu na nastrikani. Uz by mohlo byt leto. Jizda na tech zimnich traktorech neni spatna, ale ty letni gumy - to se neda srovnat. Mejte se. -
« Re: Za kolik?
slusnej kus s minimalnima upravama od 15 kKc (to chce trochu stesti) jinak tak 25 kKc a vyse. Kolem 35 kKc (pokud te nechtej natahnout) by melo ve velmi solidnim stavu. Jinak to chce vzdycky videt atd atd... Zrovna minulej tejden jsem videl celkem krasny eRko za 41 kKc. (bez jakykoliv koroze, super lak, motor favorit, petikvalt, posilovac...) -
« Za kolik?
Kontrolni otazka: za kolik se ted da priblizne sehnat Erko v dobrem stavu (nemam bohuzel cas se v nem porad hrabat - jen se mi to auto proste libi - koneckoncu proto jsem tady kdysi zalozil tohle tema ;-), pokud mozno s trosku vykonnejsim motorem a petikvaltem? Ale nemusi to byt zrovna zadny kit s kotoucovkama vpredu, posilovacem, laminatovou karoserii a tak za sto tacu... To vite, konci mi leasing na auto a premejslim co budu delat s prachama, kdyz uz je nebudu cpat skofinu :-) -
« Re: Weber
Nejakou teorii jsem studoval, takze vim jak se skodovky upravovaly a i to ze se nejaky karburator Weber pro sportovni upravy pouzival. Ale jelikoz jsem tu knizku mel v rukach pred 2 roky a mel jsem ji asi tyden, tak bohuzel jsem si nezapamatoval presne cislo karburatoru. No a kdyz se kamarad zminil ze nejaky Weber ma, tak se ve me rozsvitila jiskricka nadeje, ze by to mohl byt kdyz ne presne ten o kterem jsem cetl, tak alespon nejaky podobny. Jestli je to presne on to do dneska nevim, ale kazdopadne jsem z vysledkem spokojen. Jo a je dobre si obcas misto studovani techniky precist alespon zakladni pravidla gramatiky :-). Mejte se. JOHNY_R -
« Weber
Cau lidi, tak jsem nejakou dobu uvazoval jak na aute(110R) jeste neco motoricky vylepsit a hlavne aby to moc nestalo, az jednou jsem potkal kamarada a pri vasnive debate o tom jak to slape jsme se dostaly ke karburatoru. Samozrejme padla i rec na Webery pouzite ve S130 RS a ja tak rikam: "Mit v eRku Webera, to by bylo neco!!" A kamarad povida:" Covece, jednoho Webera mam na chalupe ve stodole..." Tak ho po nejake dobe dovezl a ja koukam ze je to dvoustupnovy Weber(neco jako 34DMS -1.3Renault) bez podtlakoveho otvirani 2. stupne. Priruba vypadala stejna, jen ovladani plynu a sytice bylo uplne jine. Take mel 3cm silnou chlazenou podlozku. Na prirubu sednul uplne super, jen to chtelo delsi stefty, no a plyn se syticem jsme pak celkem lehce (asi po 18 hodinach badani a zkoumani) vyresily. A vysledek? Auto startuje studene o hodne lepe, jede bez sytice na 40° uplne super, drzi volnobeh bez problemu studeny i teply, teply startuje lepe, v nizkych a strednich otackach to tahne o hodne (subjektivne 40%)lepe. Merit to budu az na letnich gumach. A spotreba? Pri sportovni jizde a rychlosti 120-145 to zere asi (zatim moc nemereno) o 0.5-0.8 litru vice (tj.asi 8,5l/100). Pri normalni jizde a rychlosti 80-110 to zere asi uplne stejne. Presnejsi vysledky budu mit asi tak za tyden. Jo a jde mnohem lehceji ovladani plynu. Takze spokojenost nejvyssi. Jen me to nejak uz neprenasi spojka a docela silne prokluzuje (hlavne pri rozjezdu). Preji pekny vikend. -
« Re: Sraz
v melniku som bol minuly rok este bez skodulky, tento rok sa tam urcite ukazem aj s nou... som si vcera nahodil pirely do prednych dveri z fiata tipo... su o dost hrubsie ako povodne a tym padom je ovela jednoduchsie dopasovat stahovacky (ja som mal z bocnych okien dojem, ze su z ineho auta)... -
« Re: Olej II.
to s nasim aolejema sedi, davam ti za pravdu. K tomu vyplachovacimu oleji, samozrejme ze ho nejake mnozstvi zustane v motoru takze se smicha s novou naplni, ale kdyz mas motor starsi a slusne zanesenej je to celkem dobra vec. Jinak do motoru v dobrem stavu bych ho nenalil.
to CMT - co by staly dlouhy svody k RS vyfuku, popripade vcetne vyfuku?
Přihlásit se • Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!