Škoda 110 R - česká legenda
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA - naše značka
-
« Re: Prestavba (vetsi nez perestrojka)
Popíšu ti svou zkušenost.Vyřezal jsem konec tunelu úhlovou bruskou-potřebnou délku,ale nad podlahou-těsně nad lemem(kakže zůstala zachována kvůli tuhosti)zadní dvojité čelo jsem nařízl v rozích a probouchal dovnitř tunelu.Chybějící část jsem vytvořil z plechu a nanýtoval protahovacíma nýtama. Řízení-použil jsem původní hřídel volantu 120,k ní jsem si udělal držáky ze železa U a L do původního uchycení v kastli.Kloubový hřídel(z hřebenového říz.) jsem zkrátil asi o 7 cm.(rozřízl na soustruhu v prostřed-vložil středící kolík a zavařil),ještě pak dodělat držáčky páček blinkrů a světel.Ještě udělal nový deklík kolem kloubového hřídele a celkem hotovo.Pár dní poctivé práce a máš to taky hotový. Jo a ještě musíš samozřejmě zkrátit táhlo řazení. Kdybys chtěl vědět víc-email ladislav.ondrasek@zdarns.cz -
« Re: Prestavba (vetsi nez perestrojka)
tunel budes muset na konci rozsirit, protoze petikvalt je delsi a nevejde se tam. Takze konec tunelu "vybouras" (vystrihas a vyrezes) a svaris tam novej konec tunelu, akorat ze sirsi. Stejne tak se musi posunout pricka uvnitr tunelu smerem dopredu. K tomu rizeni: budes muset vytvorit otvor v karoserii kterym prochazi ridici tyc do vozu. Ridici tyc pouzijes ze 120 (dvakrat lomenou). Protoze je ale tahle tyc kratka, budes ji muset vhodnym zpusobem prodlouzit. Nejlepe kombinaci stare a nove ridici tyce.....reseni je vsak nekolik. -
« Prestavba (vetsi nez perestrojka)
Cau, potrbuju poradit, chci tedko az zacne bejt trochu teplo se pustit do prestavby eRka. Napravy z eMka, hreben posilovac, petikvalt, zkratka do toho prehazet celou stopetadvacu... Zadni agregat bych asi menil komplet celej (motor + prevodovka + poloosy) Mate s tim nekdo zkusenosti co me asi tak ceka za neprijemny prekvapeni? Tunel na petikvalt budu muset varit? Dika za kazdej tip. Honza -
« Re: Zdar panove!
s tim prehrejvanim ti toho moc neporadim, byt resim podobne problemy. Jakej mas chladic? Mas v aute olejovej chladic? co mas presne za motor? to jsou veci, ktery by bylo dobry vedet.
Co se tyka spoleru, tak neco se da sehnak u KOSY v Brandyse ([odkaz] jinak ja ted nakupuji u firmy Pascalplast na Slovensku. Vyrabej spoustu docela zajimavejch spoileru apod za jeste zajimavejsi ceny. Muzem o tom kdyztak pokecat obsirneji - napis na travex@mujmail.cz. -
« 130RS
potrebuju najit schpnou lakovnu za rozumny penize pro nalakovani meho zihadla, prestavuji karoserii na eRSo (blatniky, kapoty naporak..... a protoze mi na dolakovani zbyva jenom strecha, dvere a zadni celo tak to chci vylakovat cely.... nemate nekdo kontakt na solidni lakovnu?
Přihlásit se • Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!