Škoda 110 R - česká legenda

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA - naše značka

• « 00 Reagovat !

foto

03.07.00  07:11

« Re: dobijeni

Kamos mel alternator z Favorita ve 120 k plne spokojenosti, jestli je stejne uchyceni i v Erku nevim, ale asi jo. Jinak pokud se tam da mensi remenice tak to nedobiji vic, ale pri nizsich otackach, zase na druhou stranu je problem pokud rad a casto vytacis motor, alternator ma max povolene 10.000 otacek a normalni prevod vzhledem k motoru je 1:1,6 pokud ho jeste zvetsis tak by mohl byt uz nekde u 5500 pretocenej. Jinak normalni alternator zacina dobijet od 1200 otacek, zhruba 75% proudu dava od 2500 otacek a pri asi 4500-5000 otackach dava plny proud (otacky motoru, jinak pri vetsich otackach uz jde zase proud trochu dolu). Takze na volnobeh v podstate nedobiji zadny alternator, to se resilo az u favorita (ted nevim jestli staryho nebo novyho typu) kdy se prave kvuli tomu zmensovala remenice aby to dobijelo i pri nizsich otackach motoru, ale zaroven s tim se zacali pouzivat alternatory s max otackama 12.000.
  • « 00 Reagovat !

foto

02.07.00  15:07

« Re: Diplom ze srazu mi zachránil papíry.

Mel by sis ho natrvalo prilozit k technicaku :-)
    Dzon
  • 00 Reagovat !

foto

30.06.00  09:22

« podložky

Dík za ty kontakty, taky jsem je v annonci četl. Ja ale asi potrebuju vic než dva centimetry. Potřebuju je na zadní nápravu. Víte někdo další něco dalšího kolem podložek a hlavně toho, kde se daj slušný a hlavně lehký sehnat?
  • « 00 Reagovat !

foto

29.06.00  10:27

« Re: podložky

Myslim ze bych pro Tebe mel nejakej inzerat kde to nabizi. Neni to sice nejlevnejsi ale jde to. Ja mam teskou litinu na predku za 600 stovek. Nechal jsem si ji udelat a neni to tak hrozny. zatim mi to srouby nepresttrihlo :-) Na zadku mam M napravu. Tak tady mas ten inzerat
    Škoda 110-130 Rapid - hliníkové podložky pod kola k rozšíření nápravy, rozteč 130mm, sada 2cm, cena 1.200,-, sada 1,1cm, cena 800,-, Praha. Volejte, prosím, na Tel. 0606/81 54 36
    Podložky na Š 100-130 rozteč 100mm, i jednotlivě. Prosím volat po 19.hod. Tel. 0427/34 30 57
  • « 00 Reagovat !

foto

29.06.00  10:22

Chipmen , takze kdyz tam dam altik z favorita, melo by to bejt v klidu jo? Regulator je primo v nem a ulozeni je stejny jako u S 110R. Takze tam pujde dat v klidu. Taky jsem slysel ze se daji zvisit otacky alternatoru jinou remenici,m a pak to take vice dobyji. Je to pravda? Zrejme ted mam bud regulator nebo ty diody v alt. v haji.
    kazdopadne dik
  • « 00 Reagovat !

foto

29.06.00  08:55

Já to tak mám originál (Rapid 130). Jednou mi ten regulátor odešel a pak stačilo svítit a už se baterie nedobíjela (bez světel to ještě nabilo). Dal bych nový regulátor, myslím, že je stejný i do 120, ve slušném obchodě by měli vědět, který patří k 55A alternátoru. Pozor na těch 55A, to je maximum snad při 9000 otáčkách alternátoru. Nestačí sečíst proudy všech spotřebičů a myslet si, že když je to třeba 50A, že se bude za normální jízdy ještě i nabíjet.
    A taky může být odešlá některá dioda v alternátoru (je jich tam tuším šest).
  • 00 Reagovat !

foto

29.06.00  07:56

« Diplom ze srazu mi zachránil papíry.

Tak se vám ženem podle předpisů(abychom nikoho neprovokovali) ze srazu.Za kutnou Horou jsme zůstali jen dva z pěti.Před Čáslaví mi kolega s kanárem trochu odejel a mezi nás se dostala nějaká 120.U nějakýho přejezdu stáli hluchavky.Kanár projel(toho si nevšimli).Ale jak viděli přijíždět něco divného ,tak vyběhla celkem pohledná příslušnice a HALT !Klasicky -pane řidiči předložte .....,pak s kolegou koukají po autě a "Vystupte si"-pane řidič, jaké mají být na vašem autě pneumatiky ??(to ,že mi zadní dělené Metalexy lezly 5 cm. z blatníků jim asi nevadilo ??)Já na to nnno víte- Já takhle normálně nejezdím--Ona !! já se vás ptám ,jaké pneumatiky máte mít--Já nnno 165/80-13,ale zrovna jedu ze srazu a jinak na nich normálně nejezdím.Mírný úsměv na tváři obou polišů a Já sahám do auta pro diplom ze srazu.Ta příjemná příslušnice na to kouká ze slovy to jsem zvědavá co to máte,pak na to vy jste byl "jen druhý"(nevím jak to myslela ??).S kolegou to omrkli a povídají blahosklonně ."TAK JEĎTE".Já na to- děkuji moc a mírně jsem se uklonil-a oni "JEĎTE" tentokrát trochu přísně a já tedy v pozoru "Děkuji " a rychle sedám do auta a mizím.No není to tak zlé s těmi našemi policisty.
  • « 00 Reagovat !

foto

29.06.00  06:45

Postupem casu se delali seriove tri alternatory, 37, 42 a 55A, ktere se ruzne montovali do ruznych vozidel, to znamena ze na vymenu je nejlepsi ta 55 doporucuju ve verzi pro prvni favority, ty meli uz integrovane rizeni napeti primo v alternatoru, pokud nestaci 55 je mozne po upravach pouzit altik z felicie (70/90A) nebo avie (90A).
  • « 00 Reagovat !

foto

28.06.00  16:26

Mam tam ted dany alternator ze 130 a je to stejny Skoro aaz horsi. nevis jakej ma vykon ten ze 130. A poku mi teda doporucujes vymenu regulatoru, tak jakej tam mam dat......
  • « 00 Reagovat !

foto

28.06.00  13:48

Zkus alternátor pro Š130 nebo 105/120GL (55 ampérový). Já mám v Rapidovi 2x100 + 2x55W, padesátku baterku a jde to, dobíjí. (nedá se ovšem čekat, že to bude dobíjet na volnoběh nebo při popojíždění v koloně, ale tam se zase doufám nesvítí takovou rampou :-))) Regulátor se při změně baterie v rozumných mezích (50 Ah místo 40 nebo 37) měnit nemusí, v tom erku to asi bude chtít vyměnit s alternátorem i tu regulaci.
  • 00 Reagovat !

foto

28.06.00  13:38

« Brzdy

A jeste jeden problem mam. Zustava mi vyset leva predni brzda. tak jseem usoudil ze to bude valeckem. Ten jsem celej vymenil a ted chodi bajecne. Jenze po zabrzdeni a opetnem povoleni pedalu,leva predni brzda je stejne porad zabrzdena. Tak jsem vymenil dva roky stari hlavni brzd, valec za jety ale pry dobry a vysledek se porad nezmenil . Automechanik mi tek ze mam koupit celej HBV novej. To se mi moc nechce protoze si myslim ze to Tim valce,neni. Jo a jinak kdyz je ta brzda zablokovna tak kdyz povolim odvzdusnovci sroub tak se mi valecky ve trmenu vrati do spravny polohy a brzdaje odbrzdena. Nevite nahodou cim by to jeste mohlo bejt....Moc by mi to bodlo. Kvuli to mu jsem nejel na sraz...
  • 00 Reagovat !

foto

28.06.00  13:19

« dobijeni

Chlapi nevite nahodou kdyz mam na aute rampu s 6x 55 W jak to mam dobijet. Mam baterku s favorita a potreboval bych nejak poradit, jakej si tam dat alternator,nebo remenici,poripade regulator, tak aby mi to ty svetla dobylo. Ja kdyz jedu a svitim tak mam za chvili baterku uplne v prd. A potom uz nenastaruju. Porad vydim u ostatnich ze maji svetla jako prase. Muzete mi s tim nekdo poradit.
  • 00 Reagovat !

foto

28.06.00  10:22

« podložky

Chlapi, poradíte mi někdo, kde sehnat podložky pod kola s roztečí 4x130? Rozhodně ale nechci nejaký železný šmejdy, ktery budou těžký jako kráva. Jde mi o nejakej lehkej material. Teď jsem v Mělníku na jednom eresu viděl dokonce nějakej nekovovej material. Dubový dřevo? Dřevo to nebylo. Docela vychytávka.
    Tak co vy na to?
  • « 00 Reagovat !

foto

23.06.00  11:31

« Re: Sraz v Mělníku

Tak som sa na ten zraz tesil a nakoniec nepojdem. No co uz. Chudobny studak setri cely rok a potom tie prachy musi vrazit do semestralky a na Melnik nezvysi. Svinstvo ze. Tak si na mna aspon spomente pri dobrom ceskom pivecku. Ja budem popijat u nas v Kosiciach Saris a snivat o buducorocnom zraze.
  • « 00 Reagovat !

foto

23.06.00  08:58

uz mam ceduli taky hotovou, akorat graficky moc zdarila asi neni - ale ucel splni
  • « 00 Reagovat !

foto

22.06.00  13:24

Tak ja tam nakonec nejedu.. Nemam cas..
  • « 00 Reagovat !

foto

22.06.00  10:58

Tak jsem vcera uspesne udelal 2 veci. 1) vyrobil jsem si dle meho nazoru graficky zdarilou cedulku za okno na sraz. 2) Konecne jsem vydobil svuj ztraceny technicak. Kontrolujici technik se sice divne tvaril na me stale zacernene blikny, krasne zimni gumy a nijak zvlast ho nepovzbudilo ani to, ze jsem vymenil celni sklo za fungl nove. Nakonec jsme debatu ukoncili s tim, ze si tam stejne zase dam ty nizkoprofilace a samy dalsi krasny veci, takze jsem dostal technicak na nejakou chvili a uz se tesi na moji dalsi navstevu.
  • « 00 Reagovat !

foto

22.06.00  08:58

Ja budu mit venku zelenyho Fiata Cinquecento s s SPZkou PMN... cislo dam za okno taky je to dobrej napad....at se muzeme svolat. Jinak uz se tesim na setkani s dalsimi "ER - magory" (to vymyslela moje zena....). Zatim se mejte a at zije sraz.
  • « 00 Reagovat !

foto

20.06.00  16:29

No spatnej napad to nejni. Jen to mam trochu komplikovany z cestou. V patek vecer jedu od nas do Noveho Boru a brzy rano v sobotu jedu z Noveho Boru do Melnika. Do arealu zajizdet nebudu, budu zaparkovenej nekde na te odstavne plose pred tim arealem. Za okno si cedulku dam a jeste k tomu muzu hodit cislo na mobil, aby jsme se tam nejak sehnali dohromady. Auto jiste poznate - bude cele bile s SPZtkou UOH-.... Bilych eRek moc nejni, takze ho neprehlednete a za nejblizsim oknem smerem k silnici bude ta cedule. Jsem docela zvedavej jestli se potkame. Takze vam preju vsem stastnou a bez problemovou cestu (minule me v patek navecir odeslo dobijeni...) a tesim se navidenou.
  • 00 Reagovat !

foto

20.06.00  11:58

« ALL

Nazdarek vsichni, jsme tady novej a kdyz si tak procitam Vase prispevky zacinam mit pocit ze jsem asi o dost mene zkusenej. Ale snad to nebude vadit. hlavne mam na Vas spoustu otazek protoze mam dost problemu s tim mim Erkem.Ale o tom az jindy.
    Jinak do Melnika asi pojedu a souhasim stema cedulema za okno. Ja osobne tam budu mit teda KADEL Jsem z Prahy. zatim cus Kadel
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…