Škoda 110 R - česká legenda
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA - naše značka
-
« Re: To kamil*
S tebou je to těžký kamile* diskutovat.Ty jseš prostě zarytej odpůrce všech starších Škodovek a sám vlastníš pouze novější typ této značky. Navíc jsi vlastník auta, které bych si já nikdy nekoupil( myslím tím TDI 66 kW)nechal jsi si ho upravit na větší výkon protože se ti to motoricky nezdálo a nám vyčítáš, že si upravujeme a vylepšujeme svá auta. V čem je prosímtě ta tvoje Octavie lepší? Pro mě jelepší to moje eRko, protože pro dva stačí ažaž. Jízdní vlastnosti, které jsem ti popsal jsou lepší než u tvého auta, tak kde je problém ?? Máš navíc airbagy + ABS ? Kolikrát za život použiješ ty pytle ? A ABS nic moc pro člověka , který jezdí sportovní jízdou. Mnoho vyznavačů rychlých aut ho vypíná( v případě že to není možné z výroby, tak si ho nechá dodělat-to vypínání ), protože na suchu je ABS naprd. A ještě si uvědom že eRko je vlastně už taky VETERÁN.A povětšinou co kus to originál. Jen málo je jich opravdu v původním stavu. Proč se takhle nepustíš třeba do majitelů původních Felicií, taky si myslíš, že jejich auta jsou staré, rezavé-jízdy neschopné střepy, které napatří na silnici ? No a jinak v diskusi s Tebou končím, protože mne nebaví dokola ti opakovat své argumenty, na které ty neslyšíš. Laďa -
A jeste jedna vec - nelze samozrejme srovnavat stare skodovky s dnesnimi "akcnimi modely" Myslim ale, ze zalezi spis na jednotlivych kusech. Stejne tak jako jezdi po Cechach tisice prohnilych skodovek, jezdi po Cechach tisice prohnilych Opelu, VW, Audi, Fordu, Mazd, a ja nevim ceho jeste dalsiho. Dzon. -
Koukam ze se i zde rozmaha debata o tom jestli ma vubec skodovka pravo jezdit dneska po silnici. Nechci k tomu nic rikat, protoze nazor mame kazdy svuj, jenom chci rict ze eRko neni jenom nostalgie "drive narozenych". Me je 24, eRko mam 2 roky a nedokazu si predstavit, ze bych se ho vzal. Jenom pro predstavu memu eRku je 26, takze jsem u jeho zrodu urcite nestal a nez jsem si ho poridil, stezi jsem tusil, ze neco takoveho vubec existuje. Pro me je to nadhernej financne celkem dostupnej konicek, pozitek z udelane prace a nakonec samozrejme z jizdy. Dzon. -
Vase dve posledni reakce naprosto chapu a plne je respektuji.Uznavam, ze tuning erka je pro Vas ,,srdecni zalezitost,,.vzhledem k Vasem veku jde o jistou nostalgii,vzpominky na mladi apod. se kterym je ono erko jiste spjato.
O mnoho mene se mi vsak libi Vase zastavani a obhajoba starych skodovek co do jizdnich vlastnosti,spolehlivosti,vykonu a neustale srovnavani s o mnoho kvalitnejsimi vozy nynejsi produkce, mnohdy i presvedcovani, ze jsou na tom lepe.O tom pojdme diskutovat v klidu a bez vzajemneho osocovani.Kamil* -
to ladao - souhlas - je to srdecni zalezitost, ja po eRku touzil uz od chvile co mi ho rodice koupili na dalovy ovladani bowdenem pod stromecek pred spoustou let. Je to muj klukovskej sen, kterej si plnim a mam z toho hroznou radost. Jen tak mimochodem krom erka mam vzdy po ruce jeste druhy auto a zatim me zadny jiny nechytlo tak jako prave eRko. PS: posledni opravdova skodovka se prestala vyrabet v roce 1981... od ty doby nic moc... uz to neni ono. Sice priznam, ze jsou auta. ktery by me asi chtly (alespon se mi libej) ale stojej prilis mnoho a dat za auto nekolik milionu se mi zda prehnane....a proc si kupovat za spoustu penez nejaky "konfekcni auto", co se mi nelibi? -
Dík za uznání. Asi jsem něco do toho mailu nenapsal a sice tohle. Mít tohle auto- Š 110 R Coupé -je srdeční záležitost. Jednak mě vždycky přitahovaly Coupé. A semhle jaksi Golf žádné generace nepatří. Druhak- tohle auto už mám 21 let a tato přestavba je třetí a konečná. Třeťak- nikdy jsem při úpravách, které jsem dělal pro potěšení svého Já, neuvažoval o tom, abych se někomu vyrovnal, natožtak Golfu, který se svým pohonem předku nemá nikdy šanci. A ve svém věku, když už mi táhne na padesátku už nemíním a vlastně ani jsem nikdy nemínil měnit typ auta. No a za další si myslím, že jsme se s Travexrem dobře shodli na tom ,že něbezpečná jsou jakákoliv stará-ale nedržovaná auta.ladao -
« Bez nadpisu
To Ladao:Dekuji za tvuj mail.Musim konstatovat, ze to tve auto je skutecne designove velmi povedene.Z textu mailu jsem poznal, ze jsi opravdovy motoristicky fanda a muzu Ti rict,ze jsme dva.Ovsem nechapu proc sve usili a sikovnost venujes zrovna tomuto typu auta.Pokud by Ti jako etalon k tuningtovym upravam poslouzil, treba Golf 2 vysledek by byl jiste mnohem lepsi.Chapu treba , ze se Ti libi design erka, ale problem je v tom ze odhadem 70 % vsech uprav,ktere jsou z obrazku patrny museli byt realizovany jen, aby se to auto pouze vyrovnalo, co se tyce vlastnosti tomu golfu 2 v zakladu.Uvazuj o tom.Kamil* -
« Re: Radost
2rado: Krasavica. Fakt nadherne auto, pri citani rubriky som rozmyslal, co je to ta 1000MBX, ale vobec som netusil, ze existuje dvojverova skodovka. Paci sa mi, ale to je uz uplne veteran, a teda potrebuje vela starostlivosti. A na to nemam cas.
2traverx: Fianncie nie su ani tak problem, ale nemam cas s tym autom sa hrat a prerabat ho. Asi by som kupil rovno po renovacii, prerabku na 130RS, 5 kvalt, vlecna zadna naprava a trosku vykonnejsi motor. Ale pochybujem, ze by mi to manzelka schvalila. A garaz mame tiez len jednu, takze by asi nestravila, keby nase nove auto stalo vonku a eRka v garazi :-)
A este vyjadrim moj sukronky nazor - najkrajsie a najlepsie skody su 1000 az 100. Predtym neboli moc pekne (podla mojho vkusu) a 120 uz nebola moc dobra. Kedysi som 100vku mal, ale nemala garaz, ja som nemal peniaze, zobrali mi na nu papiere a tak zhnila - skoda jej :-( -
« Re: Radost
neznam nic hezciho nez krasny pocit z jizdy za idealniho pocasi po idealni silnici.....
pro lufa - na slovensku jsou dily na eRSO dostupnejsi nez u nas - mam na mysli laminaty, ktery u Vas stojej polovinu ceny v cechach. Sam je mam ze slovace a jsem vrcholne spokojenej a o dostupnosti bych si mozna dovolil polemizovat - zas tak drahej spas to neni i kdyz pecka to prece jenom je. Kdyz uz delas renovaci tak je v celku jedno, jestli to rovnou prekopes na RSo - rozdil max 10-15% ceny, kdyz na to pujdes rozumne.... ale to jen tak na okraj -
"-- skrytý --" 04.01.01 16:00
« 2Luf
..... a vytahoval ho na pekne slnecne vikendy, zajazdit si a uzit si radost z jazdy. Tak presne po tomhle pocitu jsem take touzil... a poridil tohle: [odkaz] Mam to jen na "nedeli" a v lete. 130RS jsem chtel rovnez, ale je to tak nedostupna kara, ze jsem to vzdal. -
« Zavidim vam
Fakt vam vsetkym tie vase krasne auta zavidim. V mojom detstve mal jeden nas sused eRku v oranzovej farbe a vsetci mu ju potajomky zavideli a ospravedlnovali si to tym, ze v tom aute rodinu aj tak vozit nemoze a je to neprakticke. Tak vsetci ostatni mali Ziguli, Moskvic alebo Skodu100. Od tej doby sa mi to auto paci, ako maly som sa otca casto pytal, preco aj my nemame take auto :-) Teraz nedavno kupil bratranec Skodu Rapid a mne sa vybavila krasna eRka a znovu sa mi vratila tuzba po tomto aute. Strasne rad by som si ho kupil, dal do poriadku a vytahoval ho na pekne slnecne vikendy, zajazdit si a uzit si radost z jazdy. Ale nemam cas travit dlhe hodiny v garazi pri aute. Po precitani tejto rubriky sa moj sen zmenil na 130RS. Videl som tu nadhernu modru na predaj a normalne som po nej zacal tuzit. Je vobec mozne na takto prerobenom aute jazdit?
Vsetkym vam fandim a drzim palce. A z kamil*a si nerobte nic. Fakt nie je umenie jazdit 200 po dialnici, uzka serpentinova cesta lesom, to je to prave zvezenie. A v aute typu 110R to musi byt fantasticky zazitok.
kamil*: viem o jednej Radide, ktora by ti natrhla * na dialnici aj v technickych usekoch. Dost silne mi pripominas OCTAVIEho -
"-- skrytý --" 04.01.01 13:36
« Re: Kamile*
Nemyslim, ze ma smysl v teto diskuzi nadale pokracovat. Vezmeme existenci lidi s utkvelymi predstavami, ze skodovky (stare) jsou nejhorsi na svete, jako fakt. Navic myslim, ze zde jde hlavne o snahu provokovat a vsichni na to tady skacete... -
o tom to prave, rozhodne nemam pocit ze nekde plavu 80kou, uz si konecne uvedom, ze nemam zadnou popelnici, ale celkem naslapnuty auto - rozhodne jede lip nez felicie a podobny moderni sracky. Ono totiz neni umeni jezdit nekde 200, ale jezdit bezpecne, coz a to mi promin rozhodne neni jezdit nepredpisove. Ja uznavam predpisy a jezdim tak, abych se pohyboval plynule, nikoho nebrzdil a zbytecne neriskoval pokutu. Myslim ze rozhoduje dojet do cile o 5 minut pozdeji zivej, nez drive mrtvej a o tom to je. Jinak bych rekl ze auto neni nebezpecny samo od sebe. Na vine je bud spatny technicky stav (ale to se neda rict jenom o skodovkach) a nebo ridic - znas to jaky pan takovy pes(vuz). Takze bych rozhodne na tvym miste nezobecnoval. Priste napis ne stare skodovky, ale vsechny stara auta ve spatnem technickem stavu a bude to naprosto spravne, pak s tebou budu souhlasit. -
To Travexr:Nemam pocit, ze se potrebuji jakkoli napravovat.S tim nadhledem a rozhledem je to spis opacne.Pokud by jsi ty sam mel tyto dve vlastnosti dostatecne rozvinute, urcite bys pak nejezdil a uz vubec se nezastaval totalne koncepcne zastaraleho a velmi,velmi nebezpecneho auta.Uvedom si, ze provozovanim takovych vozu riskujes zivot nejen svuj, ale i lidi, ktere vozis, pripadne, kteri te na svych cestach potkaji jak plaves osmdesatkou po dalnici.Ponevadz nemas zadne padne argumenty, kterymi by jsi mi tento nejen muj nazor vyvratil, je jiste jednodusi nazvat moje myslenky monologem.Kamil* -
2kamil*:
ja nechci byt vulgarni a rikat si ,ze jsi blbej (omlouvat te tim) nepotrebuju. Ja jsem svym prispevkem chtel rici asi toto: Proste mas svuj nazor a my mame svuj. Jenom nechapu proc nam svuj nazor neustale cpes. Ja ti taky necpu svuj, protoze s tebou se da vest pouze tvuj monolog. Chapu tvoji radost, ze nejsi sam kdo si podobne veci mysli. Ja taky nejsem sam a netlacim to do tebe. Proste si to nech pro sebe, nebo pockej do doby nez trochu dospejes a budes taky schopny poslouchat druhou stranu - pak muzeme spolu klidne diskutovat - jinak to bude zase jenom provokace. Az se tedy spravis napis mi na travex@mujmail.cz pokecame......
2erkari:
Nenechte se uz dal nejakym Kamilem* tocit, protoze je jako kafemlejnek kterej mele porad dokola a nemusite ho omlouvat - on snad neni blbej, jenom neumi diskutovat - je to proste "monologista" s velmi omezenym rozhledem a rozhodne mu chybi nadhled. To je cele. -
Ten prispevek nemel za cil Vas rozcilit.Jen jsem byl rad, ze muj nazor sdili pomerne znacna cast lidi a ja se s tim webem castecne ztotoznuji.Moje nazory, ze by jste meli s temi nebezpecnymi strepy jezdit na uzavrenych okruzich a neohrozovat jimi ostatni se tim potrvrdily.