Škoda 110 R - česká legenda
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA - naše značka
-
« Re: To travexr-trubky
Rado - dikec zitra to obvolam, nebo obmejluju - to si pres noc rozmyslim..... hele uz mam schematicky nacmarany kudy trubky a mam uz fotky (bohuzel se povedla jenom fotka z kufru, kde je videt ustaveni chladice a otvor pro protazeni trubek do kabiny) -
Travexi, ty jsi z Prahy, skus EKOTEZ, ti prodávají pro chlaďaře, jejich adresa je WWW.EKOTEZ.CZ, měli by ti prodat i menší množství než celé balení. Ale problém bude s většími průměry než 22, ty budou asi jen na objednávku. Další možností by bylo Pragopolair - WWW.PRAGOPOLAIR.CZ,nebo SCHIESSL WEB.TELECOM.CZ/SCHIESSL. Toto jsou všechno prodejní organizace které jsou prodejci pro chladící techniku a v sortimentu by trubky měli mít. Je jim jedno komu je prodají. Když nebudou mít aspoň poradí. Pokud ne, najdem někoho jiného. rade -
diky zy vycerpavajici informace, ale stale je zde maly problem, a to je baleni. Ja sice nasel jeste jine prodejce nize zmineneho materialu, ale nikdo neni ochoten prodan neco jineho nez cele baleni a to nejmensi cini 25 metru. nechcete nekdo taky trubky, ze bychom do toho sli napul? Pocitam ze cca 10 metru na auto staci dejte vedet na travex@mujmail.cz -
K měděným trubkám - Ferona má v nabídce trubky SUPERSAN - což jsou topenářské bez izolace, FRIGOTEC - chlaďařské, jsou o něco dražší, EUROSAN - s plastovou izolací kolem - velmi drahé, MEDGAS - pro medicínu - speciálně čištěné. EUROSAN, FRIGOTEC a MEDGAS se prodávají v provedeních tvrdých a měkkých. Tvrdé jsou v 5 m kusech a nedají se ohýbat, nebo jen obtížně, pro spojení a ohyby je třeba použít tvarovek. Měkké se prodává ve stočených svazcích po 50 a 25 m.Tyto se dají velice snadno tvarovat a je možno z nich vytvarovat vedení doopravdy všude. Rozměry těchto trubek jsou od 6 mm vnější po 108 mm vnější.( pro informaci jak je řada, jen vnější rozměry od 22 mm - 28, 35, 42, 54, 64, 76.1, 88.9, 108.) Potrubí je tedy možno z těchto trubek udělat. Pokud jde o dodavatele, kromě již zmíněné Ferony s tímto artiklem obchoduje a je asi největším dovozcem firma K.T.O Internacional ( nejsou to Kamarádi Táborových Ohňů, neplést si to) Třebechovice pod Orebem. Jejich adresa je WWW.KTO.CZ
Tam snad najdete více. rade -
« Re: 2travex: kopretiny?
Aha. No na těchhle jsem už žádné označení nenašel, kromě RTG v trojúhelníčku. Při jedné STK technik vytáhl nějaké měřidlo a strašil, že ty disky nejsou 5Jx13, ale 5,5 a že to tedy ne. Nakonec to ale nechal být. Ale ty dva roky životnosti mně docela děsí, já už na nich jezdím sedm let a kdoví, jak byly staré předtím, auto jsem s nimi už koupil. Nemluvě už o problémech se sháněním a kvalitou delších šroubů. Poslední, co mne zrazuje od výměny je fakt, že na plecháče se zase nedají dát gumy 185/70 a zrovna se mi nechce kupovat taky všechny gumy včetně rezervy. A s plecháčema z VW brouka (rozteč 130, 5Jx13") by mne u STK vyhodili nabeton a pochybuju, že by se daly sehnat levněji než originál škodovácké elektrony.
Btw kdyby ty elektrony někdo za mírnou cenu chtěl, tak se jich budu letos zbavovat (5ks disky 5Jx13", 4 gumy 185/70 (Barum Brillant OR57) a jedna 165/70 OR37 - rezerva. Z těch gum 185/70 jsou dvě skoro nové, dvě méně nové. Plus šrouby, tedy aspoň ty, které se podaří bez poškození vymontovat. -
« Re: 2travex: kopretiny?
rekl bych ze mas na mysli stejny kola. Pro jistotu oznaceni kola AT1308 pro 13" provedeni. Lze je obcas videt i v provedeni 14" jako AT1410 ale je to spise vyjimka (jen na okraj existuje clovek co je umi vyrobit nove - 14" - cena pak cini kolem 3500/kus). Kazdopadne chapu, ze s tim jsou na STK problemy, netusite jak se tvarej na siroky blatniky z RSky....... kola jsou proti tomu slabej odvar - muzete je snadno nahradit plechovymi.... -
« 2travex: kopretiny?
Prosímtě jak vypadají ty elektrony "kopretiny"? Nejsou to takové ty s osmi paprsky, které z vnější strany vypadají, jako by měly zhruba elipsový průřez (ale nemají, zezadu jsou duté)?
I ten elektron by odpovídal, koroduje to jinak než hliník a je to evidentně o dost tvrdší (ale nechce se mi zase věřit, že by to byl čistý hořčík). Ze tří STK jim to jednou nevadilo, jednou měli malé řeči a jednou velké, ale pustili (první dva případy Roudnice - letiště, třetí někde v Praze) -
« Re: PSYCHO
14" tam bejtnemusej muzes mit i 13" plechace, ale musis si je nechat zapsat do TP. Jediny schvaleny elektron je "otvirak" n ten je mozne pouzit je na Skoda 105-130 a Rapid/Garde. Vsechny ostatni lity kola nejsou homologovany a tak mas smulu. Zvlast alergicky jsou nekdy na tzv "kopretiny" - ty byly dokonce pouze pro soutezni pouziti a predepsana zivotnost je dva roky (horcikovy disk). Takze na STK byli naprosto v pravu, kdyz te vyhodili. Na silnici ti policajti muzou sebrat OTP, ale zalezi na ciste na nich takze to chce nenarazit na *. Tohle se tyka i nekterych dalsich uprav. -
« Re: Stírací lišty
Poradím ti jiné sametky.Kup si je z Favorita, odstřihni část vnitřního plastu a nalep je jako komplet na dveře( bez použití originál hliníkových lišt).Jediná nevýhoda je , že je budeš muset udělat ze dvou kusů a spojit-nejlépe u sloupku. Pokud stavíš originál veterána tak ti asi nepomohu.
Přihlásit se • Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!