Škoda 110 R - česká legenda
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA - naše značka
« Re: průřezy
jsem rad, ze se ti auto libi, apropo spoiler uz mam pripravenej v komore doma. Ty narazniky jsou bohuzel nutnost zvlaste kvuli cajtum, ale taky ridicum co neumej parkovat - kazdou chvili jsem mel rozmlaceny mlhovky jak lidi couvaj na doraz. Proto jsem jednak volil narazniky a jednak ctyroky celo, je v nem problem rozbit svetla (narozdil od rampy kde se daj nejen rozbit ale i snadno ukrast coz vidim jako velky problem - v Praze se krade jako o zivot za dva roky celkem 14 kusu zrcatek 3 kusy mlhovek a jedna sada list). Tu diru v cele jsem vykrajel nadoraz co to slo (alespon co do sirky, vysku jsem co nejvetsi abych zajistil dostatecny prisun vzduchu na chladic. Bohuzel se mi to taky az tak moc nezamlouva, ale funkcnost je funkcnost bohuzel. Ja mam ty diry strihany nuzkama (stejnejma jakejma se striha dira na stresni okno) lak nemas sanci poskodit, ale protoze maj ty moje prurazy pulcentimetrovej pertl, kterej je normalne vyklepanej tak sel lak do haje. Problem byl, ze bez pertlu se plech kapoty kroutil a vypadalo to hodne divne. -
« Re: průřezy
Protože mám v plánu ty díry udělat dost atypického tvaru, mám představu, že bych to udělal nějakou strunou ( ala Kájínek ) nebo nějakou coby lupenkovou pilkou na kov. S tím asi nikdo zkušenosti nemáte ? Mimochodem travexi koukal jsem se na to tvoje auto, líbí se mi jak jsi to vymyslel s těma nárazníkama, jednak to vypadá dobře ( myslím, že tomuhle autu vymyslet spojler aby to ladilo dá práci ) a jednak budeš mít pokoj od hluchavek. Co se mi moc nelíbí ( je to jen můj subjektivní názor ), tak to je ta díra v předním čele. Promiň mi to, ale připadá mi to jako brácha té nové 1203. Podle mého díra na chladič musí být spíš užší a delší aby předek opticky snížila a ladila s tvarem karoserie. -
« Re: průřezy
original mrizka v kapote se da udelat z mrizky na prednim cele z Karosy, bohuzel to nejde bez svareni. Pokud budes jenom strihat coby mrizku pouzijes tahokov, doporucuju ti zaklepat lem (tak 2-3mm pertl). Tim ale laku taky ublizis....muzes to zkusit zaklepavat pres gumovej spalek a plech nahrat tak na 70-80 stupnu, lak zmekne a plech se da ohnout. No uvidis sam -
« 110 R je pořád vychytaný auto
Musim Vám říct, že ERKO si mi vždycky líbilo,je to taková česká Alpinka. Upozorňuji, že v posledním Autotuningu je poměrně vychytaná verze,která stojí za vidění.Jinak já mám Rapida 89,protože nejsem až tak dobrej mechanik , abych si ERKO upravil k obrazu svému a nechat si to udělat tak se nedoplatim.Ale i u něj se chystám na trochu úprav. Kdybyste věděli o nějaké lahůdce,která se dá na Rapidu spáchat,klidně si nechám poradit -
« Re: chladič na 4očko
favo? nevim, u 120ky hlinikac poznas pouhym pohledem. spodem tim plechem pred nadrzi to asi dolu nedostanes (i kdxyz pokud chladic usadis hodne dolu a pouzijes nejakej nizsi nez je ve 120ce (napr dva vymeniky z topeni Karosa) a budes to mit jako pridavnej chladic pak jo.... -
« Re: chladič na 4očko
No ja prave nechci moc delat diru do kapoty... chtel bych odvod vzduchu nejak vyresit spodem. Premejslim jestli by to slo odvest tim plechem do je pred nadrzi... no a prave na to by musel bejt chladic napasovanej co nejvic vepredu. A i kdyby to spodem neslo, tak nechci delat klasickou chladicovou stenu... ale nejakej mene mista zabirajici odvod vzduchu. Jo a jak poznam chladic hlinikovej od normalniho ? Favo ma vetsi nez 120ka ? Dik Dzon -
« Re: chladič na 4očko
rozhodujici neni umisteni chladice ale umisteni chladicovy steny, musi bejt o neco vice vzadu a usazena tak aby proud vzduchu smeroval nahoru a sedelo to s dirou v kapote a tu nemuzes udelat moc blizko predni hrany (kapota je sklonena dolu a sel by ti tam vzduch naporem vrchem)..... nejdriv si prostrihni kapotu a usad pricku pak badej nad chladicem (alespon ja to delal zrovna tak (vystrihl jsem si stenu, volne vlozil do prostoru, prostrihl kapotu a pak usazoval chladic, tak aby byl pred otvorem v kapote.......no uvidis sam) -
« Re: chladič na 4očko
mezi svetlama asi 5 cm za plechem, a vyslo to tak akorat, pred chladicem bude laminatovy osazeni (momentalne je vymysleny a chystam se vyrobit kopyto abych ho vyrobil) za chladicem bude hlinikova stena (nebo laminatova polostena (hlinikovou uz mam sice skoro hotovou ale zacina se mi libit laminat (dobre se s tim dela a daj se delat tvary ktery bys z plechu musel lisovat), navic mi prijde skoda mit stenu pres celej kufr, zbytecne to zabira misto po stranach -
« Re: To travexr-trubky
Rado - dikec zitra to obvolam, nebo obmejluju - to si pres noc rozmyslim..... hele uz mam schematicky nacmarany kudy trubky a mam uz fotky (bohuzel se povedla jenom fotka z kufru, kde je videt ustaveni chladice a otvor pro protazeni trubek do kabiny)