Škoda 110 R - česká legenda

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA - naše značka

• 00 Reagovat !

foto

28.02.01  18:10

« add.mitom

Jo, tvoje auto znám a fakt to vypadá dobře. Jenom bych se bál asi těch elektronů, já půjdu určitě na hliníkáče.
  • 00 Reagovat !

foto

28.02.01  18:07

« add. vici

Koukal jsem na tvé stránky a super. Potvrdil jsi mě některé věci o kterých jsem se jenom domníval, např. teď už vím, že až vymontuji motor, tak ho dám k CMT. Až se dám do přestavby, tak to hodím taky na stránky, je to dost dobrý, hlavně co se týká poučení ostatních. Nevím, jestli mezi 175 a 185 může být znatelný rozdíl ? Měl jsi stejný vzorek a značku gum ?
    P.S. Co ten Clostermann ? Velký cirkus je moje kultovní knížka, mám ji od roku 1968 a spolu s Bufkovým bombardérem to byly jediné knihy ze západní fronty, které byly za totáče vydané. Dnes jich mám kolem stovky, ale Velký cirkus je jenom jeden. Překvapuje mě, že ještě dneska někdo něco ví o západních pilotech.
  • 00 Reagovat !

foto

28.02.01  08:23

« RE: RE: Predna naprava

Tie 14" disky s pneu 185/60 budu vyzerat OK. Rozhodne sa nemusis bat, ze by vyzerali male. Ja mam 205/50R13 - podla tychto udajov by to mohlo vyzerat, ze budu naozaj mini, ale vyzera to moc dobre (na elektronoch). Aby si mal predstavu, ako to vyzera, mrkni na www.autotuning.sk rubrika od citatelov/3.prispevok alebo www.tuning.cz/s110r rubrika kary/Milanovo eRo (tam mam aj verziu s prevarenymi plechacmi a 165/80R13).
  • « 00 Reagovat !

foto

27.02.01  22:26

« Re: RE: Predni naprava

cau,sice ero nemam,mam facko a ted i rapida,ale zjistil jsem ze se 185/60R14 je to o poznani horsi nez se 175/60R14. Ty 175 maji uz docela nizky profil a vetsi plochu styku s vozovkou, 185 uz je moc velky "balon". Rozdil je opravdu znatelny a vypada to s nizsima gumama i opticky lepe,ale to jen na okraj. www.vici.wz.cz/favo.html :o)))
  • « 00 Reagovat !

foto

27.02.01  15:47

meljsem 14" ky se 185/60R14 na predchozim erku, vypadalo to vselijak (disk je trochu uzky, takze se guma zavira k disku, sedelo to dobre a byl jsem spokojen. Nevim proc tam chces cpat 14" kvuli policajtum, vzdyt jsou pro erko alternativne povoleny 165R13ky, staci si to nechat za 10 Kc zapsat do TP....Je to povoleny stejne jako zmena rozchodu pomoci Mkovych naprav, ty byly alternativne povoleny take kvuli spatne dostupnosti ND v druhe polovine 80tych let. policajt na silnici ti nemuze na 13ky nic rict, protoze v OTP to neni
  • « 00 Reagovat !

foto

27.02.01  15:44

« Re: motor

filtr s vlozkou - poloprutokac, AC pumpa klasicka mechnicka. Cinil jsem pokus s elektrickou pumpou z 1203ky ale nebylo to ono (zivotnost a spolehlivost pumpy) zlata mechanicka a na BENDIXe se muzu vzhledem k cene vykaslat.
  • « 00 Reagovat !

foto

27.02.01  12:17

« Re: topení

hombré, ta širší pumpa byla ze 130cítky. Ta se nevleze do bloku 100-120.
  • 00 Reagovat !

foto

27.02.01  11:25

« motor

Znovu otevírám téma motor. Zajímalo by mě, jaký kdo používáte olejový filtr a taky benzínové čerpadlo ?
  • « 00 Reagovat !

foto

27.02.01  11:24

« Re: Velka pumpa - negativa ?

Já jdu taky do velké pumpy, myslím, že se tím nic nezkazí a praxe opravdu ukáže.
  • « 00 Reagovat !

foto

27.02.01  11:22

To je i můj názor, chtěl bych namontovat 14" disky a na to pneu 185/60. Nevím ale, jestli kola nebudou mít malý průměr a nebude to vypadat blbě. Ty 14" chci kvůli policajtům, tu šíři kol vždycky uhádám, ale velikost disku asi těžko.
  • « 00 Reagovat !

foto

27.02.01  08:46

na 185kach to sedi take o mnoho lepe nez na 165kach, ale 205 se mi zda uz trochu dost, prece jen prinos mezi 185 a 205 uz nepovazuji za tak velky s ohledem na vetsi namahani naprav, prevodovky a oo neco vetsi spotrebu. 205ky bych tam cpal az s poradnym motorem a prevodovkou.
  • « 00 Reagovat !

foto

27.02.01  08:42

chladic oleje pouzivam, a s velkou pumpou nejde pouzivat lihovy termostat, musis tam mit voskovy. Jinak dokud to skrti termostat je to v pohode, ale v lete pri rychlejsi jizde je termostat prakticky stale otevreny (alespon umeho auta ano). Podle mne nad tim nema cenu prilis teoretizovat, praxe vzdy ukaze. Ja jdu do velky pumpy, vzhledem k montazi naporaku.
  • 00 Reagovat !

foto

26.02.01  18:16

« cenové relace

Našel jsem na netu v bazaru erko v dobrém stavu za asi 90 tis. Kč. Myslíte si, že je to odpovídající hodnota ?
  • « 00 Reagovat !

foto

26.02.01  18:03

Jo asi máš pravdu, rozdíl mezi gumama 155 a 245 je 8 cm na kolo, to asi v poměru k poloměrům zatáček nebude tak moc vadit, akorát že sjedeš rychleji gumy a spálíš trochu víc paliva. Já ale půjdu tak na 185 bez podložek.
  • « 00 Reagovat !

foto

26.02.01  17:55

Já si myslím, že v ton moc velký rozdíl nebude, protože pokud je regulace průtoku škrcením termostatem, tak rozdíl průtoků bude dost malý. Co se týká odebíraného množství tepla z motoru tak to je cca stejné, naopak bych řekl, že menší teplotní rozdíl s větším průtokem vody je pro motor lepší. Zapoměli jste se zmínit, jestli používáte chladič oleje, což by na výsledek chlazení mělo mít také vliv. Někde jsem také slyšel, že se změnou pumpy se musel změnit i typ termostatu, že ten původní nedokázal proti té nové pumpě zavřít ?
  • 00 Reagovat !

foto

26.02.01  08:10

« RE: Predni naprava

K tym polomerom otacania prednych kolies: Tych "vyosenych" kolies (podlozky, prevarenie,...) by som sa az tak nebal. Do pravouhlych zataciek (s malym polomerom)urcite nechodis az tak moc rychlo, takze na kola neposobia tak velke sily, ako pri vysokych rychlostiach a teda to, ze to horsie sedi na ceste nie je az tak vyrazne (nebezpecne). Naopak vysokymi rychlostami prechadzas zatacky s tak velkym polomerom, ze rozdiel polomerov vonkajsieho a vnutorneho kolesa je minimalny (vychylka kolies od pozdlznej osi auta je mala) a to "vyosenie" kolies je zanedbatelne. Moja osobna skusenost je taka, ze na sirokych kolach (205/50R13) a s podlozkami (30mm vpredu a 50mm vzadu) to sedi lepsie ako pri seriovych kolesach bez podloziek. Navyse pri pomalej jazde a hlavne pri stati sa s "vyosenymi" kolami zataca omnoho lahsie.
  • « 00 Reagovat !

foto

26.02.01  08:03

"velka" pumpa me vetsi obezne kolo, z cehoz vyplyva, ze pri stejnych otackach dava vic vody nez pumpa mala, pokud je osazea na erku se zadnim chladicem (coz je standard - ten chladic) tak tiprutok vody skrti jenom termostat, a voda ti tece skrz motor i chladic prilis rychle (po zahrati a otevreni termostatu) v chladici se pak nestiha dostatecne ochladit. Sice to funguje, ale neni to uplne ono. Doporucuju original malou pumpu. Zamysli se nad tim, mas chladic, hadici, pumpu, motor, hadici, chladic a ted si predtav jak to tam fungujem (jak tece voda a co se s ni deje) a predstav si to pri prutoku vody rekneme minimalne o tretinu vyssim.....
  • « 00 Reagovat !

foto

24.02.01  20:20

Jo zapomnel jsem upresnit - TRAVEX psal
  • 00 Reagovat !

foto

24.02.01  20:20

« Velka pumpa - negativa ?

Nekde hodne dole jsi psal, ze velka vodni pumpa je pro zadni chlazeni "moc rychla" Dokazes popsat jaky to ma negativa ? Ja mam danej 120kovej motor na puvodni chlazeni a mam ho tam i s velkou pumpou a chvili jsem tam mel i malou remenici - ale kdyz to zjevne NEUNESLO topeni, tak jsem dal velkou. Teplota se mi drzi kolem 90° a kdyz to zenu tak leze i na 95 (ale nevim jestli muzu verit teplomeru) - proto jsem nechal velkou pumpu.
    Dzon
  • « 00 Reagovat !

foto

24.02.01  20:14

« Re: Zdravenie

Ja ac jsem v letech 80. eRkem jeste nejezdil (jeste tak na trikolce :-)) ), tak tento zvyk dodrzuju, kdyz to jde. Protijedouci eRka sice vetsonou nestiham, ale ty co predjedu, zdravim blinkry a vetsinou se mi dostane odpovedi dalkovejma :-) Je to opravdu dobrej pocit. Dzon
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…