Škoda 110 R - česká legenda
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA - naše značka
-
« RE:... RE: Vyfuk na 110R
Znova opakujem: Som IBA ZVEDAVY, aky to ma zvuk. Nic viac. Ma tam original MTX pre sk. A a som s nim spokojny a aj tam zostane.
K tym vyfukom na skodovku: Neviem aky vyfuk mas na mysli (jrl), ale nejaky univerzalny "tlmic" ladeny hlavne na zvuk to nevyriesi. Velmi dolezite su zvody a pokial maju byt dobre urobene, klasicky "tlmic" sa tam uz nevlezie - musi byt priecny a tych zase az taky vyber nieje. -
« Re: RE: RE: Vyfuk na 110R
Teda nechci vam kecat do vasich napadu s vejfukama, ale myslim, ze jako nejlepsi reseni je koupit ladenej vejfuk primo na Skodovku (videl jsem ho prodavat na Tuning 2001 v Brne, ale zapomnel jsem si vzit kontakt na vyrobce) a stoji to asi 3500,- Kc -
« Re: RE: RE: Vyfuk na 110R
u okruhovejch aut 100db limit nebyl, ten je byl predepsan pouze pro zavodni automobily s SPZ (tzn soutezni vozy) - podivej se do prilohy J technickych predpisu FIA. No ono ani origo LR nemusi byt to prave orechove, protoze kazdy motor je jiny a tohle bylo puvodne pocitany pro motor LR, ja jsem zkousel prepocitat RS vyfuk na svuj motor a lisi se to poctem otvoru v trubce v tlumici a umistenim prepazek, je ale otazka nakolik je mozne to presne spocitat, moje zkusennost je takova, ze vyroba vyfuku je dost alchymie a pokud ma byt vyfuk k necemu dobry je dobre ho spolu s motorem odbrzdit metodou temer pokus-omyl. Proste postavit vyfuk odbrzdit to a hned je videt, jestli je to ono nebo ne..... ja uz mam tuhle proceduru domluvenou a cena za pricny vyfuk pasovany na konkretni motor se pohybuje okolo osmi tisic korun +- tisic -
« RE: RE: Vyfuk na 110R
Priecny vyfuk tam mam a som s nim moc spokojny. Je to dokonca original MTX - kupil som to z jednej zavodnej 130ky (nie RS, ale LR). A aj ho tam necham. Ten napad z vyfukom z nejakej nadupanej motorky bol len taky ulet - som zvedavy aky to ma zvuk na eRku, ked na motorkach je to velmi pekne. Nic viac. Co sa tyka vykonu a tak, tak zvody by boli original 130, t.j. presne zratane (prudenie plynov). A tlmic, pokial je priechodzi to uz moc neovplyvni (pokial nie je ucpany) a motorky maju myslim priechodzie absorbcne tlmice. Ked sa to tak zoberie, tlmic tam ani nemusi byt. Okruhove RS mali namiesto tlmica len zahnutu ruru. Jedna taka RS je v muzeu v M. Boleslavi (ale pochybujem ze sa zmesti do 100dB). -
« Re: Vyfuk na 110R
neni lepsi se alepson trochu drzet puvodnich reseni? pricak mi prijde lepsi nez nejakej bastl, ono neni sranda udelat vyfuk a kvuli zvuku se to malokdy dela (efekt by mel byt jinde nez jen ve zvuku, to muzes jenom vybourat prepazky ze standartniho tlumice a kraval to bude delat taky) -
« Vyfuk na 110R
Včera som išiel po meste a preleteli okolo mňa dve motorky (500ccm alebo viac). Motorky ma síce nechávajú chladným, ale ten zvuk... Tak ma napadlo, aký by malo asi eRko zvuk, keby sa tam dal tlmič z nejakej motorky s objemom 1000ccm, alebo dva tlmiče z 5stoviek (2 trubky výfukového potrubia dole nespojiť do jednej, ale na každú zavesiť jeden tlmič). Viem, že je to extrém, ale ten zvuk by mohol byť geniálny. Nemáte niekdo eRko s priečnym (2-dielnym) výfukom a ochotného suseda s "lepšou" motorkou? Možno by to stálo za vyskúšanie. A možno by to aj cenovo sadlo niekde medzi remusy a Sebringy. -
« Re: Tlakomer
Kadle, máš na mysli elektrický tlakoměr ? Pokud ano tak, ho zapoj obdobně jako teploměr (princip budíků je stejný)- tedy pokud tedy máš český výrobek. Pokud tam jsou tam značky + a - tak je to víceméně jasné. Od čidla je to na nějaký - . Jestli máš něco zahraničního, bez značek tak ti asi neporadím. -
« Re: Gumy kolem předního okna
To ti dělal někdo co se motá kolem skel ??Jde přesně o to aby to sedělo kašlu na to aby to bylo jak z fabriky to je to poslední co mne zajímá sám asi máš zkušenosti když to netěsní co to dělá budu asi stavět další hundrtku tak scháním drobnosti aby to nevázlo .Dave -
« Re: Gumy kolem předního okna
jde tam dat guma bez klinku z (a tady jenom myslim )favorita nebo 120ky, alespon tak to vyresili na mym stroji, jinak mam i original gumu, ale je sice nepouzita, ale lety je ztuhla jde spatne natahnout na okno, chces li-ji klidne ti ji prodam za co jsem ji loni koupil tedy 450Kc bez klinku.
Přihlásit se • Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!
1000mbx@centrum.cz