Škoda 110 R - česká legenda
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA - naše značka
« Re: Zadni naprava
K ty zadni naprave - udelej nasledujici - vraz na auto ty kola co tam budou, a potom si zmer kolik mas mista k blatnikum (zmer radsi oba) - no a naprava ta to rozsiri na kazdou stranu tusim o 2,5 cm - pocitej radsi 3-3,5 - pokud tam tuhle vuli mit nebudes, budes muset vytahovat.... Dzon -
« 110R na DSF
V sobotu som nahodou pozeral akusi rally na nemeckej Sat-TV stanici DSF. Do toho programu vsunuli taky medailonik o 100 rokoch skodovky a jej uspechoch v automobilovom sporte. Taky prierez jej sportovou historiou. Davali tam aj 130RS. Hovorili tam o tom, co vsetko toto auto povyhravalo a ako dokazalo pobyt aj vykonovo silnejsie bavoraky. Velmi dobre sa to pozeralo a pocuvalo... -
« Zadni naprava
Davam na eRo eMkovy napravy. Podle 90% lidi se musi rozsirit (vytahnout) zadni blatniky, podle zbytku ne, jak to teda je? Jiste mate zkusenosti. Pokud tam dam elektrony (otviraky) tak se bez vytazeni asi neobejdu. Protoze mam pozinkovany blatniky nechci do nich lezt svareckou a delat kulaty lemy. Pokud jde o to vytazeni, nevite nekdo kdo to dela (okoli Brna) a za kolik? Diky za kazdou odpoved. -
« RE:... RE: Vyfuk na 110R
Znova opakujem: Som IBA ZVEDAVY, aky to ma zvuk. Nic viac. Ma tam original MTX pre sk. A a som s nim spokojny a aj tam zostane.
K tym vyfukom na skodovku: Neviem aky vyfuk mas na mysli (jrl), ale nejaky univerzalny "tlmic" ladeny hlavne na zvuk to nevyriesi. Velmi dolezite su zvody a pokial maju byt dobre urobene, klasicky "tlmic" sa tam uz nevlezie - musi byt priecny a tych zase az taky vyber nieje. -
« Re: RE: RE: Vyfuk na 110R
Teda nechci vam kecat do vasich napadu s vejfukama, ale myslim, ze jako nejlepsi reseni je koupit ladenej vejfuk primo na Skodovku (videl jsem ho prodavat na Tuning 2001 v Brne, ale zapomnel jsem si vzit kontakt na vyrobce) a stoji to asi 3500,- Kc -
« Re: RE: RE: Vyfuk na 110R
u okruhovejch aut 100db limit nebyl, ten je byl predepsan pouze pro zavodni automobily s SPZ (tzn soutezni vozy) - podivej se do prilohy J technickych predpisu FIA. No ono ani origo LR nemusi byt to prave orechove, protoze kazdy motor je jiny a tohle bylo puvodne pocitany pro motor LR, ja jsem zkousel prepocitat RS vyfuk na svuj motor a lisi se to poctem otvoru v trubce v tlumici a umistenim prepazek, je ale otazka nakolik je mozne to presne spocitat, moje zkusennost je takova, ze vyroba vyfuku je dost alchymie a pokud ma byt vyfuk k necemu dobry je dobre ho spolu s motorem odbrzdit metodou temer pokus-omyl. Proste postavit vyfuk odbrzdit to a hned je videt, jestli je to ono nebo ne..... ja uz mam tuhle proceduru domluvenou a cena za pricny vyfuk pasovany na konkretni motor se pohybuje okolo osmi tisic korun +- tisic -
« RE: RE: Vyfuk na 110R
Priecny vyfuk tam mam a som s nim moc spokojny. Je to dokonca original MTX - kupil som to z jednej zavodnej 130ky (nie RS, ale LR). A aj ho tam necham. Ten napad z vyfukom z nejakej nadupanej motorky bol len taky ulet - som zvedavy aky to ma zvuk na eRku, ked na motorkach je to velmi pekne. Nic viac. Co sa tyka vykonu a tak, tak zvody by boli original 130, t.j. presne zratane (prudenie plynov). A tlmic, pokial je priechodzi to uz moc neovplyvni (pokial nie je ucpany) a motorky maju myslim priechodzie absorbcne tlmice. Ked sa to tak zoberie, tlmic tam ani nemusi byt. Okruhove RS mali namiesto tlmica len zahnutu ruru. Jedna taka RS je v muzeu v M. Boleslavi (ale pochybujem ze sa zmesti do 100dB). -
« Re: Vyfuk na 110R
neni lepsi se alepson trochu drzet puvodnich reseni? pricak mi prijde lepsi nez nejakej bastl, ono neni sranda udelat vyfuk a kvuli zvuku se to malokdy dela (efekt by mel byt jinde nez jen ve zvuku, to muzes jenom vybourat prepazky ze standartniho tlumice a kraval to bude delat taky) -
« Vyfuk na 110R
Včera som išiel po meste a preleteli okolo mňa dve motorky (500ccm alebo viac). Motorky ma síce nechávajú chladným, ale ten zvuk... Tak ma napadlo, aký by malo asi eRko zvuk, keby sa tam dal tlmič z nejakej motorky s objemom 1000ccm, alebo dva tlmiče z 5stoviek (2 trubky výfukového potrubia dole nespojiť do jednej, ale na každú zavesiť jeden tlmič). Viem, že je to extrém, ale ten zvuk by mohol byť geniálny. Nemáte niekdo eRko s priečnym (2-dielnym) výfukom a ochotného suseda s "lepšou" motorkou? Možno by to stálo za vyskúšanie. A možno by to aj cenovo sadlo niekde medzi remusy a Sebringy.