Škoda 110 R - česká legenda
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA - naše značka
-
« Re: RE: Al kola
Mitom>Hele, moc se nevytahuj, já mám z defektoskopie zkoušku - (takže jsem nejchytřejší) :-))). Ale vážně, hlavně jsem chtěl Viciho varovat před "načerno" odlévanými disky. On to totiž byl dost rozšířený kšeft v době, kdy se tady nedaly elektrony sehnat. Když už jsme se o tom tak rozkecali, tak podle mě není největší problém v bublinách (mechanicky špatný odlitek) nebo trhlinách (namáhání v provozu) ale v materiálu který si ti "domácí majstri" míchali sami stylem : deset kilo hliníku, trošku hořčíku aby to mělo chuť, drobet mědi aby to mělo barvu atd. Co se týče trhlin, ty se kontrolovaly (a kontrolují i nadále) ultrazvukem. Na rentgenu nejsou vždy vidět.
Vici>ta rentgenová značka je každá jiná - výrobce si kontrolu dělal sám a tu značku si tam vyrážel taky sám. Co já jsem viděl, tak bylo kolečko s číslem, písmenem R a nějakým obrázkem. Nebo taky ovál s tímtéž. -
« RE: Al kola
Nejde iba o bubliny. Take kola sa do predaja ani nemali dostat - to sa malo znova roztavit a odliat nove. Malo... Ide o to ze "loukote" nie su "hlinikove smejdy", ale prave elektrony t.j. hlinik s primesou horcika. A ten horcik je ten problem. Tie kola su krehke a pri silnych narazoch mozu vznikat (a aj vznikaju) vonkajsie aj vnutorne trhliny. A prave pre tieto trhliny sa rentgenovali po skoro kazdych zavodoch (nie kvoli bublinam, tie su stale na tom istom mieste). Pre moznost tych trhlin im aj preto uz davno skoncila homologacia. Mozu sa ti totiz za jazdy rosypat. Aby to cele nevyzeralo ako odhovaranie od tychto najkrajsich skodovackych diskov - aj ja ich mam na svojom eRku. -
« Re: Al kola
OK, presne tohle jsem predpokladal. Jak takova znacka vypada? Ja mam na kare OZka a u tech takovej problem nehrozi takze jsem se o to nikdy nezajimal:o) Tyhle kola jsou pro pritelkyni na skodovku:o) A nerad bych aby si na nich natloukla. Uz jen proto jakej bude mit v te 120 motor... na nakych 90k musi byt poradna kola a gumy -
Vici>protože ji (rentgenovou značku) musí mít. Kola která si někdo odlije "doma do písku" mohou (a asi budou) mít nedolitá místa - dutiny - zvlášť v úzkých místech a v přechodech (z paprsku na ráfek apod.). Když to je na povrchu, je to vidět ale uvnitř to je vidět jenom rentgenem. A proto se všechna litá kola musí rentgenovat (nebo alespoň dřív se musela a policajti to kontrolovali i na silnici). To moje varování vychází z toho, že speciálně tyhle litá kola (ať se jim říká jak chce) se odlívali před cca 15 lety načerno leckde a lecjak. -
Mělo by to jít "zakytovat" hliníkovou pastou - lepí se s ní díry v hliníkových blocích motoru, opravují se s ní poškozené závity atd. To všechno za předpokladu, že ty kola nejsou ruplý a že je to jenom estetická úprava. Jestli to jsou ty klasický loukotě (říká se jim tuším kopretiny), co se montovaly na soutěžní eresa, tak se dobře podívej po rentgenový značce. Když jsem chodil na strojárnu, dole v dílnách se tyhle kola odlejvaly jak na běžícím pásu. -
« Al kola
Potrebuju radu. Sehnal jsem na skodovku takove ty osmipaprskace, nevim jak se jim odborne rika:o) Jsou ale v dost KO stavu, 1000 vrstev barvy a dost vyzrany povrch pod tim. Necham je otocit na vyvazovacce at vim jestli vubec ma cenu s nema neco delat. Pak je necham opiskovat. Nicmeme me zajima jak a jestli vubec lze opravit ten vyzrany hlinikovy povrch tak aby po nakomaxitovani ty kola byly aspon trochu k svetu.. dik -
« jen tak
....uz jsem zase tady, po kratke nezamestnanosti, kterou jsem stravil pod autem, srazu v Tabore a dovolene se opet vrham sem....... konecne jsem dodelal ty trubky k chladici o kterejch se tu debatovalo celkem dost - takze vysledek je tvrda medena trubka s letovanymi tvarovkami prumer 28*1, vapada to rozumne. Tenhle svatko-vikend probehjne tlakova a funkcni zkouska chlazeni a pokud vse dopadne dobre tak budu konecne POJIZDNEJ....chci podekovat vsem co se nejak podileli na prestavbe meho vozu (at uz radou, protinazorem nebo treba dodavkou dilu).... A protoze je auto od toho aby jezdilo tak bude k videnni na silnici denne na trase PHA-BNE -
« Re: RE: RE: Kuku
Alo jo 1600 bude,ale casem. ted totiz resim problem zvany STK. Mam totiz uz dost vylitanou 1450ku (koupil jsme ji starsi) a potrebuje zrepasovat a jeste k tomu ma blok jine cislo nez mam v technicaku. Reseni problemu melo byt takove ze se vymeni krouzky, daji nove vlozky a loziska a slozi se to do meho original bloku. Nakonec budou jine pisty (vrtani 78) + vlozky + prevrtany blok (obsak 1490) jina vacka a hlava..... takze v dusledku novy motor a proto bude 1600 az tenhle doslouzi.. spis ted uvazuju o 6tikvaltu ale nejsou penize.... -
« Re: RE: RE: Kuku
Rado, není umění tam nacpat takový motor, ale je větší umění udělat motor se znakem ŠKODA, který je podobný tomu původnímu, ale s dvounásobným výkonem a proto do toho jdu. Mohl jsem tam mít Forda 2,0 se stejným výkonem, jako bude v tom motoru 1,6 za stejný peníz.
Přihlásit se • Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!
jo z Benesova nejsem, jsem z Prahy, ale v Bene pracuju.