Škoda 110 R - česká legenda

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA - naše značka

• « 00 Reagovat !

foto

25.07.01  08:06

« Re: Olejovy chladic

Měl bych ho někde mít,kdysi jsem koupil novej a nebyl jeste namontovanej.Je ale bez hadic a šroubů,ty už jsem nesehnal,tak ¨nedostal možnost chladit.A hlavně ho musím někde vyštrachat,nemusíš ho mít zítra,viď?Napiš na alexandrn@seznam.cz a domluvíme se.
  • 00 Reagovat !

foto

24.07.01  10:08

« Olejovy chladic

Nema nekdo zbytecny funkcni olejovy chladic z Rka nebo LSa i s hadicema? Docela nutne ho potrebuju a neni boha ho sehnat. vici@centrum.cz
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 24.07.01  08:37

« Re: ERKO MR 1970

Díky za ochotu, sháním pro kámoše(mám aut dost), čím starší tím lepší, ale v origo laku.Rado
  • « 00 Reagovat !

foto

24.07.01  05:01

Jo ještě jsem zapoměl stav. Okouk jsem to jen tak ze zajímavosti. K šrotu to mělo daleko, koroze žádná rozsáhlejší, ale lak asi originál nebyl. na kilometry jsem nekoukal. Těžko říci, normální člověk by to za ty peníze nekoupil, fanda možná jo.
  • « 00 Reagovat !

foto

24.07.01  04:57

V Praze 7 v Argentinský (bazar jinak žádná sláva)hned na rohu Argentinská-Plynární. Barva erka je červená, cena byla 39.000,- Kč s poznámkou, že je to veterán.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 23.07.01  17:32

Kde v jakým stavu a za kolik??
  • 00 Reagovat !

foto

19.07.01  23:45

« ERKO MR 1970

Teď jsem viděl v Praze v jednom bazaru Erko r.v. 1970, který jsem doposud viděl jenom na fotkách
    v prospektech škodovky z té doby. Masku bylo pouze dvouoká uprostřed z lištou a nápisem uprostřed, víčko k nádrži nebylo pod dvířky, ale pod chromovým znakem škoda stejně jako u prvních Š100, navíc mělo ještě malé blinkry na bocích blatníků. Chyběla mřížka odvětrávání na třetím sloupku, na zadním čele byla mřížka pod světly jako u prvních Š100, nemělo ještě opěrky sedadel a palubku kolem budíků nemělo černou, ale hnědou jakoby z koženky, chromové ráměčky budíků atd. Docela jsem čubrněl. Tohle bylo asi jedno z prvních Erek.
  • 00 Reagovat !

foto

19.07.01  21:22

« vlečná náprava

Nazdar všichni érofilové, potřeboval bych pomoct s jedním problemem. chtěl bych na svim éru vlečnou nápravu, tak schánim nějaký informace.
  • « 00 Reagovat !

foto

13.07.01  12:17

« Re: RE: Webery

no ty Webery koupila moje draha polovicka od jednoho byvaleho zavodnika a chtela je dat do sve Skodovky. Nakecal ji ze pokud tomu nebude slapat tak to bude zrat min nez se seriovym karbecem, v dusledku ze to bude tak ze Favoritacky motor s udelanou hlavou a nakou starou vackou 280 a webrama bude mit 90k v pohode a bude zrat min nez seriova 120ka. *. Nastesti to koupila za jakztakz cenu. Postavime ji 1450ku s nakou rozumnou vackou a pojede to na normalni jezdeni daleko lip a nebude to zrat 15 v pohode a 30 naplno:o))) Chvili jsem uvazoval ze se ty Webery necham do sve kary jen tak nekdy na blbnuti,ale nak na to nemam penize, nebot jsem si poridil new motor.....
  • « 00 Reagovat !

foto

13.07.01  09:07

novyho webera bezne sezenes (schvalne rikam sezenes), ale je o neco vyhodnejsi (financne asi -30%) koupit karburator DelRoto coz je velmi zdarila kopie (myslim, ze dokonce licencni). Cena je nekde kolem 16 kKc ++ za DR a kolem 21 kKc ++ za Weber cena samozrejme za jeden kousek. Narazil jsem na to nahodou pri shaneni dilu k soupatkovemu jednostupnovemu karburatoru SUC o nemz se zminuji v predchozim prispevku. Ten staci pouzit jen jeden a cena vychazi celkem priznice - cca 24 kKc. Pokud jsou ty webery v dobrym stavu (nepotrebuji repasi) tak je cena 12 kKc vice nez prizniva.
  • « 00 Reagovat !

foto

13.07.01  08:58

« Re: jen tak

ten karburator cos mi prodal je celkem doost dobrej, akorat potrebuje drobnou repasi (cena kitu asi 170 USD - celej novej stoji mraky dolaru:-))), ale jezdi. Zkousel jsem ho na S110LS (stejny motor jako R) a jelo to bajecne az na spotrebu nekde kolem 16 - 30 litru na 100 km... Hodlam ho pouzivat jen na vybrane akce, kdyz budu mit chut. Na normalni jezdeni to neni. ALe jak rikam - nejdrive repase.
    jo z Benesova nejsem, jsem z Prahy, ale v Bene pracuju.
  • « 00 Reagovat !

foto

12.07.01  15:48

no nove nevim. cena by byla 12000 KC, dohoda mozna. Mimochodem ja jsem ze Sev. Moravy a na Slovensko to mam pres Bilou nakych 15km:o)
  • 00 Reagovat !

foto

12.07.01  14:42

« RE: Webery

Keďže som zo Slovenska, tak to pre mňa nie je moc aktuálna ponuka, ale aj tak by ma zaujímalo, koľko také skvosty stoja. Ozaj, vyrába to ešte stále niekto (dajú sa zohnať úplne nové?)???
  • 00 Reagovat !

foto

12.07.01  10:03

« webry

nechcete nekdo webery 45DCOE 2ks+sani na osmikanal. info na vici@centrum.cz
  • « 00 Reagovat !

foto

09.07.01  16:57

« Re: RE: Al kola

Mitom>Hele, moc se nevytahuj, já mám z defektoskopie zkoušku - (takže jsem nejchytřejší) :-))). Ale vážně, hlavně jsem chtěl Viciho varovat před "načerno" odlévanými disky. On to totiž byl dost rozšířený kšeft v době, kdy se tady nedaly elektrony sehnat. Když už jsme se o tom tak rozkecali, tak podle mě není největší problém v bublinách (mechanicky špatný odlitek) nebo trhlinách (namáhání v provozu) ale v materiálu který si ti "domácí majstri" míchali sami stylem : deset kilo hliníku, trošku hořčíku aby to mělo chuť, drobet mědi aby to mělo barvu atd. Co se týče trhlin, ty se kontrolovaly (a kontrolují i nadále) ultrazvukem. Na rentgenu nejsou vždy vidět.
    Vici>ta rentgenová značka je každá jiná - výrobce si kontrolu dělal sám a tu značku si tam vyrážel taky sám. Co já jsem viděl, tak bylo kolečko s číslem, písmenem R a nějakým obrázkem. Nebo taky ovál s tímtéž.
  • « 00 Reagovat !

foto

09.07.01  15:22

« Re: RE: Al kola

No potes, zlate moje OZka.... jenze na Skodovku asi hezci kola nez tyhle loukote nesezenu.
  • 00 Reagovat !

foto

09.07.01  14:11

« RE: Al kola

Nejde iba o bubliny. Take kola sa do predaja ani nemali dostat - to sa malo znova roztavit a odliat nove. Malo... Ide o to ze "loukote" nie su "hlinikove smejdy", ale prave elektrony t.j. hlinik s primesou horcika. A ten horcik je ten problem. Tie kola su krehke a pri silnych narazoch mozu vznikat (a aj vznikaju) vonkajsie aj vnutorne trhliny. A prave pre tieto trhliny sa rentgenovali po skoro kazdych zavodoch (nie kvoli bublinam, tie su stale na tom istom mieste). Pre moznost tych trhlin im aj preto uz davno skoncila homologacia. Mozu sa ti totiz za jazdy rosypat. Aby to cele nevyzeralo ako odhovaranie od tychto najkrajsich skodovackych diskov - aj ja ich mam na svojom eRku.
  • « 00 Reagovat !

foto

09.07.01  13:23

« Re: Al kola

OK, presne tohle jsem predpokladal. Jak takova znacka vypada? Ja mam na kare OZka a u tech takovej problem nehrozi takze jsem se o to nikdy nezajimal:o) Tyhle kola jsou pro pritelkyni na skodovku:o) A nerad bych aby si na nich natloukla. Uz jen proto jakej bude mit v te 120 motor... na nakych 90k musi byt poradna kola a gumy
  • « 00 Reagovat !

foto

09.07.01  12:34

Vici>protože ji (rentgenovou značku) musí mít. Kola která si někdo odlije "doma do písku" mohou (a asi budou) mít nedolitá místa - dutiny - zvlášť v úzkých místech a v přechodech (z paprsku na ráfek apod.). Když to je na povrchu, je to vidět ale uvnitř to je vidět jenom rentgenem. A proto se všechna litá kola musí rentgenovat (nebo alespoň dřív se musela a policajti to kontrolovali i na silnici). To moje varování vychází z toho, že speciálně tyhle litá kola (ať se jim říká jak chce) se odlívali před cca 15 lety načerno leckde a lecjak.
  • « 00 Reagovat !

foto

09.07.01  11:15

mam pocit ze se jim rika Loukote, Kopretiny jsou jine. Jo proc ta rentgenova znacka?
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…