Škoda 110 R - česká legenda
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA - naše značka
-
« Zdravenie
Ozaj, mrkol som do diskusie "Zpusoby dorozumivani na silnici" a nieco ma napadlo. V rokoch 80-tych, ked este moje eRko prehanal po cestach moj otec, bol krasny zvyk, ze eRka sa zdravili bliknutim. Nezalezalo na tom, ci sa poznali alebo nie, jednoducho na seba blikli. Bolo to moc mile. Preco tento pekny zvyk vyhynul? Ved eRiek je este stale dost a teraz by to bolo este viac cool... -
« RE: RE: Aky motor
Ono je to zatial aj tak cele skor teoreticke - nie som tak "v baliku", aby som si mohol kupit motor z octavie. (Ozaj, bavoraky maju pohon zadnych a motor vpredu; keby sa dal motor namiesto zadnych sedaniek, prevodovka(sekvencna) a zadna naprava tiez z bavoraka; co by bolo treba, to by sa skratilo,... 2000mi by v Brne videla iba moje zadne svetla - 2x za okruh :-) No, zase som sa zasnival... Lenze nekradnem, tak naspet do reality.)
Kazdopadne, keby som tam nechal sucasny motor :-( tak poloosi neskrutim. Akurat klesne maximalka a bude to horsie akcelerovat a lepsie brzdit. Eventualne by som mohol odtrhnut kolo, keby som jeho krajom nabehol na hrb alebo obrubnik. Ale to iste hrozi aj pri "prevarenych" alebo silne "vypodlozkovanych" diskoch (obe varianty teraz striedavo pouzivam) - aj tam je posunuta os kola (spomienka na hodiny fyziky: paka). Pri tych "valcoch" by sa vlastne iba vysunul vonkajsi okraj kola, vnutorny by zostal na svojom mieste, kdezto pri prevarani a podlozkovani sa vysuvaju obidva okraje. Tie "valce" mi teda pripadaju bezpecnejsie ako prevaranie a podlozky. -
« Re: Aky motor (RE: RE: Blatniky RS)
Travex má pravdu, pokud se chceš svézt, tak tam nemá cenu dávat širší gumy jak 185, je to akorát vyhazování peněz. Zrovna tak šíře náprav má určitý meze ( tipoval bych to tak na M + 10 cm při použití jiných pružin ), přes který nemá podle mě cenu chodit. Na tomhle autě je nejhezčí požitek z jízdy a všechny úpravy by měly směřovat k tomu, aby sis ho zvětšil a ne aby jsi z toho udělal obludárium, ve kterým se nebudeš moct pořádně svézt. Ty blatníky co máš bych pro tohle auto viděl jako naprostý ideál. -
« Re: topení
Takže pumpu používáte ze 120 ? Pokud si ale dobře vzpomínám, tak jsem jednou vlastnil 105 kde se mi vysypala pumpa, tak jsem tam dával novější typ a musel jsem u ní ubrousit lopatky oběžného kola abych to tam dostal. Nevíš náhodou jaké paramatry má taková pumpa ( průtok a tlak ) ? -
« Re: topení
velka pumpa je ze 120ky (ma vetsi vrtuli aby protlacila vodu trubkama az dopredu). Ja jsem zminil vyraz "rychla pumpa" cimz jsem myslel pouziti prave 120kovy pumpy v kratkem okruhu (originalnim) - rychlost prutoku vody by byla moc vysoka a nestacil bys vodu v chladici uchladit. -
« Re: Aky motor (RE: RE: Blatniky RS)
nevim co tam ma za motor ale vypada to jako 1,8T. Jeste si rozmysli prevodovku a zadni napravu, s tou sirkou gum se stanes aspirantem na ukrouceni poloos. Seriova prevodovka (a je jedno jaka jestli 4 nebo 5ti kvalt) snese dost malej kroutak, hlavne u diferaku (stalej prevod) je to problem, maximum bych sacoval nekde na 120nM. Vic bych to netrapil. Nevim jak se ti zdaj ty blatniky z Pascalplastu uzky, lae pocitej, ze s eMkovou napravou a standartnima plechacema ti pri gumach 185/70 bude chybet tak 6cm na sirku napravy..... to jeste jde dotahnout, vetsi sirka nez 195 nema naprosto vzhledem k podvozku vyznam, zvlast pokud jezdis kyvadlovou napravu..... -
« Aky motor (RE: RE: Blatniky RS)
Motor? Asi felda 1.9 alebo octavka. Felda je realnejsia. Alebo hodne moc upraveny favorit. Ono su to zatial aj tak vsetko iba uvahy - este som na sportke/sazke nevyhral a prescasy v praci nepomahaju. :-) Budem rad, ked tento rok stihnem celu karoseriu z laminatu. Inak, ono by to odlepil z cesty aj ten co tam mam, iba maximalka by dost klesla (trenie,...)
S tymto suvisi jedna otazka z mojho prveho prispevku (634). ERko spz. HKM-43-43, zlta s napisom carbon line (je na unicos.cz). Co za motor to tam ma on? Vyzera to ako octavia turbo (20V Ti). Nevie o tom niekdo nieco?
Přihlásit se • Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!
k tomu zdraveni, nevim jakna Slovensku, ale u nas tenhle zvyk jeste trva