Škoda 110 R - česká legenda
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA - naše značka
-
« C-vahadla
Zdravim, mam problem s rozlisenim obycajnych 120-tkovych vent. vahadiel a R-kovych (C). Okrem predliateho pism. C na vahadlach - ako sa daju poznat? Standardne 120-cinove mozu mat vytlak oleja bud hore na vahadle, alebo sikmo dole, maju 4 hlavne nosne kozliky a 2 krajne. Zaujima ma komplet vahadiel aj s capom. Ma R-kovy cap ine uchytenie? -
« Re: Motor svépomocí
Sraz teďka pořádá Džon,někde v hospodě na Praze 4.Nějaký info. je na jeho stránkách.Ještě ani nevíme kdy,ale už se těšíme:-).Stavíš se?:-)
Klika je v pohodě,žádný rejhy,ale jedno ložisko je má(téměř neznatelný na omak,takže ho tam nechám)Motor je erkovej,jeden z pozdějších(vana,karbec z s120)Vačka jak nová(alspoń z toho co jsem viděl -
Kroužky by se měly ještě dát sehnat v nějaké prodejně autodílů , která vede Škoda nebo přímo ve značkové prodejně. Musíš ale vědět jaký motor( 110 R,105,120 ??), rok výr. a nejlépe je vzít sebou na porovnání. Jo a ještě - ložiska na klice nesmí být poškrábaný( pokud ano, ale klika je lesklá bez odřenin je dobrá - tak vyměnit ložiska kliky, pokud je podřená klika tak nechat udělat výbrus a dát nový ložiska. Džon ti trochu poradí on to už dělal. Jo a jaký sraz bude, že tam nebudu ?? -
Tak nějak jak to napsal Dakos: očíslovaný jsou nejen hlavní ložiska kliky ale i ojnice, takže bys to přehodit neměl a pokud by se ti to tedy podařilo, tak je s motorem ámen. Jestli je vyběhanej motor se pozná podle toho jestli je na válci hrana , tam kde končí ta vyleštěná dráha pístních kroužků-zkouší se to nehtem, prostě po té hraně přejedeš a pokud je dost znatelná tak na výbrus( u těchto motorů většinou do 100KKm jsou válce dobré-hrana tam není, ale kroužky jsou fuč) a jestli jsou jen vyběhané kroužky se pozná tak, že se kroužek sundá z pístu- zasune do válce a pokud je ta mezera v kroužku velká tak jsou v * kroužky, někdy stačí vyměnit jenom ty kroužky alespoň stírací aby motor nebral olej. Kde ti odlehčí a vyváží setrvák i kliku v Praze se zeptej Džona s naších stránek s110r, on je přažák a už si to někde nechal dělat. Možná to i najdeš ve článku na přestavbu motoru z Feldy do eRka. Já jsem kapku dál od Prahy , já jsem z Vysočiny. -
« Motor svépomocí
Pokud nejde sundat,tak klepni do šroubů, popoleze.Setrvák musíš sundat.Že je motor dobrý poznáš, když je na šálách bez vůle.Ale takhle na koleně to pozná jen ten,kdo už v tom má nějakou tu praxi. Momentový klíč je potřeba na víka ložisek.Ložiska nesmíš přeházet a navíc, snad jsou očíslovaný.Dakos
Přihlásit se • Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!