Škoda 110 R - česká legenda

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA - naše značka

• 00 Reagovat !

foto

11.11.01  21:04

« Lesk jak blesk

Zdravim vás všechny pánové. Což takhle rozputat diskuzi na tema lakování auta, fígle, postupy, práce lakoven apod.
  • « 00 Reagovat !

foto

11.11.01  12:20

« Re: C-vahadla

Prave o iny prevodovy pomer mi ide. Chcel by som si ich zamontovat do mojej 120. Len neviem, ci to bez uprav pojde.
  • « 00 Reagovat !

foto

10.11.01  23:48

« Re: C-vahadla

Mám pocit, že mají i jiný "převodový poměr". A to bude asi nedůležitější. pro závodní účely možná ještě excenticky uložené. Případně úchyty excentrickými šrouby.
  • 00 Reagovat !

foto

10.11.01  22:03

« C-vahadla

Zdravim, mam problem s rozlisenim obycajnych 120-tkovych vent. vahadiel a R-kovych (C). Okrem predliateho pism. C na vahadlach - ako sa daju poznat? Standardne 120-cinove mozu mat vytlak oleja bud hore na vahadle, alebo sikmo dole, maju 4 hlavne nosne kozliky a 2 krajne. Zaujima ma komplet vahadiel aj s capom. Ma R-kovy cap ine uchytenie?
  • 00 Reagovat !

foto

10.11.01  16:57

« Vysočina

To Ladao:Odkud jsi z Vysočiny.
  • « 00 Reagovat !

foto

09.11.01  14:12

« Re: Motor svépomocí

Sraz teďka pořádá Džon,někde v hospodě na Praze 4.Nějaký info. je na jeho stránkách.Ještě ani nevíme kdy,ale už se těšíme:-).Stavíš se?:-)
    Klika je v pohodě,žádný rejhy,ale jedno ložisko je má(téměř neznatelný na omak,takže ho tam nechám)Motor je erkovej,jeden z pozdějších(vana,karbec z s120)Vačka jak nová(alspoń z toho co jsem viděl
  • « 00 Reagovat !

foto

09.11.01  13:02

Kroužky by se měly ještě dát sehnat v nějaké prodejně autodílů , která vede Škoda nebo přímo ve značkové prodejně. Musíš ale vědět jaký motor( 110 R,105,120 ??), rok výr. a nejlépe je vzít sebou na porovnání. Jo a ještě - ložiska na klice nesmí být poškrábaný( pokud ano, ale klika je lesklá bez odřenin je dobrá - tak vyměnit ložiska kliky, pokud je podřená klika tak nechat udělat výbrus a dát nový ložiska. Džon ti trochu poradí on to už dělal. Jo a jaký sraz bude, že tam nebudu ??
  • « 00 Reagovat !

foto

09.11.01  12:06

Ladao:Jo,zeptám-dneska si k Džonovi pro ten setrvák jedu,tak se hned opítám:-)Dají se ještě ty kroužky na erko snadno sehnat?Jinak dík:-)Hm-Vysočina,to je dálka-to se asi na srazu neukážeš,nebo jo?:-)
  • « 00 Reagovat !

foto

09.11.01  11:50

Tak nějak jak to napsal Dakos: očíslovaný jsou nejen hlavní ložiska kliky ale i ojnice, takže bys to přehodit neměl a pokud by se ti to tedy podařilo, tak je s motorem ámen. Jestli je vyběhanej motor se pozná podle toho jestli je na válci hrana , tam kde končí ta vyleštěná dráha pístních kroužků-zkouší se to nehtem, prostě po té hraně přejedeš a pokud je dost znatelná tak na výbrus( u těchto motorů většinou do 100KKm jsou válce dobré-hrana tam není, ale kroužky jsou fuč) a jestli jsou jen vyběhané kroužky se pozná tak, že se kroužek sundá z pístu- zasune do válce a pokud je ta mezera v kroužku velká tak jsou v * kroužky, někdy stačí vyměnit jenom ty kroužky alespoň stírací aby motor nebral olej. Kde ti odlehčí a vyváží setrvák i kliku v Praze se zeptej Džona s naších stránek s110r, on je přažák a už si to někde nechal dělat. Možná to i najdeš ve článku na přestavbu motoru z Feldy do eRka. Já jsem kapku dál od Prahy , já jsem z Vysočiny.
  • 00 Reagovat !

foto

09.11.01  10:29

« Motor svépomocí

Pokud nejde sundat,tak klepni do šroubů, popoleze.Setrvák musíš sundat.Že je motor dobrý poznáš, když je na šálách bez vůle.Ale takhle na koleně to pozná jen ten,kdo už v tom má nějakou tu praxi. Momentový klíč je potřeba na víka ložisek.Ložiska nesmíš přeházet a navíc, snad jsou očíslovaný.Dakos
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…