Škoda 110 R - česká legenda
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA - naše značka
-
« Re: RE: RE: Skoda 613 RS
Žádný srandičky. Když mi bylo tolik let jako tobě, tak jsem si chtěl postavit auto své konstrukce s podvozkem z T 613. Ještě mám doma nějaké skicy karoserie. Nikdy se mi to nepodařilo, ono to nebylo tak jednoduchý a tak to přeju alespoň tobě. Jo a to auto bez výfuku jenom z trubkou napříč pod nárazníkem jsem zkoušel už na naší 1000 MB v roce 1969. Takže ten zvuk a reakce sousedů znám velmi dobře. A nejen domluvy sousedů, ale i napomínání od policajtů a otce. -
« RE: RE: Skoda 613 RS
Aaaaa! Zase. Srandicky, srandicky... Ze ale do mna vrtas prave ty, Lado. Na tvojom eRku su seriove tiez len SPZ-ky. :o) A aj tie by si dal do farby vozu, keby sa to smelo... A co sa tyka vyfukov, poriadny sportak musi vydavat aj poriadny zvuk. Tym nemam na mysli tu trubku co som mal na zraze namiesto tlmica. To bol len ulet. Ked mne sa tie zlate pohare tak moc pacili a jeden som tak moc chcel... Mimochodom, zhod si doma tlmic a vytoc to na takych 6-7000. To je melodia... (No, susedia to v sobotu rano o 6:00 asi videli trochu inac, ale oni sa v tom nevyznaju...). Do tej 613 by samozrejme tlmice isli. Asi nejake vhodne naohybane remusy alebo im podobne. Aj ked... Ako si sam spominal, nenechal by som si utiect prilezitost, predviest na zraze, co dokaze V8... -
« Skoda 613 RS
Uz som ten blaznivy napad s krizenim tatrovky a skodovky skoro rozchodil. Ale od soboty v tom lietam zase. V telke na nemeckej stanici Kabel1 (v relacii abenteuer auto) ukazovali BMW X5 LeMans. Ten terennacik znizili o 30mm a narvali do neho 12valec pouzivany v "plackach" na LeMans. Tych 700 koni davalo maximalku 309km/h. A ten zvuk... (mal som to pustene cez bedne a dost nahlas, tak som to mal skoro ako "live"). To snad ani nemalo tlmice vyfukov. Cista brutalita. Nadhera... A teraz ma ospravedlnte, idem zhanat sikovne naburanu 613ku... :-) -
« Re: RE: T613 a Skoda
Já tedy nevím, ale tomu motoru asi bude jedno kudy půjde vzduch. On má takový veliký ventilátor, že néní problém aby si ho nasál odkudkoliv. Jestli oni při tom sprintu nesundávali klínový řemen pohonu toho ventilátoru, aby získali nějaké koně navíc. Ale i tak na 400 metrech by se motor neměl tak přehřát a vzduchem chlazenému motoru to vadí ještě míň. Tam je rozhodující teplota oleje. -
« Re: RE: T613 a Skoda
Tusim sa tu rozpravam sam so sebou... No, nevadi. Aspon mi nikto neodporuje...
Napadlo ma, preco by mohli byt problemy s chladenim motoru 613. Aj na pocitacoch sa obcas stava, ze ked sa odkrytuje, tak sa niektore diely hreju viac. Jednoducho ten vzduch neprudi tade, kade ma, ale inou cestou. Mozno je toto problem aj tej skodovky bez okien a kapoty. Vzduch ide "skratkou" a nie okolo motora.
Přihlásit se • Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!