Škoda 110 R - česká legenda

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA - naše značka

• « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 11.11.02  11:39

« Re: Zadne bubny

Starý buben je třeba přebrousit (či přestružit), jen pokud má vyryté drážky od toho vadného obložení, nebo pokud je šišatý. Ale já to tehdy neudělal, při stejné závadě (odpadlé obložení), a taky se nic nestalo. Podrápaný byl tehdy pěkně, a zadní brzdy se tak tak vešly do toho povoleného rozdílu 30%. Ale časem si to sedlo... Pokud bych ale bubny měnil, nebo nechával srovnat, tak jen oba zároveň.
  • « 00 Reagovat !

foto

11.11.02  11:19

Vratili mi vsetko, valceky ako som predpokladal boli iba trochu spinave, takze mam teraz doma rezervne. Horsie vsak je, ze moje Clio ma bubny ine ako zvysok Clii a tak bubon, ktory mi predali akoze zarucene dobry bol maly. Nastastie mi ho vzali spat a ja teraz zhanam novy zadny bubon. Pripadne vymyslam, ze by som ten stary dal vybrusit - da sa to, co na to treba?
  • « 00 Reagovat !

foto

08.11.02  12:39

Luf: IMHO Ti je klidně vrátí, ale v žádném případě to nebudou ty Tvoje. Ty už budou sloužit na nějaké fušce. Někdo to přeci zaplatit musí :-(((. Mně se stalo něco podobného, když mi vrátili díl (vodní pumpu), který prý MUSELI vyměnit a já zjistit, že je z jiného typu motoru. A běž zkusit reklamovat toto. Grrr.
  • « 00 Reagovat !

foto

08.11.02  12:04

Ja som dal auto na servisnu prehliadku a ubezpecili ma, ze je to iba oblozenie. Na druhy den vcecer volali, ze je v haji aj bubon a ten nemaju na sklade a ze ho treba objednat za 10tis SKK. Zlozit to tak, aby som presiel ku kamosovi to vraj neslo... Na druhy den som ho zohnal sam za 2tis, doviezol vecer do servisu a dnes to snad aj namontuju. BTW valceky sa predavaju original iba v sete 2 valceky a cele oblozenie za cca 5tis, ale jeden valcek stoji 1500 od inych vyrobcov a oblozenie cca. 1000, takze tam to neni az tak predrazene. Najhorsie je, ze je to robota na 3 hodiny a kamos by urcite nemenil valceky, ktorym IMHO urcite nic nebolo. No nic, na vlastnych chybach sa clovek uci... BTW som zvedavy, co mi povedia, ked si vypytam vratit povodne valceky, oblozenia a bubon.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 08.11.02  10:27

Jo, to se mi na jednom autě stalo taky, odpadla vrstva z pakny, a při couvání se to kousalo. Při jízdě dopředu to problémy nedělalo, a dokonce to i brzdilo... Co na tom opravujou 4 dny? A proč při tom vyměňují válečky? A válečky se prodávaj jen v páru, no to snad ne?! No, přesně mě to utvrzuje v mém názoru na autorizované servisy. Já to měl opravené za odpoledne, a to včetně cesty ke Štanglovi pro nové pakny, protože co je v háji jsem samozřejmě zjistil, až když jsem to rozebral...
  • « 00 Reagovat !

foto

08.11.02  10:26

Já jsem ti radil, ať si to necháš udělat někde jinde, s tím, že si seženeš díly sám. Ty díly nešly opravdu sehnat samostatně ? Jenom originál set ?
  • « 00 Reagovat !

foto

08.11.02  10:17

Zadne brzdy su v * uplne - odtrhol sa jeden segment z celuste a robil v bubne chaos asi 1000km :-( Vysledok - vymena oblozenia, valcekov (predava sa iba par) a bubna, v podstate banalita za nehorazne prachy (znackovy servis uz nikdy viacej). Trva im to uz 4 dni a ceny dielov su nechutne vysoke.
  • 00 Reagovat !

foto

04.11.02  10:57

« Ach jaj...

Pozeram, ze Dzon presunul diskusiu na host.sk/chat. A mam smolu... Tie su na "ciernom zozname" serveru mojho zamestnavatela. Takze namiesto diskusie sa kocham default strankou s napisom "Tieto stranky nesuvisia s vasou pracovnou cinnostou...". :o( Dufam, ze to tam dal Dzon len docasne. Dufam, ze tam prave nebezi diskusia "RS snadno a rychle" - asi by ma porazilo... :o)
  • « 00 Reagovat !

foto

29.10.02  11:13

Pokud se ta závada neobjevila, tak to bylo tím sajrajtem v bubnech. Pakny-čelisti jsou u bubnových brzd osobních aut plovoucí, takže se tím zaschlým nánosem mohla jedna pakna pohnout při couvání a zablokovat kolo. Při jízdě dopředu ji ten sajrajt vrátil do původní polohy, tak se kolo odblokovalo a po vyčištění toko nánosu v bubnu je to všechno OK. Pokud to brzdí normálně i na ručku tak by mělo být vše OK. Pokud by se to někdy opakovalo, tak to nechej prohlídnout nějakýmu mechanikovi. Tu prohlídku a jednoduchou opravu zvládne každý i ten co dělá jenom škodovky a pokud by tam byla nějaká větší závada tak to nechej opravit kdekoliv, s tím, že už budeš vědět co je tam za závadu a nemohli by tě ve značkovým servisu ojebat. PS drobné náhradní díly by se měly dát koupit normálně na objednávku i ve značkové prodejně.
  • « 00 Reagovat !

foto

29.10.02  10:20

Odvtedy sa zavada uz neobjavila. Znamena to, ze sa na to mozem vykaslat, ze to bolo iba docasne tym mokrom? Verim, ze v servise by nasli pokazene nieco, co je najdrahsie z celych brzd, pripadne ze sa neda objednat nejaka strunka samostatne, iba ako komplet oba nove bubny :-)
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…