Klimatizace

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse

• « 00 Reagovat !

foto

23.06.02  22:17

« Re: klima vs 1.4

Jenom pro info: Dodatečná montáž klima do MB C 220 ve značkovém stojí pouhých 120 litrů.
  • « 00 Reagovat !

foto

23.06.02  01:59

"Je rozumné si nechat do Astry G 1.4 16V nechat dodatečně dát klima. Díky"

Kdyz si to udelas sam a dily sezenes z bouracky, je to za vikend hotove, vim, kdo si to takto do Oktavky udelal, za den.

Ale jinak to vyjde na opravdový balik. Napr. dodelani klimy do Oktavky stoji cca okolo 40-50 tisic, pokud by slo o upgrade mechanicke klimy v Oktavce na climatronic, podle oficialniho ceniku ND jenom dily pro Climatronic (pokud uz je mechanicka klima) stoji cca 41000 Kč s DPH, práce může být za 5000 až 9000 Kč s DPH, takže si to celé spočtěte, automatická klima do Oktávky dodělat - cena řádově 100.000 Kč.

• « 00 Reagovat !

foto

23.06.02  01:39

« Re: Klima do renaultu thalia 1.4 16v

... a neznáte někdo názvy firem, kteří dělají do klimatizací? Tedy konkrétně domontování klimy do osobních aut (ne náklaďáky:), konkr. Octávka... Díky.
  • « 00 Reagovat !

foto

23.06.02  01:24

« Re: Klima laguna II

Jed to sice OT, ale možná že eB není ani nejdražší, možná ano,nevím,ale spíš jde o to, že jako jediná (možná na světě? rozhodně ale první na světě) umí pracovat s účtem z libovolného počítače, bewz porodu s instalací asymetrického privátního klíče pro SSL nebo jiné hlouposti, má nejvíc možností a zatím nejrychlejší transakční systém (ale to je dáno pouze tím, že má zatím málo klientů). Jak je vidět, osobní přístup funguje. No ve skutečnosti, pokud chcete trochu složitější věci, si ty lidi neví rady a chce to napsat mailem problém a i pak platí, že úroveň a rychlost komunikace je u eB na prvním místě, i když mě odpovídají stále stejní lidé (možná proto, že jsem je párkrát zdrbnul kvůli procesním chybám). Rozhodně eB je nejjednodužší a nejlepší banka, pokud má člověk pohodlný přístup k Inetu a nepotřebuje často vybírat hotovost.

Proti nákupu nejsympatičtější značky vozu nelze nic mít, ale služby prodejců v oblasti komunikace je katastrofa. Na maila Vám zpravidla odpovědí (pokud jde o Škodovku) pouze pokud se jedná o zájem o vůz a že by poskytovali (prodejci Škodovek) nějaké nadstandardní služby jsem si dlouho nevšiml.

• « 00 Reagovat !

foto

21.06.02  23:51

No podívejte se na to takhle. Třeba banka. Můžou vymějšlet různé věci a akční nabídky či nižší ceny, ale stejně pořád zůstávám u nejdražší banky v ČR. A to e-banky tedy bývalá Expandia. Vždy mě dostane individiální přístup k zákazníkům. Žádné přepážky a i když tam mám * prachy tak si na mě bankéř vyhradí čas a v klidu se mnou probere různé možnosti. A já mám pocit, že se mi opravdu váží. No takže i když není levná tak jsem stále u ní. To samé je to u automobilek. I když bude mít slevu XX% velkou tak to pro mě není důvod k zakoupení vozu pro svojí osobu. Koupím si vůz od automobilky, která mi bude nejsympatičtější a to jak fér přístupem tak i kvalitou služeb byť si za ní nechá připlatit. Hmm škoda, že mám Caddy ofiko zastoupení v ČR...
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 21.06.02  23:46

To holt musíš chodit k dobrým prodejcům - třeba Toyota Dolák v Příbrami to dělá...
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 21.06.02  23:45

« Re: to mitsi

V té Corolle jsou komplet kabely ke všemu elektrickému, co se do toho dělalo od zadních reproduktorů, přes hodiny, druhý větrák na chladič po kompresor klimatizace a její spínač. Motor to má řízený elektronicky kompletně, takže v tom by problém neměl být.

Před těmi 10 lety v tom taky ta klimatizace mohla být, jenže to ještě v ČR zase takový strašný vedra nebyly, takže tatík chtěl auto bez klimy, což byla vážně hovadina. A jelikož to auto mám prostě rád a nikdy ho prodávat nebudu, tak si do něj chci tu klimatizaci pořídit,ale zase víc než 10k do toho vrážet nechci...
  • « 00 Reagovat !

foto

21.06.02  11:31

nojo no holt u nas porad bezi skoda fresh edition jako vrchol marketingu :)
  • « 00 Reagovat !

foto

20.06.02  19:20

No nekecej, to už je jak v USA :-) Tak to zase fungovalo, tak že když byl novej model Cadillaca tak se dealer zastavil u některého z dosavadních majitelů Cadillaca s tím jestli si nechce vyzkoušet tento nový model... jo jo tímhle si zavazuje automobilka zákazníníky a ne akčníma nabídkama...
  • « 00 Reagovat !

foto

20.06.02  17:32

vo tom to je, kdyz prijedes do autosalonu renaultem 25kou tak ti A8cku nepuci ani kdyby ses zesral, kdyz ale predtim najarove koupis nejakou tu audinu A6 do firmy a jezdis tam do servisu tak ti sami poslou dopis jestli si chces A8 zdarma na dva dny pucit.
  • « 00 Reagovat !

foto

20.06.02  13:08

No a po mě dealer hodil klíčky od nového Jeepa ať si jedu sám. No a jestli chci na terény tak klidně :-) Pravda na weekend jsem ho půjčený neměl. Ale i tak jsem byl potěšen. To se jen tak nestane
  • « 00 Reagovat !

foto

20.06.02  12:11

kamile to ze jsi jeste nevidel ze by prodejce nepucil na dva dny auto jen znamena ze jsi spatny typ zakaznika, ja takhle mel moznost diky Auto Jarov prozkoumat dva dny A8.
  • « 00 Reagovat !

foto

20.06.02  12:10

jo tak s tou tvoji radou o nakupu ojetiny s puvodni klimou naprosto souhlasim
  • « 00 Reagovat !

foto

20.06.02  08:54

kamil*-nejlebsi by bylo zmerit teplotu uvnitr. Mam Scenica a klima se chova presne stejne. Nejprve temer vubec, to proto, aby se klima nachladila, potom zacne chvilku foukat vzduch z venku, aby se ochladily pruduchy a o neco pozdeji prepne na vnitrni chod a zacne odsavat teply vzduch, ktery postupne ochlazuje, kdyz se teplota blizi nastavene teplote, proud vzduchu postupne slabne. Az dosahne temer nastavene teploty, klima se prepne na vnejsi ventilaci a jen udrzuje teplotu. To ze se Ti zda horko muze byt zpusobeno slunickem, ktere se do Tebe opira, ale teplota uvnitr auta bude presne takova, jakou si nastavis.
  • « 00 Reagovat !

foto

20.06.02  00:00

Me je jedno co ta klima ochlazuje.Ja se v tom aute proste musim citit dobre, tzn, ze kdyz je takove vedro jako dnes tak chci mit v aute ihned chladek, coz mi octavka nabidla.Laguna nejprve nechladi vubec, pak se rozbehne naplno a posleze se temer vypne a v aute zustava dal vedro.
    Jinak jeste jsem nevidel, aby Ti prodejce zapujcil auto jen tak na vikend, byt jsi velmi vazny zajemce.To byhc pak mel na kazdy vikend jinou karu.Zacal bych treba 7-kou Bramborem.
  • « 00 Reagovat !

foto

19.06.02  22:27

Ten servomotor je nazývá "krokovací" teda alespoň u mě.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 19.06.02  20:38

Nechci teď polemizovat o technické stránce věci (já zas měl na Mits. Lanceru z té doby servomotor, který v určitém rozsahu ovládal škrticí klapku a tím řídil - tedy elektronika přes něj řídila - volnoběh). Na druhou stranu jsem velmi zvědav, kdo vrazí do auta, jehož zůstatková hodnota je někde na 50 tis. Kč, dalších 50 - 80 tis. Kč za domontování klimatizace. Ještě jsem takového člověka nepotkal! Pokud tu někdo jste, ohlaste se, prosím.
    PS: Pro všechny, kdo přesto dospěli k poznání, že "kdyby auto nemělo mít žádné doplňky, pak klimatizaci mít musí" (k tomu jsem já sám dospěl už před těmi 10 lety), mám jedinou radu - prodejte to a kupte si jinou ojetinu, ale s původní klimatizací!!!
  • « 00 Reagovat !

foto

19.06.02  18:21

netvrdim ze vsechna auta pred deseti lety mela "drive-by-wire" lec hodne aut pred deseti lety to melo, dokonce i hodne aut pred 14ti lety. Tim sem jen chtel naznacit ze to je mnoholet stara zalezitost a jeden zpusob jak se v tak starych autech kontroloval volnobeh.

druha zalezitost je mechanicky pres idlespeed control valve, kterej je ovladan elektronikou motoru a ciste jen otvira a zavira privod vzduchu. Banalni trivialni zalezitost. Zrovna Ford neco takovyho pouziva od nekdy kolem 85 roku.

Jestlize se vsechno zaplo a standardni volnobeh sel do kolen tak byl pouze vadny ci ucpany tento ventil coz je u fordu naprosto bezny problem a trpi tim vsechny fordy osmdesatych a zacatkem devadesatych let. Staci ventil demontovat (dva srouby) rozlozit mechanickou a elektrickou cast (dalsi dva srouby) promazat elektrickou aby se dobre hejbala civka (pokavad je stale funkcni coz je jinak by auto neslo nastartovat) a pistek co ovlada pist v mechanicke casti. mechanickou cast poradne vycistit aby pist tam moh do obou krajnich poloh coz obvykle nejde protoze to je po tech letech zasrany a proto pri plny zatezi utika standardni volnobeh. Obvykle se taky zasekava v druhy poloze, coz pak zpusobuje ze volnobeh je nekde u 1200-1400 otacek.

Je to naprosto bezna vec a pouzivaji ji vsichni vyrobci s elektrickou strikackou a aspon zakladnim managementem motoru. Jestlize neco takoveho je ve scorpiu z roku 86 tak nevidim duvod aby neco takovyho nemela mit toyota

Takze sice silne pochybujes hezky ale z zcela spatne dedukce zalozene na tom ze na fordu to bylo vysrany, coz mne neprekvapuje protoze ford to ma udelany blbe a ten ventil se zacne zasirat uz po trech ctyrech letech provozu.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 19.06.02  16:27

Oprava: za tu "desítku" vždy patří ještě slove "let", tedy dohromady "10 let". Inu, je hrozný vedro!
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 19.06.02  16:26

Reagoval jsem pouze na příspěvek č. 549 - domontování klimatizace to 10 staré Toyoty Corolly. Silně pochybuji o tom, že všechna auta před 10 měla automatické (ať už elektronicky - "drive by wire" ještě nebylo, či jiným způsobem) dorovnávání volnoběhu: pokud si to dobře pamatuji, tak např. u Fordů před 10 lety když se "všechno elektrický zaplo", tak šel standardní volnoběh do kolen...
  • « 00 Reagovat !

foto

19.06.02  13:58

« Re: Klima do renaultu thalia 1.4 16v

Pocital bych s tim, ze to bude stat neofic. od Renaultu 50tKc +-10tKc
  • 00 Reagovat !

foto

19.06.02  12:35

« Klima do renaultu thalia 1.4 16v

Mate niekto predstavu kolko by stalo domontovanie klimy?
  • « 00 Reagovat !

foto

19.06.02  12:22

Jo to dělá elektronika automaticky. Stačí když se sepne větrák chladiče, tak otáčky taky poklesnou a pak jsou zase v normálu.
  • « 00 Reagovat !

foto

19.06.02  12:12

to snad umi kazda elektronika, bud tam je normalni system a idlespeedcontrolvalve kterej to zaridi, stejne tak jak to zaridi kdyz zapnes na volnobech vsechno elektricky co mas a ono to srovna zpet na normalni otacky, nebo to je cely elektricky bez plynovejch lanek a udela to ta elektronika.
  • « 00 Reagovat !

foto

19.06.02  07:11

« Re: to ace

ace: [odkaz] , ale dneska se mi to nechtělo otevřít. Adresa je ale správná.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 18.06.02  23:28

Pozor ale na jednu drobnost: nejde jenom o domontování kompresoru, výměníku, vedení aj., ale také o to, zda je elektronika daného auta z výroby připravena na provoz klimatizace. V praxi to např. znamená, že v případě sepnutí kompresoru si bude umět přidat plyn, resp. dorovnat volnoběh. Pokud tato podmínka není splněna, pak prostě po sepnutí klimy motor na volnoběch chcípne!
  • « 00 Reagovat !

foto

18.06.02  22:18

ATX: Jo ? Vážně ? Nemáš na ně kontakt ?
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 18.06.02  20:50

fakt? to zní možná zajímavěji, než to vrakoviště.. a je takových firem víc?
  • « 00 Reagovat !

foto

18.06.02  19:57

« to ace

Klima je úplně jednoduše domontovatelná... Taková firma jako např. DIAVIA má tyhlety dodělávky na vozidla traktorem počínajě až po kde co.
  • « 00 Reagovat !

foto

18.06.02  19:53

No a je ta předělávka reálná ? Ono to totiž není vůbec žádná * dodatečně montovat klima a popravdě každej kdo říkal, že si jí domontuje to radši vzdal...
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 18.06.02  19:45

Já osobně si jí chci (spíš musim, jelikož už se to nedá vydržet) donamontovat do 10 let starý Corolly - jenže shánět budu po vrakáčích, že...
  • « 00 Reagovat !

foto

18.06.02  19:05

To vždycky žasnu: Chcete klima, nebo airbag. No, manželka chtěla airbag. :-))) Nekamenujte mě, ta rubrika, kde jsme to probírali, je kdesi v archivu :-)))
  • « 00 Reagovat !

foto

18.06.02  16:52

nechci ti do toho kecat, ale kolik tě to bude stát ? Tyhle dodatečný bastly většinou stojej tučnej balík...
  • 00 Reagovat !

foto

18.06.02  16:17

« klima vs 1.4

Je rozumné si nechat do Astry G 1.4 16V nechat dodatečně dát klima. Díky
  • « 00 Reagovat !

foto

18.06.02  15:27

Jo to je přesně řečeno. Klima ochlazuje vzduch a ne tvůj obličej, nebo jiné části těla.
  • « 00 Reagovat !

foto

18.06.02  15:26

• « 00 Reagovat !

foto

18.06.02  14:43

kamil*-pokud chces u automaticky klima u Renaulta, aby ti foukala na tebe, tak toho nedosahnes, ona bude foukat vsude kolem, jen ne na tebe. Proste ochlazuje vzduch ne tebe, to neni Octavka!
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 18.06.02  14:28

Ty kamile*, proč sis tu lagunu vůbec kupoval, když se ti na ní teprve teď skoro všechno nelíbí? To ti to u prodejce nepůjčili? Ani třeba na víkend? Když jsi byl vážný zájemce?
  • « 00 Reagovat !

foto

17.06.02  10:38

vtip byl v tom ze ve skopku to neslo demontovat aniz bys sundal kryt motoru atd :)
  • « 00 Reagovat !

foto

16.06.02  02:03

to Keyser_Soze: Šestka ji ještě má. Ale celá údržba je v tom, že vyčistíš tu plastovou přírubku, co je napíchnutá do sací roury, od karbonu. Já jsem to dělal evidentně poprvé na tomhle autě, tedy po 177 tkm, a na chodu motoru se nic nezměnilo.
  • 00 Reagovat !

foto

15.06.02  23:06

« Klima laguna II

Ma nekdo aut. klima v Lagune II?Jak se Vam jevi?
    Me prijde oproti climatroniku mene ucinna.Co vy na to?
  • « 00 Reagovat !

foto

14.06.02  16:31

kazdopadne to je ve scorpiu problematicka vec a jsem rad ze ji muj baworak nema :)
  • « 00 Reagovat !

foto

14.06.02  15:46

Ne, je to líná elektronka a nekecej nám do toho :)))))))))))
  • « 00 Reagovat !

foto

14.06.02  15:23

to Keyser_Soze: ICV je volnoběžný ventil, nic víc, nic míň.
  • « 00 Reagovat !

foto

14.06.02  15:21

je to super :)
  • « 00 Reagovat !

foto

14.06.02  15:15

ta zahalciva elektronka zni lip :)
  • « 00 Reagovat !

foto

14.06.02  13:31

Hm, lze to prelozit jako "ventil regulace chodu naprazdno" nebo taky "zahálčivá elektronka hubící úspěch" :-). Vyber si.
  • « 00 Reagovat !

foto

14.06.02  11:41

Keyser_Soze: přesně tak. Ono když ty díly nakupuješ podle anglicky psaných katalogů, v manuálu jakbysmet tak pak člověk zná anglické názvy a do češtiny to není schopen přeložit ani kdyby se zvencnul. Zvlášt když není technik. Tedy např. já
  • « 00 Reagovat !

foto

14.06.02  11:29

ATX: Jo a ještě jsem si uvědomil, že anlíd jenom premium :-) Dokonce to mám napsany :)

[odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto

14.06.02  11:12

vo tom to je, kdyz jsem jeste delal do fordu tak sem byl napichlej na anglicky technicky maillisty, komunikoval s cosworthi tovarnou a podobne a dodnes nevim jak se rekne idle speed control valve cesky ackoliv jsem ho delal na asi deseti autech :)
  • « 00 Reagovat !

foto

14.06.02  09:06

Ne, plnou V-power :-) a tripák mám nastavenej na metriku
  • « 00 Reagovat !

foto

14.06.02  02:02

No jo, vono je to tak napsaný na krabici, tak tomu tak všichni říkají... No pořád lepší než ne zcela dobře oslyšená slova typu "haupna", "bufero", "sileblok" apod.. Hele ace, a když tak přijedeš třeba k pumpě, hlásíš "natural obyč" anebo "10 galáčů anlídů"? Jo a do "tajrů" napouštíš bary nebo megapascaly?
  • « 00 Reagovat !

foto

14.06.02  00:00

Já nevím všichni tomu říkaj gasket já tomu říkám gasket tak to budu používat i dál. Nicméně se moc často po dílnách kde jsou EU auta nepohybuju. Takže asi zažitý pojem
  • « 00 Reagovat !

foto

13.06.02  19:00

« to ace

Korkovej "gasket"...? Jak to mluvíš, emerikánsky? Nejsi čech? Snad tešnění, ne?
  • 00 Reagovat !

foto

13.06.02  14:58

« Aby klima nesmrdela

Ked sa chcete vyhnut smradu po spusteni klimy a tiez tvoreniu bakterii, ktore dokazu byt pomerne dost agresivne, je dolezite aby ste klimu vypli 5 minut pred vypnutim motora( a teda aj prudenia vzduchu cez vymennik)Pretoze vsetko to vznika tym ze sa po vypnuti motora kondenzuje vela vlhkosti na vymenniku a to je zivna poda pre bakterie. Avsak ak vypnete skor vzduch vymennik sa pekne vysusi. Ja to tak uspesne pouzivam lebo nechcem mat dych. problemy. Zena nie a ma dych. problemy a vo svojom aute smrad (z klimy)
  • « 00 Reagovat !

foto

08.06.02  01:19

« Re: asi bude nutne pretesneni kompresoru

Jo díky. Právě tento typ na tento problém jsem asi před hodinou dostal. On mi totiž od van tekl olej, protože minulej majitel idiot (nebo ten co to servisoval) nedal korkovej gasket, ale na ferovku to namatlal jen tím červeným tmelem... což samozřejmě moc netěsnilo a dělal jsem loužičky :-( No tak jsem koupil korkovej gasket na skříň a olejovou vanu. Tmel z obou stran korku a pak na místo. Ted to nemá šanci prosáknout. Nicméně je možný že od tý doby jsou zasraný konektory dole. Přesně tuhle radu jsem ted dostal ,takže ti jsem vděčen za další diagnozu ve stejném duchu. No tak se uvidí.
  • « 00 Reagovat !

foto

07.06.02  19:37

ace: Zkontroluj si kontakty toho konektoru, co je zastrčenej na kompresoru těsně za řemenicí. Někdy je tam se dvěma, někdy s jedním kontaktem, měl bys tam mít dva. Lepší ale bude, když zajedeš k Arnymu, nebo někomu jinýmu :-)
  • « 00 Reagovat !

foto

07.06.02  13:34

To máš dobrý, u mě bylo zase zjištěno, že tlak je v klimě dostatečný, ale když zapnu klima tak vůbec nanajede spojka ke kompresoru. :-) A palubák hlasí jen to svoje "service air condition" tedy to hlasí jen při startu asi tak na 3 sec. pak zhasne. Takže musíme zjistit kde je zakopanej pes :-( Jinak druhý počítač v autě nehlasí nic. Takže to bude nějaká doufám, že hovadina, nebo já nevím. Se na to musíme podívat. Nenapádá něco někoho ?
  • 00 Reagovat !

foto

07.06.02  12:41

« asi bude nutne pretesneni kompresoru

Byl jsem ve stredu u Arnyho a bohuzel to nebylo tak jednoduchy, ze by mi jen doplnil napln. Uz kdyz to zkousel odsat, aby vycistil okruh, tak tlak nechtel poradne klesnou. Vypadalo to na nejakou vetsi netesnost. Tak tam pustil trochu starsi R134 a hledal detektorem ono misto. Bohuzel se ukazalo, ze to uchazi z mist mezi kompresorem a spojkou - nejspis odesla ucpavka hridele. Takze bude nutno pretesnit kompresor (cca 4.500 Kc) a potom teprve naplnit okruh. Horsi varianta muze byt, ze by jsou hodne vybehany pistky a ze by tam musel jit novej nebo repasovanej "vnitrek" (minimalne dalsich 2.000 Kc). Takze mam o cem premyslet.
  • « 00 Reagovat !

foto

04.06.02  15:10

« Re: Náplň

Diky za nabidku, ale uz jsem se u Arnyho objednal, tak to necham, jak to je. Snad to vyjde a od zitrka zase budu chladit.
  • « 00 Reagovat !

foto

04.06.02  14:00

No k Arnymu nejedu, protože mi to zítra udělá známej známeho :-) za 1000 Kč. Pravda nebude tam R-12, ale ta ekologičtější R-čtyřicetněco. No ke všemu já bydlím na Jižním Městě. Takže mě ta cesta bude stát nejmíň pětikilo. Zítra to naplníme někde u Horních Počernic. Pojede tam se mnou i druhej kamarád s Cadillacem:

[odkaz]

Takže si uděláme i minikolonu :-) Klidně se připoj. Třeba nám dá množstevní slevu :))) Pojedeme tam zítra nějak po práci. Takže tak kolem 17:30 + -
  • « 00 Reagovat !

foto

04.06.02  12:42

to ace2: Kde to budes plnit? Ja zitra pojedu na doplneni k Arnymu. No, kdyz to bude za avizovanych 1700 Kc, tak budu rad.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 04.06.02  12:28

« Re: kde hledat

Systém klimy je mi jasný. Jen nevím, kde jednotlivé části (kromě kondenzoru a kompresoru) hledat. No a neví tu někdo kde hledat výparník? Ta voda musí být někde kolem něj... Nechce se mi kvůli tomu rozebírat půl auta.

PS: No čuchat to s bakteriema je poněkud zcestné. Takže vyvětrat ano, ale čeho jsme si předtím dýchli?

• 00 Reagovat !

foto

04.06.02  09:34

« Náplň

Tak zítra si jedu naplnit klimatizaci - konečně. Už jsem jí měl mít naplněnou v sobotu R-12, ale chladničkář za to chtěl 2 000 kč. Což se mi zdá docela hodně. Takže zítra to bude za 1 000 Kč a to je už dle mě normální cena. Pravda nebude to R-12 nýbrž ta R-4x. Tak dám vědět jak to chladí.
  • « 00 Reagovat !

foto

03.06.02  22:00

Taky mně takto smrdí klima a to hned od nového. Zapnu ji, jedu, OK, zastavím, vypnu, posléze opět nastartuji a zapnu a najednou onen omamný smrad, který je nutno rychle odvětrat! Pro info mám manuál.
  • « 00 Reagovat !

foto

03.06.02  21:57

Obecně se dá říct, že jsem klimou nechal jen auto vychladit a pak jsem jí vypnul a otevřel jsem si radši okno, protože vzduch z klimatizace je moc suchý nepřirozeně studený a vůbec mi není zrovna 2x občas i 3x příjemný. Něco jiného je to v zácpě. Tam je nejlepší být zadeklovanej a ven ani prstíček.

Nevíte o kolik je tak R-4x horší než R-12 ? Nezkoušel to už někdo z vás ?
  • « 00 Reagovat !

foto

03.06.02  21:47

nebo pres leto klimu nevypinat :)
  • « 00 Reagovat !

foto

03.06.02  21:47

« Re: plyn

tech moznejch nahrad je plno, obecne chladi hur nez R12
  • « 00 Reagovat !

foto

03.06.02  14:33

No on to smrad není. Tedy alespoň u mě to žádný smrad nebyl. Je to jako kdyby měl mokrej hadr na podlahu a hodil ho na topení. Tak jak se vypařuje voda. Prostě takovej strašně vlhkej a teplej vzduch. Dělá to jen po vypnutí klimatizace. Vždycky pomohlo dá na větší otáčky ventilátor a tu zatuchlinu prostě vyhnat ven. Žádný stres...
  • « 00 Reagovat !

foto

03.06.02  14:21

Ja jsem tedy v Tempre zadnej smrad hadru nikdy necitil, ale obcas si tu nekdo na smradlavou klimu stezuje. Pamatuji na nejakou Oktavku, kde byl problem v nefunkcnim ventilu na trase odpousteni kondenzatu z vymeniku klimy. Ani nevim, jestli v Tempre nejakej ventil tohoto typu je a taky mam dojem, ze neni k nicemu zapotrebi (spis jen na delani problemu). Taky bych si hlidat filtr vzduchu, aby do systemu ventilace a klimy slo co nejmin svinciku. U starsich aut, ktery filtr z fabriky nemaji, jde udelat filtr provizorne. Jinak taky jsem jednou nebo dvakrat cistil zebra vymeniku klimy rucne (mensi kartac, mydlo, voda) - u Tempry se tam da strcit ruka kanalem od ventilatoru. Slo mi ale spis o to, ze bordel na zebrech snizoval prutok chlazeneho vzduchu (tedy ne o smrad).
  • « 00 Reagovat !

foto

03.06.02  14:11

« Re: plyn

jo a ta R-4x je prý podstatně levnější. Jinak bych tam dal R-12 at si v Austalii užijou :-)
  • 00 Reagovat !

foto

03.06.02  14:07

« plyn

A zpět k plynu. Tak R-12 je zakázána to všichni víme. Ale dnes jsem od chladničkáře zjistil, že je i docela drahý cca 800 Kč/kilo a místo toho existuje plnohodnotná náhrada R-4x (to číslo poslední ted nevím) a to prý funguje stejně a nic se ani nemusí upravovat. Co vy na to ?
  • « 00 Reagovat !

foto

03.06.02  14:05

Neodstraniš :o) Na to zapomeň, tedy abych byl přesný odstraniš, ale za pár dní to tam budeš mít zase :o) Prodává se taková vodička, která ty bakterie přizabije a zárověn aromatizuje vzduch. Nicméně mokrej hadr toho se asi nezbavíš. Protože ta vodička nemá jaxi efekt na dlouhou dobu. Tedy vlastní zkušenosti z minulého auta. Sice byl hadr cejtit, ale abych to rozdělával.... :(
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 03.06.02  13:50

« kde hledat

Poradte kde hledat ve fordu escort misto s kondenzatem a odstranit pak "smrad hadru" diky.
  • « 00 Reagovat !

foto

01.06.02  05:46

« Re: Nejak se nechce probudit klima

Zrovna jsem si na něj vzpoměl. Sháním taky nějakej šikovnej motor a 250D(TD) se mi jevila jako jedna ze zajímavých variant. Musím si ale omrknout, kde to má starter, vývody na chlazení a pod, aby to pak nebyly nějaký moc velký harakiry.
  • « 00 Reagovat !

foto

31.05.02  19:54

tel cislo na mobil plati porad, ale ma ted novy bydleni, v panenskych brezanech (smer na teplice az do klican - odobocka za Agipkama) hned za klicanama doprava, na panensky brezany. JEstli chces kam dal tak to ti reknu ale on ti to rad vysvetli telefonicky.

btw kdyz uz ho drbeme, sanitku medveda ma rozebranou durch a pomalu ji renovuje.
  • « 00 Reagovat !

foto

30.05.02  21:33

Keyser: Nemáš zač. Je ten kontakt vůbec ještě aktuální? Já se za ním budu muset do tý masny zajet mrknout. Kolikrát jsem tam mazal kolem na Kladno a vždycky jsem spěchal :-(
  • « 00 Reagovat !

foto

30.05.02  18:13

profe no jak rikam ja si u nej v garazi delal auto s jeho asistenci pred asi trema tejdnama a mezitim se mu tam vystridalo asi sest zakazniku a nebyli to znami.

Kazdopadne znovu diky za kontakt na Arnosta, nebejt tebe tak bych o nem nevedel.
  • « 00 Reagovat !

foto

30.05.02  17:55

All: Naposled mi Arnošt říkal, že na auta kašle a dělá jen průmyslový klima, že na auta nemá čas. Možná známým.
  • « 00 Reagovat !

foto

29.05.02  15:05

Nemáš na něj telefon ?
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…