Klimatizace

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse

• « 00 Reagovat !

foto

04.05.99  17:51

« Re: manuální klima - to Driverman

Je druhý ventilátor u chladiče klimy standardní řešení? Já mám chladič klimy "přilepenej" těsně před chladičem motoru a ventilátor je tam jen jeden (za chladičema). Právě zvažuji, zda se nemám nechat doinstalovat ještě jeden ventilátor před chladič klimy, kterej by se spouštěl při pracující klimatizaci a zvýšil její chladící výkon. Jinak díky za fundované příspěvky v téhle rubrice. Pavel.
  • 00 Reagovat !

foto

03.05.99  15:47

« Re: klimatizacia vs. spotreba

Odborníci mluví o 3 - 5 % odběru na výkonu a 5 -10 % se zvyšuje spotřeba. V praxi: Když máte silnější auto, tak vám to téměr nevadí, ten rozdíl milisekundy pri zrychlení pozná jedine přístroj, když nemáte a máte třeba Felicii , tak se doporučuje před rychlou akcelerací klimu vypnout, aby zbytečně neodebírala na výkonu. Co se spotřeby týče, asi 1 l benzínu(podle vozu), možná víc, a 0,5 - 1 l nafty(podle vozu). Jinými slovy, čím slabší (a s menší spotřebou - vyjímku dělá TDI ) auto budete mít, tím více to ucítíte na vaší peněžence. Jinými slovy, rozdíl litru na fildě je mnohem více než na passatu, vectře, omeze atd.
  • « 00 Reagovat !

foto

30.04.99  21:03

« Re: Bacha na rýmu

Používám klimu 3roky i ve městě a ještě jsem z toho rýmu neměl.Ve Fiatu Ducato mám mechanickou a v VW Passatu mám dodělávanou automatickou Diaviu.Je potřeba si ji správně nastavit na cca 22stupňů Celsia.
    Pampalini
  • « 00 Reagovat !

foto

30.04.99  18:18

« Re: manuální klima

Jestli zapínat/vypínat nebo jen regulovat. Já doporučuji jen regulovat zaprvé proto, že si nemusíte hrát se spínačem, za druhé proto, že Vám to do auta nebude foukat příliš vlhký vzduch díky odtávání výměníku, za třetí proto, že nebude docházet k tepelným špičkám na motoru, protože v okamžiku vypnutí manuálu se automaticky vypíná druhý ventilátor na chladiči, přestože je "chladič klimatizece ještě dost horký a sálá docela slušně před chladič motoru (zejména v případě popojíždění po městě). Za čtvrté proto, že při ohřátí výměníku pak musí klimačka pracovat delší dobu než kdaž jenom dochlazuje podle snímače teploty, za páté proto, že to nemá cenu, jelikož spotřeba se zvyšuje jen při zatížení kompresoru, tzn. v okamžiku, že tento je odstaven elektromagnetickou spojkou pak je spotřeba v normálu. Jinak souhlasit s tím, že automatická klima je lepší se mi torchu příčí, neboť je podstatně dražší a pokud systém neoplývá mnoha teplotními snímači (obvykle jsou dva až čtyři zhruba v úrovni palubní desky), protože jedině pak je automatická klimačka schopná vyrovnat třeba rozdíl teploty u nohou a u hlavy když jedete slunce Vám svítí z boku. Pokud tohle klimačka umí pak si má právo říkat automat, ale cena se pak pohybuje kolem 150.000,-. V opačném případě jsou to automaty který uměj jenom přidat ventilátoru a poznat jestli maj foukat na přední sklo nebo ne, ale tyto informace jsou většinou zakódovány v počítači, který si přečte z čidel při nastartování.
  • 00 Reagovat !

foto

30.04.99  09:50

« klimatizacia vs. spotreba

Mate niekto skusenost - o kolko zvysuje klimatizacia spotrebu ?
  • 00 Reagovat !

foto

29.04.99  16:11

« Dodatek k dod. mont. na můj email !!!

Zjistil jsem, že jste mi už někteří napsali. Pro Vás a pro všechny ostatní: Jsem momentálně časově vytížen a zjistit kontakty také není hned, takže vám všem dám vědět hromadně asi do 15. 5. 99 Kdybych to nestihl, každopádně se ozvu. Díky za Váš zájem, a pochopení.
  • 00 Reagovat !

foto

27.04.99  15:27

« Re:stoupa2: Dodatečné montáže

Jak jsem říkal, jak jsem nakoupil, tak prodávám. Napište mi na " audijaste@post.cz " a já vás pokusím nějak zkontaktovat s těmito dovozci.
  • « 00 Reagovat !

foto

26.04.99  22:56

« Re: Dodatečné montáľe

To AUDIS: tak jestli někoho takovýho znáą, tak to by mě zajímalo, moľná bych pro něj měl pár kąeftíků ...
  • 00 Reagovat !

foto

26.04.99  22:53

« Dodatečné montáže

Ahoj!
    Dekuji vsem za reakce na muj dotaz. Tech 50 000,- uz jsem zjistil take :-((. To do auta za 300 tis. nejde.
    Vloni byly Almery s klima (+ -) zdarma, ted uz jsou zase. Ja s tim pocital, ale potreboval jsem auto uz (a az, tedy "pravje") v zime.
    Audisi, prosim Te, nevis kdo napriklad doda klimu za 20 tis.? (Mam zname v servisu, tak bych videl co s tou zarukou. V nejhorsim pripade to spravi sibr - ale to asi zase bude znackova cena vs. ztrata zaruky na kastli :-((( )
  • « 00 Reagovat !

foto pallas

pallas 26.04.99  19:14

« Re: Dodatečné montáže

Pokial ja viem, tak dodatočnou montážou klimatizácie do nového auta, ktoré je ešte v záruke, vám okamžite padá záruka na celé auto (napr. u Opla, Fiatu, Renaulta). Jedinou výnimkou je domontovanie originálnej klimatizácie u značkového predajcu, čo je ale velmi drahý špás (okrem klimatizácie treba prerobiť elektroinštaláciu, v niektorých prípadoch sa mení celá prístrojovka...). Takže ak klímu, tak hneď z výroby.
  • 00 Reagovat !

foto

26.04.99  17:37

« Dodatečné montáže

Když už mluvíte o těch dodatečných montážích. Dovozci, resp. jedinci, kteří dovážejí bouraná auta a jejich díly vám namontují nezávislé topení( jak jsem nakoupil, tak prodávám ) za 6 000 Kč, vyhřívané sed. za 1 000 Kč, klima kolem asi (nevím jistě) 20 000 Kč atd.
  • « 00 Reagovat !

foto

26.04.99  17:20

« Re: dodatečná montáž?

Do Nissan Almery ti namontuje klimatizaci každý autorizovaný servis Nissanu, aspoň tady v Praze.Ale vyjde to na cca 50 000Kč.
  • 00 Reagovat !

foto

26.04.99  17:14

« DODATEK Re: ...

"Prominte, omylem jsem zmáčkl enter. b) prakticky: AUDI A4 1,8 T stálo nedávno celou noc venku a dopoledne( asi 7 stupňů C ) jsem se s ní projel. Asi po 1,5 km jsem poznal, že začala topit naplno, protože klima se ztišila a pracovala na normální režim 24 stup. C
  • 00 Reagovat !

foto

26.04.99  17:08

« Re: Rychlejší topení u digit.klima

Vysvětlím: a) teoreticky: Vůz ( kvalitní - např. AUDI ) s aut. klima má po celém voze umístěné teploměry, které každou chvíli snímají teplotu uvnitř a podle toho regulují topení/větrání. Je-li větší rozdíl teplot, začne víc topit/chladit, přidá efektivněji na ventilátoru otáčky, lépe reguluje rozmístění, v nekonečných variantách, síly výdechů ( zda víc foukat nahoře/dole atd. ), zkrátka automatická klimatizace funguje účiněji a efektivněji, dokáže lépe využít tepla/chladu, zkrátka automaticky funguje lépe, než kdyby jsi ji měl za jízdy ovládat ty.
  • « 00 Reagovat !

foto

26.04.99  15:51

« Re: dodatečná montáž?

Kdysi jsem se o dodatečnou montáž zajímal a po telefonu jsem se od nějaké specializované firmy dozvěděl, že dodatčená montáž manuální klimy stojí na západní auta zhruba 60.000 a u automatické klimy je to ještě o 20.000 víc. Pavel.
  • « 00 Reagovat !

foto

26.04.99  15:09

« Rychlejší topení u digit.klima

Tak to mi teda schválně vysvětli. (Pokud nemáš nezávislé topení).
  • 00 Reagovat !

foto

26.04.99  14:03

« Já to taky potvrzuju !!

Ano, klima je fajn věc, zvlášt ta plně automatická!!! Např v zimě vám začne topit mnohem dříve než klasické topení.
  • 00 Reagovat !

foto

25.04.99  22:25

« manuální klima

Měl bych dotaz na někoho kdo se vyzná v kostrukci klimatizací. Je výhodnější u manuální klimatizace regulovat teplotu zapínáním a vypínáním klimy nebo pouze regulací teploty?? Z hlediska ekonomického (spotřeba benzínu) se mi jeví jako lepší klimu vypínat a zase zapínat. Otázkou je jestli tím toto zařízení nějak netrpí. Každopádně přivítám jakoukoliv radu o používání manuální klimy.
  • 00 Reagovat !

foto

25.04.99  01:51

« dodatečná montáž?

Nevíte, prosím, někdo, kde a za kolik
    montují klima (do Nissan Almera)?
    Dík za odpověď.
  • « 00 Reagovat !

foto

21.04.99  14:11

« Re: Klimatizace

hmm ja mam auto z roku 82 s klimatizaci, za ty tri roky jsem ji nemenil ani jednou a predchozi majitel taky ne. Jestli byla napln nekdy menena tak minimalne pred rokem 91 ale spis driv. Dodrzuju pravvidlo jednou za 14 dni ci mesic ji na 5 minut zapnout aby se probehla napln a promazly gumovy tesneni a chladi to dabelsky
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…