Klimatizace
« Re: OT banky a technologie
AB: Nejsi tyu dealer E-banky? Nechápu, proč ti jde o to, aby příjemce měl prachy na účtu v okamžiku, kdy odejdou ze tvé banky?(pokud ovšem nezávidíš bankám ty vejvary, když si tvý prachy na svým účtu malinko ohřejou) Mě by spíš zajímalo, aby mě prachy chodily včas ale úplně obráceným směrem. Tenhle problém ale nevyřeší E-banka :-) Ze všeho nejvíc mě na bance zajímá to, jak rychle mi půjčí kolik peněz, co k tomu ode mně bude chtít a pak taky kolik za to bude chtít. Všechno ostatní není v tomto okamžiku prioritou. No, a pokud musím denně s tržbou do banky, potom mě její internetový funkce taky dvakrát moc netankujou, až na to, že za "fyzický" úkony si banky účtujou kapánek větší sazby, než za ty "virtuální". -
"-- skrytý --" 25.06.02 22:28
« Re: to mitsi
Tak jsem se byl na dodatečnou klimu ptát - neoriginál (DiaVia, Alex Original...) neexistuje, neboť to Toyota nepovoluje, nová kompletní by přišla se vším všudy na cca 45-50tis., což je slušný porod. A nejhorší na tom je, že poněvadž je moje Corolla z USA, tak do ní pasuje jen klima z USA Corolly (výparníky apod.) a tu na vrakovišti v ČR neseženu, ani kdybych se rozkrájel. Snad jen sehnat kompletní přístrojovku z evropské verze a zaměnit je a to se mi nechce, protože ty budíky, co tam mám se mi líběj, už jen proto, že velké bílé číslice jsou v mílích, takže nevšímavec si myslí, že jedu hodně pomalu :o)) Takže "projekt klimatizace" odkládám na neurčito a budu jezdit s mokrým hadrem na čele :o) -
« Re: OT banky a technologie
"e-banka umí posílat z webu prachy složenkou" - jasne, vim, spatne jsem se vyjadril, ja myslel, zda to umi jeste jine banky? Keyser_Soze psal, ze "to myslim umi kazda banka", proto jsem se podivil. Ta GE totiz neumi NYNI ANI trvale prikazy, ani terminovane vklady :-D -
« Re: OT banky a technologie
Jeste k tomu "tak to je ve vsech bankach" * o bankach dost vim a maloktera banka jela jeste nedavno v online rezimu, ted to jiz nesleduji. Napr. byvala IPB mela dost dobry system (Sanchez), prevzala to od ni CSOB, ale presto neustale (vypadky spojeni) jela v offlinu, nevim, zda uz snes lze vybirat z uctu v exIPB na pobocce exCSOB, ale nedavno neco takoveho nebylo myslitelne a mozna ani dnes.
GE Capital banka:
používá "SSL" certifikáty, a Příkaz stojí 2 Kč, Přípis platby 5 Kč. Poplatek 30 Kč za Inetbanking + 30 Kč za vedení účtu. Platby do ČNB odcházejí prý, pokud jsou zadány do 18 hodin, tedy teoreticky se všechny platby o den spozdí oproti eBance (ČNB přijímá platby do 15h). Na infolince nevědí více.
Jinak GE neumí plně ovládat účet přes Internet, prý možná od 1.7. se to zlepší, neumí dosud ani to, co eB v roce 1998.
Má tedy někdo praktickou zkušenost, že peníze na účet v jiné bance byly připsány v den odepsání z účtu u GE? Já pochybuji, možná příkaz se splatností, ale na 100% nemožné u náhodně podaného příkazu.
GE se s eB nedá srovnat, co do technologických možností i úrovně komunikace třeba infolinky. Co se týká na druhé straně např. úroků, tak na TV má eB úplně nejnižší úroky ze všech bank, pokud vím. -
« Re: OT banky a technologie
Keysere, podivej se do ceniku CNB :-) Kdyz banka posle na clearing jeste tusim v 15h, ten samy den CNB odesila po 17h do cilove banky.
Jenze vsechny banky to odeslou az pozde vecer nebo druhy den rano a o tom to je. Jen eBanka, pokud vim, zadany prikaz do 6:30h rano odesle do CNB v 7:00h a tento je CNB predan do cilove banky bud dopoledni davkou anebo NEJPOZDEJI v 17h a pak uz zalezi pouze na cilove bance, kdy ho klientovi pripise.
b) hahaha, to je nejjednoduzsi forma a nic tezkeho ani nebezpecneho na tom neni, jenom mechanizmus elektronickeho osobniho nebo mobilniho klice je problem }pro ostatni]. Za 100x nebezpecnejsi povazuji certifikat umisteny v pocitaci, ten jde hacknout. Resenim muze byt el. klic v cipove karte, ale co je lepsi, tahat s sebou mobil nebo jednoucelovou cipovou kartu? Opravdu mate cipove karty?
c) to jsem nevedel, ktera banka umi zadat poslani penez na slozenku z Webu, GE? Opravdu? -
« Re: OT
a)zajiste, penize odejdou na clearing v den zadani prikazu. Do jine banky to zalezi na clearingu CNB a te jine bance. Tak to je ale ve vsech bankach.
b)ne, ale opravdu netusim praktickou vyhodu tohoto, to jsou jen ty add-on features expandie, vykoupene cenou a hruzou :-) a ktere pouzije mizive procento lidi.
c)to myslim umi kazda banka. -
Pokud umí GE
a) převést prostředky do jiné banky v den zadání příkazu
b) pracovat s účtem v režimu Read/Write a se všemi funkcemi (tedy nejen prohlížení) z jakéhokoliv počítače (tedy bez nutnosti instalovat certifikát)
pak je to OK.
c) poslání peněz na složenku na poštu ani nepožaduji (protože to málokdo potřebuje, že:_-)
Skutečně by mě zajímalo, zda to umí, podělíte se o zkušenosti? -
« Re: OT
Jo já když jsem tam byl naposled (podzim) tak jsem jim říkal, že tam chodím každej rok a že mě to štve tam chodit takhle často.... :)
No tak ted tam budu chodit už jen 1x za 2 roky, což už se dá vydržet. e-Banka je fajn, ještě sem se neporfesionalitou nesetkal... -
"-- skrytý --" 24.06.02 10:30
« Re: to mitsi
Vyborne! To je dobry zaklad - tedy mam na mysli vybavu pod nazvem "priprava na klimatizaci". Ale to je bohuzel pouze a jen ten zaklad. Original "priprava na klimatizaci" totiz bude fungovat (komunikovat) zase jen ve spojeni s original klimatizaci (jinak je veskera "priprava" k nicemu), coz predstavuje radu nejruznejsich soucastek - v pripade Toyoty odhaduji naklady na porizeni "hardware" na min. cca 70 tis. Kc. K tomu samozrejme nutno pripocitat naklady na montaz (ven musi cela pristrojovka!) a naplneni chladicim mediem. Jen to naplneni stoji 2500 Kc, takze strop 10 tis. Kc tzv. "za vsechno" je prinejmensim iluzorni!!! -
« Re: klima vs 1.4
a kde sa da zohynat klima z buraneho auta a za kolko? to by ma teda zaujimnalo, hned by som to dal do svojho pola. predpokladam, ze je uplne jedno, ci je klima z octavie, passata alebo pola, vsetko by malo byt rovnake nie? dajte mi vediet ak sa to da niekde zohnat, diky ;o)