Klimatizace
« Klima
Zdavím všechny, co sem nakouknou a doufám, že sem někdo přidá i nějaký příspěvek. Mám Nissana Primeru 2.0 a nějak mi teď nechce fungovat klima. Loni fungovala, idkyž ne s velkou účinností. Letos už nefunguje vůbec. Z předchozích přízpěvků jsem zjistil, klima při zapnutí má být slyšet a že by mohly poklesnout otáčky. Loni jsem tomu nevěnoval pozornost a teď se však při zapnutí klimy neděje nic. Je možné, že když loni klima fungovala jen slabě, že by nedostatek chladiva vůbec nespustil kompresor, ani žádný ventilátor? Nevíte někdo, kde se dá na ostravsku opravit klima a za kolik? Do značkového servisu se mi moc nechce. Díky za tipy. -
« Re: Ad vykon klima
Vybral jsem nějaké firmy zabývající se opravami klim v Praze. Možná nebudou souhlasit tel. čísla, mám loňský seznam, tak mě nekamenuj.
AZ-kKLIMA Točitá 1718 P-4 Krč (pobočka Hůlkova 31 P-9 Kbely)02/424723,0602228033,
Brema s.r.o Jateční 4 P-7 Holešovice 02/801787,02/66710677, fax-02/83870354.
KONTAKTSERVIS Bořivojova 55 P-3 02/6976368,02/90002320, fax-02/6976368.
KULHAVÝ Manž. Dostálových 1306 P-14 06011236136,02/6840822, 02/3517964.
Servis chlazení Havlíček Rýmařovská 475 P-9 (pobočka U Proseckého kostela 3/6 P-9) 02/6282110,0236844717,02/6282110.
Snad ti to k něčemu bude, nejdříve bych vyskoušel Kontaktservis, Kulhavého a Havlíčka, Brema a Az-klima jsou větší a asi dražší. -
« Re: Ad vykon klima
to AB : a neni to normalni jev ? . U Safrana se mi stavalo totez , auto stalo na miste s volnobehem a kdyz jsem zapnul klima tak se lehce zvysil hluk , bylo to ale slyset jen venku , vsiml jsem si toho jenom diky tomu ze jsem mel otevrene okenko. Pricina byla v tom ze pri zapnuti chlazeni se mi spustili ty dva obrovske ventilatory na chladici. -
« Re: Volba klimatizace u Octavie 1.9 TDi 66kW/90k SLX
Urcite jdi do automaticke. Ty penize uz o tolik nezvysi cenu a Climatronic je mazlik. My ho mame v praci v jednom Passatu a s manualem se to neda srovnat. U manualni klima je ti furt bud zima nebo teplo, tady si nastavis presne jak potrebujes a neskoncis nastydly jako ja. :-( -
« Volba klimatizace u Octavie 1.9 TDi 66kW/90k SLX
Chtěl bych Vás požádat o radu, názor nebo zkušenosti s manuálni či automatickou klimatizací u Octavie 1.9 TDi 66kW/90k SLX. Zda se vyplatí si těch 17.400 Kč na automatickou připlatit, kolik která sežere výkonu motoru a jak se to projeví na spotřebě nafty, jestli je ovládaní automatiky o tolik kvalitnější a ergonomické, atp.
Děkuji za jakýkoli typ.
« Ad vykon klima
Ja ve svem aute (Rover 620i, r.v. 1996) poznam zapnutou manualni klima podle zvyseneho hluku. Nevim proc, ale jinak velice tiche auto najednou zacne docela slusne hucet. Navic mam dojem, ze znatelne musim vice prislapnout pri rozjezdech a pri jizde na nizsi stupne. Zase na druhou stranu treba pri jizde na dalnici to neni vubec poznat na vykonu ani pri maximalnich rychlostech nad 200 km/hod.
Neexistuje nejaka firma, ktera je schopna provest kontrolu teto mannualni klima, jestli je v poradku. Nerad bych to daval do Autecu, kde mne zkasnout o litr jen co projdu dvermi. -
« Re: Klima
To bude záležet nejvíce na mechanikovi, který ti tu klimu bude uvádět do provozu.Bude to dost pracné, ale vyplatí se chtít:
1. propláchnout důkladně okruh benzinem
2. vyměnit olej v kompresoru- na tomto trvej jinak ho můžeš zahodit, vlivem vzdušné vlhkosti olej nasákl vodu a ta se díky zbytkům chladiva a opotřebených částic z chladícího okruhu změnila na slabou kyselinu, která by kompresor zadřela.
3. vyvakuovat,zjistit úniky, doplnit chladivo
a můžeš bezpečně klimu používat.
Někteří machři doporučují znovu výměnu oleje a filtrdehydrátoru asi po půlroku provozu,aby se odstranily všechny nečistoty z okruhu, ale to nebude nutné.
Zdar.
« Jednou víc, jednou míň
Blíží se léto a tak měřím teplotu u výdechů na palubní desce, abych zjistil, zda moje klima dost chladí nebo zda je potřeba nechat dotlakovat okruh. Zatím to docela ujde - ochlazuje vzduch z venku o zhruba 20 C s tím že na výdechu je minimálně cca 4-6 C. V sobotu se ale nějak "urvala" a na výdechu jsem naměřil 1.2 C, což se mi ještě nepovedlo. Sice jsem měl ventilátor jen na poloviční otáčky, ale stejně se mi to zdá příliš nízká teplota. Nevím, možná nefungovalo čidlo, který má vypínat kompresor nebo to bylo něco jinýho? -
« Oživení tématu
Tak tu máme jaro v plné síle a když se do toho sluníčko pořadně opře, tak v našich "pekáčích" svižně stoupá teplota. Kdo má klimu, tomu je hej - pokud mu ovšem funguje. Pokud mu dost nechladí, tak to tu může probrat s dalšími uživateli této vymoženosti, případně s odborníky, kteří se tu občas vyskytnou. -
« HELP !! shanim desku nebo brouka pro R. Safrane
Mam minulou generaci Safranu a na ridici desce automaticky klimatizace (oddelene nastaveni teploty pro ridice a spolujezdce...) se mi spalil brouk kterej ridi otacky vetraku (petizilovej tranzistor)
shanim bud toho brouka nebo celou desku nebo aspon nejakou dokumentaci.
pokud o necem vite tak mi mailnete na xlukm07@vse.cz. ODMENA JISTA !!! -
« Re: Námraza v motorovém prostoru v létě ???
Vymrzání vedení až po filtrdehydrátor je jev
vyskytující se u chladicích zařízení běžně v
závislosti na pracovních podmínkách výparníku
(tj. to, co ochlazuje vzduch v chladírně nebo
autě) a kompresoru. Všeobecně je to jev neškodný,
pokud se vyskytuje v malé míře.
V případě velké námrazy je možno uvažovat o
zaneseném výparníku, sníženém průtoku vzduchu
přes něj ( slabě foukají výduchy )nebo o větším
množství chladiva v soustavě, což je asi zrovna
tvůj případ.
Doporučil bych vzpomenout si, jak foukal vzduch
dříve, jestli nefouká méně a zkontrolovat, jestli
není přestavená hodnota teploty které chci
v autě dosánout moc nízko. Pokud poženeš klimu
na nízkou hodnotu celý okruh se prochladí
a musí se na něm námraza udělat.
Další z možností by byl vadný vstřikovací
ventil, ale pokud klima chodí je to nepravděpodobné. Ale jak jsem již napsal, s největší pravděpodobností je v okruhu o trochu víc chladiva, klimy jsou na toto citlivé.
A pokud jde o náhrady chladiv je to všechno na jedno brko, ISCEON. nebo 134 jsou téměř identické, liší se jen výrobcem.Záleží na
mechanikovi, kde a co zežene za levnější cenu a s čím ná zkušenosti.