Klimatizace

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse

• « 00 Reagovat !

foto

17.05.01  13:35

« Re: Chladim,chladis,chladime

Klasicka mekka pajka asi na to zaletovani nepomuze, co?
  • « 00 Reagovat !

foto

17.05.01  10:51

chladic klimatizace se da zaletovat, kdyz ti budou nekde tvrdit ze to nejde zkus to jinde. zaletovat to jde,ale nesmi to byt diletanti a samozrejme po praci musi provest tlakovou zkousku na hodnoty ktere jsou bezne pri provozu.
  • « 00 Reagovat !

foto

17.05.01  09:44

Nazdarek hosi,
    tak sem nedal na tu radu neplnit vzduchem u pumpy a zkusil sem to.A svete div se,syci mi to nekde vepredu u chladice jako svine.Budu to muset o vikendu prozkoumat.Nevite,jak se da opravit chladit nebo kde se to da opravit ? Novej by stal asi majlant.Na vrakaci nevim.Cekam na rady typu,zacelit lepidlem tim a tim,nebo zaletovat atd.Dik
  • « 00 Reagovat !

foto

17.05.01  07:58

KaZaN to nakonec nechá plnit (jak už jsem psal níže) ve velice solidní firmě Chlaďaři v K.Varech - Staré Roli (u Rybníčku, když jedete z centra, tak je to po levý straně, uprostřed prostranství sídliště, je tam i stejnojmenná hospoda, hihi, kdybyste náhodou neměli nervy na to plnění koukat) a ta se opravdu solidně chová a cenu přislíbil kolem 1300, možná to bude malinko víc, jestli bude ještě muset hledat nějakej únik, ale člověku, kterej na první pohled ví co a jak, nekecá blbosti a nestěžuje si, nýbrž jde rovnou k věci, dokonce bezplatně prohlídnul a natlakoval systém aby nám našel kde to tolik uchází, takovýmu člověku mi není líto nějakou tu stovku přidat. Dobrou pověst mají i chlaďaři v K.Varech Sedleci
  • 00 Reagovat !

foto

16.05.01  21:31

« Bez nadpisu

telefon na pana ArnyAuto (Arnost Rihacek) je 0602 108047, naplneni mne stalo necelejch 17stovek. S tim ze sem daval nahradu za R12 cca 750gramu. R134a je levnejsi. pokud nemas predsudek ze ti to bude delat na ulici z kombiku piana tak do toho bez, zaroven tam dava ten fluorescencni kram na kontrolu uniku.
  • « 00 Reagovat !

foto

16.05.01  17:19

A kde jsi to nakonec Kazane nechal plnit.Abych vedel,kam se obratit.
  • « 00 Reagovat !

foto

16.05.01  16:42

Problém může být v typu "připojení" tedy buď ventilky a to ještě ke všemu se to nějak dělí na evropský a americký nebo co a pak to můžou být jakési rychlosvorky. Já třeba mám ventilky, každej dokonce jinaj, mám Golfa z konce roku 92 a náplň bylo R12, tedy jak mne zde poučili freon, za který se musí dát jedna z náhrad, tady jsem došel ke třem možnejm, kde každá je asi jinak drahá. Někteří chlaďaři tedy nemusí mít stejný "připojovadla" a nebo nemají vhodný plyn, či jeho náhradu.
  • « 00 Reagovat !

foto

16.05.01  16:36

Civica 1997.Mozna je problem v tom, ze tam mas jeste freonove chladivo. ale nejsem odbornik nevim.
  • « 00 Reagovat !

foto

16.05.01  16:21

« Re: Zklamání...

Nemas nahodou telefon na to Arny Auto? nebo www adresu?
  • « 00 Reagovat !

foto

16.05.01  16:17

A co mas za auto? Ja mam Hondu z roku 92 a ted mi rekli ve Stodulkach , ze mi to tam nenaplnej.Doporucili mi firmu Brena v Holesovicich,ale ty za to chtej neco kolem 2500 Kc.To se mi zda jako dost velkej rozdil.
  • « 00 Reagovat !

foto

16.05.01  16:05

Byl jsem tam s tím, že nevím co s tím je, že prostě nejede chlazení. Za nadávání na germánský auta a VW obvzláště maník zjistil, že je to prázdný, pak na mne vyhrkl čím to má naplnit(?), jakobych to měl snad vědět já, po telefonu mu úplně stačilo že je to golf, cca hodinu s tím nesmyslně laboroval, přičemž minmálně polovinu času trávil zalezlej kdesi shánějíce nějaký svý kousky nářadí, baterie do detektoru atd. Pak mi hodil víčko ventilku omylem za podběh ): a to nahradil jiným .. no prostě případ pro skrytou kameru. Mezitím jsem jen v tričku pěkně promrzl, pak mne ještě posadil do auta s už naplněnou klimou a na plný výkon po mně chtěl přidávat plyn, v autě se teplota blížila pomalu ale jistě ke čtyřem stupňům .. no věřte, hezky sem si s sebou odtáhl bolení v krku a rýmu.
  • « 00 Reagovat !

foto

16.05.01  16:04

nedavno jsem plnil v Honde Stodulky vcetne kontroly tesnosti apod asi 1400Kc nebo tak nejak.
    navic na me pusobili dobrym dojmem.
  • « 00 Reagovat !

foto

16.05.01  16:01

Podle toho co uz jsem vyzjistil je cena rozumna od 1200 do 1600.. ovšem kvalita práce se může lišit ):
    Bohužel v Praze nevím. V Karlových Varech mi doporučili, po mém fiasku v Počernech, velice solidní firmu Chlaďaři v K.Varech - Staré Roli a ta se opravdu solidně chová a cenu přislíbil kolem 1300. Dobrou pověst mají i chlaďaři v K.Varech Sedleci.
  • 00 Reagovat !

foto

16.05.01  15:52

« Chladim,chladis,chladime

Kdyz uz se nam tady tak pekne rozbehla diskuse o klimatizaci,poradte,kde se to da v Praze za "rozumny" penize naplnit.Mam Hondu a v jednom servisu mi rekli asi tak 1500 a v dalsich dvou 3000 a vic.Nevim,co si o tom mam myslet.Ze sou ve vetsine servisu zlodeji zlodejsky?No to asi jo.
  • « 00 Reagovat !

foto

16.05.01  15:49

ja to tu necet cely, tys byl jen na doplneni nebo komplet vymene media ?
  • « 00 Reagovat !

foto

16.05.01  15:39

Muzu vas ujistit ze pritom plneni pred 3ma tydny mi tam ten kr... zadnej volej ani nic podobnyho nedaval !!! Takze kdo je z Varu a okoli bacha na lemply z Počeren!!!
  • « 00 Reagovat !

foto

16.05.01  15:11

no jestli sis vsim jak to plnili tak k tomu pridaval z flasky takovej olej. to je ono.

takze zadnou paniku, normalne se plneni dela tak ze vysajou vsechno co tam je, a plni to tou chladici smesi plus tou troskou oleje.

cela tahle sranda stoji kolem 1600 tak proc ji neabslovovat a mit klid

nicmene mluvil sem dneska s ARNY auto panem, a ekvivalent R12 se u nas prodava pod nazvem ted nevim jestli si to dobre pamatuju SCO49 nebo tak nak.

• « 00 Reagovat !

foto

16.05.01  15:11

« Re: Kontrola Klimy

Jo díky, díky moc. Že ten řemen dostává kouř, to mne taky mohlo napadnout, dyť už jen ten motor, jak chudinka sebou dycky cukne a stáhnou se při volnoběhu otáčky, při jízdě v nižších otáčkách má taky pak trošku jiný chování. Tak teďka už vím snad všecko a tak hurá za chlaďákama. Všem díky za rady a držte place ať nemám nikde žádnou další díru (o:
  • « 00 Reagovat !

foto

16.05.01  14:41

Ten řemen není zas tak důležitej, pouze u něj je trochu nebezpečný to, že sice běhá pořád, jako ostatní řemeny, ale na rozdíl od nich dostává docela pecky, když klima zapne. Tohle střídavý zapínání a vypínání je horší, než kdyby běžel pod trvalou zátěží. Když rupne, vůbec nic se nestane, je to jako bys vypnul klima ovládáním. Horší je, když pohání třeba ještě něco jako vodní pumpu, nebo servo, (ale toho by sis asi brzo všimnul). Jestli chceš mít klid, tak jenom sleduj, jestli nemá takový ty trhlinky, který se zčínají objevovat vždycky na tý užší straně klínovýho profilu. Pokud máš drážkovanej řemen, tak to je to samý, ale ten je daleko odolnější a vydrží podstatně víc.
  • « 00 Reagovat !

foto

16.05.01  14:25

to Prof: Na toho zloděje chladivýho si to vymyslel dobře, asi se za ním vrátím s kopačkama na pokec o provedeném dílu.. (o:
    Díky za vysvětlení matlání olejem, chlaďaře se na to pořádně vyptám pro případ, že by zapomněl (o:
    Nakousl jsi dotažený řemen, kdyby náhodou dotažený nebyl, stane se co? Nebude to chladit, ale nerozbije se to, že ne?! Ale zkontroluju ho!
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…