Klimatizace
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse
-
« Re: zápach z klimy
Smejiki: Doufám že všem dobře známá firma WYNN`S, jejíž výrobky najdeš téměř na každé pumpě, má tento sprej a jeho cena je velmi příznivá. Ověřil jsem si to na autosalonu v Brně. Přesnej název jsem zapoměl a materiál k tomu jsem si nevzal. Pokud to bude ještě aktuální, napíšu to sem. -
« Re: zápach z klimy
to MB_560s: s tím drátem bych to neuspěchal - obávám se, že některý auta mají na drenáži výměníku ventil a ten by se mohl poškodit. Problematika zápachu z klimy se tady už nejméně jednou probírala - pamatuji se na jeden případ zánovní Octavie a tam byl problém právě v nefunkčním ventilu na drenáži (no je to už dávno - prober starší příspěvky a budeš to vědět na 100%).
to kazan: termín "výměník" se u klimy zpravidla používá pro výparník, kde dochází na primární straně k odpařování pracovního média, přičemž se spotřebovává teplo, které se přes stěny výparníku odnímá vzduchu na sekundární straně, který následně proudí do kabiny. Je fakt, že termín "výměník" není úplně jednoznačný, protože i chladič klimy je vlastně tepelný výměník. -
« Re: Zápach z klimatizace
Pokud přijdeš na to, kde ten odtok je, tak ho normálně prošťouchni drátem, zkus nejdřív elektrikářskej měděnej drát s izolací, ten by na nějakou tu plíseň nebo houbu měl stačit. Samozřejmě to nesmí bejt železo o průměru 5mm a nesmíš do něj mlátit kladivem. Nejlíp se ten odtok najde tak, že se spojíš s majitelem toho samýho auta s klimoškou, kterej to možná bude vědět a nebo ti to může zjistit. Ono po pětiminutový jízdě se houby pozná, protože to se ještě nemusí vytvořit taková námraza, aby po rozpuštění začala odtékat. -
Smejki: Zkontroluj, jestli něco nebrání volnýmu odtékání kondesátu, který se sráží na výparníku. Auto musí dělat loužičky vody, kdykoliv ho po jízdě se zapnutou klimatizací na chvíli vypneš. Třeba u pumpy, kde tě každej prodavač upozorňuje, že ti z auta něco kape. -
Spíš poradím co tady už něko radil, vypni klima pár minut před zastavení a nech vrtule běžet dál, neměla by se prý pak tolik nasrážet vlhkost a vytvářet cituji "zápach mrtvýho hadru". O přípravku nevím nic, sám se snažím toto pravidlo dodržovat a zatím smrady neumírám (: -
« Re: Chcem klimu
Zkoušejte Diavia, firmu, která se tím zabývá, ale jakákoliv dodatečná montáž je velmi komplikovaná a neúměrně drahá. Je lepší raději prodat celý auto bez a koupit to samý s klima. Nevím teď, kde ten kontakt mám. Někdo tady o tom taky psal, takže zpátky možná bude. Jestli to dělá ještě někdo další, nemám tušení. -
« Chcem klimu
Da sa na vrakoviskach zohnat starsia klima ?
Mam VW Polo a uz ma to nebavi sa vnom piect..
Nova je neumerne draha. Na druhej strane neviem kolko by pytali za taku starsiu a ake problemy by ma mohly snou cakat. Popripade ci sa da pouzit klima z ineho auta.. ??
Dik
Přihlásit se • Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!