Klimatizace
« Kouření
Zdar, hele, jak to řeší kuzřáci, co mají v autě klima? Já jsem zvyklej za jízdy kouřit (nebijte mě) a s klimou by se (a spolujezdce) za jízdy asi udusil, ne? Nebo to tak kvalitne odvětrává? Já normálně nastartuju, otevřu šíbr (v zimě, v létě, furt - když prší nebo sněží, tak holt jenom okýnko), zapálím si a jedu - holt jsem závislák. Ale neudusím se. Měl jsem možnost koupit auto s klimou a nekoupil i proto, že jsem měl dojem, že jí z výše zmíněného důvodu stejně moc nevyužiju. Tak jak to je? -
« Re: asi mi uhnívá klimatizace
Diky za zpravy ode vsech, byl jsem na dovce.
Preci jen jsem zajel do servisu, 4 dny pred koncem zaruky, a zjistili, ze chladiva opravdu ubylo.
Znovu vse vyvakuovali a naplnili novym chladivem s primesi fluorescencniho barviva. Mam jezdit 1-2 mesice, pak zjisti kde je unik.
Ale hlavni vec, prodluzuji zaruku do te doby, dokud se vse neopravi. -
« Novy chladic.
Tak sem panove udelal razantni krok a vykaslal se na nejaky lepeni a vareni chladice klimy.Stejne mi rekli,ze by se to zase nekde do pul roku projebalo.Koupil sem novej chladic.Ted me ale trapi jedna vec.Vim,ze pri vymene chladice klimy by se mel doplnit olejicek.Otazka je kolik a hlavne jakej??????Nevim,co tam bylo a chladar,co mi to bude plnit z toho byl nejakej zelenej a rikal ze je to v *(doslova),ze by se ty oleje nemeli nejak michat.Poradte.Diky Trona -
« Re: asi mi uhnívá klimatizace
Kdyz vychladite auto vnejsi cirkulaci na nizsi teplotu nez je venku a pak prepnete na vnitrni, tak se auto bude chladit lip, protoze bude nasavat chladneji vzduch nez je venku! Jinak mne ve Scenicu automaticka klima udrzi 16 stupnu, ikdyz je venku pres 30! -
« Re: asi mi uhnívá klimatizace
I mně v Golfu to chladí na plnej větrákoš málo, nestíhá to uchladit. Pro mne je nejlepší dát vnitřní cirkulaci (tlačítko MAX) a vrtuli na 2 (ze čtyř), to přijdou mrazy (o: Ale pro otestování musíš tahat venkovní vzduch aby to bylo objektivní a počítat s tím teplotním rozdílem. Bohužel teploměr mám jen venkovní originál, takže nepomůžu. Klima taky podle mne chladí dost podle toho jaký otáčky má motor.Když ve vedru natočím motor a pustím klimu tak jí to trvá sto let než začne pořádně coolovat, ale jak projedu trošku plynovej pedál, hnedka to má jiný grády a to doslova (o: -
« Re: asi mi uhnívá klimatizace
vjust>no jo, ale na plný výkon ventilátoru to chladí míň (protlačíš víc vzduchu, ale míň ho ochladíš). Zkus to na jedničku (s čerstvým vzduchem). Těch 17 se mi zdá na čtyřku s cirkulací tak akorát. Zkusím si o (po) víkendu koupit nějaký teploměr a napíšu ti, jak to chladí mně (10 měsíců starý Mégan). -
Díky za zpravu.
Při vnitřní cirkulaci na plný výkon vent. cca
15 st.C
A při vnější cirkulaci /venkovní teplota 25 st.C/
jsem se nedostal pod 17 st.C
Bohužel je to moje první auto s klimou, tak ani nevim, jak se ma poradne chovat.Nekdy se mi zda, ze chladi mene, nekdy vice. -
« Re: asi mi uhnívá klimatizace
Zdání může klamat. Kup auto-teploměr za cca 300 Kč a to čidlo "na drátku" strč na výdechy palubky. Pak si měř jak chladný Ti jde vzduch z klimy při jaké teplotě venku (plus zaznamenej výkon ventilátoru - tj. např. plné otáčky). Jasný, že to musí být při "otevřený" cirkulaci ( tj. ne při vnitřní cirkulaci). Až to takhle parkrát proměříš, tak to můžeš porovnat s jinými majiteli vozů s klimou, nejlépe Megáčů (tady nebo jinde) a uvidíš. -
« asi mi uhnívá klimatizace
Zdravím všechny.
Koupil jsem Renault megane, a asi po 3 mesících se mi zdá, že klimatizace jde slaběji než dříve.
Před těma 3 mesíci byla naplněna ve značkovém servise.Jinak je stále funkční. Je to možné, nebo se mi to jenom zdá? Díky za pomoc.