Klimatizace

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse

• « 00 Reagovat !

foto

29.05.02  08:02

« Re: R12

no já tam jdu o weekendu, takže už se těším na to jak budu stát na magitrále v koloně a pozorovat lidi co klimatizaci nemaji. Vyplazeny jazyky až na asfalt... a já svině největší zadeklovanej v autě. Poslouchající si kazetu "Dobytí severního polo" kterou si na delších cestách rád poslouchám :)
  • « 00 Reagovat !

foto

29.05.02  07:58

No, tepic. R12 (CFC) je uz daaaavno zakazana (vyroba i pouzivani) na celym svete krome USA. Jeji prima nahrada je R134a (HFC) a jedine ta se smi plnit do klimatizaci a lednic pri oprave. Ma asi o 10% nizsi ucinost jako chladici medium. Uvazuje se i o zakazu R134a (prispiva ke vzniku tzv. sklenikoveho efektu - v Nemecku uz ho do lednicek nedavaji) a jeho nahrade R290 (propan) nebo R600a (izobutan). Ty maji ale jednu nevyhodu - jsou v urcitem pomeru se vzduchem (resp. kyslikem) traskave :-(.
  • « 00 Reagovat !

foto

29.05.02  00:00

f tom případě ji chci taky (o:
  • « 00 Reagovat !

foto

28.05.02  23:15

No používá se do lednic, tak snad jo :)
  • « 00 Reagovat !

foto

28.05.02  23:12

... a je ta R12 legální (o: ?
  • « 00 Reagovat !

foto

28.05.02  23:10

« Re: kazane

Fakt si myslíš, že sem degeš a nechávám to v klidu utíkat? To bylo tak, že než jsem našel solidní firmu, tak mi to několikrát "opravovali" a naplnili "experti" a klima zase ušla.. ale po několika pokusech jsem nakonec našel fajn Chlaďaře, ty našli problém a od tý doby to je OK...až na to, že mi prasknul v zimě radiátor a tak se sundavala celá palubka a musela se klima vypustit )o: a tedka zase to vyndavani motoru atd... )o: prostě pakárna.... (o: ale dík za radu...btw chladič jsem už taky vyndaval neboj nic...
  • « 00 Reagovat !

foto

28.05.02  17:05

No tak jsem dal na tebe a objednal jsem se k němu na weekend tak uvidíme. Když říkáš že R12 je super tak uvidím. Ach jo 2000 v zase pryč... :-( Ale zase to hnusny vedro...
  • « 00 Reagovat !

foto

28.05.02  16:40

« kazane

nestalo by za to najit unik chladiva nez petkrat rocne plnit klimu ? :-) dyt i ten nejdrazsi chladic na klimu stoji min nez 5x naplneni :)
  • 00 Reagovat !

foto

28.05.02  16:39

« R12

misto R12ky existujou nahrady, ale nejsou tak ucinny a hlavne ARNY original R12ku ma, sice je drazsi ale chladi ze se z toho jeden posere, mne bawor sezere dve kila naplne ale na vystupu je +1C temer okamzite a pak chladi to jeste notnou dobu setrvacnosti. ARNY mi uctuje R12ku za 1000 na kilo, nevim jestli to je bezna cena nebo ne, pac sem u nej pecenej varenej a delam si v jeho garazi svoje klimy za jeho asistence :-)
  • « 00 Reagovat !

foto

28.05.02  16:35

« Re: Nejak se nechce probudit klima

jo kdyz ma kompresor malo chladiva tak nebezi, to je naprosto normalni
  • « 00 Reagovat !

foto

28.05.02  16:27

to ace2: Kdyz mi to pred 3 roky Arny auto (p.Rihacek) vysal a naplnit, tak to stalo tusim 1500 Kc. Jinak ty 3 roky mi nepripada nijak super vykon, spis takovej prumer. No proste docela to jde. Horsi je to se servama a ostatni elektroniky u automaticke klimy. To je v kombinaci s 11-letym starim meho auta (Fiat Tempra 1.9TD) dost nestastna kombinace. U dalsiho auta se budu snazit koupit neco mene elektronizovanyho.
  • « 00 Reagovat !

foto

28.05.02  15:27

No R-12 jsem našel na jedná součástce klitatizační jednotky v motoru hned pod Caution, under high pressure V manuálu jsem se sice dočetl, že lze R-12 nahradit ekologičtějším plynem tuším 232 nebo 323 tak nějak nevím přesně. A když jsem jsem se na to ptal u ARNY auto, tak řekl, že tam musí být jiný ventilek, jiný mazání a ještě něco aby se dal použít jiný plyn. Ono to není zjevně jen o naplnění jiným chladivem, což jsem si taky myslel ještě před 14 dny... :(

Jinak já se nevyznám ve spoustě věcí. Ted mi zrovna radí, co mi může cinkat od předního kola, když jezdím přes nerovností. Vzhledem k tomu že o nápravě vím asi to že jsou na ní kola, tak jsem z toho docela zmatenej.... No jesti máš zkušenosti s čepama siletblokama tak mi můžeš poradit do "US car and truck fan" :-) Neb ma to zatím nikdo nepřišel, i technik se na to díval a říkal že je to OK :(
  • « 00 Reagovat !

foto

28.05.02  14:51

To ACE:A kdesi vzal tu R12: Už se dává místo ní ta ekologičtější náhražka nebo né? Nebo tam máš fakt ještě origoš?
    To ?:Jinak náplň klimy Ti mohou změřit Ti co ji plněj, tedy nějací chlaďaři..a případně dopustit..ale ne každý auto chladí tak super...takže to může bejt normální...
    ..ale to jen dycky doplním co píše velký moudrý ACE2, tak já jdu rozumovat jinam.... (o:
  • « 00 Reagovat !

foto

28.05.02  14:21

Jenom mě štve, že tam mám plyn R-12 což je normální freon a když si vemu že klimatizace má obsah tak 1.5kg.... který časem vyprchá ven. Hmm nic moc pocit.
  • « 00 Reagovat !

foto

28.05.02  14:19

Hmm včera jsem jel v 325 iS a tam když zapne klimu tak příjde doba ledová. Jinak doporučuji. Vetrák na minimum eventuálně na dvojku a zapnout vnitřní cirkulaci. Si to sosne ochlazeny vzduch z interieru a jeste vic ho to znova ochladi a takhle pořád dokola.... To to je potom zima... :)
  • « 00 Reagovat !

foto

28.05.02  14:14

Já mám teda klimu na desetiletým autě, víc, jak rok jsem ji neplnil a zatím běhá. Ale nevím, jestli už nebude potřebovat "povzbudit". Jak poznám, že už nefachčí tak, jak by měla, když jsem ji nezažil v nejlepších letech a nemůžu srovnávat? Známej tvrdí, že v horkým létě nastartuje, zapne klimu naplno a za minutu má vychlazeno. Já když zapnu větrání naplno, tak se ten vzduch nestačí tak dobře chladit, jako na pomalý otáčky a vychladit auto mi trvá 5 - 10 minut. Svědčí to o něčem? Klimu mám manuál v BMW 325td.
  • « 00 Reagovat !

foto

28.05.02  13:53

Bať bať, přesně tak to je. V historii jistě lze nalézt, že jsem si s klimou taky užil svý.. a jak je malej tlak, tak komprouš díku pudu sebezáchovy nenaběhne ... a tři roky klim abez plnění? Tak to jsi happy man (o: ... no ale mi co za poslední rok už budem plnit po pátý..my jsme v klidu (o: BTW moji klimu plněj ve Varech super človíčci za 1000-1200. GIII VR6 manuál klima
    KaZaN
  • « 00 Reagovat !

foto

28.05.02  12:38

Jo to souhlasí. Cadillac napíše "A/C Low pressure " a za chvilku "A/C Off" a z displeje klimatizace zmizí ikonka "Auto".

Mimochodem jsem taky volal do Arny auto a chtěl po mě 2000 Kč což se mi zdá přehnaný, normálně je to za 1200 Kč... tak jsem si to rozmyslel a pojedu asi někam jinam. Nebo to na mě jen zkoušel. O Kolik si řekl tobě ?
  • 00 Reagovat !

foto

28.05.02  12:28

« Nejak se nechce probudit klima

Tak letos se moji klime nejak nechce probudit po zimnim spanku. Snad bude stacit doplnit okruh a zase to pobezi (posledni plneni pred 3 roky, stari auta +nekonecno). Arny auto se v telefonu vyjadroval v tom smyslu, ze kdyz je v okruhu malo chladiciho media, tak kompresor nenabehne, protoze by ho nemelo co chladit. Nemel jste nekdo podobnou zkusenost, ze by Vam kompresor klimy vubec nenabihal a nasledne po doplneni okruhu bylo vsechno OK?
  • « 00 Reagovat !

foto

28.05.02  08:30

« Re: ?koda - Originální klimatizace

No, vidis. A ja o hydraulickych zkratech a ztratach a Buh vi o cem vsem jeste poslouchal na CVUT pet let... :-)).
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…