Klimatizace
"-- skrytý --" 04.06.02 12:28
« Re: kde hledat
Systém klimy je mi jasný. Jen nevím, kde jednotlivé části (kromě kondenzoru a kompresoru) hledat. No a neví tu někdo kde hledat výparník? Ta voda musí být někde kolem něj... Nechce se mi kvůli tomu rozebírat půl auta. PS: No čuchat to s bakteriema je poněkud zcestné. Takže vyvětrat ano, ale čeho jsme si předtím dýchli? -
« Náplň
Tak zítra si jedu naplnit klimatizaci - konečně. Už jsem jí měl mít naplněnou v sobotu R-12, ale chladničkář za to chtěl 2 000 kč. Což se mi zdá docela hodně. Takže zítra to bude za 1 000 Kč a to je už dle mě normální cena. Pravda nebude to R-12 nýbrž ta R-4x. Tak dám vědět jak to chladí. -
« Re: kde hledat
Obecně se dá říct, že jsem klimou nechal jen auto vychladit a pak jsem jí vypnul a otevřel jsem si radši okno, protože vzduch z klimatizace je moc suchý nepřirozeně studený a vůbec mi není zrovna 2x občas i 3x příjemný. Něco jiného je to v zácpě. Tam je nejlepší být zadeklovanej a ven ani prstíček.
Nevíte o kolik je tak R-4x horší než R-12 ? Nezkoušel to už někdo z vás ? -
« Re: kde hledat
No on to smrad není. Tedy alespoň u mě to žádný smrad nebyl. Je to jako kdyby měl mokrej hadr na podlahu a hodil ho na topení. Tak jak se vypařuje voda. Prostě takovej strašně vlhkej a teplej vzduch. Dělá to jen po vypnutí klimatizace. Vždycky pomohlo dá na větší otáčky ventilátor a tu zatuchlinu prostě vyhnat ven. Žádný stres... -
« Re: kde hledat
Ja jsem tedy v Tempre zadnej smrad hadru nikdy necitil, ale obcas si tu nekdo na smradlavou klimu stezuje. Pamatuji na nejakou Oktavku, kde byl problem v nefunkcnim ventilu na trase odpousteni kondenzatu z vymeniku klimy. Ani nevim, jestli v Tempre nejakej ventil tohoto typu je a taky mam dojem, ze neni k nicemu zapotrebi (spis jen na delani problemu). Taky bych si hlidat filtr vzduchu, aby do systemu ventilace a klimy slo co nejmin svinciku. U starsich aut, ktery filtr z fabriky nemaji, jde udelat filtr provizorne. Jinak taky jsem jednou nebo dvakrat cistil zebra vymeniku klimy rucne (mensi kartac, mydlo, voda) - u Tempry se tam da strcit ruka kanalem od ventilatoru. Slo mi ale spis o to, ze bordel na zebrech snizoval prutok chlazeneho vzduchu (tedy ne o smrad).
« plyn
A zpět k plynu. Tak R-12 je zakázána to všichni víme. Ale dnes jsem od chladničkáře zjistil, že je i docela drahý cca 800 Kč/kilo a místo toho existuje plnohodnotná náhrada R-4x (to číslo poslední ted nevím) a to prý funguje stejně a nic se ani nemusí upravovat. Co vy na to ? -
« Re: kde hledat
Neodstraniš :o) Na to zapomeň, tedy abych byl přesný odstraniš, ale za pár dní to tam budeš mít zase :o) Prodává se taková vodička, která ty bakterie přizabije a zárověn aromatizuje vzduch. Nicméně mokrej hadr toho se asi nezbavíš. Protože ta vodička nemá jaxi efekt na dlouhou dobu. Tedy vlastní zkušenosti z minulého auta. Sice byl hadr cejtit, ale abych to rozdělával.... :( -
« Re: Nejak se nechce probudit klima
Zrovna jsem si na něj vzpoměl. Sháním taky nějakej šikovnej motor a 250D(TD) se mi jevila jako jedna ze zajímavých variant. Musím si ale omrknout, kde to má starter, vývody na chlazení a pod, aby to pak nebyly nějaký moc velký harakiry. -
« Re: Nejak se nechce probudit klima
tel cislo na mobil plati porad, ale ma ted novy bydleni, v panenskych brezanech (smer na teplice az do klican - odobocka za Agipkama) hned za klicanama doprava, na panensky brezany. JEstli chces kam dal tak to ti reknu ale on ti to rad vysvetli telefonicky.
btw kdyz uz ho drbeme, sanitku medveda ma rozebranou durch a pomalu ji renovuje. -
« Re: Nejak se nechce probudit klima
profe no jak rikam ja si u nej v garazi delal auto s jeho asistenci pred asi trema tejdnama a mezitim se mu tam vystridalo asi sest zakazniku a nebyli to znami.
Kazdopadne znovu diky za kontakt na Arnosta, nebejt tebe tak bych o nem nevedel.
Takže si uděláme i minikolonu :-) Klidně se připoj. Třeba nám dá množstevní slevu :))) Pojedeme tam zítra nějak po práci. Takže tak kolem 17:30 + -