Mistrovstvi CR

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Rally

• « 00 Reagovat !

foto

21.09.99  00:00

« Re: Starý systém jeątě příątí rok !!!

©koda - dost jsem se na nový systém těąil. Snad alespoň zbude víc času na zváľení "hobby" třídy.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 20.09.99  09:44

« Re: Starý systém ještě příští rok !!!

Ano, tam se mluvilo, že systém u nás zůstane pro příští rok stejně jako v mistrovství Evropy, což je množství soutěží s různými koeficienty. Takže až zřejmě v roce 2001 se mistrovství ČR i Evropy změní.
  • « 00 Reagovat !

foto

18.09.99  17:46

« Re: Starý systém ještě příští rok !!!

Tam se ale mluvilo o mistrovství Evropy.
  • « 00 Reagovat !

foto

17.09.99  07:33

« Re: Valašská rally, SM a eNka

Tak jsem si konečně přečetl článek ve SM. Moc jsem se na něj těšil a musím konstatovat, že je to lepší, než jsem čekal. Sice tam není ani zmínky o tom, že se restriktory kontrolovaly i během soutěže (rovněž za hojné a ne náhodné účasti reportérů), ale to je relativně detail. Mile mě překvapila i zmínka o protestu. V to jsem ani nedoufal. Boj o eNkový titul je totiž letos skutečně "TVRDÝ". Jenom doufám, že nebudeme litovat toho, že jsme chtěli, aby se rozhodlo na trati. A věřte, že vím o čem píšu. Nicméně obrázek si může udělat každý sám, i když neví (a nikdy nebude vědět) úplně vše.
  • « 00 Reagovat !

foto

15.09.99  07:11

« rally obecne

...co se mi libilo a co bylo dobre a nove, napr. na pacejove projelo cca. 1/2 hodinu pred startem prvniho "ostreho" auta poradatelske auto a na kazdem divackem miste se zastavilo a oznamilo poradi po prave dojete rz. nebo zasilani vysledku mailem. kazdej tam nejakej mobil ma a kdyz tlucou data do pc, tak to nekam forwardnout neni problem. a je lhostejno, je-li to jedna adresa, nebo 1000. strojova prace. vice takovych informaci. michal.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 15.09.99  06:53

« Starý systém ještě příští rok !!!

Tak se příští rok nepojede 7 vybraných soutěží, ale bude stejný systém jako letos. Zdroj: včerejší Svět motorů na ČT2 při reportáži z Valašské rally. Je to lepší nebo ne?
  • « 00 Reagovat !

foto

14.09.99  21:23

« Re: Valašská rally

Arazim s Gálem neměli smůlu. Několik dní před soutěží měla posádka zdravotní problémy (asi 3 dny prakticky bez jídla) a během soutěže udělali několik chyb (což také přiznal Ara v rozhovorech). V závěru soutěže pak neměli dostatek pneumatik, takže museli kombinovat staré a nové, aby alespoň dojel :-(
    Vymlouvat se na nedostatek peněz je ovšem nesmysl. To je prostě problém všech a ten kdo ho umí vyřešit, ten si tu výhodu prostě zaslouží. O tom tenhle sport z velké části je. Sebelepší jezdec nemá bez peněz a tudíž kvalitní techniky šanci na špičkové umístění. A nemá tady smysl oponovat třeba Krestou s Tománkem. Ani jejich auto není zas tak špatné, jak by se mohlo podle většiny "komentářů" zdát (netvrdím ale, že je špičkové). Doufám, že si to nikdo nevyloží tak, že neuznávám jeho kvality, tak to skutečně nemyslím (ba naopak - rychlé, čisté).
  • « 00 Reagovat !

foto

14.09.99  21:00

Tak přece tam někdo byl:). Já tam byl taky.

Dojmy z vlastní rally skvělé - výborná noc s ohníčky za výfuky (nejlepší měl Trajbold a Gargulák), (doprava dobrá - na rozdíl od m to mám blízko), Noc na Trojáku přímo senzační - výtečná atmosféra. A druhý den tři průjezdy na Vesníku - bylo to bezva.

Souboje byly výborné, řekl bych, že málem lepší než na Barumce, zcela jistě se víc rvali o čas Gargulák, Arazim i Trajbold a celá řada dalších. Potěšilo mně třeba, že Vojtěch jel dobře a ne tak, jak se o něm neslo v prvních soutěžích. V zatáčkách je zatím viditelně pomalejší, ale ne moc a využívá síly auta na jiných úsecích.

Co se týká ostatního diskutovaného:

Proč by se psalo o něčem, kde se nikdo nerve, kde lidi přijdou, popovídají si, trochu se opálí nebo omrznou, pak projede pár aut (stejně jsou všechny stejné), a pak se ti lidi v poklidu rozejdou. Maximálně se může napsat, že zase lidi pošlapali úrodu, že chovanec zase někoho přejel (nezapomenout zakroužkovat který to je, vždyť ho nikdo nezná) a že se zvýšila dopravní nehodovost a byly zácpy. V rádiu - prej mediální partner - žvaní kraviny a melou si své "duchaplné" řeči, místo aby dělali zpravodajství. Proč by ho taky dělali, vždyť na trati je jenom pár cvoků - normální lidi jsou na hokeji nebo na fotbalu, a těm co tam nejsou, tak děláme přímé zpravodajství. Dovedete si představit, že by na každé rally bylo na hlavních stanicích průběžné zpravodajství o stavu a novinkách?

Údělem spolujezdců je být druhým vzadu (daleko vzadu). Taky tady píšeme Kresta a ne Kresta-Tománek. Kresta je jezdec, a podle toho se posádka označuje. Bez spolujezdce by ovšem neprošel ani přejímkou. Pokud to vadí, pak ten spolujezdec nemůže spolujezdce dělat. Výborný jezdec+bídný spolujezdec je horší kombinace než bídný jezdec+výborný spolujezdec.

Tolerance je jen tam, kde nějaká je. Tam kde není: poslední přicházím - první stojím, že ostatní sedí - nevidí - byli tu o hodinu dřív - jejich problém, že stojí skupina fotografů a kameramanů a vidí jen moji hlavu - jejich problém - že jsou lidi tak hloupí a stojí na určených místech a ne tam, kde je nejlíp vidět - jejich problém atd. To je pořád stejné - buran zůstane buranem.

Tady je nás tak deset. Lidi, které to zajímá, není moc vidět ani slyšet. Takoví vlajkonoši (např. Bánik) - ty je vidět - o těch je možné psát celé týdny. Kdyby takoví na rally chodili, tak tam nebudeme my. Co můžou napsat o nás deseti? Všimněte si jiné "nátury" nás třeba ve srovnání s F1-emmelem. Tam je tisíc příspěvků, ale většina je o tom, jak je ten Schumi dobrý a Haki neschopný. Takové plkání se tady neobjevuje. Každý napíše jak se mu to líbilo, kdo se mu zdál dobrý, a fandíme prakticky všem, kdo jezdí dobře. Nedovedu si představit, že by třeba Lamafin psal příspěvky o neschopném Gargulákovi, který jen z peněz někoho vytěžil své vítězství a ten chudák Arazim přestože je mnohem lepší jezdec měl zrovna smůlu.... To by byla hrůza. Problém je třeba v tom, že do rally nejde víc peněz, aby se z toho staly svátky jako v Itálii, Francii apod.

Raději už toho nechám.

Ať žije rally!
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 14.09.99  13:06

« Re: Valašská rally to: m...

Sakra, tady jsem nedokončil jednu větu:
    Je dobře, že když si někdo více jak hodinu drží místo u "mlíka" v atraktivním místě RZ a pak tam přijde někdo, kdo dělá doprovod kameramanovi a zaclání ti ve výhledu, tak je mu třeba naznačit, že ty jsi tam byl dřív a aby se sehla nebo něco udělala. Normální člověk to pochopí.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 14.09.99  13:00

Michale, jsem rád, že všechny neházíš do jednoho pytle. Trocha tolerance na soutěžích chybí. Je dobře, že když si někdo více jak hodinu drží místo u "mlíka" v atraktivním místě RZ a pak tam přijde někdo, kdo dělá doprovod kameramanovi a zaclání ti ve výhledu. Jak říkám rozumnej člověk (mezi ně se odvažuju zařadit i sebe) se těma lidma domluví nebo jde jinam - je to k naštvání - viz letošní Šumava, stojíme víc jak hodinku v chumlu lidí, skvělý místo, skvělej výhled a 5 minut před 1. ostrým autem přijde někdo, kdo se suše postaví před - podotýkám má kartičku - davu lidí se to nelíbí, vystřelují nadávky a podobně a ejhle člověk s kartičkou popochází opodál a sedá na bobek, aby viděli ti za ním. Jinej příklad z Krumlova, úplně ta samá situace, začíná drobně pršet, kámoš nebo soused pořadatele, kterej stojí před mlíkem roztahuje deštník a je po zábavě! Zase se ozve dav lidí a hle, chlápek (mířila na něj poznámka jestli je z cukru) sbaluje deštník a nechá si kapat na hlavu - vyřešeno. Ale nemůžeš všude narazit na tolerantní lidi, pokud narazíš na magora, kterej dělá že tě neslyší nebo ti začne vyhrožovat, že ti dá přes hubu - tady bych bral oprávněnou kritiku na "kartičkáře"!!! Zase nemůžeš chtít, když uvidíš na RZ kamerama ČT, aby ti šel z cesty, tam se to dá pochopit. On je za to placenej a pro něho jsou zřejmě ty výhody nutný.
  • « 00 Reagovat !

foto

14.09.99  12:42

...tak panove, jestli jsem nekoho namichnul, to se omlouvam, ale ja se rozciluju pravem. k cemu je pred rampou zenska s batuzkem a rukama v kapsach, ktera akorat prekazi? bude psat, ze videla krestu z blizka? nebude. neni to novinarka, neni poradatelka, to je jenom nekoho znama..... manzel foti? dobre, jde taky. na rz. prostor pro poradatele a pro divaky. proc stoji soused se synem vedle poradatele (tedy v zakazanem miste) a povidaji si o tom, co kdo vcera v hospode? nehlede na to, ze vsem, co stoji v miste "povolenem", nutne vadi ve vyhledu. proc je znacka zakaz vjezdu pred rz, kde za 2km dale policajti organizujou kdo ma kde parkovat. kde se berou auta v zakazu vjezdu? kde je zn. zakaz vjezdu s dodatkem, ze je parkovani dale, prosim, ale takhle? to CROWBAR: co je na tom uchylackyho? to DALIN: nevadi mi fotografove, co stoji na miste odkud ja nemohu fotit. vubec ne. dohodnu se, nebo jdu jinam. sere mi chumel lidi, kterej je tam k nicemu. viz vyse. nejde o me. jde o princip. nejde o moje fotky. nehazu kartickare do jednoho pytle. myslim konkretne. necha se domluvit s 2, 3, ne s 50ti. to LAMAFIN: psal jsem v dobrem rozmaru, a jsem rad, ze sis taky vsimnul nekolika desitek motajicich se. to VSICHNI: po vzoru sveta (makinen, auriol, mcrae, kankunen...) se u nas vsude (tv, int, tisk) pise pouze o kreckovi, chovancovi, trajboldovi... a o dalsich dobrejch neni ani slyset. ani kratickej sestrih v tv. nic. prijde mi to lito. vsem nasranym, ukrivdenym a otravenym se jeste jednou omlouvam, nebyl to muj umysl. vsem profesionalum profesionalne se chovajicim patri muj obdiv a dik. vsem ostatnim ne. michal.
  • « 00 Reagovat !

foto

14.09.99  11:38

Tak teď jste se pěkně rozjeli. M zcela evidentně nepsal v dobrém rozmaru. Částečně bych se ho ale zastal. Kdyby ti "novináři a pod.", co mají právem jisté výhody skutečně pro tento sport něco (pozitivního - na něco samozřejmě narážím) udělali, asi by se ani M tak nerozčiloval. Jenomže jdyž se jich všude motá několik desítek a potom si o rally přečteme pětiřádkový povrchní komentář, výsledky tří posádek a o fotkách si s výjimkou specializovaných časopisů a Internetu můžeme nechat jenom zdát, tak se tomu až zas tolik nedivte. Vemte si např. tady. Ze zpávy, kterou na tomto AUTO serveru najdete rozhodně nezjistíte, že se jelo o dva ze tří "velkých" titulů (N a F2). A to už vůbec nekomentuji totální ignoraci agropy a nejen ze strany tohoto sajtu :-((( Taky jsem zvědavej, jestli se někde bude mluvit o tom, že během pátečního přeskupení se kontrolovala některá eNka a vše bylo v pořádku. Např. ve Světě Motorů bych si to velice rád přečetl s podpisem -dš-.
  • « 00 Reagovat !

foto

14.09.99  11:19

« Re: Valašská rally to: ...

No já se z toho zatím ještě vzpamatovávám a říkám si - kdyby... nebo kdyby... a nebo třeba kdyby... Jsem sice zaujatej, ale to co mohli diváci v eNkách vidět bylo něco neskutečného a pořadatelé z Horácké by měli minimálně dvěma posádkám zaslat děkovné dopisy, protože o lepší pozvánce na jejich soutěž se jim ani nezdálo (pro "nás" bohužel). Na žádné z 13 RZ nebyl rozdíl přes 5s. Výborně ale jeli i další. Kromě již zmíněných bych vzpomenul především Tošovského. Jeho a Zubíkovo auto vypadalo hodně podobně. Když jsme šli do stopky poslední RZ a tajně doufali v zázrak (stažení Gargulákova náskoku, který byl před posledními zhruba 26km 4,2s), Zubík právě odjížděl a hned po něm odvezli i Tošana. Obou veliká škoda.
    Až se vrátí chuť, hodim na NET info o účasti kojotů.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 14.09.99  07:34

« Re: Valašská rally to: m

Michale, teď jsi mě ale taky nasral !!! Že stojí fotografové na místech odkud ty nemůžeš fotit? No jo ale ti fotografové to fotí pro tisk, jestli ti to něco říká - tzn. že to uvidí spousta lidí (třeba i těch, kteří se tam nedostali) a fotky, který jsi vyfotil ty - kolik lidí jich asi uvidí. S tímhle kecem jsi mě fakt namíchnul. Radši se podívej co je kolem trati "tupejch a neukázněnejch" diváků - tam je hlavní problém, a ne v tom, že ti někdo "akreditovanej" překáží ve focení. Nic proti, ale s většinou lidí se dá rozumě domluvit. Když někde překážím, tak se snažím uhnout. Takže neházej všechny "kartičkáře" do jednoho pytle, samozřejmě, že se najde nějakej magor, kterej dělá machra, ale těch je minimálně. Čau a nic ve zlým, Dalin.
  • « 00 Reagovat !

foto

14.09.99  07:25

« Re: Valašská rally to: m

ty * tebe bych nejradsi nakopal do * za ty tvoje uchylacky kecy
  • « 00 Reagovat !

foto

14.09.99  07:17

byl. a dobry! skoda, ze nedojel krecek, ze meli trajboldovi problemy, ze byl chovanec v moste, ze zelenka havaroval, ze stolfa nemel auto, ze cvrckovi nebyli, ze jsme meli debilni ubytovani, ze to je tak daleko, ze je vsude tolik lidi, ze byla v patek blokada dalnic.... je toho tisic. soutez samotna byla dlouha a narocna. ted lepsi stranka veci. souboj arazima s gargulakem. skvele jedouci zubik, sin, vojtech... petak nedojel, trojan ani neodstartoval, kresta je mistrem v f2, tomanek se porad tvari, ze mu nekdo ublizuje a je desne nasr...... asi je tezke byt vedle romana kresty, o kterem se vsude mluvi a pise. skvele jedouci..., mlady a nadejny..., talentovany..., zrucny... a jan tomanek je vide a slyset mene. spise nikde. pritom jsou tym. docela ho chapu. jde o to, kdo se jak vyrovna s nejakou "rychlou" slavou.co mi vadilo, je to, ze kazde jelito ma visacku s cedulkou poradate, tiskove centrum... nedelaji nic, akorat vsude prekazi. pri rz jsou na zakazanych mistech a na rampe vadi pri foceni. fuj! valaska dobra, lidi hodne, tesim se na nejay cesky podnik. michal.
  • « 00 Reagovat !

foto

13.09.99  20:43

To nebyl nikdo ve Vsetíně?
  • « 00 Reagovat !

foto

09.09.99  01:35

« Re: slalom - hop

Jestli neumřu tak jo.
  • « 00 Reagovat !

foto

08.09.99  21:36

Hope, jedes na Valasku?
  • « 00 Reagovat !

foto

07.09.99  22:31

hop@mirage.cz Diky.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…