Mistrovstvi CR
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Rally
"-- skrytý --" 07.08.00 08:59
« Re: Bertone
Nevite nekdo nahodou, jestli Bertone pojede Barumku uz s Focusem, nebo jeste s Escortem? Mimochodem - ted jsem zjistil, ze pro rallycross bude mit i Focus motor podelne. Chapete to nekdo? To AlesK: urcite nestiham dodelat auto do Barumky (opet) a uz me to pekne se... Tahne se to jako smrad z Polska. Uz jsem polosilenej vzteky. Jsem zvedav, jestli to auto bude jeste letos vubec hotovy. To Dalin: mam hotovy ilustracni film s Audi S4. Zatim ma 38 Mb (miliony barev, 360x480) prevedu jej do MPG a uvidime, kolik zabere. Mas zajem? -
Doporucil bych vjezd aut do parkoviste. Parkrat se i stalo, ze ne vsichni z nej vyjeli... Ohledne tech SMSek. Vypada to, ze to bude vychazet neco kolem padesati korun, presna kalkulace jeste neni. Nebude to delano moc ziskove, bude snaha o naklady=zisky. Vse bude v tiskovem stredisku, kde se urcite potkame. -
"-- skrytý --" 04.08.00 17:37
« Re: to AlesK
To Magic : Žolíky nesundávej , třeba to něco hodí ! To PLuto : Loni jsem bohužel viděl až 3 RZ a to už nejel . Letos neponechám nic náhodě a pujdu i na startovní rampu . Tam je těch aut přece jen vidět nejvíc . BTW: Dalin říkal něco o aktuálních výsledcích na mobil při soutěžích . Nevíš o tom nic ? -
"-- skrytý --" 27.07.00 13:55
« Jeste k RB
Na rallysportu je mnoho rozhorcenych reakci na RB. Jeden hazi vinu na druheho, Svec zavidi Pakostovi Jaguara, atd. Nema to vysku. Ale - byla tam i rakce primo Babika. A ja jsem jeho slova konfrontoval s videozaznamem a je fakt, ze spolujezdec se lidi na cosi ptal, takze asi Babik nelze. Jeho trestni stihani beru ale pouze jako vtipnou novackou kachnu, ktera poukazuje na soucasnou kriminalizaci cehokoliv (mrzi mne jen, ze jsem Novu nevidel, budu ji muset naladit, abych se obcas pobavil). K diskusi zde - ja jsem mel na mysli fakt, ze - pokud vim - duvodem k odmitnoti startu do RZ4 ze strany Trojana ml. byla jeste v sobotu dopoledne skutecnost tykajici se pneumatik a az nasledne, v nedeli na tiskovce se toto stanovisko zmenilo v "chteli nas poslat do lidi". Mozna se mylim, protoze je tato moje informace pouze zprostredkovana a tudiz irelevantni. ALE. Vsichni divaci, ktere jsem ten den potkal ocekavali, ze bude prset. Jen nekteri soutezici ne. A pokud v takovem pocasi obuju slicky a potom se na tento fakt budu odvolavat, jsem idiot a ne soutezni jezdec. Nebo Dusan Svec. I ja nesouhlasim s predpisem o prezouvani a tankovani, ale tento predpis plati a ja muzu iniciovat jeho zruseni, ale nemohu jej svevolne porusovat. Argument, ze piloti by na intermediich ztratili hodne casu na predchozich RZ je stejny, jako kdyby se nekdo hajil, ze obet musel zavrazdit, nebot by se jinak nemohl zmocnit jejiho majetku. Fuj! Nechutne, odporne, hnusne. Kazdy se zamysleme take nad vlastnim jednanim v roli divaka a doufejme, ze na Barumce bude vse tak, jak ma byt. -
To tucne nevadi, vypada to aspon prehledneji. K prvni poznamce - No jo, ale rekni to tem lidem.
K tucnemu - for je v tom, ze posadky maji predem presne stanovene casy, ve kterych se musi objevit v dane casove kontrole a pripadne zasahovani poradatelu by v tom udelalo jeste vetsi bordel. Lze to udelat az pri kontrole preskupeni. Ohledne pneumatik - k tomu by se meli vyjadrit spise zavodnici, proc tolik riskuji, ale problem je prave v tom, ze obouvat se nemuze ze vlozky na vlozku, ale az po urcitem useku. A kdyby jezdci nezariskovali (a par jich taky bylo), obutim mokrych gum by v pripade sucha hodne ztratily. Ale jinak s tebou souhlasim. -
K bodu lidi na RZ4-upřesnil jsem to v dalším příspěvku. Vrátím se ale k RZ 3: pokud vím, tak po průjezdu soutěžních vozů otevírá trať "otevírací" vůz a pak je volná. Takže každý, kdo pochoduje po trati od předjezdců do tohoto vozu, pobíhá tam na vlastní triko a musí očekávat, že bude přejet bez ohledu na to, zda se jede na ostro nebo jen projíždí.
Že nemůže kdykoli pořadatel srazit pole jsem nevěděl, ale třeba by se to mělo navrhnout. Určitě by sražení za situace, kdy každý divák "mimo mně" po 10 minutách přerušení odchází, bylo velmi užitečné.
K pneumatikám - rally je o pneumatikách. Každý jezdec bere na sebe riziko špatné volby pneumatik. Když je na déšť, beru si deštník a pláštěnku. A na déšť bylo. Nebyla to překvapivá bouřka zničeho, kterou nemohl nikdo předvídat. Potom může pořadatel před každou servisní zonou vyhlásit typ počasí - všichni obují, co bude napsáno na tabuli, a když bude jinak, tak se RZ zruší. Pak to ovšem nebude rally. Na druhou stranu jsem zastáncem možnosti přezutí před každou RZ, ale já předpisy nedělám. -
Vyjadrim se tady k tomu vsemu postupne:
583: Jiná otázka jsou lidi, co odcházeli z RZ, když začalo pršet. Proč tam teda chodili? Měli byt na zadku v křesle doma a potom se podívat na Novu, tam by nezmokli
Valna vetsina lidi (i tech, co tomu rozumi) si po ctvrthodine spocita, ze v teto dobe jiz zkousky byvaji zruseny, proto opousteji mista (to nema byt omluva, ale fakt). Na RZ 3 jel Trojan do plnych po dvanactiminutove pauze po havarii Jiratka a klidnem prujezdu Stolfy.
585: Jenze - jeste nez umelec Babik predvedl, ze dnesni rally je o penezich a ne o jezdeckem umu, slo preci hlavne o to, ze se jezdci dozadovali nepovoleneho prezuti pneumatik. Kecy o divacich se tam dostaly jaksi mimochodem az po Babikove ukazce paniky. Proste argumentovali tim, ze maji obute slicky, a ze RZ ma byt zrusena, trva-li preruseni dele nez 10 min. Ten prvni argument je kravina a ten druhy fakt.
Takze k prvni veci. Babikova situace byla uplne jinde (RZ 21) nez misto, kde jezdci pozadovali zruseni vlozky (RZ 4) po dvanactiminutove pauze (vyse popsan duvod pauzy). Jiz ve svete (a evrope) se ukazalo, ze je v situaci, kdy ma vetsina jezdcu sliky a zacne huste prset jiz pred startem, zkousku zrusit. Tak to zvladli jiz nekteri letosni poradatele u nas, presnym opakem je treba situace v Albene... Ja bych v dane situaci byl jednoznacne pro zruseni zkousky. 10-ti minutovy usek plati pro MCR a Bohemka byla podle radu ME (nevim presne, ale casovy usek je pry vetsi = nestudoval jsem).
586: ...Hrdinkovi. To jeho auto zavazelo na trati?
Údajně auto zatarasilo průjezd, ale hlavně se k místu seběhla spousta diváků, která také zastavila Štolfu.
Navíc měl pořadatel před RZ4 zadržet první jezdce, aby se pole srazilo k sobě.
Na to bohuzel poradatel nema pravo. Pouze se mezera muze dohnat na KPcku.
587: omezenost TV NOVA - Myslim, ze to moc nepomuze. Kdyz nezabiral ani Baumruk, pak uz vubec ne tihle umelci, kteri pomalu ani nevi, co to email je.
Myslim, ze s tim tenisem ses seknul.
588: A přímý přenos nebyl v televizi od komoušů. Dovedete si představit tu krásu, např. přímý přenos z RZ Sosnová nebo Kopřivnický polygon(ten se bohužel už letos nejede)?
Jo, to by se toho musel ujmout silny promoter (BPA hokej, Gambrinus a STEM fotbal, Kooperativa volejbal...). Bohuzel, souteze vlastni BPA, ktera preferuje hokej a pak okruhy, ktere zas az takovou oblibu nemaji. Skoda, ze pan Charouz nebyl odkojen rally... -
« !!!VÝZVA - všichni fanouškové rallysportu, spojme se!!!
Je pěkné, jak si tady pospolu nadáváme na omezenost TV NOVA. Nemyslíte, že by se něco mělo dělat? Pravě hledam e-mail do TV NOVY, abych jim tam pěkně zvednul mandle. Pokud to udělá každý, třeba se chytí za nos a příště si dají pozor. Je třeba dát o sobě vědět. Mám vždycky dost, když je ve večerních zprávách reportáž z Rally zařazena až po kolové a triatlonu. Myslím, že to, jak se TV (a teď myslím všechny) věnují Rallysportu a motoristickému sportu vůbec neodpovídá počtu diváků a fanoušků, které to zajímá. Já si myslím, že motor. sport je u nás čtvrtým co do sledovanosti, počtu fanoušků a vynaložených prostředků hned po fotbalu, hokeji a tenise. Co vy na to??? -
« Re: Bohemka
Ted jsem četl komentář martina, který na 4 byl, a ten říká, že diváci vyrazili na trať až když se profláklo, že jezdci nechtějí jet. Ke zvážení ještě jedna věc - proč se přerušovalo kvůli Hrdinkovi. To jeho auto zavazelo na trati? Zatím jsem nenašel ohlas od někoho, kdo byl na místě. Pokud ne, pak tam mělo ležet až do konce RZ, jako auta všech ostatních, kteří na RZ vypadnou a nedojde ke zranění. Na SM ukazovali jen, že mohl odjet v protisměru RZ, a potom teprve RZ pokračovala dál. V té chvíli měli jezdci odmítnout start kvůli přerušení. Navíc měl pořadatel před RZ4 zadržet první jezdce, aby se pole srazilo k sobě. Prodlevy v průjezdech jen nahrávají bezmozkům kolem tratí, aby začali korzovat po cestě. Poznámka: to je zase chytrých lidí kolem rally :))))- včetně mně hehehe. -
"-- skrytý --" 19.07.00 13:58
« ano
Souhlasim s Vami vsemi. Driv se prezouvalo i uprostred RZ /na RMC u Lancie/ a dneska je defekt nekdy to posledni, co jezdce na cele rally potka. Nechapu duvod ani smysl tohoto zhovadileho predpisu /a pritom bezduvodneho - ta soutez zajimavejsi neni, kdyz na RZ 1 nekdo vypadne pro defekt z cele souteze/. Jenze - jeste nez umelec Babik predvedl, ze dnesni rally je o penezich a ne o jezdeckem umu, slo preci hlavne o to, ze se jezdci dozadovali nepovoleneho prezuti pneumatik. Kecy o divacich se tam dostaly jaksi mimochodem az po Babikove ukazce paniky. Proste argumentovali tim, ze maji obute slicky, a ze RZ ma byt zrusena, trva-li preruseni dele nez 10 min. Ten prvni argument je kravina a ten druhy fakt. A co se tyka RZ 21: Kdo tam byl, tak si mohl vsimnout "umelcu", kteri prijeli ke znacce zakaz vjezdu, tu posunuli o 5m a do vznikleho prostoru postavili svuj sedy Opel Astra, zeleny Citroen XM, sipkovy Peugeot 405, atd. Na dotaz, zda tito "ridici" vyhrali ridicaky v loterii jsem byl rad, ze mi nerozbili hubu. Nasledne se pred tato auta nahrnul dav divaku /mimochodem prave z techto aut/ a ten byl po zasluze sejmut Babikem. Takze puvodni bezpecnostni zona byla behem cca 20 min zkracena o nejmene 25m! A to je jenom to, co jsem videl. Letosni Bohemka byla velky pruser, ktery snad ale bude k necemu dobry: poradatele se snad pouci a nebudou zamerne posouvat prezouvaci zony do nesmyslnych mist, divaci se snad trochu zklidni a narostou jim mozky do hlavy, Hrdinka pochopi, ze mistrem neni a rally zase budou sportem. Doufam.