Rally simulatory - hry
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Rally
-
"-- skrytý --" 05.01.00 06:50
« Re: CMR
S tím hýbáním v menu při použití joysticku - brácha má občas taky takovej problém, a vždycky to vyřeší tím, že ho znovu nakalibruje, a když to úplně nepomůže, tak má na joysticku ještě takové dvě korekční kolečka, kde to donastaví ručně. Pak to jde bez problémů. -
« CMR
Potrebuji poradit (spis syn) v techto vecech: 1./ cim to je, ze pri pouziti joisticku (super warrior) se CMR chova, jako kdyby s nim nekdo stale hybal (preskakuje menu atp).
2./Jak to nastavit, aby byly pristupne vsechny trate pro vsechny auta? (je mozna jen urcita kombinace auto/trat, nektere jsou nedostupne. (ma samozrejme ofic. plnou verzi, zadne demo)
-
« Re: volant
S tím volantem k PC-čku je to asi tak: jezdíš rád autem? Jezdíš opravdu hodně rád autem??? Pokud ano, tak se zamysli. Jak často řídíš volantem a jak často řidítkama (gamepad)??? Žádný volant nemá tak dokonale ergonomický tvar věnce jako ten od Microsoftu. Povrch v místě kontaktu je opatřen speciální gumou (žádný plast), takže ti volant nemůže uklouznout. Jistou nevýhodou jsou relativně lehké pedály (při agresivní jízdě mají tendenci utíkat dopředu). No a o feedbacku raději ani psát nebudu. Kdo to nezažil, ten to stejně nepochopí. Ten pocit, když najedeš do louže a ucítíš to na volantu, když najedeš na zledovatělou vozovku a řízení začne "plavat", nebo když poškodíš řízení a auto "táhne" doleva a ty musíš vyrovnávat ten odpor toho volantu. Nemluvě o jakýchkoliv kontaktech s bariérou nebo s ostatními vozidly. V TOCA2 dokonce cítíš odezvu ve volantu při přeřazení na jiný rychlostní stupeň!!! Tak jako ve skutečnosti. To se nedá popsat, to se musí zažít!!! Pravda je, že ten volant stojí v současné době cca 6.000,-Kč (koncová cena vč.DPH), ale ten zážitek za to stojí! Taky jsem slyšel, že Microsoft chystá novou levnější verzi tohoto volantu, ale ten by měl být údajně bez feedbacku (nebrat!!!). Joystick bez feedbacku si představit dokážu (taky ho mám), ale volant?? To přijdeš o 80% zážitku. -
« Rally2000 - zvuky
Ještě jsem chtěl dodat, že mě dost štve ozvučení simulátorů Rally. Ani jedna z her není dobře ozvučená. Nechápu, co je na tom v dnešní době za problém. Pokud máte možnost pustit si přenos z WRC (často bývá na Eurosportu, u nás někdy na ČT2 - Svět motorů), zjistíte, že skutečné zvuky závodních vozů jsou někde jinde.
-
« Re: Rally2000
To gapa: K tomu volantu a gamepadu. Nejde o peníze, ale zatím se mi žádný volant příliš nelíbil. Neměl jsem ale možnost vyzkoušet volant od Microsoftu. Tomu bych důvěřoval. Můžeš mi poradit? Ovládání gamepadem není tak špatné, jak si myslíš. Pokud si ho dobře nakonfiguruješ (plyn pod pravý ukazovák, brzda na palec, levý palec zatáčení, ...), je to perfektní. Spousta mých známých gamepady zavrhovala, ale stačilo jim jen ukázat, jak se s nimi zachází. ............ To bdx: Pokud jde o přesnost přenesení jednotlivých tratí do počítače podle skutečnosti, tak je to dost zoufalost. Pravidelně sleduju WRC a skutečnosti se ještě žádná hra ani zdaleka nepřiblížila, maximálně tak slovním značením. -
Sorry, ale bez pořádného Feedbackového volantu se žádný moderní simulátor jezdit nedá! A používat gamepad??? To už je přímo zvrhlé! (i přesto, že uváděný typ patří k nejlepším).....Až jednou zkusíš Colina na Microsoft forced feedback wheel, pochopíš o čem mluvím a začneš šetřit..... -
Rally 2000 není až taková hrůza. Když jsem si to zkusil poprvé, byl jsem z toho znechucen, hlavně ze zvuků a ovládání. Pak, pod náporem superlativních recenzí, jsem to nevydržel a zkusil to znovu. Řekl bych, že je to skvělá věc. Podmínkou je, že musíte mít dost nadupaný počítač, nejlépe P3, 128MB RAM a Voodoo. Ovladatelnost je pak skvělá, já ale používám gamepad Microsoft SideWinder Freestyle Pro. Pohyb nakláněním jsem raději vypnul, nebylo to ono. Co se mi spíš nelíbí, je to, že kolem silnice jsou vyvýšené břehy, pořád se jede v nějakém korytu. Stačí malá chyba a už jedete v náklonu. Myslím si, že to je ten hlavní nedostatek oproti Colin´s McRae Rally. Tam byla větší volnost v pohybu. A taky mi vadí trochu neaktuálnost všech vozů, které jsou na výběr.
Přihlásit se • Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!