Rally simulatory - hry

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Rally

• « 00 Reagovat !

foto

15.01.00  00:00

« Re:

Bohužel pro volant v současné době není nic lepšího než Colin (alespoň o tom nevím). Samozřejmě i Colin má spoustu chyb.....to: PLuto. dost dobře nechápu podle čeho ty posuzuješ simulaci, ale myslím si, že v první řadě musí fungovat ovládání a teprve potom se můžu zabývat zbytkem. Jak kvalitní by asi byl takový simulátor letadla, u kterého by nefungoval pořádně knipl (joystick)???????????????
  • « 00 Reagovat !

foto

14.01.00  19:49

« Re: Re:

A který simulátor rally je nejlepší?
  • « 00 Reagovat !

foto

14.01.00  01:43

« Re:

Ok, hraj na klávesnici a nenech si to znechutit. Chápu, že si nemůže každý dovolit všechno (samozřejmě ani já ne), ale pak taky nemůžeme hovořit o simulaci, ale jen a jen o hře. R2000 je dobrá hra, ovšem simulátor je to mizerný!
  • 00 Reagovat !

foto

12.01.00  23:46

« Bez nadpisu

Tak u me to cestina vubec nezrychlila, asi jsem vice adaptabilnejsi. Jak jsem jiz jednou psal, spise by to chtelo predelat, co kde bude rikat. Pro Gapu: nevim, jak ostatni, ale ja zas tak moc penez nemam, abych si mohl vyhazovat takove sumy za joysticky a volanty. Samozrejme bych to s nema rad zkusil, ale v soucasnosti jsem rad, ze to muzu hrat alespon na klavesnici.
  • « 00 Reagovat !

foto

12.01.00  21:54

« Re: RS 2000

Samozřejmě že už mám dávno DX7 (ještě před R2000)......ovšem není v tom žádný rozdíl... Největším problémem Rally je "steering sensitivity". I když tu citlivost nastavíte na minimum, nic se nezmění, volant reaguje naprosto stejně........dalším podstatným problémem jsou reakce volantu......je jedno jestli narazíte do obrubníku nebo do pole s kukuřicí!...volant se prostě chová stejně.........atd atd.
  • « 00 Reagovat !

foto

12.01.00  19:52

Colina jsem nepřemlouval, tam to bylo důležité, ale počet informací nebyl až tak velký. Anglicky rozumím, ale musím se na to víc soustředit. Přemluvení znamenalo zrychlení 20 sec na RZ. Pravda je, že bych si nejraději předělal některé zatáčky a přidal si k tomu vlastní poznámky, bylo by to pak skvělé, snad příště.

Nevím jak s FF, ale všechny recenze tvrdí, že FF funguje u RC skvěle. Proč nikdo nenapsal, že k tomu má výhrady. gapa - napiš co tam na FF nepracuje. A s tím DX7 má FF s RC fungovat líp, než s DX6.
  • « 00 Reagovat !

foto

12.01.00  12:55

« Re: Vse, co bylo za dnesek

Ja v Rally 2000 rozumim vetsimu slov( az na prekazky) ale preci jenom se na to musim vice soustredit. Kdyz to budu mit cesky tak to budu vnimat podvedomne a zbyde mi vice soustredenosti na cestu. a navic sem Cech takze si nemusim hrat na Burnse ale radfsi budu Emil Triner z hulkou. Akorat ten Hulka budu ja Triner taky no neva. pokud se do toho prekladu pusti nekdo jinej tak to pak muzem vymenit a bude to dobry.
  • « 00 Reagovat !

foto

12.01.00  12:48

TO BDX jestli si si premluvil Colina. Mohl bys mi ho prosimte poslat na xdvok1@tf.czu.cz Dik Karel to moje meno je Uzivatelsky meno je horozny. Ale kdyz ho predelam nikdo si neuvedomi ze sem to ja...
  • « 00 Reagovat !

foto

12.01.00  02:51

Ještě k tomu FF Wheel. Spolehlivě funguje i na DX 6.1. Ono totiž v době, když jsem ho kupoval se ještě nikomu o 7-čce ani nezdálo. Jinak k tomu Microsoftu, tak jak nenávidím W98 nebo W95, tak na jejich hardware nedám dopustit! V tomto ohledu jsou absolutně bezkonkurenční!!! Jsou to (alespoň pokud já vím) jediná herní zařízení založená na optickém snímámí (tzn. žádné opotřebení!!!!). Ovšem proto ta cena!! V současné době mám Microsoft forced feedback wheel, Microsoft SideWinder Precision Pro a Microsoft Game Pad. Celá ta sranda mě vyšla celkem asi na 10.000,-Kč, ale prohlašuji místopřísežně, že nic lepšího neexistuje! Pokud máte jiný názor, dejte mi tip, já to zařízení odzkouším. Vždyť např. Microsoft SideWinder Precision Pro je zatím (už minimálně 2 roky) jediný joystick na trhu, který má na kniplu integrované natáčení směrovek!!! Každý z Vás, kdo někdy zkusil jakýkoliv letecký simulátor a měl možnost zkusit tento joystick jistě ví o čem je řeč...... Jinak ....zvolil jsem toto tařízení (MFF Wheell) proto, abych měl co nejrealističtější zážitek z jízdy (bez ohledu na cenu). U colina nefungoval forced feedback úplně 100%-ně, ale byl použitelný!!! U R2000 je FF naprosto nepoužitelný......... Je pravdou, že Colin byl na klávesnici jednodušší než R2000, ale auta se jezdí na volatu!!! A o tom to je......................................… Nejsem šílený "gamesník", ale v současné době je mým favoritem Falcon 4.0........kdo ví, o co se jedná, ví i to, co si představuji pod slovem "simulace"..........................
  • 00 Reagovat !

foto

12.01.00  00:00

« Vse, co bylo za dnesek

S uzivatelem souhlasim, RC je realistictejsi, Colin zas jednodussi (ve zkratce). Konecne jsem se dnes dopracoval k A8 (k zadnym citum se uchylovat nebudu, nejsem zbabelec). Obzvlaste Subaru me zklamalo, ty zadni svetla... ...no fuj. Ale jinak dobry (az na ten zvuk). Jinak taky jsem premlouval Colina (ovsem tam je to pet leva, u nas se pouziva leva pet) a zustal jsem radsi u anglickeho. Vy nerozumite v RC. Ja jezdim bez problemu (po chvili zvykani). Left, right a cislovky jdou rozeznat, junction je krizovatka, wheel je esicko ze "slamy"...apod. Vzdyt to neni tak tezke. I muj bratranec se to (asi po hodine) naucil, a to je co rict. Spise by mi bodlo si prepsat, KDE a CO mi spolujezdec rika. Vzdyt to uplne popira smysl rally. Mam si to v treninku zajet a nadiktovat spolujezdci, abych si byl presne jisty, ze kdyz mu reknu leva ctyri, tak to opravdu leva ctyri bude. Derekovi ovsem zrovna moc verit nejde. A pritom by to nebylo tak slozite. Stacil by stejny princup jako ve staricke Toyota Celica GT-Four Rally.
    How, nejak jsem se rozepsal. No uvidime, co na to vy, zitra zas dalsi cast.
  • « 00 Reagovat !

foto

11.01.00  19:53

Pardon, mělo to být tady. A k tomu namluvení, už jsem si to přemluvil, protože je strašně důležité slyšet a rozumět poznámkám. Chvilka nepozornosti a člověk (auto) je mimo.
  • « 00 Reagovat !

foto

11.01.00  19:51

« Re: Cesky Colin

Pro správný FF je údajně třeba DirectX 7,0a a poslední patch. FF nemám, tak to nemůžu testovat a volant každý rok kupovat taky nehodlám.
  • « 00 Reagovat !

foto

11.01.00  19:29

« Re: Cesky Colin

Celi ma bejt tvrdi YYY fuj stidym se...
  • 00 Reagovat !

foto

11.01.00  19:27

« Cesky Colin

Cesky spolujezdec a dokonce celi Colin prelozeny je na

[odkaz]
    jenomze kdyz jsem to skusil bylo to
    namluveno hrozne. Nektera slova chybi uplne a navic dve na sobe
    navazujici zatacky tam rikaji "potom" to jsem jeste nezazil ze by to
    takhle nekdo pouzival. Myslim ze muj je odbornejsi. Ja jsem to
    namluvil tak jak to jezdi kamos v nasem tymu. Ale zase to mam
    mene kvalitni. A to jen proto ze jsem to udelal jen tak na
    zkouzku, kdyz to pak zacali pouzivat ruzni lide tak me to trochu
    mrzelo ale predelavat se mi to nechtelo . Ted pracuji na Rally 2000
    a to by melo byt kavalitnejsi. Take je tam spolujezdec bohatasi...a myslim ze to bude dobre Karel

PeS: Ten komu jsem toho meho ceskeho spolujezdce posilal tak tomu vzkazuji ze uz vim co mam byt misto toho "DOBRY" ma tam byt "PATNIKY"- to jsem tenkrat jaksi neprelozil.
  • « 00 Reagovat !

foto

11.01.00  19:21

Ahoj,ahoj
    tak ctu Vase nazorky a komentare a musim se k tomu take vyjadrit. Kdyz jsem si hru (orezanou ) nahral do compu a spustil byl jsem nadsem. Uz jen komentare k RZ-tam me dojali. Jenomze pak kdyz jsem se ocitl na trati a hned v prvni mensi zatacce jsen vyletl s trati ,byl jsem jaksi zklaman nad jizdnimi vlastnostmi (mam volant bez force...). Cim vice jsem hru hral o to vic se mi to zacalo libyt a myslim ze je to udelane dobre. Ono totiz neni tak snadne jet smykem jako se to da videt na MS.
    V Colinovi je to udelano prave pro zabavu. Tak aby kazdy mnohl vicemene jet od pocatku jako Mcrae porad v plnem tempu a smyku. Vzdyt nejrychleji se da zajet kdyz se v zatackach clovek opira o svodidla (viz Korzika). Ja vim je to velmi zabavne a vzrusujici jezdit Colina. Clovek se zmita v hlubokych smycich,kazdou zatacku jede bokem a volantem porat toci tam a spatky. Jenomze takhle si realitu nepredstavuji. V raly 2000 se musite opravdu naucit ridit.A pak je mozne ze clovek zazije pravou atmosferu rally. ono take kdyz si pustite Colina z repleje tak uvidite ze silnece je nerealisticky siroka a to se to pak jezdi po te dalnici. A kdyz se clovek octne na 3 RZ na RAC v tom uzkem useku mezi temi ploty neni mozne auto nebrousit. tim sem nechtel colina nejka srazit. To ne je to dobra hra,uz se tesim na dvojku, ale rally 2000 simuluje automobilovou soutez vice. Jiste vyhrady ale preci videl. U dvoukolek je prakticky nemozne auto nechat hrabat , ba i nedotacivoste zavinena podhrabnutim prednich kol na sotoline se zde neobjevuje. Je tam jakesi automatcky postupne pridavani plynu ktere nejde vypnout. me proste chyby takoveto pridavani a ubirani plinu po projeti pravouhle nebo ostresji zatacce. Tady se to rozjizdi jak ja v normalnim aute. Pokud chce clovek malucko hrabnout musi zaradit neutral.
    Ke zvukum mam take jiste vyhrady, konkretne k piskani gum. Je tam jen jeden zvuk a ten se pouzti vzdy kdyz se deje neco na asfaltu( v CMR je to dokonale.) Jenze ve skutecnosti tyto zvuky stejne nejsou moc slyset tak to bych neresil. Nejvic me ale mrzi ze WRC-ecka maji stejny zvuk jako dvoukolky takovy ten vysoky(jinak ty se myslikm povedli),Octavka se sice moc nepodoba ale.... tak to je muj nazor na RALLY 2000. Kdyz vidim tu delku berte to jako zasvecenou mini recenzy. S pozdravem Karel
    Jinak pripravuji Ceskeho spolujezdce..
  • « 00 Reagovat !

foto

11.01.00  16:44

Zajima me neco k tomu volantu - myslis si, ze force feedback zvysuje i ovladatelnost? Ze se da neco co z monitoru neni videt vycitit na volantu a podle toho reagovat (myslim neco co muze vest treba ke zpomaleni nebo dokonce havarii), nebo proste jenom zvysuje zazitek? A stoji to za tech 300% ceny navic? Navic jsem nedavno nekde cetl testy volantu s force feedbackem a zrovna Microsoft nejlepe nedopadl, myslim, ze to vyhral Logitech.
  • « 00 Reagovat !

foto

10.01.00  22:43

to: Pluto. Máš pravdu to CD-čko je lepší vyndat z obalu, aby se krabička nepoškodila (může se někdy hodit). Ale teď vážně. Všechny zápory R2000 jsem popsal v předchozích příspěvcích a zatím nikdo nenapsal v čem nemám pravdu. Podstatné je, na čem to rally jezdíte (klávesnice, game pad, volant a pod.) Já osobně používám Microsoft forced feedback wheel. Lepší jsem zatím neviděl :o)) . Na tomto volantu pochopíte, že ta hra je o ničem. Jo na klávesnici se to hrát dá, ale o jaké simulaci tu potom mluvíme???? Závěrem pokud máte někdo o to CD-čko zájem, napiště mi svou adresu na gapa@post.cz, já vám ho rád věnuji (ovšem nejdřív ho musím vyndat zpod toho stolu :o)).....
  • « 00 Reagovat !

foto

10.01.00  21:37

Už jsem na to přišel. Diferencial, například, zabere 10 minut opravy ať je poškozen víc nebo méně. Pouze jde o to, jak hodně je poškození značeno na vodorovném pruhu. neboť opravovat motor, který má poškození na 1/3 pruhu a neopravit chlazení, které má 2/3 pruhu je blbost. Joo, nemám originálku, musel jsem na to přijít sám...hehe. Nechápu gapo, jaký máš s 2000 problém. Mě vyhovuje, že to není žádná brnkačka, Colina jsem měl za pár dnů přečteného....
  • « 00 Reagovat !

foto

10.01.00  20:11

To AvengerQ: nevím jak to máš, ale bouračky nejsou pro poškození auta rozhodující, protože by se to nedalo hrát. Poškození vzniká od bourání, pohybu kol, nastavení vozu, způsobu řazení a využívání motoru. To vše dohromady dá na konci poškození. I když pojedu pomalu a budu blbě řadit, tak mně odejde třeba převodovka, atd. Komu se to nelíbí, může hrát sega 2 rally, to ovšem není simulace, ale hračka.
  • « 00 Reagovat !

foto

10.01.00  20:08

To gapa: nejde ti to, co? ručičky máš zamotané a stejně jedeš jak na výlet s koulením po svazích...
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…