FELICIA = TOTAL SHIT
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Felicia
« Re: Felda
Pokracovani prispevku z 26.1.1999 z asi 10:00h
1) Ta felda NENI opakuji NENI COMBI!!
2) Rozjíždím se tak, že zařadím rychlost a
pustím spojku jestli ti to nejde, tak zkus
nastartovat motor.. Má lepší akceleraci než
např.felda 1.3/50 (ta netahne odspoda) nebo
mazda 323 sedan 1.3. P.S. jde to i s
podhrabem (na suchu)
3) Kufr je možná o nějaký ten litr menší než
Punťa, ale je lépe navržený a feldqa je více
variabilní než ten vořech.(Je pravda že
vořech je z malých aut [K, Twingo, AX] asi
nejlepší, ale na feldu nemá.
4) Jinak felda sedí na mohru jako přicucnutá.
zkus vyměnit ty sliky za pneumatiky... -
« Re: Lidé neblázněte
Jo musim souhlasit mam absolutne stejnou skusenost. Taky se snazim jezdit hlavne v desti a Felicie je vazne doslova jako pribita. Myslim, ze to bude asi tim, jak ty kapky deste tlacej tu Felicii jakoby vic do silnice, jinak si to nedovedu vysvetlit. Pist! -
« Re: Lidé neblázněte
To snad nemyslíš vážně s tím, že má Felicia horší jízdní vlastnosti na mokru. Já mám Fliciu 1.3 50kW a z výroby na ní mám pneumatiky GoodYear 175/60 R14 a z vlastní zkušenosti vím, že na mokru sedí jako přibitá, protože jsem to zkusil na vlastní kůži při minulých záplavách a dost často jezdím i v dešti. Tvůj problém bude asi v použitých pneumatikách a ne v autě! -
« Felda neni *
Mam Feldu 1.6 COMBI uz tri roky, ma 85000 km prevazne po Praze. Ted po tech 85000 jsem menil termostat. To byly vsechny poruchy na motoru. Jinak jezdim jen na pravidelne garancni prohlidky a menim brzdove desticky. Motor je svizny, hlucnost v norme, hodne zalezi na pneumatikach. Mam zkusenost, ze 175/65 R13 k tomu autu jdou lepe. Nechci delat reklamu na Skodu, ale byl jsem s ni spokojem. Nyni menim za vetsi, takze jde pryc z baraku. -
« Re: Lidé neblázněte
Jestli jsem to nenapsal, tak Felina je kraťas a nesnaž se mi namluvit, že neumim srovnat dvě auta, která denodenně používám. Kufr má Punto o 5l větší než krátká Felina, tak zanech řečí. Prostor vevnitř je přibližně stejný, ale Punto má mnohem dále posazené čelní sklo, takže působí a vpředu skutečně je větším autem. Nestraním ani jednomu, ale prostě Punto je lepší /hlučnost, spotřeba, zrychlení, max. rychlost, vzhled..../ -
« Felda
Mám feldu GLX 1.9D a jsem s ní nadmíru spokojený. Je jí rok a půl, má najeto 80000 km a jediné co na ní odešlo byla baterka (teď tam mám Vartu). Jezdí dost po jižních čechách, byla v chorvatsku a asi 10 krat v Itálii. Narozdíl od velkého počtu zahraničních aut (Clio,Twingo,Punto,K,Astra,Corsa)je cestování s ní celkem v pohodě - ani po 1200 km najednou člověka nic nebolí (Nemám tam standartní látkové sedačky, ale jakousi plyš nebo co (od výroby)) sedí dobře - naklání se, ale drží. i ve větší rychlosti na dálnici (130-140) km (víc ne, je to nižší stř. třída a žádný sporťák) je velice stabilní, OPAKOVANÉ brzdění ze 170 na nulu je OK. Drží směr (ze stopy neuhne ani o milimetr) a brzdy jsou pořád účinné. (Má ABS) Cestou do Chorvatska a zpět (1500 km) si vzala průměrně 4.8 litru/100 (Zátěž: 4 lidi, jídlo a věci na týden dovolené + stan) - VEŠLO SE - chtěl bych vidět auta jako Punto, Clio (Zkuste do Punta nebo do Clia dát 4 monitory ADI Microscan 4P+, 4 počítače (Miditower) 3 tiskárny (2*Epson LQ300 + Kyocera FS 600, 3*(klávesnice, myši,kradice od VGA,Motherboardů atd) TO VŠE V KRABICÍCH!!!! s tím že sedadlo u řidiče a u spolujezdce je volné....... Já jsem s feldou spokojen... (nicméně oktávka 1.9TDI by také nebyla špatná...) -
Nazdárek lidi,
mám jak Felinu 55kW, tak Punto 63kW.
oba stály kolem 300 000Kč.
Punto je jednoznačně prostornější, má mnohem lepší motor a nižší spotřebu.
Z denodenního přesedání a zkušeností s oběma "kárama" musím říct, že Felda docela ujde, ale za ty prachy bych si ji asi už nekoupil, protože Punto je mnohem příjemnější auto. Za ty peníze lepší koupě než Felina.
P.S. na suchu jsou jízdní vlastnosti srovnatelné, ale jízda s Felinou na mokru je přímo noční můra. Punto mě na mokru velice příjemně překvapilo, byl hustý déšť, já jel podle tachometru 150 a všechny auta od trabantů po bavoráky jsem s přehledem nechácal za zádí Punťase. -
« Re: Lidé neblázněte
Na Formane Comfort line som najazdil 140 000 km a bol som spokojný,teraz mám Feliciu Combi 1.6 a nedá sa to porovnať. Vynikajúci motor, a na svoju triedu veľmi dobré zrýchlenie.Čo sa týka priestoru tak Punto je menšie (má ho priateľka)a je tiež oproti Felícii lenivé a kufor nemá žiadny.Nieje to zlá kúpa ale Felda sa oplatí viac! -
« Re: Lidé neblázněte
Kingu neblazni. Feldu mam (de facto uz ne, kupuju Octavku) a Favorita ma tchan, takze jsem mel casto to "poteseni". Preleze-li clovek z Feldy do Favouse, pripada si, jako kdyz presel pred 10 lety hranici z Rakouska do CSSR. Vsechno se to klepe, huci, rve, hnus fialovej. Felda (50 kW) naprosto v pohode, samozrejme zadnej bavorak, ale na svoji tridu a na ty prachy slusne. Ve srovnani s Feldou nebe a dudy. I proto uz se tchan tesi, az mu svou feldu dam a on bude moct Favouse hodit do srotu. Cau. -
« Felicia je dost přiduąená, vícebod za moc nestojí
Mám moľnost sluľebně jezdit jak s Favorit tak s Felicií. Přestoľe je Favorit jiľ dost jetý - 140 tis. km oproti zánovní Felicii - 30 tis. km, tak je na tom motoricky daleko lépe neľ Felicie. Motor je podstatně ľivějąí, přestoľe vyľaduje větąí vytáčení. U Felicie není přidání plynu vůbec znát a připadá mi dost přiduąená. Dle známých mechaniků a prodejců ©kody je totiľ inovovaný vícebod dost přiduąený a řada lidí si na jeho parametry stěľuje, zvláątě těch zvyklých na povedený 50 kw motor. -
« Lidé neblázněte
Rád bych se s Vámi podělil o osobní zkušenost.Jako bývalý majitel FavoritaLX jsem si začátkem minulého léta koupil novou Felicii.A neměl jsem to dělat.Subjektivně HORŠÍ než Favorit!!!Za 5měsíců několik poruch,větší hlučnost atd.atd.Po půl roce jsem se toho šmejdu šťastně(a s velkou fin. ztrátou) zbavil. Za cenu jen o málo větší jsem koupil Renaul Clio.NESROVNATELNÉ.
Osobně si myslím,že s Felicií jsou spokojení jen ti,kteří přešli ze starých škodovek(ne z Favoritů) nebo z trabantů,žigulů apod.
Argument je cena?Tak se rozhlédněte!
To je můj názor.A co vy?
Cus maloautici