FELICIA = TOTAL SHIT
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Felicia
-
« Re: Otáčkomer
Naposledy som popisoval aku mam smolu s 1.6 Feldou r.v 96. Take drobnosti ako otackomer to som radsej ani nespominal. Moj otackomer totiz funguje ale az ked sa zahreje pripadne
reaguje na zaklopanie. Zatial s tym nejako vydrzim
To ze mi do kufra zateka okolo skla zadnych dveri a ze zadne dvere uz chyta korozia to som tiez nepisal. Vraj sa to tyka kazdej druhej Felicie. V servise mi povedali ze ak by som chcel vymenit gumu okolo zadneho skla tak by som sa asi nevyhol vymene celych dveri, taku skusenost totiz maju.
Vraj si to mam nechat dohrdzaviet.. Super (neviem
preco som si stale myslel ze felicia je uz pozinkovana ?) A ku klepaniu v prednych kolesach, co sa niekto pytal , mohlo by to byt povolene rameno, ale ak sa na to pozerali v servise tak to by snad skontrolovali.
Este otazka na kolegu co ide na obhliadku po 3 rokoch, ze kolko ma najazdene? Lebo ja som uz musel davno menit brzdy , loziska , spojku atd. Ja ma teraz 120 tis km.
Howgh.... -
« bouchání v přední části vozu
Vlastním Feldu 1.3 GLXi, r.v.98, a mám najeto asi 15.000 km. Štve mě na ní jedna věc, a tou je dosti silné bouchání v přední části vozu při přejíždění sebemenších nerovností nebo při jízdě po kostkách. Pokud někdo ví o co jde, tak prosím o radu. Zjistil jsem že tato závada je dosti častá, a potvrdili mi ji už tři známí. Dík. -
Diamant 01.03.00 22:55
« Re: Felda 1,6 elektrika
Tiež mám el. okná. Prerábal som však osvetlenie spínačov zo žiaroviek, ktoré sa pekne zahrievali a opadávala z nich zelená farba na diódy. Teraz to svieti vynikajúco (kto by chcel, tak pošlem fotku - teda keď to kamera potme zvládne) a nehreje sa to. Ale ten vypínač zaveľa nestojí. Tedo on by bol dobrý, len samotné stlačenie sa prenáša na kontaktnú časť cez taký malinký a tenký bakelitový štvorček. Niekedy pomôže spínač rozobrať a štvorček otočiť hore nohami alebo vzájomne zameniť (sú tam dva). V krajnom prípade vyrobiť nové z niečoho iného. Obyčajne ten vypínač už tak pekne necvakne, ale ho treba tlačiť nasilu. Po oprave je ako nový. -
« Felda 1,6 elektrika
Mam 2 roky 1,6 , najeto 48000 a zrovna dneska me vodeslo el. stahovani okna u ridice. Myslel jsem ze je to ten kolibkovej spinac, tak jsem ho vyndal a promeril - vsechno v poradku. Vratil jsem ho zpatky a svete div se zaclo to chodit.
Jenze v poledne jsem malem vylit z kuze, napul stazeny sklo a opet to prestalo chodit, zrovna kdyz jsem potreboval zaparkovat a odejit na hodinu pryc. Poradte nekdo jestli to je vlastnost, nebo mam proste smulu a co s tim. -
Diamant 29.02.00 19:06
« Re: elektrika
To neviem. Ja využívam schému z Favorita (pre bežné spotrebiče je to podobné) a zvyšok jedine "napichnutím" špendlíka na kábel a overenie, či bol predpoklad správny. Takto som realizoval el.okná, centrál na 5 dverí, dodatočný imobilizér, konrolku na otvorenie každých dverí, osvetlenie interiéru v zadnej časti aj na zadné dvere či dodatočné osvetlenie druhej polovice kufra. -
Diamant 25.02.00 19:19
« Re: Otáčkomer
Ja som mal problém s otáčkomerom na Favorite. Mal som starú prístrojovú dosku a vymenil som ju za nový model. Po čase mi "odišiel" otáčkomer. Ale podľa mňa zmrzol. Prejavovalo sa to tak, že ak bolo vonku chladnejšie, tak skoro nič neukazoval. Po niekoľkých minútach intenzívneho kúrenia zrazu naskočil a už fungoval normálne. V lete problém nebol. Zistil som, že sa silným mrazom vinutie na cievkach vychyľujúcich ručičku natoľko skrátilo, že došlo k jeho pretrhnutiu. Opraviť som to však už nestihol, lebo som auto predal. Felicia po dvoch rokoch nemá chybu. -
« Otáčkomer
Vlastním Feliciu rv. 95 BMM a mam jeden problém: už štvrtý krát mi odišiel otáčkomer do večných lovísk. A to tak, že, keď má motor pod 3,5 tisíca otáčiek, tak otáčkomer ukazuje nulu, keď presiahnem túto hodnotu zrazu vyskočí na 4 tisí a tam stojí ako pribitý. Po znížení zase spadne na nulu. Vždy keď prídem do servisu, tak iba pokrčia plecami a objednajú celú palubnú dosku (cena okolo 4.000 Sk) vymenia ju a zase je všetko OK asi na pol roka. Teraz sa pokazil znovu a už sa mi to zdá trochu "horký kafe" zase platiť za celú palubnú dosku. Síce to má aj svoje výhody, pretože už mám doma kopmletné 3 ks palubných dosiek (ibaže s nefunkčným otáčkomerom). Ak niekto vie alebo len tuší, kde by mohol byť Harry zakopaný, uvítam každé info. Ďakujem. -
Diamant 24.02.00 19:49
« Re: Problémy s Feldou
Môj názor: za sviecku nemoze výrobca, ale predosly majitel (pripadne servis). Za tu dobu sa uz musela menit. Na druhej strane napinak retaze, to by mohla byt vyrobna chyba (chyba materialu), ktora sa moze stat hocikomu. Ale nemala by sa stavat vobec. No a napokon kontakt. Nikto nevie, co sa s tam autom predtym robilo. Ktovie ako ten kontakt bol predtym spojeny (po oprave alebo kde). Poznam riesenie kontaktov a musim povedat, ze su na svetovej urovni a nicim nezaostavaju. Len pre zaujimavost. Ked mate Felku, pozrite sa aku elegantnu poistku mate v poistkovej skrinke nad nohami spolujazdca proti nechcenemu vytiahnutiu konektora! Telesa konektorov na exponovanych miestach su aj s gumovym tesnenim. Ja mam motor 1,3 a som velmi spokojny. -
« Re: Problémy s Feldou
Ja som si kupil Feliciu 1.6 ked mala najazdene
55000 km. Nemal som s nou ziadne problemy
do nejakych 80000. Potom sa to zacalo kaslat
na miestach kde som to najmenej cakal.
Kupoval som 1.6 kvoli tomu ze som si myslel
ze nemecky motor je ovela kvalitnejsi....
Najskor sa mi na dialnici zlomila sviecka
a padla do valca kde narobila par skrabancov.
Mohlo to vraj dopdnut aj horsie...(oprava nejakych 12000 Sk)
Potom sa mi v 150-ke zlomila skrutka, ktora napina
rozvodovy remen. Vraj to tiez mohlo dopadnut horsie, bola to len vymena ventilov zdvihatiek
, hlava sa dala este opravit. (Nejakych 50000 Sk) plus odtah zo Salzburgu
Teraz mam 118000 km a nejaky cas stvala skrtiaca klapka a computer nikto nevedel najst chybu.
Motor si pridaval a uberal kedy chcel a to
som bol este rad ze vobec ide.Uz mi vraveli ze
vymena klapky za 15000 to vraj vyriesi ale potom sme prisli na to ze to bol nejaky zly kontakt.
A tak kedze som vzdy snival o Volkswagene,
asi to prehodnotim lebo prave motor je najslabsou
castou mojej Feldy.