FELICIA = TOTAL SHIT
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Felicia
-
« Felda 1.6 - volnobeh!!
Nazdar lidi, rad bych tady nasel odpoved na moje trapeni s 1.6, ma najeto 10 000km (koupeno 12/99) a uz od zacatku se mi zda, ze jsou nizky otacky. Projevuje se to tak, ze motor skube s celou kastli a obcas se ozyvaj divny kovovy zvuky(ojnice? pistni cepy?) Nekdy vic, nekdy min. V prvnich 5000km obcas motor chcip pri ubrani plynu V servisu rekli, ze je to normalni, otacky odpovidaj udajum od vyrobce a ze se nedaji zvysit, a pak par kecu o mekejch silentblocich a nashledanou. Po zapnuti klimy to na chvilicku zmizi(dorovna se zatez kompresoru-zvysi se otacky), ale pak se zase snizi a zacne znova sejkrovat (vzdycky si vzpomenu na americky 5ti litry = shaker hood) Kdyz sem se asi pred rokem poprvy svez v 1.6, delala to taky. Kamos koupil 1.6 pred mesicem a nedela mu to. Tak nevim, nemate s tim nekdo nejaky zkusenosti? O vode v polyuretanovym odhlucnovacim oblozeni kastle pod palubkou radsi nebudu psat. Diky za reakce. Mejte se. Tappaja@centrum.cz -
« Re: rezavění zadních dveří
to: all. Ten postup co tady popsal PR je do posledního puntíku pravdivý a to nejen u Škodovky. Dokonce i ten jeho tip s tím prorezivěním. Prorezivění znamená prostoupení koroze skrz celý materiál (plech). Nepleťte si korozi s prorezivěním! Každý seriózní obchodník by Vám to měl popravdě říct. Na druhou stranu je pravda, že pokud to auto "nebouchnete" nebo jinak nepoškodíte tak tam tu korozi neuvidíte. -
Diamant 11.03.00 06:32
Ja som sa na to pýtal pri kúpe auta. Bolo mi povedané, že keď sa objaví hrdza, je to prehrdzavenie. A vraj keby sa tak stalo, tak treba prísť čo najskôr a nečakať až do konca záruky. Ja odporúčam vzať servisnú knižku a ísť reklamovať. BTW: nechal som si montovať strešný nosič a trval som na pečiatke v servisnej knižke. Najprv mi ju dať nechceli, lebo mám od nich faktúru. Napokon som ich argumentom, že po 4 rokoch ju určite nebudem vedieť nájsť presvedčil. -
Felicia má záruku na karoserii 6 let. Nevím jak se přesně uplatňuje tato reklamace u Škodovky, ale obvykle se požaduje při uplatnění takovéto reklamace násedující : 1.Servisní knížka vozu s vyznačenými pravidelnými prohlídkami dle serv. knížky (pouze v autorizovaném servisu) 2.Dále se zkoumá zda je reklamovaná část vozu originální, t.j. zda nebyla opravována. V případě, že ano je další podmínkou a) provedení opravy v autorizovaném servisu a b) použití originálních náhradních dílů. Další otázkou je, kde vozidlo reklamovat? Zřejmě u toho prodejce, kde bylo zakoupeno. Nejlíp uděláš, když se půjdeš zeptat k nějakému autorizovanému prodejci zn. Škoda. A ještě jednu poznámku nakonec: Snad všichni výrobci vozidel uvádějí záruku XX let na prorezivění karoserie. A otázka Zní. Co je to prorezivění karoserie? To si může každý vyložit jak chce. No typnul bych si , že podle výrobce to bude určitě případ, kdy je v karoserii díra (tedy durch). Když je karoserie rezatá bez toho, že je v ní otvor, tak rez na karoserii, nikoli prorezivění. Osobně si myslím, že všichni výrobci to mají moc dobře spočítaný. No tak to je asi vše. Nejlíp uděláš, když se zeptáš u prodejce, ten by měl přesně vědět to co tě zajímá. Dej vědět jak to dopadlo! Docela by mě to zajímalo. -
« rezavění zadních dveří
no mem Fel 1.6 3.5 roku starou, po nejakym borci co za tu dobu nejel 180k Km a na motor si nemuzeme stezovat, jediny co je blby ze u zadnich dverich na odtok hranach a pod nima vyskakuje rez, ale s tim se asi neda nic delat...jak je to se zarukou na prorezaveni karoserie u felin ?