FELICIA = TOTAL SHIT

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Felicia

• « 00 Reagovat !

foto

24.03.00  00:00

« Re: BUDUCNOST FELICIE

AlesKu, AlesKu ty jsi možná "něco" našel na internetu, ale já jsem tam byl osobně. Pro tvou informaci: model SUBARU Impreza GT v Austrálii neexistuje!!! Standardní model Subaru Impreza LX Hatch stojí 23-25.000 AUD (dle převodovky). I tento nejlevnější model nezná slabší motor než 2-litr (92 kW), samozřejmě vč. klimatizace, elektriky a takových "špeků" jako jsou boční vyhřívané okna....... U nás ji dostaneš s nějakou 1.6-kou, kterou nikde na světě neznají. Je to nesmyslný motor vyráběný pro přitroublé němce. No a za klimu si doplatíš lehkých 69.000 Kč!!........ Pokud sis zaměnil evropský model Subaru GT s australským WRX, pak věz, že je to úplně jiné auto. Do toho australského modelu se už téměř nic dokoupit nedá, kdežto ten GT nemá v základu ani klimu, ani elektrony. Samozřejmě ceníkové GT-čko neexistuje, takže ve skutečnosti se ta cena v ČR pohybuje kolem 1.200.000Kč......... Já jsem ovšem nepotřeboval auto se "super charge" se zrychlením z 0-100km/h za 6,3 sec.!!!........ Mě by klidně stačil ten 2-litr za cca 530.000 Kč (v přepočtu), až takovou v ČR uvidíš, dej mi vědět, okamžitě si ji půjdu koupit....... Co se týče DPH (VAT), to Austrálii neznají. Funguje tam jiná daňová soustava (stejně jako v americe. DPH je místní (evropský) výmysl, kterým neschopné vlády lepí svůj rozpočet.......... Argument cla a dph je hodně stupidní a mě jako zákazníka nezajímá. Já jen vím, že za menu u McDonalda zaplatím v americe cca 3 USD, v austrálii 5 AUD a v ČR cca 100 Kč. Taky vím, že auto, které mám teď u nás stojí cca 600.000 Kč a v americe cca 17.000,-USD. A tak je to u většiny světových produktů. Pouze SUBARU je u nás o více jak 30% dražší než jinde ve světě............... kdo nevěří ať se podívá na:
    [odkaz] nebo na:
    [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto

23.03.00  21:18

« Re: ODHLUCNENI

Celé plato (filc) budou mít určitě u každého prodejce škodovek (včetně příchytek). U nás tam měli i tu nalepovací sadu - ta by měla jít sehnat, nebo objednat v každé prodejně autodoplňků.
  • « 00 Reagovat !

foto

23.03.00  10:58

No já sem našel Imprezu GT za 41.260 AUD, to je po 22,70 CZK/AUD 937.000,- Kč. Proti 1.048.000,- Kč, když si jí koupíš v ČR. Nepovedlo se mi ale najít, jaký je v Austrálii DPH. Pokud by tam bylo do 10%, tak jde celej ten cenovej rozdíl do kapsy naší vlády. Bohužel ...
  • 00 Reagovat !

foto

23.03.00  05:47

« odhlučnění

Ten filc stoji něco kolem 300Kč, jsou k tomu ale i potřeba sponky, je jich celkem patnáct, jedna stála kolem 12 Kč. Nevíte někdo o nějakém šikovném prográmku, kde by se daly evidovat opravy auta, náklady na PHM atd.
  • « 00 Reagovat !

foto

22.03.00  22:51

to:junior. To bude asi omyl, já Imprezu nemám (bohužel). Chtěl jsem si ji sice koupit po návratu z dovolené (Austrálie), ale cenová politika SUBARU ČR mě těžce znechutila. Auto, které stojí v Austrálii cca 25.000 AUD (=22Kč)nebo v USA 17.000,-USD, ti u nás očesané se slabým motorem nabídnou za cca 700.000 Kč...... O OUTBACKu raději ani nemluvím.............
  • « 00 Reagovat !

foto

22.03.00  00:00

Gapa,kdes tu Imprezu sehnal???
    A za kolik?Chtel bych ji asi taky,premejslim o tom pekne dlouho a furt se ne a ne rozhoupat.
    Napis mi prosimte na reflex@emai.cz.
    Dik moc.
  • « 00 Reagovat !

foto

21.03.00  19:26

« Re: spojka

Toto se stava duchodcum, jezdi s podkluzujici spojkou.
  • « 00 Reagovat !

foto

21.03.00  19:22

Cau, kde to prodavaj kolik stoji?

Dik.
  • « 00 Reagovat !

foto

21.03.00  19:06

« Re: all

Zdar,mam taky feldu,docela solidne udelanou 1,6(chiptuning,spoilery)-investoval sem dost dobry prachy,ale paty dvere rezavej stejne jako plech tesne nad zadnim naraznikem(kolem dokola).Je to 4 roky stary a tohle by to asi moc delat nemelo:-).
    Holt se asi zrovna nepovedla...Ahoj,Junior.
  • « 00 Reagovat !

foto

19.03.00  19:17

No ono to vůbec nemusí být tím, že by jezdil "jako prase". Je to spíš tou opěvovanou kvalitou ala ŠKODA (resp. VW). Zatímco některé Fa-čka, Fe-čka vydrží bezproblémů i 150.000 km, některé se "rozsypou" už po cca 50.000 km....... ale o těch se moc nemluví....
  • « 00 Reagovat !

foto

19.03.00  13:58

Existujou dvě Odhlučňovací sady. Jedna je orginál škoda - je to celé plato, které se přichytává plastovýma příchytkama. Potom ještě existuje samolepící odhlučňovací sada (tu vyrábí nějaká firma z Prahy, ale měla by jít sehnat v každé prodejně autodoplňků). Co se týka toho, jestli se to vyplatí, řekl bych že jo. Já už jsem měl na autě tu orginál škoda a proti autům bez ní to byl znatelný rodlíl. Koupil jsem si ale i tu nalepovací, dal ji pod tu orginální a výsledek je úplně super - dovnitř nejde skoro nic.
  • « 00 Reagovat !

foto

18.03.00  14:38

To musíš tedy opravdu jezdit jako prase. Na Favoritovi jsem měl 120 000 km a spojka byla původní a bez jakýchkoli problémů.
  • 00 Reagovat !

foto

18.03.00  14:34

« ODHLUCNENI

Vyplati se mi poridit si odhlucnovaci potah na viko kapoty, ktere se standartne dodava ve vozech GLX? Mam LX a tam to neni.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 17.03.00  07:03

Spojka: stejně to vypadalo i u mé Feldy 1,3. První spojkovou lamelu jsem měnil v 45 kkm. (přítlačák dobrý-lamela sjetá). Teď v 95 kkm už je spojka zase načatá, projevuje se to zakvílením spojky v záběru (bude to sílit.. a potom se do kopce nerozjedeš). Mechanik mi servisu naznačil je jezdím jak prase. Holt chce to neřadit a když řadit tak plyn až po sepnutí spojky (ale mě to teda nešlo). Nechám spojku vyměnit, udělám technickou a Felda půjde do světa. čau LN.
  • « 00 Reagovat !

foto

16.03.00  22:13

Automechanik u Škody -
    Spojka běžně vydrží 75000 - 100 000 KM
  • 00 Reagovat !

foto

16.03.00  21:53

« spojka

Nevie mi niekto povedat, aka je zivotnost spojky u felecie 1.3? Mam nabehanych 75 tis. a mam taky neblahy pocit, ze ju budem musiet vymenit. Pisem to preto, lebo prvu spojku som menil uz pri 42 tis. km. Nie je to trochu malo? Ozvite sa, kto ma podobne problemy.
  • 00 Reagovat !

foto

14.03.00  13:48

« Schéma-felicia

Nemá niekdo knihu "Jak na to?" z vydavateľstva KOPP. Potreboval by som schému elektrickej inštalácie felicie pre všetky tipy (alebo aspoň do ´98). Ak niekto má možnosť ozvite sa sem, alebo na mail: isimuth@pobox.sk.
    Vďaka.
  • « 00 Reagovat !

foto

14.03.00  12:26

« Re: Felda 1.6 - volnobeh!!

Nevi tady nekdo ze slovenskych kamaradu www stranky na dvanacetrojky,jestli je vyrabej a tak.
    Tusim,ze se jmenujou TAZ1500 nebo prej delaj i s
    dieselem.Rad bych se pro zajimavost na to mrknul!
    Predem diky Ladinek!!
  • « 00 Reagovat !

foto

14.03.00  12:07

« Re: Felda 1.6 - volnobeh!!

Felicia ma na rozdil od Octavie 1.6 jinak
    nastavenou ridici jednotku.Octavia 900 ot. volnobeh, Felicia asi cca 700 ot. volnobeh, coz neni idealni. Zkus lehky tuning ridici jednotky
    od Cimbu-sport(www.cimbu.cz). Nastaveni volnobehu
    je potom jako u Octavie a navic se ti o neco
    zlepsi vykonove parametry motoru. Mam to, a je to
    opravdu znat. Cena cca 3-4 tis, Kc.
  • 00 Reagovat !

foto

14.03.00  10:13

« Felda 1.6 - volnobeh!!

Nazdar lidi, rad bych tady nasel odpoved na moje trapeni s 1.6, ma najeto 10 000km (koupeno 12/99) a uz od zacatku se mi zda, ze jsou nizky otacky. Projevuje se to tak, ze motor skube s celou kastli a obcas se ozyvaj divny kovovy zvuky(ojnice? pistni cepy?) Nekdy vic, nekdy min. V prvnich 5000km obcas motor chcip pri ubrani plynu V servisu rekli, ze je to normalni, otacky odpovidaj udajum od vyrobce a ze se nedaji zvysit, a pak par kecu o mekejch silentblocich a nashledanou. Po zapnuti klimy to na chvilicku zmizi(dorovna se zatez kompresoru-zvysi se otacky), ale pak se zase snizi a zacne znova sejkrovat (vzdycky si vzpomenu na americky 5ti litry = shaker hood) Kdyz sem se asi pred rokem poprvy svez v 1.6, delala to taky. Kamos koupil 1.6 pred mesicem a nedela mu to. Tak nevim, nemate s tim nekdo nejaky zkusenosti? O vode v polyuretanovym odhlucnovacim oblozeni kastle pod palubkou radsi nebudu psat. Diky za reakce. Mejte se. Tappaja@centrum.cz
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…