FELICIA = TOTAL SHIT
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Felicia
-
« Re: BUDUCNOST FELICIE
No já sem našel Imprezu GT za 41.260 AUD, to je po 22,70 CZK/AUD 937.000,- Kč. Proti 1.048.000,- Kč, když si jí koupíš v ČR. Nepovedlo se mi ale najít, jaký je v Austrálii DPH. Pokud by tam bylo do 10%, tak jde celej ten cenovej rozdíl do kapsy naší vlády. Bohužel ... -
« Re: BUDUCNOST FELICIE
to:junior. To bude asi omyl, já Imprezu nemám (bohužel). Chtěl jsem si ji sice koupit po návratu z dovolené (Austrálie), ale cenová politika SUBARU ČR mě těžce znechutila. Auto, které stojí v Austrálii cca 25.000 AUD (=22Kč)nebo v USA 17.000,-USD, ti u nás očesané se slabým motorem nabídnou za cca 700.000 Kč...... O OUTBACKu raději ani nemluvím............. -
« Re: all
Zdar,mam taky feldu,docela solidne udelanou 1,6(chiptuning,spoilery)-investoval sem dost dobry prachy,ale paty dvere rezavej stejne jako plech tesne nad zadnim naraznikem(kolem dokola).Je to 4 roky stary a tohle by to asi moc delat nemelo:-).
Holt se asi zrovna nepovedla...Ahoj,Junior. -
« Re: spojka
No ono to vůbec nemusí být tím, že by jezdil "jako prase". Je to spíš tou opěvovanou kvalitou ala ŠKODA (resp. VW). Zatímco některé Fa-čka, Fe-čka vydrží bezproblémů i 150.000 km, některé se "rozsypou" už po cca 50.000 km....... ale o těch se moc nemluví.... -
« Re: ODHLUCNENI
Existujou dvě Odhlučňovací sady. Jedna je orginál škoda - je to celé plato, které se přichytává plastovýma příchytkama. Potom ještě existuje samolepící odhlučňovací sada (tu vyrábí nějaká firma z Prahy, ale měla by jít sehnat v každé prodejně autodoplňků). Co se týka toho, jestli se to vyplatí, řekl bych že jo. Já už jsem měl na autě tu orginál škoda a proti autům bez ní to byl znatelný rodlíl. Koupil jsem si ale i tu nalepovací, dal ji pod tu orginální a výsledek je úplně super - dovnitř nejde skoro nic. -
"-- skrytý --" 17.03.00 07:03
« Re: spojka
Spojka: stejně to vypadalo i u mé Feldy 1,3. První spojkovou lamelu jsem měnil v 45 kkm. (přítlačák dobrý-lamela sjetá). Teď v 95 kkm už je spojka zase načatá, projevuje se to zakvílením spojky v záběru (bude to sílit.. a potom se do kopce nerozjedeš). Mechanik mi servisu naznačil je jezdím jak prase. Holt chce to neřadit a když řadit tak plyn až po sepnutí spojky (ale mě to teda nešlo). Nechám spojku vyměnit, udělám technickou a Felda půjde do světa. čau LN. -
« Re: Felda 1.6 - volnobeh!!
Felicia ma na rozdil od Octavie 1.6 jinak
nastavenou ridici jednotku.Octavia 900 ot. volnobeh, Felicia asi cca 700 ot. volnobeh, coz neni idealni. Zkus lehky tuning ridici jednotky
od Cimbu-sport(www.cimbu.cz). Nastaveni volnobehu
je potom jako u Octavie a navic se ti o neco
zlepsi vykonove parametry motoru. Mam to, a je to
opravdu znat. Cena cca 3-4 tis, Kc. -
« Felda 1.6 - volnobeh!!
Nazdar lidi, rad bych tady nasel odpoved na moje trapeni s 1.6, ma najeto 10 000km (koupeno 12/99) a uz od zacatku se mi zda, ze jsou nizky otacky. Projevuje se to tak, ze motor skube s celou kastli a obcas se ozyvaj divny kovovy zvuky(ojnice? pistni cepy?) Nekdy vic, nekdy min. V prvnich 5000km obcas motor chcip pri ubrani plynu V servisu rekli, ze je to normalni, otacky odpovidaj udajum od vyrobce a ze se nedaji zvysit, a pak par kecu o mekejch silentblocich a nashledanou. Po zapnuti klimy to na chvilicku zmizi(dorovna se zatez kompresoru-zvysi se otacky), ale pak se zase snizi a zacne znova sejkrovat (vzdycky si vzpomenu na americky 5ti litry = shaker hood) Kdyz sem se asi pred rokem poprvy svez v 1.6, delala to taky. Kamos koupil 1.6 pred mesicem a nedela mu to. Tak nevim, nemate s tim nekdo nejaky zkusenosti? O vode v polyuretanovym odhlucnovacim oblozeni kastle pod palubkou radsi nebudu psat. Diky za reakce. Mejte se. Tappaja@centrum.cz
[odkaz] nebo na:
[odkaz]