FELICIA = TOTAL SHIT
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Felicia
-
Diamant 05.04.00 23:45
« Re: Ojetá Felicia
Skvelé argumenty. Chcelo by to niečo konkrétne, nie iba neurčité osočovanie. Pokiaľ niečo tvrdíš, tak musíš vedieť prečo. Ja s Felíciou jazdím, tak viem o čom píšem. Ale inak aj ja by som vedel povedať, že povedzme "Mercedes E je hrozné smetie". Lenže keby som to chcel tvrdiť, musel by som mať argumenty ("stačí sa previesť" nie je argument, ale iba kec)! -
« Ojetá Felicia
Koupil jsem ojetou Felicii Combi. Motor 1,3 BMM 50 kW. R.v. Únor 1996. Dle servisní knížky pravidelná údržba, najeto 140 000 km. Cena 102 000 Kč. V ceně autorádio Blaupunkt, sada zimních pneu na ráfcích - ojeto na 50 %. Napište Vaše zkušenosti s podobnými auty a názory na cenu apod. Dík. -
Diamant 29.03.00 22:35
« Re: olej
Pokiaľ sa zmieriš s tým, že si pri studenom motore musíš dávať pozor, tak stačí tzv. polosyntetický olej. Ak je studený, nie je ešte tak tekutý ako plnesyntetický a nemá také mazacie vlastnosti. Ja používam polosyntetiku. Otec má syntetiku. Nevidím v tom veľký rozdiel. Akurát to, že otcovi ten olej skôr ubudne, lebo ak je motor studený, tak si z toho oleja pri štarte pák vlapiek "cucne". -
« Felicia-* total
S Felici na kterou je 1 rok záruka jsme presne za rok najeli (bez problemu) 17 000 km , po 1 roce a 14-ti dnech(po zaruce) prestal motor po ujeti nekolika km jet ,nekdy po 20 km jindy po 80 km,vadny byl snimac otacek na setrvacníku,za dalsich 14 dnu po oprave bezel motor ve volnobehu na 3 valce,zavada byla v prasklem tesneni pod sanim.Tak si rikam jsou to sice zavady za par penez ,ale co mne ceka v budoucnu za opravy,kdyz mam najeto teprve 20 000 km , proste TOTAL * !! -
« Re: Gapa
Máš pravdu v tom, že jsem se zabýval jenom GTčkem, protože o ostatních Subarech přehled nemám a rozdíly tam můžou bejt daleko větší. Pravdou je, že českej dovozce prodává přibližně polovinu GTček cizincům (Evropanům). To je pak totální demagogie celýho Subaru. Jo a GTčko se v USA neprodává, protože tam maj přísnější emisní limity, který nesplňuje a tak tam místo něj prodávaj atmosférickej dvouapůllitr. O šedých dovozech (fungujou především v UK s Japonskejma verzema) jsem taky přemýšlel, bylo mi ale líto přijít o záruku (např. na podvozek je 5 let). Zase když už dávaj tak dlouhou záruku, tak neni moc pravděpodobný, že bys jí potřeboval. Na kolik vyjde takový dovezený auto? Čau Aleš -
« Re: Gapa
AlesKu, AlesKu buďto jsi docela dobrej demagog anebo neúspěšný prodejce SUBARU v ČR...... Když si pořádně přečteš svůj příspěvek, tak zjistíš, že jsi vlastně potvrdil vše co jsem napsal já...... Možná jsem se třošičku spletl a ta nejdražší Impreza je u nás "jen" o 25% dražší (937.000,-Kč vs. 1 117.000,-Kč pozn. obě ceny jsi spočítal ty)......... Ovšem když se podíváš na nejlevnejší Imprezu (v Aust. 530.000,- vs. 817.000,- v ČR). To je rozdíl 54%!!!.......... Zanech demagogie nebo obhajování neschopnosti SUBARU ČR. Kypr je možná řešení, ale proč bych jezdil na Kypr, když žiju v zemi, kde většina automobilek prodává svá auta přibližně za stejné ceny jako kdekoliv jinde ve světě???.......... Mimochodem, když jsem diskutoval s jedním regionálním prodejcem, který viděl, že mne neopije rohlíkem, přiznal, že se množí individuální dovozy SUBARU z USA. Posteskl si, že i přes naše vysoké DPH a dovozní přirážku se dá takto ušetřit cca 30% (odtud tato informace, poprvé jsem ty procenta počítal až dnes a dopadlo to jak vidíš ještě hůře!). Taky mi přiznal, že strašení tím, že americké verze SUBARU mají jiné komponenty (díly), je úplná blbost (tedy vyjma toho hybridu = 1.6-ky). Férovej chlap, škoda jen, že v té prodejně měl více sekaček na trávu a jiných blbostí, protože prodej aut by ho neuživil. Prostě nadšenec........... Ovšem to nic nemění na tom, že SUBARU je to nejlepší auto co znám........ ovšem něco shnilého je v království SUBARU ČR (EUROPE).......... -
« Gapa
Gapo, Gapo, co s tebou... Než něco napíšeš, zkus si to nejdřív ověřit,
alespoň na tom "netu". Nejdřív si přelouskej toto: "In the UK the 208 bhp Impreza is officially known as the Impreza Turbo 2000. In Australia and New Zealand, the same 208
bhp Impreza is known as the WRX. In Europe and other markets (e.g. South America), the model is known as the Impreza
GT. Apart from minor regional variations (climate control instead of air-con, cruise control, automatic transmission, special
editions etc.), the cars are essentially identical: 2.0 Turbo, 208 bhp (211 PS), and a quoted 0-62 mph (100 km/h) time of
about 6.2 - 6.4 seconds." S tou klima máš asi pravdu, protože jsem o ní
nenašel u "Australský" Imprezy ani zmínku a dá se tedy předpokládat, že
(stejně jako v Německu) je už v základu. Pak tedy upravuji cenu na 1.117.000,- Kč.
Metlu nemáš v základu ani v tý Austrálii. Jinak tu cenu považuj za maximální
možnou, ale netvrdím, že ti v Austrálii nedaj z ceníkový ceny slevu.
K 1.200 tis. Kč se dostaneš možná tak s pořádným Hi-Fi. A jestli to auto
nemá v základu elektrony, tak jezdím už dost dlouho bez disků :-)
DPH (VAT) funguje i v USA (minimálně v Texasu určitě), ale myslím, že si
ho každej stát stanovuje sám. Je tedy možný, že v některých státech není.
Pokud ti připadá argument cla stupidní, kup si auto na Kypr, jako cizozemci
ti ho prodají bez jakýchkoliv daní. Musíš však zvážit, že budeš s Kyperskou
SPZ "trošku" nápadnej. Najdi si ceny ve Švýcarsku a přepočítej DPH (MwSt)
a uvidíš, že se dostaneš k podobný ceně. Horší je to potom s příslušenstvím
a díly k Subaru. Tam je místní dovozce drahej jako prase a pokud nečekáš
na plnění od pojišťovny nebo nechceš přijít o záruku, vyhni se jim oklikou
a nakup třeba v Německu. Trvám ale na tom, že pořizovací ceny auta se to
netýká. A už vůbec ne o "o více jak 30%". Ahoj Aleš
laskavě psát česky. Ty argumente.