FELICIA = TOTAL SHIT
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Felicia
-
« Re: gapa
S tím předjížděním máš pravdu tak z půlky - to dělají jen ti, co nikdy nejeli v ničem jiném (silnějším). Oni měli předtím nějakou 105 a teď si myslí, že těch 50kW je nějaké dělo. Já sám mám Felicii, ale taky starší BMW, takže vím co si můžu dovolit. Ty Felicie se hodí pro klidnou jízdu a na předjíždění moc nejsou ani 1.6 55kW. ten Bavor je o něčem jiném - tomu spíš sedí 130km a víc (návic ostatní většinou uhnou, když vidí takové auto). -
Jasně že jsem poznal rozdíl mezi oběma auty (taky jsem pár posledních nocí před vyzvednutím Imprezy nedočkavostí skoro ani nespal :-). JENOMŽE daleko větší rozdíl mezi oběma auty je v tom jak tě chápe okolí (myslím tím ty anonymní řidiče, který potkáváš na cestě) než jakej je technickej rozdíl mezi oběma autama!!! I přesto, že je propasnej !!!
A chápej, že velký spoustě řidičů jsou naprosto jedno technický rozdíly a řídí se při výběru auta pouze okolím (tím anonymním i tím neanonymním) a to je hlavní důvod, proč je Felicie v nemilosti. Tak jako třeba u Američanů čtyřválce ... -
to: AlesK. "První velkej rozdíl mezi oběma autama jsem zažil až dneska na okruhu v Mostě". To myslíš vážně??? Chceš mi říct, že jsi nepoznal, rozdíl v jízdních vlastnostech a v jízdním komfortu??? Myslím si, že takovou fantasmagorii nevyplodí ani ten najfanatičtější Felckař. Začínám pochybovat, že nějaké Subaru vlastníš....... Felicie je houpavá "kačena", která se projeví v první zatáčce....... a to jsou ty "meze", které zažiješ každý den....... o aerodynamickém hluku, traktoristickém posezu, neskutečně vysoké palubovce, neergonomickém volantu, absenci deformačních zón, karosérii podélně se kroutící, ani nebudu psát. -
Zase už se neshodneme. Dneska už mám možnost srovnání. Felicii jsem vyměnil za Imprezu GT. Z extrému do extrému :-) Jenomže v čem je rozdíl? PŘEDEVŠÍM v tom jak se ke mě chovají ostatní řidiči: uhnou mi na dálnici do pravého pruhu, nevjížděj mi do dráhy když předjíždím a hlavně nemusím přemejšlet před každým předjížděním, jestli ten trouba přede mnou nezačne přidávat plyn. Rozdíl NENÍ v autech, ale v lidech okolo tebe! Subaru jsem koupil na letních pneumatikách a tak jsem jednu z posledních jízd této zimy (do Zell am See v Rakousku) absolvoval v naložené Felícii. Šlo (tak jako ostatně vždycky) jenom o přečkání cesty na českém území, v Rakousku se mi vždycky jelo dobře. Neúplatná policie, vysoké pokuty a hlavně spořádaní Rakušáci a jede se klidně. Jasně že je v těch autech rozdíl, ale základní účel (pohodlně a bezpečně se přesunout z místa A do místa B) mi Felicie vždycky splnila. A tvrdím to i dnes, když mám možnost srovnání! První velkej rozdíl mezi oběma autama jsem zažil až dneska na okruhu v Mostě. Impreza má svý meze několikanásobně dál než Felicie, jenomže to (pokud nejsi blázen) použiješ opravdu jenom na okruhu a tam svým autem 99% lidí nikdy v životě nezajede a 98% z nich by o to ani nemělo zájem.
-
« Re: Ojetá Felicia
V tomhle máš pravdu. Je něco jinýho jezdit ve Felicii a v BMW , ale za tu lepší jízdu taky platíš několikanásobně víc peněz. Nedá se přece srovnávat Felda s Bavorem jen podle jízdních vlastností. Já bych řek, že za ty peníze za Feldu si koupíš dost muziky... -
« Re: Ojetá Felicia
to: Diamant. Na co argumenty? Kup si pořádné auto, alespoň 1/2 roku s ním pořádně jezdi, a potom se budeš jenom přihlouple usmívat nad tvrzeními, jaké je Felicicie dobré auto........... Asi před 5-ti lety jsem vlastnil Favorita a byl jsem na něj patřičně hrdý!!! Kamarád mne požádal, jestli bych mu neodvezl BMW-áka (byla to pozůstalost po jeho otci) jelikož to byl automat a on ještě nikdy s automatem nejel. Já jsem neopdporoval, proč taky, už jsem jednou jel s Oplem Omegou automat. Tak jsem za ním přijel svým Fá-čkem, on jel s ním a já stím BMW-ákem. Celá trasa byla asi 3 km. Když jsme přijeli, já jsem byl nadšený a on znechucený. Klíče od mého Fá-čka mi vracel s konstatováním, že to už nikdy nemusí mít ani zažít (tehdy vlastnil Huyndai Lantra). Byl jsem uražen a cítil jsem se dotčen!!! Co si to dovoluje frajírek jeden!!??................... Dnes se směji, už jsem taky poznal co to je "AUTO" !!!............
Nezlobte se na mne, ale člověk, který povídá o autech a má zkušenosti jenom s felicií, je jako člověk , který diskutuje o sexu a zatím poznal pouze onanii!!!.............. No co, každý jsme nějak začínali!!! :o))
Přihlásit se • Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!