FELICIA = TOTAL SHIT
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Felicia
Som majiteľom Š.Felícia 1.3 MPI, zakúpená 09/1998.
Po 10 mesiacoch korózia čelnej steny chladiča, reklamované a prelakované, aj keď ťažko odstániť koróziu zo zvarov. Po 18 mesiacoch korózia v zvare na prahu ľavých zadných dverí a v zvaroch rámu okolo 5.dverí( pri streche). Počas jazdy pri otáčkach cca 2500-2800 ot/min má motor zvuk ako traktor. Od cca 2900-3000 ot/min je zvuk motora opäť celkom O.K.
Poraďte čo s tým. -
« test spolehlivosti automobilů po 3 letech ve Švédsku - FELIC
Nejlepší tech. stav ve Švédsku mají 'japonci'
zveřejněno: 11.04.2000, 8:00 hod.
Čtveřice japonských automobilů Toyota Camry, Mitsubishi Space Gear, Toyota Corolla a Toyota Carina vede spolu s Mercedesem E200 tabulku průzkumu technického stavu nových automobilů, kterou každoročně pořizuje švédská Státní zkušena automobilů. Hodnocení jednotlivých značek je založeno na výsledcích povinné technické kontroly, která je ve Švédsku povinná pro každý automobil starší tří let.
Po tříletém provozu neprošlo první technickou kontrolou jen jedno procento vozů Toyota Camry, dvě procenta typu Mercedes E200, E220 a E230 a tři procenta typů Mitsubishi Space Gear, Toyota Corolla a Toyota Carina. Oproti tomu neuspělo deset procent automobilů Škoda Felicia, 17 procent automobilů Škoda Felicia Combi, stejně tolik Renaultů Laguna a vozů Volvo série 400, 18 procent vozů Volvo 850 TDI Combi a 19 procent čtyřválcových BMW série 3. Nejhůře dopadly typy Audi A6 Avant Diesel, Volkswagen Sharan, Pontiac Trans Sport, Ford Galaxy, Renault Traffic, Chrysler Voyager a Volvo V40. V této skupině byly nedostatky zjištěny přibližně u každého třetího automobilu.
Ve švédském průzkumu bylo vyhodnoceno více než 100 nejprodávanějších nových modelů na švédském trhu.
« Re: Zlatá felda - nemůžu se stěžovat
Ja taky nevim, co proti Felicii furt mate. Muj kamarad mel Felicii (sice prekoupenou WRC - on to mel z oboru), jednou jsem s tim jel, a na nic, od vykonu motoru az po podvozek, si nemuzu stezovat. Jen snad ty brzdy...
Ale jinak WRCckam zdar a filde taky -
« Re: Zlatá felda - nemůžu se stěžovat
Souhlasím. I já si Feldu nedovedu vynachválit. A to asi proto, že jsem ji koupil novou. Mám ji tři roky, jezdí bez problémů. Pokud si někdo koupí ojetou mrchu, tak se mu to nevyplatí, to platí o cizích autech jako o našich. Jde o to, jak se člověk k autu chová, tak se mu i auto odmění.
Pokud jste koupili bazarové zboží a neustále platili za opravy, dáte mi za pravdu, že je lepší si koupit auto nové, třeba na splátky. Jezdil jsem v Seatu-Ibize, Mazdě 121 a Felda je podle mně nejlepší, ať už v ceně ND, tak i v místu pro sezení. Já osobně bych Felicii nezatracoval. Teď bych si koupil zase Škodovku, Fabii, ale zůstal bych u naší značky. -
« Zlatá felda - nemůžu se stěžovat
Jak tak čtu ty nekompromisní soudy, musím napsat svoje zkušenosti s Felicií. Mám od června 1996 Felicii Combi 1.3 GLXi, od té doby s ní jezdím téměř každý den, najeto 181.000 km. Je to malé velké auto, co všechno jsem s ní odvezl, to by asi nikdo neuvěřil. Nikdy mně nenechala nikde stát, jezdí to pořád a za slušné náklady - spotřeba cca 6.5 litru. Naposled jsem byl v servisu na 180.000 km, ten člověk, co to přebíral, se mě ptal, jestli to chci opravit nebo ekologicky zlikvidovat. Když mi to potom vracel, bral tu hlášku zpět. Koukal jak vrána, že to auto je naprosto OK. Jediné, co bude asi třeba udělat jsou rozvody, ale to po 180.000 celkem jde. Stojí to prej asi 3.000 Kč, na oktávce to vyjde na 15.000 Kč. Je samozřejmě pravda, že Felicia není zrovna luxus, další auto které koupím bude asi oktávka. Na tohle auto budu ale vzpomínat v dobrém, je to fakt neuvěřitelný tahoun. -
« Re: ijon
podle mne má filcka oproti fafťákovi výhod více. Je lépe odhlučněná a tlumiče už tolik nebouchají, ale vesměs je pravda , že srovnáš li dílenské zpracování Filcky s Octavií, tak je tam propastný rozdíl. Fabia tento rozdíl nejen dorovnává ale i trochu skóruje nad Octavií. Snad přinese něco nového facelift Octavie. -
« Felicie
Taky mám Felicii, 1.6, 50000 km bez problémů. Jezdil jsem služebně s Mondeem, Nissanem, Bavorákem, rozdíl v tom je, ale všechno to má čtyři kola, motor a volant a doveze tě to odněkud někam. Nechtěl bych platit 20000 za pojistku a podobné horentní částky za každý kousek náhradního dílu. Nebojím se tolik zlodějů a snadno zaparkuju. Většina mých známých, kteří si koupili ojeté západní auto, má už dávno problémy s draze opravitelnými závadami a bojí se jet do ciziny, aby jim na hranicích auto nezabavili. -
« Re: gapa
Bohužel musím plně souhlasi s tím, co napsal gapa. Musím uvést, že jsem nikdy nevlastnil žádné "super" auto, nejlepší byl starý Opel Kadett 2.0 GSi. Teď mám Peugeot 309 1.9 D, ale jezdím často služební Filckou 1.3 50 KW nebo 1.6 55 KW a různými Favoříti (vesměs 50 KW). Oproti Favoritu má filcka podle mě jenom 2 výhody - motor MPI (a tím o litr menší spotřebu) a lepší dílenské zpracování. Lepší výbavu GLXi nehodnotím jako významné plus. Nejvíc mi na filcce vadí ten rachot. Když přijedu po takových 200-300 km, jsem skoro hluchý. Motor 1.6 je super (až na spotřebu), smůla ale je, že na něj podvozek totálně nestačí a je problém zabrzdit. Cena je zajímavá jenom u základních modelů, taková 1.6 Combi příjde bratru i na 400.000, a to za takové auto není právě málo. Výbava nejezdí. Inu, z * salón neuděláš! -
« Cudzie reci
Uz je to tak mily pani, ze internet umoznuje
vymenu informacii nadnarodne. Ak sa to niekomu
nepaci, alebo nerozumie, tak nech necita.
(ak teda niekto prehlasi ze "Ked sme v Cechach..."
tak potom vobec netusi ako funguje Internet
a ako je mozne urobit Cesky server napriklad aj
v Nepale alebo dokonca na Slovensku. Je len na
zriadovatelovi servera ci niektore prispevky vymaze alebo nie. Len tak zo srandy, pisem z Nemecka ... -
« Re: Ojetá Felicia
To: Diamant. Já si o slovenštině taky nemyslím, že je cizí jazyk a jsem docela rád, když ji občas slyším. Ale to víš, čím déle to bude od rozdělení společné republiky, tím méně lidí bude vzájemně ovládat jazyk toho druhého národa. Šokovalo mě, když má 14ti letá neteř mi položila při sledování pořadu s M. Lasicou otázku, proč ten pán mluví cikánsky, když vypadá úplně normálně. Samozřejmě jsme uvedli věc na pravou míru, ale tato generace nemá již se slovenštinou téměž žádnou zkušenost. A mám pocit, že u vás to bude obdobné, až na to že víc vysíláte filmy s českým dabingem. Takže buď shovívavý a odpust mládeži, že považuje slovenštinu za cizí jazyk a neber to jako výraz nějakého nacionalismu. Měj se pěkně.
Podľa výsledkov spoľahlivosti, čo boli uvedené nižšie sa Felicia nemá za čo hanbiť. Okrem toho treba zohľadniť aj fakt, že Volvo si kúpi iná skupina (majetnejšia), než Feliciu.
Môj osobný názor, že Felicia je lepšia ako Ibiza (tá pred faceliftom). S Mazdou neviem porovnať.
Mne nič nehrdzavie. Auto som kúpil 06/98. Lak karosérie po zime prehliadnem, prípadné rany od kameňov ošetrím. Karosériu občas ručne navoskujem (pomôže to nie len ako dodatočná ochrana laku pred slnkom či soľou, ale má aj pekný lesk). A to je všetko. Je pravda, že motor má tesne pred výmenou oleja zvuk viac podobný šijaciemu stroju, ale po nastavení ventilov to zmizne.