FELICIA = TOTAL SHIT
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Felicia
-
« Filcka kontra Mondeo
Rád bych věděl, Brette, kolik jsi toho v Mondeu najezdil. Naše firma je bohužel používá jako služební vozy a věř mi, že v servisu jsou každou chvíli. Jednou z mnoha veselých závad byla porucha koncového spínače motorku oken ve dveřích řidiče u dvou Mondeí současně - hned při druhém vytažení okna došlo ke stržení jakýchsi umělohmotných koleček. Dodavatel - Auto Horák - tvrdil, že se to prý u Mondeí občas stává. Draví mladíčkové z Paegasu, co sídlí vedle nás, používají služební felicie velmi mnoho a velmi tvrdě - a problémů mají minimum. Taky nemám rád škodovky, ale přeci jen proto, že nemáš rád kulatý tvary, nemůžeš tvrdit, že Země je placatá... -
« Re: Čelní okno na felicii,to; Gapa
to: ladaH. Děkuji za hodnotný příspěvek. Inteligentní čtenář si sám udělá názor, kdo je tady debilní......... No a jestli jsem se dotkl svého plechového miláčka, tak pardon, ale musím trvat na tom, že to prasknutí čelního skla je celkem běžný jev........... P.S. Chápu, že téměř každý si bude bránit svoji značku a tvrdit, že je nejlepší. Ovšem naprostým extrémem jsou "Škodovkáři". Ti nikdy nepřipustí, že by v něčem nemusela být ta jejich škodověnka nejlepší. Poruchy Škodovky zásadně nemívají, a konstrukční vady????? Ses snad zbláznil ne ??!!........ :o)) -
Diamant 10.05.00 22:59
« Skúsenosti s Feliciou
Tvrdiť niečo takéto: "Jinak dnes když jedu třeba 80 km/h ve Felicii, tak se příšerně bojím...", to chce odvahu. Ja považujem za normálnu cestovnú rýchlosť 110 km/h. A je to úplne v pohode. A keď si pri 170ke odmyslím ten hluk, nemám čo vyčítať. Sedí to pekne a rozhodne nemám strach. Čo sa "častých" návštev servisu týka, o tom by vám vedel niečo povedať môj foter. Jeho Felícia je jedna z prvých a má na rozdiel od mojej už vyše 5 rokov. To auto nevidelo servis ani keď by malo a stále behá. Rekord na jednu náplň oleja je cca 25.000 km a dokonca ešte ani nič nehrdzavie (s výnimkou poškodenia podbehu, ktoré foter spáchal na jednom "malinkom kamienku" rozmeru 17" monitora a začalo to hrdzavieť až 2 roky po poškodení). -
Saab 10.05.00 20:23
« Re: Čelní okno na felicii,to; Gapa
To s tím sklem je ale pravda. Kamarád má Felicii 1.9D 1996 (model 97) a to sklo mu taky prasklo. Byl s tím v servisu a problém byl odstraněn v záruce a dokonce mu řekli, že se to u Felicií stává. Nadruhou stranu bratrova Felda 1.3 50kW 1996 tento problém neměla. Jezdil s ní jen na pravidelné servisní prohlídky. -
« Filcka nebo ??
Souhlasim s Brettem. V MFdnes koupili zhruba pred 3 roky novolu felcku a zhruba za stejnou cenu ojete Mondeo 1.8. Vysledky srovnavani se prubezne objevuji ve stredecni priloze MF a dokonce i v Jizde na CT. Posledni vysledek byl takovy, ze naklady na provoz aut jsou zatim zhruba stejne ( tusim 157 000 felcka a 161 000 Mondeo ), pri nesrovnatelnem komfortu jizdy. V nakladech je zahrnuto uplne vse od zarovek, benzinu, steracu az po povinne ruceni, hav. pojisteni ( u F 9500 a M 32000) - prave toto pojisteni nejvice znevyhodnuje Mondeo. Kdyby ale auta nebyla havarijne pojistena, vysledek je naprosto jednoznacny pro Mondeo.
Ja sam jsem pred 14 dny prodal Formana Silver Line 50 kw a koupil jsem Bravu 1.8 ELX -
« Bez nadpisu
to BODA: To, že znáš 7 felicií, které rezavé čelo nemají, neznamená, že ten problém hlavně "starší" felicie nemají. A hlavně neříkej, že si takovou filcku ještě neviděl. Samozřejmě, že ta vada není neodstranitelná, ale když se tady bavíme o * felicií, tak to je jeden z nejokatějších, kterého si člověk všimne hned. O to je to hroznější, že se to projeví už po 2-3 zimách od nového auta za nemalý peníz. -
« Re: hmm
Jo, s tema kolama zcela souhlasim. Na tech standardnich je to dost divoky. Na Laurince jsem mel siroky GoodYeary od vyroby, na SafeLine jsem musel dokupovat. Kazdopadne je to o tridu lepsi. BTW:Je tady vlastne nekdo, kdo by mi doporucil jine auto v teto cenove hladine? Kdyz tak kecate, ze je Felda total *, tak doporucte alternativu. Ja o zadne nevim. -
« Re: Čelní okno na felicii
To MFILIP: vsem Feldam to tam nerezavi. Opakuji mnel (a mam) jsem celkem 2, u zadny se to nestalo. Znam jeste 5 kluku (kamaradu), co taky jezdej ve Felde a taky OK. Tak nekecej blbosti.
To Wolff : jsem rad, ze uznas, ze neni uplne spatna. Osobne bych o ojetine neuvazoval, protoze se bojim, ale nikomu to nechci rozmlouvat. -
« hmm
je pravda, ž e tak tragickej * to zas není, musí se s tím velmi šetrně. Když se člověk o to auto pěkně stará, nejezdí s tím tankodrom a pod.,tak je to v pohodě. Otázkou * ovšem stále zůstává nedokonalé technické zpracování,hlavně vrzajícího interiéru,hlučnosti motoru (nedotáhlé odhlučnění) apod....
Má to hodně mouch, ale když se to trochu upraví, tek je to celkem O.K.
Velkou změnu udělaj široká kola, pak je to celkem stabilní. Originál práskačky 165-175 jsou slabé a to auto nesedí.
-
« Re: Jeto prostě maxiSHIT
A taky jen ta blbá Felicia má v názvu dvě krátká měkká "i", já mám jen jednoho krátkýho měkkkýho, yacko Fiat, uáááá. A když si v ní vymačkávám beďary, je hned celý zrcátko zaflákaný, navíc to nemá ani stěrače a ostřikovače zrcátka uvnitř v kabině, taky televizor jsem tam hledal marně, ani na Internet se z feldy nenapojíte, no prostě TOTAL *! A vzadu to má jen dvě kola a většinou to z fabriky dodávaj na ČERNEJCH gumách a každá špína je na nich hned vidět, no prostě TOTAL *... -
Taky rezavi ostatnim vozum ze stejne cenove kategorie dvere od zavazadloveho prostoru nad plastovou listou spojujici koncove svitilny ?
Vsechny feldy rok vyroby < 1998 maji tento problem, coz je u tak mladych aut ( v porovnani s prumernym starim aut u nas ) opravdu TOTAL * !!! -
Tak o tom ja nic nevim. Mam v poradi uz druhou Felicii (Nejdriv Laurin&Klement, ted SafeLine) a problemy se sklem ani s nicim jinym sem nemel. (najeto 110000 km a s druhou 22000 zatim). Porad tu nikdo nerekl, oproti CEMU je to total *. Pokud porovnam auta ve stejne cenove relaci, tak Felda rozhodne neni *. -
to: Pavouk. Samozřejmě, že to sklo nebylo nakřáplé. Už jsem se ti snažil vysvětlit, že karoserie Felcky se za jízdy kroutí jako divá. Následkem toho, dochází k různým pnutím a tlakům na čelní sklo. No a ono to sem tam nevydrží. :o) Konstrukční vada známá již od dob Fáčka. Kdysi, když jsem Fá-čko vlastnil (mimochodem špičkové vozítko, než jsem poznal opravdová auta) objevila se ta prasklina vpravo dole. Sklo mi bez debat a bez jakéhokoliv zkoumání v záruce vyměnili. Jinak dnes když jedu třeba 80 km/h ve Felicii, tak se příšerně bojím........... -
« Re: Jeto prostě maxiSHIT
To Brett:Hele,hele..klidek jo.Zas to neprehanej s tim hanenim felicii.Mel jsem moznost ve felde jezdit asi rok/podotykam,ze take sluzebni/ a zadne takove problemy jsem nemel.Podvozek bych hodnotil jako pomerne zdarily,dalo se s tim i obcas trochu zablbnout.Nachylnost na bocni vitr byla minimalni i oproti renomovanym znackam.
Vykon motoru byl take obstojny,pokud jel clovek sam,tak se to celkem hybalo.
Samozrejme ,ze mela sve mouchy,ale ne v te mire jak pises,takze prrrrrr.