FELICIA = TOTAL SHIT

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Felicia

• 00 Reagovat !

foto

16.05.00  09:52

« Felda a 200 km/h ?

Vzhledem k tomu, ze mam jednotku preprogramovanou, sportovni filtr a ceskou solaru jako vyfuk, jiz ted mi to jezdi po dalnici 180 - pravda je, ze to tam v zadnem pripade neni hned, tak si dokazu tu feldu predstavit, ale nejspis ma prinejmensim ostrou vacku, snizenou hlavu a vylestene kanalky.
    Jenze tady pak je druhy problem a to je stabilita.
    Podle meho nazoru ta felada uz na takovehle rychlosti neni stavena. Ja mel obcas problemy i ve 160, ale po vymene tlumicu za HP se to zlepsilo. Auto celkove je tuzsi a lip sedi.
    A jestli se ptas, zda je to mozne bez uprav ( 200km/h ), tak ja rikam NE
  • 00 Reagovat !

foto

16.05.00  09:50

« Bez nadpisu

To micus: fakt jsou ty sportovni tlumice tolik znat. Kde se daj koupit a kolik stojej, pleeaseee.
    To JardaBar: 200 se s Feldou neda jet. S 50 kW jsem jel max 170 (podle tachaku). Mas pravdu, ze se naklani, nicmene stopu drzi OK (s dobryma gumama). Razeni mi pripada v pohode a presny (mozna uz jsem si zvyk, nevim).
    Jaky jiny trinactistovky jste meli na mysli, ze jsou lepsi (pohybujte se, proim, v kategorii kolem 30000)?
  • 00 Reagovat !

foto

16.05.00  09:45

« Prevodovka

S tou prevodovkou muzes mit pravdu, ja znam manika a tomu po 30.tisicich odesly synchrony na 2. a 3. rs, ale chyba byla v jeho stylu jizdy. Ja se k nichovat slusne, ba naopak jse jeste do ni vrazil prisady do oleje ( taktez do motoru ) a nemuzu si vzadnem pripade stezovat, ale je mozne, ze vse prijde pozdeji a pak si tady taky budu stezovat
  • « 00 Reagovat !

foto

16.05.00  09:39

« Re: Pripomenuti

4mfilip: to dokazu pochopit, proc muze byt provoz levnejsi. Ale musil bys vychazet z komplexnejsich statistik, protoze napr. s moji feldou by to dopadlo jinak, ja na ni jeste nic nemel.
    Ale Ti tady nechci rict, ze jsou bezchybne. Uz jsem jich vydel par vyrizenejch :-( A s nym stestim na ojeta auta, se mi zadre motor po 3 km ;-(
  • 00 Reagovat !

foto

16.05.00  09:35

« 4JardaBar

Tak to vypada, ze se Ti musim omluvit za to MPi, oni ho ted skutecne delaji i 40kW.
    S tou korozi jsi me tak vyblb, ze si to dneska musim cele prohlindout :-))
  • « 00 Reagovat !

foto

16.05.00  09:10

« Re: Rezava liska,RE:koroze

Ja jsem si zase vsimnul, ze vsechny Feldy co jsem videl rezli nad levym prednim sloupkem na strese. Takova mala tecka. Jako kdyz to rezne ze zbodovanych plechu. Videl jste to taky nekdo?
  • « 00 Reagovat !

foto

16.05.00  09:06

« Re: Felda = Total * ?

pro Roni: Nepresne razeni se projevuje "gumovym" chodem a velkou vuli.

znovu pro Roni: Padesatikilowatove motory jsou znatelne lepsi nez ty s jednobodovym vstrikovanim, ale to auto je stejne moc liny. V kopcich na D1 je ve ctyrech lidech problem udrzet 130.

pro Micus: Omlouvam se, ze jsem spojil oznaceni pro 40kW a 50kW Feldu. (Ono to MPi ale muze znamenat MultiPoint Injection , ale i MonoPoint Injection :-)), to je jen zert, uz vidim jak me tady zase nekdo bude napadat za slovicko :-) )

pro RSD: Ja nikoho podrazdene nenapadam. Pouze jsem vam sdeloval moje dojmy. Jestli chces v teto rubrice slyset jen samou chvalu tak tam pis sam. (Jinak si nemyslim, ze ostatni auta nejsou bez chyb. Ale pisu do teto rubriky a tak o Felde a o problemech.)

pro vsechny Feldare: Svezte se jinou trinactistovkou a uvidite jak muze byt svizna. Kouknete se treba na prispevek Saaba. (Ale pozor jsou i horsi!! Ta trinacta ve Felde neni nejslabsi.)

Jinak znam lidi co rikaj, ze Felda s 50kW motorem lita 200km/h ! :-) Co vy na to?

(Pro informaci: Jel jsem celkem 3 - 50kW a 2 - 40kW, jednu mame v rodine.)

jeste pro Micus: tohle pises ... : Ale jestli Ti vadi pri couvani, tak ver tomu, ze to neni jen polomerem, ale zkus reagovat drive ...

Nekdy to pomuze, ale nekdy uz ne. Jak jsem psal, ten prevod je moc dolehka (mala strmost) a clovek by si ukroutil ruce.

Mejte se fajn a verte, ze jsem vas nechtel nastvat. Nezapomente v jake se nachazite rubrice. Zalozte neco podobneho pro jine auto a uvidite kolik se na nem najde problemu.
  • « 00 Reagovat !

foto

16.05.00  09:00

« Re: Rezava liska,RE:koroze

Uz jsem to videl ale vzdy mela bilou barvu.
  • « 00 Reagovat !

foto

16.05.00  08:56

Mam take Feldu r.v.99 combi. Jeto auto na jezdeni a ne na zavodeni. Rozhodujici argumenty pro me: porizovaci cena, ceny ND, ceny praci ve znackovem servise, hodne mista v interieru(pro rodinku), dobre jizdni vlastnosti pri rozumne jizde, velky kufr (combi). Cau.
  • 00 Reagovat !

foto

16.05.00  08:23

« Rezava liska,RE:koroze

uz si tady nekdo z vas vsimnul, jak starsim
    filckam rezavi 5 dvere nad plastovou listou ?
    Nebo tu snad bude nekdo tvrdit, ze takovou filcku jeste nevidel ?
  • « 00 Reagovat !

foto

16.05.00  08:14

« Re: Pripomenuti

micus: mno to ojete mondeo bylo koupeno skutecne za ty penize u dealera Fordu, ktery znal presne jeho puvod, kazdou servisni opravu, a mohl pro to auto dat 1 rok zaruku. Nelze takto koupene auto srovnavat s ojetinou koupenou nekde na placku.
    Jestli te zajima, proc zatim 3-lety provoz aut prichazi na zhruba stejne penize, i kdyz na Mondeo je zhruba 3 x drazsi havarijni pojisteni, tak je to tim, ze zatimco na Mondeu museli menit akorat zarovky a podobne drobnosti, na filcce je uz vymenena prevodovka ( stara sla pa pa ) a mela velke problemy s chlazenim ( nevzpominam si jake, ale zjistim ).
  • « 00 Reagovat !

foto Diamant

Diamant 16.05.00  07:59

Ja mám Feliciu Combi '98 a som spokojný ako s radením, tak aj s brzdami (ale to ABS mám). Musím povedať, že po ubehnutí 30.000 km sa mi zdá, ako keby to auto začalo lepšie behať. Fakt sa už motor dobre zabehol a chodí to fantasticky. Dobrý zábeh pomôže. Výhrady mám len k vyššej hlučnosti a absencii posilňovača riadenia. Ale takéto výhrady sú pri výhodnej cene zanedbateľné.
  • « 00 Reagovat !

foto Saab

Saab 16.05.00  07:01

Ten 50kW motor ve Feldě opravdu za moc nestojí, ale na běžnou jízdu bohatě postačuje. Já najezdil ve Feldě 50kW (1996 - Monomotronic) cca 30.000 km a v Toyotě Corolla 1.3 12V 55kW (1989 - karbec) mám najeto 15.000 km a ta Felda je proti té Toyotě opravdu o dost horší. I nový Renault Clio je o dost živější.
  • « 00 Reagovat !

foto

15.05.00  23:26

« RSD kontra Wolff

... a jéje ti dva už se kočkujou i tady ...
  • 00 Reagovat !

foto

15.05.00  21:00

« to Wolffie

No když jezdíš s Fiatem, tak se ti zdá 270.000 km přímo magických.....
  • « 00 Reagovat !

foto

15.05.00  20:59

no s tou tupostí to tak nepřeháněj, protože motory 1.3(40kW)MPi se montují do feliny od r. 1996 až do dnes. Dříve to byl monopoint , ale od. r.96 přešla Škoda všeobecně na multipointy a to i u slabší verze. Takže než začneš někoho podrážděně napadat, urovnej si fakta!!
  • « 00 Reagovat !

foto

15.05.00  20:35

4JardaBar: Asi by jsi mi nemohl prozradit, kde bych sehnal 40kW MPi, co ? Tak si myslim, ze neni tupej motor u feliny, ale uplne neco jineho a jinde.
  • « 00 Reagovat !

foto

15.05.00  20:30

« Re:

4wolff: neni blbost najet 270.000, ale zalezi jak. Ono je "jezdit" a "JEZDIT". A ze ty jsi o tom jeste neslysel, to neznamena, ze to neexistuje. O nekolik clanku nize, jsem psal o formanovi, ktery ma najeto skoro 1/2 milionu a taky to neni kec, dam Ti na toho chlapa klidne cislo.
  • « 00 Reagovat !

foto

15.05.00  19:35

Co znamená "tupy motor (1.3MPi - 40kW i 50kW)"?
    Malý výkon, malý kroutící moment? Vysvětli.
  • « 00 Reagovat !

foto

15.05.00  19:33

Píšeš "nepresne razeni" - jak se Ti to projevuje?
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…