FELICIA = TOTAL SHIT
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Felicia
« Re: Ma zkusenost s Felicii
To promazani ulozeni tyce razeni je potreba, me to taky delalo a nejvice je to znat v zime, kdyz je to ztuhle.
poblemy s lakem na masce a kapote mam taky, ale bylo mi sdeleno, ze to na reklamaci neni. Na tohle je nejlepsi mit stribrnou barvu. Ja mam cervenou rally a zaklad je bila, takze vse je hnedka videt.
« Re: Ma zkusenost s Felicii
Unikani chladici kapaliny kolem vicka je zpusobeny konstrukcni vadou te nadrzky. Skodovka dodava takovy maly plastovy krouzek, ktery se vlozi do hrdla nadrzky, tim se hrdlo prodlouzi smerem dovnitr a zabrani tomu, aby silne ohraty fridex strikal z bocni hadicky primo na sroubeni. Tim se fridex dostaval ven i kdyz bylo vicko dotazeno na doraz, ja takhle ztratil asi dva litry. Poradili mi na Jarove a v Auto Bohemia to potvrdili, ten krouzek stal asi 40-50Kc. U Klokocky o nicem takovem nevedeli a ze pry mam praskly tesneni pod hlavou :-)) -
« Re: Rezava liska,RE:koroze
Tu prorezlou tecku nad levym prednim sloupkem tam mam taky, moje Felicie je r.v. 2/98, s novou maskou. Vsiml jsem si toho nahodou ted o vikendu, je to na reklamaci? Neni to sice skrz, ale touhle rychlosti za rok nebo dva bude... to je ted peknej *.. :-( -
« Ma zkusenost s Felicii
Zrovna jsem si po 15 mesicich provozu (16000 km) Felicie r.v.1998 vsimnul, ze mi nejak pres vicko nadobky chladici kapaliny tato kapalina unika. Vzdy po dojezdu se tam podivam a na nadobce je videt cerstve stecenych par mililitru, pripadne se usadi v male prohlubni hned vedle vicka. Rovnez na vyusteni vratne hadice u motoru jsem objevil tuto kapalinu zaschlou. Vicko i objimka hadice je nadoraz. Nejedna se o zadne litry, nic dolivat jsem zatim nemusel, ale nevite co s tim? Jinak mi klepala tyc od radici paky pri pridani a ubrani plynu, coz bylo v servise opraveno jakymsi promazanim ulozeni. Navic mam pocit, ze po roce provozu mam na predni kapote nejak moc odloupany lak od kamenu (svetle zelena metaliza). Co vy na to? -
« Gumy
Jinak jak tady piste, ze s lepsimi pneu je Felda o poznani ovladatelnejsi je pravda. Nasi maj obute Micheliny (uz si nepamatuji jaky typ presne) a auto je mnohem tizsi od kol a lepe sedi.
pro Micus: jaky rocnik je tvoje Felda? (protoze tu zrezlou tecku jsem videl na vsech feldach co jsem s nimi jezdil , 95-97) -
« Re: Re2:Koroze
Takova vymena je spravna. Zajimalo by mne, jestli tvuj stryc dostane na nove pate dvere taky zaruku 6 let proti proreziveni, nebo mu daji jen zakonnou 1/2 roku. Je to ostuda pro skodovku, asi zdrazi nahradni dily, aby zaplatila dalsi a dalsi rezave dvere. Nekde se ty neplanovane naklady projevit musi. -
« Re2:Koroze
to mfilip:K těm rezavějícím 5-tym dveřím.Strýc má jednu z prvních Felicií a kufr má skrz. Škoda prý má 6 let na prorezavění tak jsem ho poslal do servisu.Na auto se podíval technik z 20 metrů a bez protestů uznal jako garanci. Za 14 dní (fabrika musí odsouhlasit) si má přijet pro nový kufr. Stalo se u Samohýl Škoda v Otrokovicích dne 15.5. 2000 v 13:26. -
« Felina a 200
4mfilip:To je jasny, ze maji 200. Ale ono kdyz nezachovas ten spravny obvod kola, tak pak rychlosti udavane na tachomeru jsou dost zkreslene.
Ty rychlosti se daji i spocitat podle prevodu, ono totiz na max. rychlost nema vliv vykon motoru, ale otacky, prevod a obvod kola.
mrknete na skoda.panda.cz - je to server plnej informaci o skodovkach vsech modelu -
« Re: tlumice
4Boda:Obute to mam do DEBIC 175/60 x 14 a je to parada v zatackach. Jsou to HP co Skodovka nabizi jako org. prislusenstvi, maji 3 polohy a vsechny 4 stoji ( staly ) 12.000,- . Ja mel moznost je kopit 1/2 roku stare od kamose za 5.000. Ale po techto zkusenostech bych je koupil i za tech 12.000,-
Ale urcite neco podobneho bude vyrabet i napr, SACHS, akorat asi nebudou stavitelne.
Jedna mala nevyhoda: je to dost tvrde a tak mi to po kostkach nebere CD changer :-(
Zkus to vyreklamovat. Jsem zvedavej co ti na to reknou.