FELICIA = TOTAL SHIT
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Felicia
-
« Re: Boda
Souhlasim, ze filcka neni total *, myslim ze jsem ani drive nepsal "total", ale jen *. Presneji rez je *. Kazde masove auto ma tu smulu, ze jej lide vidi casteji a casteji si vsimaji takovych veci. Uz jsem drive psal, ze by mne zajimalo, jestli po vymene nebo prestrikani 5 dveri dostane zakaznik znovu 6 let na dvere, nebo jen 1/2 roku, v tom pripade by to bylo z deste pod okap. Takze souhlasis, ze rez na patych dverich je * ? -
« Re: Boda
Mne to na Felicii nevadi, protoze tam zadny rez fakt namam. Jestli to tam nekdo ma, at uplatni zaruku, to je jasny ne? Jinak si myslim, ze zalezi na tom, v cem jezdis. Protoze se svym autem zpravidla porovnavas ostatni. Kdyz mas dobry auto, Felda a podobne se ti zdaji nepouzitelny. Dalsi problem podle mne je, odlisne vnimani pojmu "total *". Kdyz se rekne total *, ja si predstavim neco absolutne nepouzitelnyho (trabant a hure), Ty do tohoto pojmu asi zahrnujes vse nedokonale, tudiz i Feldu. Jinak uz nevim, proc si nerozumime. -
« Boda
Nejde o to s cim ted jezdim.Ta rubrika se jmenuje "TOTAL *" a jen jsem napsal co povazuji za * na felicii - rez na mistech, kde by to nikdo necekal. Jsou to vady ne konstrukcni, bez kterych to auto nebude jezdit, ale vady uplne zbytecne, ve skodovce na to serou - ta rez se na 5 dverich objevovala uz i u Favoritu - meli se poucit. U jinych podbne mladych aut jsem nic takeho nezpozoroval. Jsem trochu prekvapeny, ze v tom nevidite problem, nikdo tu nerekl: "Taky mi to na felici vadi." Jinak si myslim, ze co se tyce poruchovosti jsou na tom felicie dobre, ony uz se taky delaji dost dlouho, mouchy jsou vychytane uz na favoritech. A pokud uz mam srovnavat s necim felicii, tak jsem spise pro srovnani NOVY vuz versus ojety vuz vyssi tridy za stejne penize, kde jsem na strane ojeteho vozu. Alternativu za novy vuz ve tride, kde je felicie, vidim ve vozech jako je Mondeo,Brava,Laguna... -
Diamant 17.05.00 18:25
« Všeličo
To klepnutie som mal aj ja. Pri prvej prehliadke som na to upozornil a odstránili mi to. Viečko trochu pretekalo. Stále som sa na to chystal, ale nikdy som to nespravil. Pri poslednej prehliadke mi to opravili za pár koruniek. Mám nové viečko vyrovnávacej nádržky. Okrem iného ma veľmi milo prekvapili,keď som si auto po prehliadke vyzdvihol pekne umyté a dokonca aj s vyklepanými rohožami v interiéri. A to bez poplatku navyše. Hrdzavú bodku som nikde nenašiel, ale ja po zime stále tie ťukance od kamienkov opravím farbou. Tiež mám červenú Rally. A k tým kolesám, ja som k ABS dostal Coninental Contact CT22. -
« Re: 4Vodik
To se mi stavalo taky, a muze to byt zpusobene pr. brzdici. Je tam takova osicka (trmen), ktery se obcas vymacka a pak to zacne drncet.
Poznas to tak, ze az se ti zase budou ozyvat ty zvuky, tak zkus levou nohou zaroven pribrzdit.
Jesli to prestane, tak vis kde je zavada. -
« Re: Ma zkusenost s Felicii
Netěsnost vyrovnávací nádržky chlazení jsem taky zpozoroval, to vrzání táhla řazení jsem pozoroval jen v zimě a obouchanou kapotu od kamínků mám taky. Nejvíc mě ale sere to, že když jedu po kostkách nebo po nějakém nerovném povrchu, tak se ozývá z přední části auta takové nepříjemné bouchání. V servisu Škoda na mě ale hleděli jak tupci. Jinak v práci jezdím s úplně novou 1,9 D a ta to nedělá. No uvidíme po 15.000 km. Kdyby měl někdo podobné zkušenosti, tak se ozvěte. Čím to je, a jak na to. -
« Re: Ma zkusenost s Felicii
S to úplnou novinkou bych je nebral moc vážně. Stejný problém jsem měl ve svém Favoritu (r.v.93) a plastový kroužek už mám skoro rok. Musím říct, že to opravdu funguje a kapalina už z nádržky neutíká. V servisu (značkovém) mi tehdy řekli, že u Felicií je tento problém běžný a standardně se řeší tímto kroužkem. Zřejmě už to tedy nebyla novinka ani před rokem.
Mějte se Alioth
Mějte -
« Re: To micus
4Boda: Ja ti to uz psal, ale klidne jeste jednou. Ja za ne dal 5tisic(1/2 roku stare), ale normalne stoji 12tisic. Tedka je mam rok a pul na aute a funkcnost je 100% na vsech. Jinak urcite je znat, kdyz to mas v garazi. Ja negarazuju, protoze jezdim kazdy den, ale rezate to taky nemam.
Barva je moc hezka, ale ty kaminky :-((( -
« Re: NOT TOTAL * !
co uz je potom * ?
Kdyz uz ani zevnitr rezavejici sloupek a rezavejici 5 dvere neni pro vas *.
Copak to je normalni u 1,5 roku stareho auta ?
Nebo to povazujete za samozrejmost, se kterou jste tak trosku u filcky pocitali ?
P.S. v dnesni MFDnes se tak trosku pise o autech v dlouhodobych testech ( octavia,octavia combi, felicia,fabia,mondeo ). Je tam vlastne jen vycet zavad, ktere se mohou projevit u vyse uvedenych zavad.
Ale ne aby jsi mi pak nadaval, az zjistis, ze to neni to prave orechove :)