FELICIA = TOTAL SHIT

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Felicia

• 00 Reagovat !

foto

19.05.00  19:44

« 4greggie: Zaruka

To mi fakt nerozumis ? Ja poukazuju jen na "peknej" reklamni trik automobilem, kde je uvedeno velikymi pismeny "ZARUKA 3 ROKY" a nekde v rohu se pod tim skryva dodatek "pouze pri 15.000 km za rok" . Kapisto ? jestli ani ted ne, tak uz mi o tom radsi nepis :-)
  • « 00 Reagovat !

foto

19.05.00  19:40

« Re: To Boda ( tlumice )

to davidz: Ono je to opravdu nizky. Ja jsem si prave kvuli te svetle vysce namontoval na spodek prevodovky takovou malou lyzinku a mozu Ti rict, ze uz jsem byl parkrat rad, ze ji tam mam. Stala u Klokocky 500 Kc. Neni to tak velka suma oproti obalum na prevodovku za 7 tisic :)
  • « 00 Reagovat !

foto

19.05.00  19:37

« Re: Problémy s volnoběhem - poraďte, please

Na volnobezne otacky ma take vliv lambda sonda anebo take otresove cidlo motoru. Ja myslim, ze musis zajet do servisu a oni Ti to hnedka zjisti.
  • « 00 Reagovat !

foto

19.05.00  18:57

« Re: Problémy s volnoběhem - poraďte, please

K tomu volnobehu : mozna se rozbil automatickej sytic. Ja bych zajel do servisu, jinak nevim.
  • « 00 Reagovat !

foto

19.05.00  18:56

to davidz:Diky za druhou referenci, asi je fakt koupim.
    K tomu Daewoo : zjistoval jsem ty ceny. 270000 je zakladni vybava (bez ABS, airbagu apod) a tridverovy. V tokovyto vybave sezenu Feldu za 240000. Uznavam, ze nic moc rozdil, ale ty 3 dvere jsou celkem k prdu. Kdybych chtel Daewoo ve vybave jako mam ted Feldu tak za to dam 390000, za Feldu jsem dal neco malo pres 300. (bocni airbagy vsak u tech levnejsich daewoo nejsou-povidali v servisu). Ty zakladni ceny jsou dost zavadejici (i u skodovek)
  • 00 Reagovat !

foto

19.05.00  18:10

« Problémy s volnoběhem - poraďte, please

Mám na feldě 1.3 50kW jednobod problém s volnoběhem. Když nastartuju studený motor, převaluje se to cca na 500 ot./s a někdy to taky chcípá. Normálně tam bývalo tak 1000 ot./s. Naopak po zahřátí je volnoběh 1000-1500 ot./s, zatímco dříve to bylo tak 700 ot./s. Prostě je to úplně naopak. Máte někdo představu, co s tím je?
  • « 00 Reagovat !

foto

19.05.00  18:04

Ty HP tlumiče můžu doporučit, mám je na autě už cca 85.000 km a je to OK. Jízdní vlastnosti o mnoho lepší, hlavně v zatáčkách. Jenom auto je níže, takže bacha na předek při parkování a na hrbech (polní cesty atd.) opatrně, nebo pojedeš po převodovce. Taky mám pocit, že si to časem trochu sedlo. Na začátku jsem je měl vepředu úplně dole, vzadu uprostřed. Potom jsem to zvednul vepředu na prostřední polohu a vzadu úplně nahoru, protože při naloženém autě jsem tahal zadek málem po zemi.
  • « 00 Reagovat !

foto

19.05.00  12:49

« Re: Bavime se o prednich blatnicich, gregie ?

greggie:Souhlasim s tim, ze to je dogma, ale uvedom si , ze to dogma sirir taky tim, ze trepnes o blatniku na feldu za 1000.
    Jinak jsem si myslel po tom prispevku, ze mas felicii
  • 00 Reagovat !

foto

19.05.00  12:45

« Felicia vs. hrdza

Mám podobný pocit, ako mnohí, že s antikoróznou ochranou Feldy nie je všetko v poriadku. Mám už druhú v poradí (95 a 98), ale hrdzavenie piatych dverí som zaregistroval u oboch. Dalšie oblúbené hrdzavé miesto je v spoji mezi podbehom a zadným blatníkom (kryté dvermi). Prekvapilo ma však, že ked sa mi podarilo vyrobit na podbehu škrababec až na kov (zrejme nepoškodil zinkovanie - len farbu), tak to ani po 2 rokoch nezacalo hrdzaviet.
    Jazdné vlastnosti sú O. K., ale len pokial sa jedná o bežné jazdenie. V kritických chvílach som si užil nechcenej zábavy (aj ked je to omnoho lepšie ako Fav.).
  • « 00 Reagovat !

foto

19.05.00  12:44

« Re: 4 Greggie

micus: co? asi si dobre necital podmienky zaruky - je na 3 roky alebo 100.000 km, co mas 100 / 3 = 33.000 km, ale zasa - opat asi pochopis, ze ohladne vyrobcu davat zaruku na auto nad 100.000 je dost riskantne u _akehokolvek_ auta, hoci by to aj v pohode zvladlo...
  • « 00 Reagovat !

foto

19.05.00  12:31

« 4 Greggie

Nejde o to, ze musis jezdit pravidelne. To je snad i ve tvem zajmu po garanci, ne?
    Ale slo o to, ze kdyz najedes za rok 16tisic km a vice, tak ti ta trileta zaruka konci :(
    Tady neslo o "utok" na Daewoo :-) Mne osobne se nektere typy libi
  • « 00 Reagovat !

foto

19.05.00  10:59

« Re: 4 Greggie

to micus: NO A CO ako? tebe sa zda nepochopitelne, ze ked vyrobca dava zaruku na motor tak si chce byt isty, ze sa mu dostalo patricnej urdzby?

mimochodom vraj na 110HP 1.6 DOHC motor nemali v strednej europe _ani_jednu_ reklamaciu - kamarat prepiskol interval a dosiel o 5.000 km neskor, tak mu inciativny servisak zacal pisat do knizky, ze ma zrusenu zaruku na motor, bol to vybavovat v centrale daewoo a tam mu bolo povedane, ze je to v pohode, ze ak by sa mu motor pokazil, tak ho aj tak zoberu na "skumanie" pretoze este na neho nemali ani jednu reklamaciu a radi by vedeli preco vypovedal sluzbu...

• « 00 Reagovat !

foto

19.05.00  10:52

« Re: Bavime se o prednich blatnicich, gregie ?

ja neviem, kedze feldu nemam a ceny nahr. dielov na tym padom nezaujimaju, tak som trepol len napriklad, ale v jednom TREND-Tope Auto (priloha ekon. tyzdennika v SK) bolo porovnanie cien nahr. dielov - tlmicov, blatnika a predneho svetlometu - nebola tam skoda (pochopitelne) a v porovnani s inymi (VW, Toyota myslim, Renault a ine) bolo Daewoo na tom este dost dobre, tak neviem preco stale pretrvava v ludoch dogma, ze daewoo je sice lacne auto, ale vyrobca si "usly zisk" vybere na nahradnych dieloch. nie je to pravda.
  • « 00 Reagovat !

foto

19.05.00  10:43

« Re: felda?

to RSD: musis este brat do uvahy to, ze daewoo je na slovensku druha najuspesnejsia znacka (skoda - 30.000, daewoo 8.000, VW 3.500), co jej dovolilo vybudovat si tu dost velke zazemie, takze s nahr. dielmi nie je problem

samozrejme - 5D stoji zhruba o desat tisic viac

spominas racery - to bol predsa skoro 100% kadett ale i tak poznam viac ludi a okrem toho, ze hrdzaveju vraj s nimi nebol nejaky vyrazny problem, par ich este vidim jazdit a i po 10 rokoch vyzeraju v dost slusnom stave...

• « 00 Reagovat !

foto

19.05.00  09:40

« 4 Greggie

Jeste bych k te zaruce neco rad dodal. Ono je sice udavana 3 roky, ale jako podminka je ujeti max 15.000 km za rok pri pravidelnych prohlidkach.
  • « 00 Reagovat !

foto

19.05.00  09:03

« Bavime se o prednich blatnicich, gregie ?

Mno ja bych fakt chtel videt blatnik na filcku za 1000 kc. Kde to zijes ? Zrovna ctu cennik prednich blatniku z 29.12.1999: Fabia 2403,filcka 2048,Corsa 3824,Punto (novy) 2646, Clio(2850). Aby nakonec Lanos nemel levnejsi predni blatnik nez filcka.
  • « 00 Reagovat !

foto

18.05.00  23:31

Nejsem zrovna fanda Daewoo, a proslýchá se, že když jsou potřeba nějaké náhradní díly, rozebírají se nová auta (alespoň v Čechách) ale musím uznat, že pokud je to cenově takto, jak uvádí greggie, tak je Lanos za ty prachy asi lepší volbou než Felda. Jenže se asi bavíme o provednení 3-D, což zase oproti Feldě pár lidí odradí, navíc dražší díly a ne příliš zkušeností se servisem všem váhavcům také moc nepomůže při výběru. Na druhou stranu musíte omluvit Feldu za svůj zasloužilý věk (6-let a koncepčně 12)kdy jde většina modelů do důchodu ...ale je to důchodce v plné kondici :o))))). U vozů Daewoo se již od dob nechvalně proslulých Racerů lecos zmněnilo a tak uvidíme, kam až zašli přičinliví korejci s kvalitou.
  • « 00 Reagovat !

foto

18.05.00  18:27

oprava: ... lepsia volba, ak vam nezalezi na tom, ze vas napr. blatnik vyjde namiesto 1.000 korun, 3.000 korun. co vas IMHO vsak pri novych lanosoch nemusi zaujimat, pretoze na neho dostanete zaruku 3 roky, ktoru vsak podla mojich skusenosti (resp. inych halfamilion ludi, ktorych poznam) nebudete musiet moc vyuzivat.
  • « 00 Reagovat !

foto

18.05.00  18:22

« felda?

ked sa bavite o alternative k felde - prave dnes som pozeral ceny Lanosov a zaklad (1.5, 86k, 0-100 12s) stoji 271tis Sk pricom zakladka (40kw) felda myslim 250tis (ak to _momentalne_ nie je pravda, tak ma niekto z SK opravte) - pricom felda s lanosom neznesie porovnanie ani len omylom. lanos v porovnani s feldou je _ovela_ lepsia volba.
  • « 00 Reagovat !

foto

18.05.00  18:16

Cekam od toho, to co jsi cekal ty. Takze do toho jdu. Neboj, nadavat Ti nebudu. Vim, ze to nemyslis zle.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…