FELICIA = TOTAL SHIT
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Felicia
Motoricky nevim.Mel jsem Formana se stejnym motorem, jako ty a nechal jsem si jej predelat na 50 kW. Menila se hlava, vacka, ridici jednotka, jinak se seridily ventily. Velky problem byl sehnat oficialni servis, kde by tu prestavbu udelali. Vsude rekli, ze skodovka nedovoluje oficialne zvetsit vykon o vice jak 20 %. Nakonec mi to udelali v servisu na cerno. Bez zapisu do TP, dokonce jsem od toho ani nemel papir ( ze mi od toho nedaji fakturu mi rekli, az kdyz to bylo hotovo ). Udelali pryz toho koncernovou padesatku. Vysledek ale stal za to. Sice se motor stal trosku hlucnejsim, ale znatelne se zvetsila akcelerace a max. rychlost ( cca 145-155 ). Navic klesla spotreba o 0.8l /100 km. Protoze to nebylo v papirech, mel jsem nakonec trosku problem to auto prodat, ale vyresil jsem to prodlouzenou zarukou na motor a ridici jednotku. Celkem mne to stalo 11 000 ( v cene i olej a chl. kapalina ). takze je to na zvazeni. Jestli si to nechas udelat bez papiru ( jina moznost nebyla ), priprav se na budouci problemy s pripadnym prodejem. Pokud mu to ovsem reknes. -
« Re: Větrání u Filcky
Nejsem fanda filcek, ale to spatne vetrani bude mit za nasledek asi ucpany prachovy ( nebo pylovy ? ) filtr, teda pokud ho tam mate. Mel jsem podobny problem na Favoritu. Nejdriv jsem zaden 'filtr' nemel a kdyz jsem pustil vetrak, primo do oci mi to fouklo vsechen bordel, ktery se pres mrizku s profily 1x 1 cm dostal. Tak jsem tam dal molitan, ale pres ten skoro vzduch neprosel ( podobny pripad co ty ), moc to nefoukalo. Vyresil jsem to silonovou sitkou -
« Re: To kamil* 2
Pani, precital som si celu vasu debatu a okrem toho, ze som sa vcelku fajn pobavil, tak sa mi potvrdilo jedno: soferi Felicii a Octavii (ti obzvlast) su jedni z najbezohladnejsi na cestach, tak v meste ako na dialnici... proste, chcu ukazat, ze maju nove auto a ze vsetci ostatni musia z cesty, lebo zavadzaju. Vasa debata ma v tomto nazore len utvrdila. Teorie v style 'mojej octavke to nenatrie ziadne xxx a ked ano, tak zrychlim, znicim' su presne to, o com hovorim. -
« Větrání u Filcky
Musím se opakovat, ale větrání u naší podnikové !krátké" Filcky 1.3 LX (světle červená barva, r.v. 99) je velmi, velmi špatné. Vlastně nestojí za nic. Asi to není auto na ježdění v létě. A to tam máme střešní okno. Mimochodem - na západě už zjistili, že výklopné střešní okna jsou téměř k ničemu (snad jen pro kuřáky) a vesměs všechna auta mají střešní okno zasunovací, které větrá daleko lépe. Rozhodně se mi v mém černém P309 s posuvnou střechou nastane, abych byl po 10 km zpocený jako myš. To je ve Filcce normální. Asi to dělá škodovka naschvál, aby si lidé museli koupit za lidový peníz klima ... -
« To kamil* 2
Ty sice píšeš, že nemusíš nikomu nic dokazovat, ale o pár příspěvků níž si odporuješ tím, že každému slabšímu autu vlastně bráníš v předjetí tím, že mu začneš zrychlovat. Jak tady píše "davidz" - jedu svojí rychlostí a předjedu toho, kdo jede pomaleji (ať má jakékoliv auto). A pokud chce někdo předjet mě, tak mu v tom taky nebráním a je mi jedno, jestli mě předjel třeba trabant. Pokud Ty bráníš někomu v předjíždění, tak nejenže si asi musíš něco dokazovat, ale taky porušuješ předpisy (kterými se tak rád ohaníš). -
« To kamil*
Tak ještě jednou, omylem jsem odbouchnul Enter. Kamile, jestli jsme my ve Feldách směšní, jsem rád. Aspoň bude na silnicích o něco veseleji, když se budeme všichni usmívat (nebo vysmívat, ale to se nepozná). Kdybych Tě náhodou někdy nedopatřením předjel, tak mi to odpusť. Já nezávodím, prostě jenom jedu tak, jak chci. Jinak si někdy na podzim (po faceliftu) taky chci koupit Octavii Combi v dieselu, tak jsem zvědavej, jestli potom budu na chudáky felďáky taky tak přísnej. Nevíte někdo náhodou, jestli po faceliftu budou do oktávek dávat TDi 85kW pumpa-dýza? Abych to moh' kamilovi napráskat :-) -
« Re: Re:Jizda
>Fija,ty jsi totalni hlupak.Nepotrebuji nikomu
>nic dokazovat a dokonce se domnivam,ze nemam az
>tak silne auto.
A co to tady asi tak delas, nez ze se snazis porad nekomu neco dokazovat ?
>Umysl byl takovy,aby jste si uvedomili
>jak jste v tech feldach smesni a obava jakemu se
>to vystavujete nebezpeci,
Jen kdyby te to zajimalo - mam Octavii GLX/TDI 66kW. A necham se klidne predjet trabantem, pokud se mi nechce jet rychleji a jemu jo. Maximalne si pomyslim, ze je to vemeno, co si chce hojit mindraky (jako ty, totalne genialni kamil*e).
>Jinak tvoje slovni zasoba je skutecne
>skromna.
Z ceho tak soudis ? Ty jsi nejakej odbornik pres jazyk cesky ? Asi jo... No v kazdem pripade skaces na tu nejlacinejsi navnadu - snizovat uroven oponenta poukazem na jeho "radoby nizsi inteligenci" s "dukazem" slabe slovni zasoby. Ja si neskromne myslim, ze moje slovni zasoba je velmi bohata a naprosto dostacuje k teto nasi duchaplne diskusi. Vidim ovsem, ze stejne jako Volvista ci Octavie v jinych rubrikach, ani ty nemas v zasobe zadne argumenty. Zkus se ale napr. od Volvisty poucit - ten uznal, ze svuj postoj neobhaji, a i kdyz ho nezmenil, tak radeji prestal psat. Jako prvni krucek to opravdu neni spatny napad.
>az takovy bezohledny * ohrozi moje dite,tak
>ho skutecne odstrelim ranou do tyla
>NEKOMPROMISNE!!!
Jak vidim, nejlepsi by bylo zacit u sebe. Protoze pokud jezdis tak, jak tady popisujes, tak jsi nejvetsim nebezpecim pro tve dite ty. Tezko se ti ovsem podari strelit do tyla; doporucuji pri pokusu o sebevrazdu spanek nebo pres dutinu ustni :-)
« kamna
Mam taky skudku, facko (rv. 94), ale dva roky sem na nej nesah a jezdi porad OK (najezdim tak 20tis/rok). Pravda vypada hrozne, sem ho umyl snad jednou, postupne upadaj listicky a tyhle blbosti, myslim ze sem zahlid uz i nejakou tu rez na blatniku nebo co. Rizeni hruza bez serva, taky koukam po necem jinym. Jenze ja sem na auta prase, a na facko je vsechno levny coz se mi libi. -
« Re: Re:Jizda
Fija,ty jsi totalni hlupak.Nepotrebuji nikomu nic dokazovat a dokonce se domnivam,ze nemam az tak silne auto.Umysl byl takovy,aby jste si uvedomili jak jste v tech feldach smesni a obava jakemu se to vystavujete nebezpeci,kvuli infaltinimu pocitu,ktery jak uz jsem psal stejne zustane nenaplnen.Jinak tvoje slovni zasoba je skutecne skromna.Myslim,ze kazdy inteligentni jedinec pochopi smysl teto debaty a bude vecne reagovat.
To strileni jsi opet spatne pochopil,myslel jsem tim,ze az takovy bezohledny * ohrozi moje dite,tak ho skutecne odstrelim ranou do tyla NEKOMPROMISNE!!! -
« Re: Re:Jizda
A to zase ne, (ne)mily kamil*e. Potrebu dokazovat komukoliv, ze mam lepsi auto, muze mit JENOM VEMENO jako je Octavie, a nebo ty. Rozumny clovek, kdyz uz by to delal, tak by se tim aspon nechlubil (s umyslem, aby ho nekdo za to obdivoval). No a o strileni tady psal (jake prekvapeni) take kamil* .... To byl asi nekdo uplne jiny, ze ? Aspon si, ty "hrdino", stuj za svymi slovy. Anebo se omluv, my to jako normalni lidi prijmem a bude te posuzovat podle tvych budoucich (doufejme, ze vyrazne rozumnejsich) nazoru ...
Jo a jeste jedna poznamecka - vypada to, ze nejsou alergicti ridici Felicii na tvou Octavku, ale spis ty na jakoukoliv Felicii ... zda se ti to normalni ? Jestli jo, zkus se poradit se svym psychiatrem (jestli zadneho nemas, mel bys nad navstevou nejakeho dobreho zacit uvazovat). -
« Re:Jizda
Boze,kdo se tady vychlouba??Ja jezdim naprosto normalne,tak jak jsem jezdil leta s jinymi vozy.Nikde nezavodim,jen kdyz me nekdo vytoci tak jedu rychleji nez obvykle,ale urcite ne nebezpecne.Vzdy dbam na sve okoli a prizpusobuju rychlost momentalnim podminkam.Chtel jsem jen naznacit,ze konkretne na Octavku jste premiru histericti.Je videt,ze inklinujete k cteni mezi radky,protoze kdyby jste me cetli pozorne tak tady nepisete takove nesmysly.Jinak urazky a prirovnavani k Octavianovi je typicke pro mentalne slabsi jedince,kterym dochazeji rozumne argumenty.V zadnem pripade se nikde nepredvadim,jen se necham obcas strhnout,nejakym imbecilem ,ktery na to evidentne nema a machruje,tak ho proste vyvedu z omylu./kazdy normalni kluk-sportovec to pochopi/.Urcite pri tom zbytecne neriskuji a dodrzuji s ohledem na sve schopnosti dlouholeteho ridice ona nepsana pravidla silnicniho provozu.Pokud se najdou rozumne reakce budu rad.Na prispevky typu Vemeno a podobne nebudu reagovat,ponevadz o jejich autorech nemam valne mineni.
Kamil