FELICIA = TOTAL SHIT
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Felicia
-
« Re: To:kamil*
Ty ses asi peknej *, umis vubec JEZDIT? Asi akorat zvladas letet po dalnici 200 a kourit cigo? Nebo umis tim volantem i zatocit?Meli by jste s Octavianem posbirat ty vase WRC a soupnout se nekam pod rozjetej rychlik.... Jinak pokud bys snad po me chtel nekdy strilet, ze te predjedu Favem, ver ze srilim lip a rychleji.... (do terce na strelnici!!!)))0))))))Pozdravuj v Afgannistanu---))))))pana Freuda))))) -
« Re: Klimatizácia
Klimatizace je skutecne skvela vecicka.Ve Scorpiu jsem mel manualni a ted mam v Octavce Climatronic a ten rozdil je znacny.S mechanickou je to auto tak nejak neprovzdusneny,je tam takova syrova zima.S climatronicem je to vzdy presne optimum.
Dost me zarazilo,ze ve Felde tak rapidne klesa vykon.V TDI je ten rozdil naprosto minimalni.Zkousel jsem si i spotrebu na stejne trase a neni v tom temer rozdil.Asi dva decilitry na sto a to ted v tech nejvetsich paracich. -
Diamant 14.06.00 22:11
« Klimatizácia
Aj ja by som uvítal skúsenosti s dodatočnou montážou klimatizácie. Hlavne na Slovensku. Ktorú áno a ktorú nie. Prípadne kde a za koľko. Jazdím totiž aj s Golfom a tak mi vo Felicii Climatronic veľmi chýba. Nemyslím to doslovne. Ale stačila by aj taká mechanická. Hoci je to na zváženie, či nešporiť ďalej a kúpiť si s tou klimou aj nové auto. Trebárs mne by bodla taká Fabia (ale iba Combi). -
« Re: Felicia 1.6 - Klima
Klimu mám ve Felicii 1.6 čtvrtý rok. Dealer Škody mi tam nomtoval Diaviu. Stála asi 45kkc. Vyber si ale někodo kdo to montoval. Já jsem byl první a klíňám mi tam dali jinak než měl být. Po roce začal pískat a po strašnejch tahanicích to v záruce opravili. Po třech letech přestal fungovat větrák před chladičem klimy, protože do něj natekla voda, zarezl a shořel motor. Nový stojí 9000 a tak jsem nechal předělat elektriku a klasický větrák chladiče při zapnutý klimatizaci běži pořád a větrák klimy nahrazuje. Jenom to dělá větší rámus (venku).
Klimatizace funguje to výborně, ale ve 40° venku vychladíš tak přední sedadla. Do 30° celý auto. Po 1-2 hodinách na dálnici ji musíš občas vypnout nebo přidat topení, aby jsi nezmrzl. Výkon auta snižuje v závislosti na požadovaným výkonu chlazení. V zimě tím můžeš suprově odmlžit okénka a na výkonu to nepoznáš. V létě jsem ji vždy během předjíždění vypl. Osobně bych doporučoval montáž u AutoPecka, protože ji dovážejí a budou mít s nontáží velké zkušenosti. Já jsem u nich nikdy nebyl a tak je to bez záruky. Nejlepším způsobem je koupit jí s novým autem, protože stojí jen 25 kkc. A na závěr: klimatizace - velmi doporučuji. -
« Felicia 1.6 - Klima
Moj kamarat si pred rokom dal domontovat klimu do spominanej felicie. Vyslo ho to tusim na 45.000,-Sk a robila mu to nejaka firma v Bratislave. Ak mas zaujem tak Ti zistim ktora. Chladi to velmi slusne. Pre porovnanie, ked je vonku 30 stupnov, tak v aute bez problemov 20. Akurat nevyhoda - vyssia spotreba a trosku nizsi vykon motora (samozrejme iba pri zapnutej klime). -
« Re: umyvanie motora
Chod na hociktoru umyvarku (ja chodim na Slovnaft), za 150,-Sk si kupis program "Umytie motora" a mas po problemoch. Ja davam umyvat motor dva krat za rok a vzhladovo je fakt ako novy. Ziadny zazraty prach, olej....alebo, ak si to chces umyt sam, tak si kup Arvu, poriadne ho vydrhni a vystriekaj cistou vodou a hlavne sa neboj voda sa nedostane tam kde nema.....ale uz moc kecam.....Howg
-
« Ridici-Felicia, Octavia
No..dlouho jsem tu nebyl takže teď trošku tuhle chybu napravím. Četl jsem přispěvky o bezohlednych řidičích Felicií a Octavií. Ve své podstatě souhlasím, ale s připominkou Diamanta, že jde o pevážně auta firemní a to zdůrazňuju. Všichni ví, že s cizího krev neteče a proto většina řidičů, jedoucích ve firmením autě se chová s prominutím jako čuně. A protože většina služebáku jsou Škody F. či O. je jasné, že jsou nejvíc vidět. Ja vlastním Feldu svou!! A myslím, že jezdím normálně, i když taky mi to někdy nevyjde a tuším, že si někdo klepe na čelo a říka si...to je ale *.. . To se může stát..bohužel magorů na cestě je hodně a nezaleží na autě. Hlavně se tak chovají ti se silnými auty. protože jsou přesvědčení, že je jejich povinností předjet každého za každé situace. No..That´s all. Mnoho uspešných kilometrů Vám všem. -
« Re: Prerabka Feldy 1.3 40kW na 50kW - Bosch Monomotronic
Není pravda, že by 135 Bosch (40 kW) měl karburátor - to by to potom nebyl Bosch. V letech 93-94 se do Favoritů a Formanů montovaly s karburátorem motory 135 (43 kW) a v menším množství 136x (5OkW)v obou případech většinou bez kat.(myslím neřízený kat.)Motory 135B (4O kW) a motor 136B (50 kW)mají oba vstřikování Bosch (SPi) ale každý jiné. Mimo vstřikování je mezi nimi (zhruba!!) rozdíl jako mezi normálním motorem 135 a 136. Myslím, že schůdnějším a levnějším řešením než přestavovat 135B na 136B by bylo upravení ŘJ (např. Cimbu 43kW/5000ot. 100Nm./3000ot.). Takto upravený motor by měl mít parametry vcelku srovnatelné s 136B (5OkW/5500ot. 100Nm./3700ot. -
Diamant 10.06.00 00:00
« Felicia na ceste
Priznávam, že ja sám vlstním tiež Feliciu. Rozhodne to nepovažujem za nejakú nevýhodu. Ale nesúhlasím s tým, že všetkých majiteľov sa tu niekto snaží hádzať do jedného vreca. Je pravda, že pomerne veľa Felicií je firemných (a to je niečo iné), ale nejde snáď o to, či je to Felicia, ale že je to firemné. Nie? Navyše ja nikoho bezdôvodne nepredbieham. Idem si po svojom (obyčajne tesne na hranici zákona prípadne primerane pod hraicou možností) a keď je niekto pomalší, tak ho predbehnem. Naopak keď ja niekomu zavadziam tak nech ide. A rovnako sa správam aj na podstatne silnejšom Golfe. -
« Re: To kamil* 2
Take jsem si precetl cely ten spor a v zasade s tebou souhlasim. Pouze bych podotkl, ze dle meho nazoru nejezdi ve feliciich ci octaviich vice neohleduplnych ridicu, jenom jich jezdi proste nejvic, takze jich vice registrujes.
Jeste k tem borcum v octaviich. Sam jsem jezdil v dieselove i benzinove oktavce a muj nazor je takovy, ze motor sice jede, ale ten podvozek, zejmena zadni naprava nic moc. Proto take jedou rychle do prvni zatacky... . -
« Re: Prerabka Feldy 1.3 40kW na 50kW - Bosch Monomotronic
Nerad bych se mýlil, ale v době BMM (Bosch MonoMotronic) byl 40kW motor ještě karburátorový, Z toho plyne označení LX (GLX), nebo LXi (GLXi), kde to i-čko je vstřikování. Od doby, kdy se začaly dělat vícebody MPI (myslím rok 97) je i 40kW motor vstřikovací.