FELICIA = TOTAL SHIT

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Felicia

• « 00 Reagovat !

foto

29.06.00  16:45

« Re: Přední brzdy

Ja si vzpominam, ze mne strasne na Formanu stvalo takove pukani ( "puk" ....... "puk" ). Bylo to nepravidelne, vetsinou to pukalo na dirach. Rval jsem si vlasy a furt jsem nevedel, co s tim je. Gradovalo to ve chvili, kdy jsem jel do Brna a Zlina s mladou na zkousky na VS. Uplne mi to zkazilo jizdu. Ozyvalo se to jakoby z LP kola. V servise nic nenasli. Vyhodil jsem omezovac, reprodukto, calouneni, ale furt puk, puk.Jednou jsem jel s pootevrenyma prednima dverma ( vlastne dovrenyma na prvni zapadku ) a pukani znicehonic prestalo. Sel jsem pak najisto. Stacil trosku posunout protikus pro zamek namontovany na strednim sloupku.
  • « 00 Reagovat !

foto

29.06.00  16:20

« Re: frajeři v oktávkách!!!

O mým zážitcích z autodromu jsem psal tak před dvěma měsíci v "Subaru". Jde o to, že si můžeš dovolit věci, na které by jsi na normální silnici ani nepomyslel (proto jsem zdůraznil, že tam můžeš být sám). Můžeš si dovolit vyzkoušet hranici auta a to jde kenom tak, že jí překročíš. K suprovýmu zážitku ti stačí i 50 koní. Je pravdou, že po první "návštěvě" jsem odjížděl s pocitem, že i když jsem už odřídil přes čtvrt milionu kilometrů, vlastně nic neumím. Teď jsem tam byl podruhý a už jsem předem věděl co chci ve které zatáčce dělat a co vyzkoušet. Je to strašlivá škola. Osobně teď sháním někoho, kdo by mi doplnil chybějící teorii.
    Jediným úskalím jsou pneumatiky. Nechat na asfaltu 3 mm vzorku za půl hodiny není problém. Ceny nájmu dráhy a projetéhu benzínu (naposledy jsem na 51km spotřeboval 30 litrů!) jsou pak zanedbatelné.
  • « 00 Reagovat !

foto

29.06.00  16:13

« Re: Přední brzdy

Mě bouchání ve Felicii dělal závěs předních dveří, ale znělo to jako od kola.
  • 00 Reagovat !

foto

29.06.00  14:21

« Přední brzdy

Nějak jste se poslední dobou odchýlili od tématu, které zní "Felicia - total *". Já to tedy napravím.Na mém "*" se objevila závada kterou jsem tady již dříve popsal, a to bouchání v přední části vozu. Bylo zjištěno, že to mají na svědomí uvolněné brzdiče předních brzd. Byl jsem s tím v servisu v Olomouci (Fromer a Jaromiš)a tamní technik mi tvrdil, že se ty brzdiče musí vyměnit. Mě se to ale nezdá, myslím si, že to jde opravit. Kdybyste někdo měl s tímto problémem zkušenost, tak se ozvěte.
  • « 00 Reagovat !

foto

29.06.00  10:14

Zapomnel jsem rict, ze to byl GE Capital Leasing. Jine leasingy ojetych vozidel muzou mit i jine podminky. Zjistuji, ze Kamil* je uz tak hotovy ze sveho auta, ze mu cim dal tim vic pridava vykon. Nejdriv to po tunningu melo 100 kW, pak 103 kW a ted 107 kW, no nic, at mu to nadseni vydrzi, co nejdyl. Kamilova tradicni pisnicka o nekvalitnich Fiatech uz je asi dost kazdemu znama, bohuzel se Kamil opira pouze o relevantni dilenske zpracovani. Nebo snad ma jine argumenty, nez "muj znamy rikal". Kamile, znas nekoho, kdo si poridil nove italske auto a sere se mu aspon z poloviny tak, jak se serou vsechny testovane Skody v MFDnes ? Jinak proti Octavii nic nemam, sam jsem se rozhodoval mezi Bravou a Octavii. Jinak z reklamy vim, ze Fiat dava nyni slevu na Punto 10 000 Kc a Bravo/Brava 16 000 KC. Takze Brava 1.2 16 V 80 SX je za 333 900 Kc. Pri platbe v hotovosti je dalsi sleva. Pokud se rozhodujes v teto kategorii, tak na Jizde bylo porovnani, Megane, Brava, Octavia, a jeste neco. Octavia skoncila posledni ....
  • « 00 Reagovat !

foto

29.06.00  06:31

to: kamil* No pokud máš upravený TDičko, to je jasný. A přeju ti to. Vím, jak se jezdí s TD a je to vynikající věc. A k tomu mýmu. Mělo by mít původně něco kolem 120kW, ale psal jsem oficiální výkon. Byl laděnej někdy před 220 tisíci km, takže ten výkon už dávno asi ztratil. Pořád ale nejede špatně, ale oproti tvýmu TDi má nevýhodu takovou, že ho musím přece jen točit. Ten tvůj motor jde ochotnějc zespodu, což se mi za normálních okolností líbí víc. Pokud si chci užít sportovnější jízdy, musím "slyšet" motor. Ten můj (např.) jde v pohodě do 7. tisíc a pak je červená. Jenže samozřejmě na úkor spotřeby. Myslím ale, že se dá sportovně jet i s tím TDi. Viděl jsem pár takovejch "závodníků" na silnici a jelo jim to víc než schopně. Jo a ještě k tomu reagování na ten příspěvek, samozřejmě bych reagoval stejně a já tu reakci skoro i čekal. Ještě někdy proberem ty Fiaty, nějak se mi to nezdá. Teď bohužel musím do rachtoty, kouknu se večer.
  • « 00 Reagovat !

foto

29.06.00  00:00

Hele Brouku,jak bys reagoval na chlapka,ktery zde poprve prispeje,vubec me nezna a hned pise,ze nejake individuum jmenem kamil* pise to a ono.
    Tak se nediv,ze jsem se vytocil,vzdyt me vubec neznas,jak me muzes hodnotit?(to strileni bylo psano trosku v jine souvislosti,mysleno jako urcita parafraze reagujici na vzniklou situaci)
    Ale zapomenme na to,ty omluvy beru.
    Jinak jsi si jist,ze Subaru 1,8 turbo benzin ma jen 100 Kw??
    Moje upravene Tdicko ma tedy lepsi parametry.(107 Kw a 305 Nm.)
    Co se tyce tveho rozhodovani nad porizenim dalsiho auta,zasadne Ti NEDOPORUCUJI cokoliv ze staje Fiat.Ja vim je tam obycejne velmi prizniva cena,ale ver,ze to ma svuj duvod.Radeji si priplat na Golfa,ci na Octavku a uvidis,ze budes spokojeny.
  • « 00 Reagovat !

foto

28.06.00  20:07

to: mfilip - No viděl jsem celkem slušný ceny. Nevím jak je to s lízingem, koukal jsem spíš na pevný ceny. A daj se koupit už skoro o 100 tisíc levnějc. No nevím, koukal jsem naposledy někdy na jaře, tak už nejsem úplně v obraze. Taky je zajímavý, jak jsi psal o Bravě. Tu měla zase švagr a loni jsem s ní najezdil asi 3000km a taky se mi dost líbila. Jedinou nevýhodu to pro mě má. Je trochu menší. No ale u tý by se už pomalu vyplatilo koupit jí novou, aspoň myslím. Já přemejšlím buďto nad Oktávkou, Bravou nebo Puntu. To je ale ještě menší a nevím, jestli bych v něm netrpěl klaustrofobií. Všichni známí mě ale od Punta odrazujou. Jedno je fakt, za slušnou cenu celkem slušný auto. Ale jak tak vidím, asi je to s tím lízingem špatný u všeho.
  • « 00 Reagovat !

foto

28.06.00  18:32

Octavka v bazaru na leasing ? Octavky se drzi bohuzel stale vysoko a leasing na ojeta auta neni vubec vyhodny. Mel jsem v dubnu vyhlednutou Bravu r.v. 7/99 za 275 000 (p.c. 334 900 ) a ptal jsem se na leasing s tim, ze bych zaplatil 100 000 Kc akontaci. Rekli mi 9800 Kc mesicne po 2 roky.
  • 00 Reagovat !

foto

28.06.00  17:05

« řazení u OCT.

Mám takovej dotaz. Má někdo problémy s řazením u oktávky? Zejména pak řazení dvojky a čtyřky. Už jsem viděl dvě auta s takovým problémem. Jedna byla z loňska a ta druhá asi 98. Je mi to divný. Taky se při přeřazování z 1* na 2* ozývá zespodu takovej divnej zvuk. Je to normální, nebo se jedná o nějakou ojedinělou závadu?
  • « 00 Reagovat !

foto

28.06.00  16:59

to: AlesK. No já jsem o tom taky někde četl. I to Brno mám z nějakýho časopisu. Jo bylo to i v novým SPEEDu. Jinak jestli ho někdy zkusím, určitě dám vědět. To, že tam jezdíš sám, jsem nevěděl. Ale není to nuda? Možná by to bylo dobrý s něčím, co má aspoň 450 koní a udělá to v pohodě 320km/h. Úplně sám jsem ještě nejezdil. Možná to má i něco do sebe. Jestli máš nějaký zkušenosti, klidně napiš.
  • « 00 Reagovat !

foto

28.06.00  16:54

to: Blue girrrl. No měl jsem taky chuť to udělat, ale já na to nemám. Nikdy jsem se tak nezachoval. To jen tak říkám, ale chuť by byla. No a auto mám pěkných pár let starý. Je to Subaru 1.8 Turbo. Motor má ještě trochu laděnej, ale už to není ono, jako dřív. V týhle rubrice brouzdám už dlouho. To proto, že přemejšlím nad nějakou tou starší oktávkou asi z bazaru na lízing.
  • « 00 Reagovat !

foto

28.06.00  12:28

V Mostě stojí půlhoďka 600,- za auto. Musíš se domluvit pár dní předem a jezdíš tam sám! Jo a taky máš o 4 zatáčky navíc :-) Pokud zkusíš Most, napiš mi Best time.
  • « 00 Reagovat !

foto

28.06.00  11:08

« Re: Zamek razeni na Fledu, he?

Ja jsem si na Construct taky nemohl stezovat, je to podle mne nejrychlejsi zabezpeceni. Ale nekdo v jine rubrice tvrdil, ze se da klestema pod autem vyhnout, zatimco Defend Lock ne.
  • « 00 Reagovat !

foto

28.06.00  09:51

« Re: Zamek razeni na Fledu, he?

ja mam Construct a jsem spokojena. Nekdy, kdyz nedam poradne zpatecku, nejde to zamknout, takze se obcas vztekam, protoze se musim zase narovnat z predklonu, hamtnout na spojku, vyradit a znovu zaradit zpatecku, ukazkove, jako v autoskole :-) Ale to se stava jednou za cas, jinak je to velmi dobra vec. Construct doporucuji a taky si myslim, ze ji ma vetsina Feld, ze uz se takhle "narodily" v MB :-)))
  • « 00 Reagovat !

foto

28.06.00  09:45

brouku a co mas tedy za auto? :-)
  • « 00 Reagovat !

foto

28.06.00  09:41

boze muj, to je svinstvo. Asi bych se v tom vzteku neudrzela a hodila bych mu po kapote nejakym sutrem, ale to bych si asi moc nepomohla :-)) Jak to dopadlo?
  • « 00 Reagovat !

foto

28.06.00  06:26

to: ROVER Tak to máš pravdu. S těma sklama je to fakt nějaký horší. Ptal jsem se mýho otce, jestli se mu někdy za celou dobu jeho ježdění stalo něco podobnýho a řekl, že ne. Je fakt, že je na silnicích plno bordelu. A přesně jak říkáš, mám povinný ručení a pokud se něco takovýho stane, s klidnou duší to půjdu sepsat. Mimochodem jak jsou dneska bonusy a malusy, tak na to se tyhle pojistný události nevztahujou, za to ten člověk nemůže. Nikdo nemůže za to, že mi rozbije sklo, ale jde o to, jak se zachová. A tamten mě teda nas... Já bych se takhle k cizímu člověku nikdy nezachoval. Ještě jednou se omlouvám všem oktávkařům, kteří jsou slušní, jakožto i jiným řidičům jiných značek.
  • « 00 Reagovat !

foto

28.06.00  02:11

Co mám asi na rozbitý sklo říkat já.
    Mám ho tam 3 neděle a při těch prasárnach, co se dějou kolem mýho bydliątě(polejvaj silnici dehtem,sypou na to ąutr a čekaj aľ se to vyjezdí, rozkopaný silnice atd.) jsou 4 hvězdy na skle a ąutry v brzdách denodeně běľnou záleľitostí at jedu kudychci.
    Hvězdy jsou 2x od felicie 1x astra 1x tatra.
    Jinak v případě, ľe bych ti rozbil sklo ąutrem, vod toho mam zaplacený povinný ručení a pojiątovnu, která to platí, pokud vím jen po vyplnění formulářů s SPZ viníka, takľe je zbytečný někoho honit.
    Jinak kdyby ten druhej byl vopravdový hovado, nebo měl jenom jistý zkuąenosti mohs dopadnout hůř.(ąikovně otevřený dveře, nebo prostě pěst).
  • « 00 Reagovat !

foto

27.06.00  23:06

to: RSD Aha, tak to taky sorry, mám to tu taky nějaký pomalý. Ani se neptej, co to je za auto, ale Peugeot to není. Kdybych to tu napsal, nikdo by se pak se mnou nebavil (ha ha). Jo v tom Brně to stojí půlhoďka asi 250,-. Kolik u vás? Já mám dojem, že myslím víc, ale ještě jsem tam nebyl. A z Prahy je to k vám asi blíž...
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…