FELICIA = TOTAL SHIT

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Felicia

• 00 Reagovat !

foto

01.10.00  12:25

« Zhasínání motoru 1,6

Přátelé, nesetkali jste se se zhasínáním motoru u 1,6? Mě při plynulé jízdě (teplý motor)někdy na cca vteřinu zhasne motor, škubne, ale ihned se opět chytne a jde dál jakoby se nic nestalo. Ale stalo se mi, že motor zhasl úplně a auto se zastavilo. Okamžitě po zastavení nejde natočit ale asi po 1-2 minutách čekání chytne a jede normálně dál.V servisu jsem zatím nebyl (špatné zkušenosti), po výměně víčka rozdělovače a palce snad zmizelo chcípnutí (ještě jsem od výměny málo najel) ale škubnutí motoru se opět objevilo. Pro úplnost dodávám, že všechny konektory v motorovém prostoru mám čisté, motor nebyl nikdy myt tlakovou vodou. Napište prosím má-li někdo s takovou závadou zkušenost.
  • 00 Reagovat !

foto Diamant

Diamant 30.09.00  21:04

« 1,3 / 50 MPI vs. 1,9 / 47 D

Dnes som mal možnosť sa trochu ponaháňať s krátkou Feliciou 1,9 D. Ja mám Combi 1,3 / 50. Išlo o to, kto z koho. Musím povedať, že sme boli na tom s maximálkou skoro rovnako. Obaja sme išli, čo to dalo. Diaľnica má v tom mieste skoro nebadateľné stúpanie, takže sa to odohrávalo pri rýchlosti cca 165 km/h (opačným smerom je maximálka tak 172 km/h). Dieslák sa za mnou statočne držal, ale stále o trošku viacej zaostával. Ale fakt len o malilinký kúsok. Takže by som povedal, že je to tak na rovnako. A ešte dodatok. V oboch autách sme boli traja (ja som mal možno trošku ťažšiu posádku - možno o 40 kg?).
  • « 00 Reagovat !

foto

29.09.00  22:11

« Re: Palubka

Neni to nic složitého, musíš si vzít kus stejného plastu jako je palubní deska a hladit s ním škrábanec. Tím srazíš hranu toho škrábance a jakoby ho zaleštíš. Nikdy ten škrábanec nezmizí na 100 %, ale tohle hodně pomáhá. Mám to vyzkoušené, ale je nutný stejný plast, kvůli tvrdosti a tak.
  • « 00 Reagovat !

foto Diamant

Diamant 29.09.00  20:38

« Re: Opravdu normální?

Ono to nie je štýlom jazdy. Dokonca ani počasím, teplotou či vlhkosťou. Pravdepodobne ide o závadu nejakého snímača. Kontaktom to tiež nebude. Mne to robí odnova. Ale nejaví sa to ako dusenie (prechlastanie), ale ako nedostatok paliva.
  • « 00 Reagovat !

foto

29.09.00  15:30

Nesmis to prechlastat :-) Ne vazne, mne se to nestava. Taky mam 1.3 MPi.
  • « 00 Reagovat !

foto

29.09.00  14:48

Moje Felcka dela to same (1.3 50kw MPI, r.98, najeto 36000km), po startu se nekdy nechce rozjet, jakoby se zahlcoval motor. Uz jsem se s tim skoro smiril, odhadem se to stava pri 1/3 rozjezdu a myslim, ze nezalezi na teplote nebo vlhkosti vzduchu - musim pak chvili pockat (5-20s) nez muzu zmacknout pedal plynu. Budu rad, kdyz nekdo zjisti cim to je :-) Jezdim casto s jinymi modernimi auty (Honda Accord, HR-V, Fiat Croma) a tohle jsem jeste u zadnyho nezazil...
  • « 00 Reagovat !

foto

29.09.00  12:06

« Re: presun dalnicni znamky

kdyz budes novou znamku lepit tak ji podmaz Indulonou a muzes ji stehovat kdy a jak chces.... :o)
  • « 00 Reagovat !

foto Diamant

Diamant 28.09.00  22:31

Moja Felka ale blbla už odnova. Myslím tým, že niekedy nechce krátko po štarte akcelerovať pri nižších otáčkach. Nakoľko je však hallova sonda pomerne drahá (990,- Sk), tak ju nehodlám len tak na slepo meniť. Pozeral som sa na kontakty priamo na RJ ako aj na sonde, ale všetko OK. Auto (motor) som tlakovou vodou neumýval nikdy. Tak neviem.
  • « 00 Reagovat !

foto

28.09.00  14:43

Jinak tomu zaoxidování výrazně pomohlo mytí motoru tlakovou vodou. Od té doby, motor raději neumývám.
  • « 00 Reagovat !

foto

28.09.00  14:41

Moje felda před časem dělala podobné psí kusy. Ve třech značkových servisech nic nezjistili. Vždy to napíchli na diagnostiku a konstatovali že auto je v pořádku. Už jsem z toho byl nešťastnej a tak jsem začal procházet celou elektriku. Zjistil jsem, že byl úplně zaoxidovanej konektor čidla teploty nasávaného vzduchu. Stačilo jej vyčistit a nakonzervovat a bylo to OK. Musí se ale ještě na chvíli odpojit baterka a nejlépe spojit přívodní kabely. To proto, aby se řídící jednotka nastavila na základní nastavení. Usuzuji z toho, že jakmile mechanikům v servisu diagnostika VAG neukáže závadu, tak jsou bezradní a auto je pro ně v pořádku.
  • 00 Reagovat !

foto

27.09.00  08:26

« Palubka

Nazdar všichni!
    Kdo mě poradí jak zaretušovat škrábance na palubce. Mám novou Felicii a na tý světlý umělý hmotě je všechno vidět. Díky.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 26.09.00  11:14

« Re: Skoda Felicia - Telecom - zluta barva

Diky za info.
  • « 00 Reagovat !

foto

26.09.00  10:40

« Re: Skoda Felicia - Telecom - zluta barva

cislo odstinu je L622 tj 6225, mohla by se vyskytnout i 6226, ale co vim mrskali tech zlutejch vic odstinu.
  • « 00 Reagovat !

foto

25.09.00  10:00

« Re: Vytékání vosku

Buďte rádi, že tam ten vosk máte, jinak by vám ty Feldy shnily.
  • « 00 Reagovat !

foto

25.09.00  08:34

Vytekani vosku, ve srovnani s tim, jak dokaze ochranit dutiny, je zanedbatelne negativum. Ale je pravda, ze bod kapalnosti mohl byt posunut o 20 °C nahoru.
  • « 00 Reagovat !

foto

24.09.00  19:00

ano mam skusenost, ked som bol v lete bez mojho naburaneho auta, mal som pozicanu feldu s najazdenymi 10tkm, ked bolo vonku 38 st. zacal z 5tych dveri vytekat vosk, neviem preco, neviem co s tym, myslel som si o felde vselico, ale ze je robena len do 30 st. celzia ma fakt dostalo ;)
  • « 00 Reagovat !

foto Diamant

Diamant 23.09.00  14:46

A zabudli ste ešte na vytekanie z bočných dverí na podbeh. Ale tam vidno iba tmavé pruhy, nakoľko sa na vosk ihneď nalepí prach. Prvé leto som vosk statočne umýval benzínom. A teraz, po dvoch rokoch mám už celkom pokoj. Prebytočný vosk vytiekol a ten zvyšný sa stabilizoval. Takže je to OK.
  • « 00 Reagovat !

foto

23.09.00  13:54

Butch: když budeš trochu koukat kolem sebe, zjistíš, že to je problém snad všech Felicií od faceliftu. Všichni maj vosk vyteklý až na nárazník, asi nezbude, než to umejt benzínem.
  • « 00 Reagovat !

foto

22.09.00  12:57

Myslim, ze to vytekani vosku za cas ustane. Na vosk sedne prach, zhutni se a uz nebude tak tekuty.
  • « 00 Reagovat !

foto

22.09.00  12:41

« Re: presun dalnicni znamky

Viděl jsem to dělat škrabkou na akvária, ve které je část žiletky.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…