FELICIA = TOTAL SHIT
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Felicia
-
« CENTRAL...
Uz v hodne prispevcich jsem nasel zehrani na central ve Filcce.Vzhledem k tomu ze si jej chci poridit, byl bych vdecny, kdyby mi nekdo poskytl nejake seriozni informace o pripadne poruchovosti atd....{v cem je problem,existuji ruzne typy centralu ??..} Za rady typu "otvirej tu sunku granatem atd" predem dekuji.
take by me zajimalo jak je narocna montaz zarizeni do vozu,Dle mych informace se a koupit nejakej "SET" ktery uz ma pripravene srouby, kabelaz atd.Staci shodit prej tapecirunk.Montoval si jej nekdo z vas, nebo je lepsi radeji dat tech 1000 kacek za montaz a nebabrat se s tim ?
Dik. -
« Felicia-super auto
Felicia-super auto(pro chudáka Čecha).Ten se totiž po desíti letech šetření spokojí s tím ,že mu po pár dnech přestane fungovat centrál,ošoupe kryt řadící páky,že mu ubývá olej(to je přece běžné,řekne si,v mé staré,dobré Š105 ubýval taky),a nevadí mu ani nefunkční zesilovač antény,špatné topení ani spousta dalších maličkostí.On je totiž spokojen.Felicia je totiž LEPŠÍ než Š105.Fakt nekecám. -
« Re: ©kodovky v Německu
Jezdím několikrát ročně do Mnichova, coľ není ľádná bída jak u dederonů a ąkodovky tam potkávám. V naprosté větąíně jsou to oktávky v lepąí výbavě, pokud to jsou feldy tak je řídí větąinou jen nějaké ľena v domácnosti nebo kloboučník. Rozhodně vąak tam jezdí více ąkodovek neľ takových italských a francouzských sraček. Např. u nás celkem roząířené Fiaty, Renaulty a Peugeoty tam skoro nevidíte. Pokud je tam někdo má, tak je to větąinou nějaký turek nebo black. Bavoráci jsou prostě zvyklí na německou kvalitu, vľďy» tam mají BMW. -
« Felda je Brot und Butter auto
Ted mam nakou dobu Feldu Combi 50kW je celkem dost dovybavena 2xairbag, alarm, hlinikace, sibr, el. vokna a zrcatka, radio a dalsich plno hovadin, ktery zvedli cenu asi na 360 000 coz mi prijde uz celkem hodne. Neni moje a za takovouhle cenu bych si ji v zivote nekoupil. Neni spatna ale uz je na ni dost videt ze pochazi z Facka a to uz bude deset let, sice se toho hodne zmenilo ale vic uz to asi nepujde. Kdyz do ni presednu treba z Octavie pripadam si jako bych vlez do nevim ceho. Jinak tu trinactistovku dost vylepsili jezdi to celkem slusne az me to skoro prekvapilo ale tak do 120 pak se to rozjizdi asi hodinu max je tak 160.Taky zalezi strasne na pneumatikach. Tu cenu fakt ale uz prehanej.
Fullgazzz -
« Re: FELDA
Pozrite si predajne statistiky Skody. Ma obrovsky uspech na narocnych trhoch napr. Nemecko, Rakusko, Anglicko, severske krajiny ... . Podla mna taky Nemec chce za svoje prachy dobre auto(druhe, pre zenu,...) a nejde mu iba o cenu, je tam urcita istota koncernu VW. Pri kupe auta sa neda pozerat iba na cenu, ale treba porovnat aj ceny nahr. dielov, ich dostupnost, cenu prace v servisoch, atd. Felicia ma tu vyhodu, ze ak potrebujem velky kufor, tak si kupim kombik. -
« Taky par plku
Asi je fakt, ze auta se muzou dost lisit. Tchan ma sluzebni felicii kombi (50 kW), ma najeto asi 80 000 a co se tyce motoru, tak kdyz jsem jeste mival favorita (43 kW) byl jsem zklaman, zdala se mi o dost linejsi jak muj favous. Pak jsem jel se znamym, ten ma kratkou 50kW a nechapal jsem, jak to svizne jezdi. Je fakt, ze favorita jsem prodal hlavne kvuli malymu kufru ale rekl bych, ze felicia 1.6 kombi je docela slusny rodiny auto. (ale nechci ji delat reklamu, mam Renaulta 19)
A to s tim prokluzem kol pri rozjizdeni. Rekl bych, ze to jde s kazdym autem, akorat mam pocit, ze to je pro ty, co si potrebujou na necem zhojit svoje komlexy.
Vasek -
« FELDA
Před rokem a půl jsem si taky koupil Felicii 1.3MPI/50kW, a to z těchto důvodů- chtěl jsem jezdit na LPG a na ni se vztahovala hromadná přestavba. Za tu dobu jsem měl jedinou závadu, a to vadný přerušovač směr. světel. Myslím si, že * !!! je hlavně cena za jakou se prodává. Není přece možné, aby auto vyráběné doma bylo stejně, neřkuli dražší než srovnatelné ze zahraničí (se stejnou výbavou). Majitelé tím platí nesmyslné reklamy VW Group na různých svět. zimních olym. stadionech a pod.. Kvalita těchto aut kolísá a musíte mít štěstí jako kdysi za komunistů při koupi barevného televizoru. Při dnešních cenových relacích bych asi volil Renault Clio, ale tehdy byly trochu jiné ceny. Také záleží na tom, na co kdo auto potřebuje. Já ho využívám hlavně na cestu do zaměstnání a preferuji nízké provozní náklady (cca 90hal/km). Dále je třeba srovnávat srovnatelné. Nemám rád ty, co si koupí jinou (vyšší) třídu a potom nemohou Feldě přijít na jméno (i když mnohé zkušenosti jim dávají za pravdu). Když chce někdo velký kufr, tak si má koupit dodávku, nebo nákl. přívěs. Hádat se o PĚT litrů (byť jinak tvarovaného zavaz. prostoru) mi připadá poněkud nesmyslné.
-
« Re: Felda
Tak jsem precetl prispevky a vidim ze se tady hadate vetsinou o velikost kufru.Ja mam tez Filcku 1.3/50kW a zatim jsem s ni spokojeny, je fakt ze to neni zadnej "drak"a asfalt to netrha, zalezi jakej ma kdo pohled na vec, k cemu to auto pouziva a hlavne z ceho presedlal.Je jasne ze kdyz nekdo jezdi dva roky ve Felde, je spokojenej - kdyz pred tim jezdil v S105, potom si koupi ajetinu stredni tridy {ktera samozrejme vzdy pojede lepe} a uz zacne na Feldu nadavat jakej to je *.
Samozrejme kdyz si nekdo koupi Feldu a bude tam chtit nacpat to co do Passata, tak bude zase nadavat ze to je "male".
Co se da mozna dost novym Feliciim vytknout je CENA, je to jednou tuzemskejj vuz a cena za kterou se prodava je opravdu ostudna.
Osobne i ale myslim, ze jako auticko pro triclenou rodinu je dostacujici, na jizdu po nakupech a jednou za rok na dovolenou... staci a jestli tam dam o krabici mleka vic a nebo mene, je mi srdecne jedno.
Přihlásit se • Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!
Felda byla vzdy spolehliva, az na ten central: Poprve se pokazil jeste v zaruce, a pak myslim jeste dvakrat a ted uz zase blbne (obcas musim zamykat ze dveri spolujezdce). Central je velice citlivy na to, kdyz rychle za sebou zamces a odemces (treba kdyz se spletes a zamces a uvedomis si, zes tam jeste neco zapomel a hned zase odemces) - to se mu nelibi. Takze: central zlobi, ale zase to neni nic tak svetoborneho, stoji to par kacek. Motoricky Oukej.