FELICIA = TOTAL SHIT

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Felicia

• « 00 Reagovat !

foto

24.02.99  08:39

« Re: Jo a jeste OHV x OHC (pro walker)

Uľ jen to, ľe uvedený motor je jen osmiventil a pokud se montuje do VW a Audi, tak jen do těch základních nejlevnějąích verzí, kde pouľívá VW výběhové motory. Je to totiľ koncernová politika, ľe pokud chceą lepąí motor, tak si musíą koupit i auto s lepąí výbavou. V tomto je např. Ford mnohem přístupnějąí.
  • 00 Reagovat !

foto Diamant

Diamant 23.02.99  23:12

« Este raz spotreba

Dobre sa tu bavime na niektorych ozaj trafenych prispevkoch (s kamosom). Spotreba zavisi od vodica a podmienok, ale v praxi ma motor MPI o nejake to deci, dva nizsiu spotrebu ako motor BMM.

BTW: Ladu som nikdy nemal. Ale napr. Favorita som mal (a mal este vyssiu spotrebu). A ked pochybujete o spotrebe motorov 1,3, tak nech sa paci pozriet si rebricek najekologickejsich aut a pripadne vysledky sutaze Economy Run.

A pre niektorych, ktori nevedia citat. Mam COMBI, takze bz som mal mat aspon porovnatelny (ked nie vacsi) kufor ako Siera. A tych 7,5 l je ako keby som ja napisal, ze jazdim za 4,45 l (co je sice tiez pravda, lenze za idealnych podmienok na useku 110 km a vecer - leto).

• « 00 Reagovat !

foto

23.02.99  17:21

« Re: Jo a jeste OHV x OHC (pre residents)

Clovece, mohol by si mi vysvetlit co si predstavujes pod konstrukcne zastaralym motorom, ktory VW dava iba do podradnych znaciek?(motor 1.6 74 kW je v A3,v A4, v Bore, v Passate, v Golfe, vsetko aktualne modely. Motor ma porovnatelne parametre( vykon, krutiaci moment, spotreba) ako konkurencne motory.
  • « 00 Reagovat !

foto

23.02.99  15:10

« Re: Jo a jeste OHV x OHC (pre walker)

Kurvazj, tak, tak. Je to jakoby si koupili starou * v nových ąatech a chtěli od ní aby ąukala jak nějaká dvacítka.
  • « 00 Reagovat !

foto

23.02.99  13:35

Pravdu díš residents.Vy zasraní patrioti.Vy si myslíte,že když si koupíte škodovku,že jste vlastenci.Smějete se těm co si koupí západní ojetinu.Ale vy * si neuvědomujete,že dojíždíte staré hujdy ,které už pro Němce nejsou dost dobré stejně jako ti, co si koupí ojetinu.Jen za to platíte plnou cenu.Je to takový nóbl second hand.A ještě se v tom hrkáte jak na trakaři.Kupte si dlouhou Feldu 1.6 za 300tis.Stejný motor máte v golfu z roku 88(nebo ještě starších?). Jste parta hňupů,hňupů,hňupů.
  • « 00 Reagovat !

foto

23.02.99  13:24

Chtěl jsem tím říct, ľe 1,6 74 kW je konstrukčně starý motor, který dávají buď do základních verzí nebo do koncernového * (mírně řečeno podřadnějąích značek) ©koda a Seat, které slouľí jako odběratelé partiovek z koncernu. Sedm ventilů na válec mít nemusí, ale ty čtyři by snad měl být standard. Ostatně nějaký velký pokrok u benzíňáků VW nelze čekat. Zato v dieslu jsou ąpička.
  • « 00 Reagovat !

foto

23.02.99  13:04

« Re: Jo a jeste OHV x OHC (pre residents)

A to si zase odkial zobral, ze 74 kW 1.6 je *??!! To akoze, ked to nema aspon 7 ventilov na valec, rozvod 5xDOHC, variabilne casovanie vsetkych ventilov, titanovy blok motora aj hlavu, priame vstrekovanie vsetkeho vsade, tak to je *?
  • « 00 Reagovat !

foto

23.02.99  09:28

« Re: Jo a jeste OHV x OHC

Cetl jsem srovnani novejch aut: A4, Volvo 80, Primera, Laguna a myslim jeste Mondeo. A tam psali, ze jediny OHV z nich je prave A4 16ti ventil,101 koniku. Teba tam maj chybu. Nevim.
    A k ty spotrebe feldy. Mel jsem favorita, za 5 let jsem mel prumernou spotrebu nak pres 7 myslim,ze 7.3. (A pochybuju ze se ten motor feldy od favorita nejak vyrazne lisi) Ted mam 1.5 roku R19 a spotrebu mam necelech 6 (benzin :))). Takze taky si nemyslim, ze by ta jeji spotreba byla buhvi co. Neni nejhorsi, ale mohla by bejt vzhledem ke svemu vykonu lepsi.
    VAsek
  • « 00 Reagovat !

foto

23.02.99  09:17

« Re: Spotreba Felicie (1,3/50)-Diamantovi

Diamante,diamante.Ty jsi typický příklad člověka,který přejde z LADY 21.. ,a pak je šťastný ,jakou má spotřebu.Já mám R19 obsah 1721.Není to trhač asfaltu,ale proti Felici... . Nejezdím zdaleka pomalu a při poměru asi 70%město:30%mimo mám průměr pod 7litrů.Nehledě na komfort a na to,že oproti Felici mám kufr!A pokud srovnáš spotřebu se srovnatelným Puntem(třeba),tak jeho spotřeba je min. o 1l menší.(Ta skutečná).
    ČUS BAMBUS
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 23.02.99  07:47

« Re: Spotreba Felicie (1,3/50)-Diamantovi

Jestli si myslíš, že je to špičková spotřeba, tak asi nevíš kolik žerou ostatní auta. Zeptej se kohokoliv, kdo má třeba Forda Sierru 2.0i DOHC (měl ji otec). Motor má 120koní, jede pěkně svižně a spotřeba se pohybuje, pokud nejezdíš jenom ve městě, kolem 7,5l/100km. A to s takovym stylem jízdy, že kdyby si za tou Sierrou měl jet (čistě hypoteticky, oba víme, že bys z ní viděl pár vteřin zadní světla a pak už nic), tak bys jel za víc než ta Sirka. V Sierrce to je asi nejpovedenější motor. Nehledě na to, že Sierra je oproti Felině POHODLNÝ (a) AUTO.
  • 00 Reagovat !

foto Diamant

Diamant 22.02.99  23:20

« Spotreba Felicie (1,3/50)

Vazeni, chcel by som vas poprosit o TROCHU SLUSNOSTI!!!

Skutocne si myslim, ze priemerna spotreba Felicie okolo 7 l/100 km je vyborna.
    Moja priemerna za 15 tis. km je 7,01 a tiez nechodim pomaly a PLNE VYUZIVAM
    VELKY KUFOR KOMBIKA a casto aj vsetky sedadla. Chodim z Kosic do Blavy
    (400 km, kopce) a nazad a zmestim sa do 6,5 s priemernou rychlostou cca 75 (!) km/h.
    Ked sa vsak trochu snazim tak je spotreba aj pod 6 l. Niet co dodat.

PS: A za kontrolu na X×15.000 km zaplatite pri Felicii cca 1600 Sk a pri Octavii cca 4.000 Sk (!)
    Este stale to nie je uspora? :o)

• « 00 Reagovat !

foto

22.02.99  18:41

« Re: N.D. pro Martyho a Jardu

Běž třeba sehnat ložisko do kompresoru klimatizace . Je to velký problém . Většinou musíš koupit celý kompresor . Ložisko se nedodává . Já sháněl pro zákazníka ložisko do klimatizace HITACHI až v Mexiku , ale to bylo o 0,3 mm asi větší a bylo štěstí , že tam vlezlo i smalou rezervou a už více jak rok sním jezdí ke spokojenosti . Je pak rozdíl dát třeba 20.000,- ( a více ) za celý kompresor , nebo i s leteckou dopravou koupit ložisko za 3.500,- Kč . To není jen u automobilů , ale také u jiných třeba stavebních strojů .
  • « 00 Reagovat !

foto

22.02.99  16:15

To si asi spletl s tím osmiventilem 74 kW, který má i Oktávka. Není to sice OHV, ale je to taky starý *.
  • « 00 Reagovat !

foto

22.02.99  13:39

To si odkial nabral to OHV pri 101 konovom motore Audi?
  • « 00 Reagovat !

foto

22.02.99  11:28

« Re: Diamantovi

Kundine, velice rozhodne si se vyjadril, jen si zapomnel uvest konkretni cislo. Z Tveho prispevku jen vyzniva, ze znas Felicii jen z obrazku nebo z doslechu. Ja uzival ve firme Felicii 50 kW asi 6 mesicu. Kdyz jsem ji prebiral, mela najeto 60000. Za tu dobu jsem na ni ujel cca 20000 a mel jsem prumernou spotrebu vzdycky pod 7 l, co je celkem slusne. Pritom nejsem zadnej loudalek, pomer cest mesto/mimo byl asi 70/30 %.
  • « 00 Reagovat !

foto

22.02.99  10:59

« Cubce

Ty musis byt krypl ,ne?Takovi podobani teplousi,co se vezli akorat na zadnim sedadle fotroveho favorita at se jdou *.
  • « 00 Reagovat !

foto

22.02.99  10:53

« Re: Diamantovi

Cau kundine, mame to ale super jmena, co? Tak se di *, felda je OK, vole.
  • 00 Reagovat !

foto

22.02.99  10:52

« Diamantovi

Ty ses musel posrat v kine.Felicia se odmeni dobrou spotrebou??????? Na ten posrany vykon ma spotrebu jako prase!!!!
    Tobe asi bere benzin stara, ne?!
  • « 00 Reagovat !

foto

22.02.99  09:48

« Re: N.D. pro Martyho a Jardu

V případě krouľků Kolbensmith jsem jen říkal, ľe tzv. "originál" u Forda (akorát zabalený do obalu s logem Forda) stojí o více jak 50 % neľ Kolbensmith a přitom je to samý. Pokud se týká SKF, tak se mi nezdá, ľe by neměli dokumentaci, kdyľ se prodává kompletní sortiment loľisek na vąechny modely. Jinak by mě zajímalo jestli je moľné např. od bývalého Autopalu NJ nebo Hella Mohelnice (podnikové prodejny) koupit např. jimi vyráběná světla do prvovýroby jinde neľ např. u Forda nebo VW?
  • 00 Reagovat !

foto

22.02.99  09:07

« Jo a jeste OHV x OHC

Jen k tolik kritizovanemu rozvodu skodovek. Vubec tomu nerozumim a je mi to fak *, ale treba OHV ma 101 konovy 1.6 motor audi A4. VAsek
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…