FELICIA = TOTAL SHIT

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Felicia

• 00 Reagovat !

foto

15.11.01  16:14

« prodám Feldu

prodám feldu 1.6 krátkou 1996,150.000km za 65.000,-
  • « 00 Reagovat !

foto

14.11.01  19:16

« Re: Felicie

Ehm, co mas proti Hode Prelude? Uznavam, ze vetsina z nich je bourana na cumak, ale to je holt pilotem... Bourana na cumak je teda i ta moje, ale to udelal puvodni majitel, ja nic, ja muzikant :))) Ale mam za to, ze to v celnim narazu jiste nejakou odolnost ma, ten cumak je zatracene dlouhej a deformacni zona pravdepodobne lepsi, nez jakou ma Felda z boku.
  • « 00 Reagovat !

foto

12.11.01  11:20

« Re: STK po 4 letech

Na STK po čtyřech letech jsem u Feldy nechal akorát umýt motor, jinak nic a prošla naprosto bez problémů. Záleží na tom, kolik máš najeto a od toho se odvíjejí věci, na které je třeba si dát pozor. Třeba brzdová kapalina je už po čtyřech letech v háji. Nejlepší je tam zajet a když tě vyhodějí, už víš za co a necháš to opravit nebo seřídit a napodruhý už jedeš načisto.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 12.11.01  00:00

« Ojeti pneu podle stavu tlumicu

Zajimava zkusenost - zavislost opotrebeni dezenu na stavu tlumicu.
    Felda 1,9D combi. Menil jsem vsechny tlumice. Poprve. Na tech vylochtanych tlumicich jsem jeste najel 6000 km na zcela novych pneu [Nokian]. HEKA test potvrdil, ze zadni tlumice jsou jiz vadne a predni doporucil na vymenu. Dnes jsem menil pneu na zimni a meril jsem vzorek tech letnich. A zjistil jsem, ze nejvice se sjizdela zadni prava guma (5,8 mm), predni mely 6,8 a 6,5 mm. Mereno posuvnym meritkem nekolikrat. Takze uz verim nazoru, ze kdyz se meni PNEU, ma se menit i tlumice..... :)
  • « 00 Reagovat !

foto

07.11.01  14:55

« Re: Uprava

Nezkoušej natáčet sériovou vačku,nevím co to provádí,ale u tuningovejch to funguje obstojně.Mám úpravu u Motor Excelu a jsem nadšenej,nic netrhá,motor táhne v celým pásmu otáček a volnoběh cca.850 ot/min
  • 00 Reagovat !

foto

07.11.01  14:13

« STK po 4 letech

Ahoj všem, měli jste někdo s Feldou problémy při STK ve 4. roce? Co všechno bych si měl do auta dát a co z něj naopak odstranit?
  • « 00 Reagovat !

foto

06.11.01  16:33

Pokud se týká kola, nevím, ale zjistím. Osobně si myslím, že to bude trik - prostě ostrá vačka bude mít své vlastní kolo, které se nemusí ničím lišit - viz popis na www.motordesign.cz - vlastní pootočení by němělo smysl, bez jiného tvaru vaček. Jinak 100 koní nevidím jako problém. Pokud je dobře sladěná vačka s kolem a řídící jednotkou, musí to fungovat. Michl v Kuřimi dělal 1,3 Favorita s ostrou vačkou na 80 koní a byl to cvrkot - 180km/hod a šel furt za plynem. Co se týká zadního stabilizátoru, ještě jsem se na něj nekoukal. Nicméně měl jsem dřív R5 tku - stejná zadní náprava jako Felda a taky to žádný stabilizátor nemělo. R5 dokonce neměla ani pružiny, jen tlumiče. Torzně pružila právě spojovací tyč. PTD
  • « 00 Reagovat !

foto

06.11.01  15:14

To natoceni vacky je zajimavy,dokonce to funguje,taky jsem chtel neco podobnyho udelat,ale kdyz jsem slysel zkusenosti,nechal jsem to plavat.Ve vyssich otackach to je hezky,ale v nejcasteji pouzivanym pasmu je to bida a volnobeh traga.Nechci volnobeh 1500.Ma s tim nekdo konkretni zkusenost?
  • « 00 Reagovat !

foto

06.11.01  09:56

Nemyslel jsem 100 koní na 1.6,ale že tou úpravou co popisuješ asi 100k nedosáhneš.Ptám se znova co myslíš tím rozvodovým kolem?Jiný natočení vačky oproti klice?
  • « 00 Reagovat !

foto

05.11.01  18:40

PTD- zadni maji vsechny Felicie, bez nej by to bylo docela zajimavy... :-))) Predni stabilizator maji jen nektery Feldy, viz drive!
  • « 00 Reagovat !

foto

05.11.01  17:41

No sto koní není na 1,6 tak moc. Japonci Ti 1,6 pod sto koní ani neudělají. Dělají se i úpravy 1,6tky na 185 koní, ale to je již dost brutální a nevleze se to do emisí. PTD
  • « 00 Reagovat !

foto

05.11.01  17:39

« Re: Zadní stabilizátor

Tak to si nejsem jistej. Někde v originálním prospektu se o tom v jedné kolonce něco poznamenává, ale je to údajně tisková chyba. Musím si lehnout pod auto a zkusím ho tam najít. Někde jsem četl , že by tam měl být.....kdybych tak věděl kde. Dovedu si představit jak by ,ěl vypadat a kde by měl být, ale tam na první oko není. PTD
  • « 00 Reagovat !

foto

04.11.01  13:55

« Re: Zadní stabilizátor

Zadni stabilizator maji vsechny Feldy!
  • 00 Reagovat !

foto

04.11.01  13:40

« Zadní stabilizátor

Ten zadní příčný stabilizátor je tyčka kruhového průřezu na koncích zahnutá a přišroubovaná na každé straně jedním šroubem přes speciální podložky zespoda v rozích ramen na nápravu. Pokud tam není tak ho tam nemáš. V rozích ze kterých vycházejí ramena by měly být alespoň otvory (cca 12-14 mm). Ten zadní stabilizátor se dá domontovat velice jednoduše. Jestli se nemýlým, tak by to mělo jít bez problémů domontovat i na Favorita.
  • « 00 Reagovat !

foto

02.11.01  10:44

« Re: TLUMICE

to vlami:Přesuň se do rubriky Felicia tuning nebo to tam chcípne,ale stručně.Nejlepší je asi Hp sporting.Levnější a měkčí varianta jsou jenom tlumiče a sériový péra.Dražší tvrdší a asi i lepší je Special set (i pružiny).Nabízí je i škodovka v oficiálním příslušenství.
  • « 00 Reagovat !

foto

02.11.01  10:31

to PTD:Co myslíš tím rozvodovým kolem ? Přesuň se do rubriky Felicia tuning nebo to tam chcípne.Tam taky popisuju svoji úpravu u Motorexcelu.100 koní bez úpravy hlavy-no nevím.
  • « 00 Reagovat !

foto

01.11.01  17:49

« Uprava

Zatím ne, uvažuji s kolegou o úpravě vačka, rozvodové kolo, sací filtr, poslední díl výfuku, přeprogramování Ř.J. - uvidím jak to půjde. mělo by to podle stavu motoru klapnout na 100PS rovných. U Motordesignu. Je zajímavé, že tento motor má 98% maxima výkonu již při 3.750 ot/min PTD
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 01.11.01  16:12

« TLUMICE

Budu menit predni tlumice, povezte mi neco vice o sportovnich tlumicich. Jaky je v nich rozdil? Jsou tvrdsi? Mam COMBI 1,9D. Chtelo by to nejake "lepsi" tlumice...
  • « 00 Reagovat !

foto

01.11.01  14:36

« Re: Stabilizátory

Ty originál sportovní tlumiče jsou stejně Hp sporting.Máš úpravu u 1.6 na motoru ?
  • « 00 Reagovat !

foto

01.11.01  13:57

« Re: Stabilizátory

Jak píšeš, nicméně při zběžném pohledu ze zadu jsem na své 1,6 GLX zadní stabilizátor neviděl. Kouknu blíže na to oko. Teď mám své auto v servisu a jezdím 1,3LX 50kW TRUMF a přestože má najetou třetinu km co moje, je to rozdíl. Jednak to nesedí, kolíbe se, tahám se s volantem, sedadla jsou tvrdší i když jsme si myslel že mají jiné potahy pouze, evidentně tomu tak není, motor má "nezdravější" zvuk, je to hlučnější -OHV, jinak ok. Maximálka je větší, díky nastavení počítače - omezovače. Akcelerace je horší, není s čím srovnat, takže přiměřeně. Závěrem, 1,3 50kW LX oproti 1,6GLX (vše Combi) je rozdíl především v držení na silnici a stabilitě. Prostě přední a zadní stabilizátor ve spojení s 14" Al kolama a Conti sporty 175/60/14 skutečně má něco do sebe. Do toho ještě original Škoda sportovní tlumiče a i s Feldou se dá jezdit jak s autem. PTD
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…