FELICIA = TOTAL SHIT
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Felicia
-
« Re: Felicie
Ehm, co mas proti Hode Prelude? Uznavam, ze vetsina z nich je bourana na cumak, ale to je holt pilotem... Bourana na cumak je teda i ta moje, ale to udelal puvodni majitel, ja nic, ja muzikant :))) Ale mam za to, ze to v celnim narazu jiste nejakou odolnost ma, ten cumak je zatracene dlouhej a deformacni zona pravdepodobne lepsi, nez jakou ma Felda z boku. -
« Re: STK po 4 letech
Na STK po čtyřech letech jsem u Feldy nechal akorát umýt motor, jinak nic a prošla naprosto bez problémů. Záleží na tom, kolik máš najeto a od toho se odvíjejí věci, na které je třeba si dát pozor. Třeba brzdová kapalina je už po čtyřech letech v háji. Nejlepší je tam zajet a když tě vyhodějí, už víš za co a necháš to opravit nebo seřídit a napodruhý už jedeš načisto. -
"-- skrytý --" 12.11.01 00:00
« Ojeti pneu podle stavu tlumicu
Zajimava zkusenost - zavislost opotrebeni dezenu na stavu tlumicu.
Felda 1,9D combi. Menil jsem vsechny tlumice. Poprve. Na tech vylochtanych tlumicich jsem jeste najel 6000 km na zcela novych pneu [Nokian]. HEKA test potvrdil, ze zadni tlumice jsou jiz vadne a predni doporucil na vymenu. Dnes jsem menil pneu na zimni a meril jsem vzorek tech letnich. A zjistil jsem, ze nejvice se sjizdela zadni prava guma (5,8 mm), predni mely 6,8 a 6,5 mm. Mereno posuvnym meritkem nekolikrat. Takze uz verim nazoru, ze kdyz se meni PNEU, ma se menit i tlumice..... :) -
« Re: Uprava
Pokud se týká kola, nevím, ale zjistím. Osobně si myslím, že to bude trik - prostě ostrá vačka bude mít své vlastní kolo, které se nemusí ničím lišit - viz popis na www.motordesign.cz - vlastní pootočení by němělo smysl, bez jiného tvaru vaček. Jinak 100 koní nevidím jako problém. Pokud je dobře sladěná vačka s kolem a řídící jednotkou, musí to fungovat. Michl v Kuřimi dělal 1,3 Favorita s ostrou vačkou na 80 koní a byl to cvrkot - 180km/hod a šel furt za plynem. Co se týká zadního stabilizátoru, ještě jsem se na něj nekoukal. Nicméně měl jsem dřív R5 tku - stejná zadní náprava jako Felda a taky to žádný stabilizátor nemělo. R5 dokonce neměla ani pružiny, jen tlumiče. Torzně pružila právě spojovací tyč. PTD -
« Re: Uprava
To natoceni vacky je zajimavy,dokonce to funguje,taky jsem chtel neco podobnyho udelat,ale kdyz jsem slysel zkusenosti,nechal jsem to plavat.Ve vyssich otackach to je hezky,ale v nejcasteji pouzivanym pasmu je to bida a volnobeh traga.Nechci volnobeh 1500.Ma s tim nekdo konkretni zkusenost? -
« Re: Zadní stabilizátor
Tak to si nejsem jistej. Někde v originálním prospektu se o tom v jedné kolonce něco poznamenává, ale je to údajně tisková chyba. Musím si lehnout pod auto a zkusím ho tam najít. Někde jsem četl , že by tam měl být.....kdybych tak věděl kde. Dovedu si představit jak by ,ěl vypadat a kde by měl být, ale tam na první oko není. PTD -
« Zadní stabilizátor
Ten zadní příčný stabilizátor je tyčka kruhového průřezu na koncích zahnutá a přišroubovaná na každé straně jedním šroubem přes speciální podložky zespoda v rozích ramen na nápravu. Pokud tam není tak ho tam nemáš. V rozích ze kterých vycházejí ramena by měly být alespoň otvory (cca 12-14 mm). Ten zadní stabilizátor se dá domontovat velice jednoduše. Jestli se nemýlým, tak by to mělo jít bez problémů domontovat i na Favorita. -
« Re: TLUMICE
to vlami:Přesuň se do rubriky Felicia tuning nebo to tam chcípne,ale stručně.Nejlepší je asi Hp sporting.Levnější a měkčí varianta jsou jenom tlumiče a sériový péra.Dražší tvrdší a asi i lepší je Special set (i pružiny).Nabízí je i škodovka v oficiálním příslušenství. -
« Uprava
Zatím ne, uvažuji s kolegou o úpravě vačka, rozvodové kolo, sací filtr, poslední díl výfuku, přeprogramování Ř.J. - uvidím jak to půjde. mělo by to podle stavu motoru klapnout na 100PS rovných. U Motordesignu. Je zajímavé, že tento motor má 98% maxima výkonu již při 3.750 ot/min PTD -
« Re: Stabilizátory
Jak píšeš, nicméně při zběžném pohledu ze zadu jsem na své 1,6 GLX zadní stabilizátor neviděl. Kouknu blíže na to oko. Teď mám své auto v servisu a jezdím 1,3LX 50kW TRUMF a přestože má najetou třetinu km co moje, je to rozdíl. Jednak to nesedí, kolíbe se, tahám se s volantem, sedadla jsou tvrdší i když jsme si myslel že mají jiné potahy pouze, evidentně tomu tak není, motor má "nezdravější" zvuk, je to hlučnější -OHV, jinak ok. Maximálka je větší, díky nastavení počítače - omezovače. Akcelerace je horší, není s čím srovnat, takže přiměřeně. Závěrem, 1,3 50kW LX oproti 1,6GLX (vše Combi) je rozdíl především v držení na silnici a stabilitě. Prostě přední a zadní stabilizátor ve spojení s 14" Al kolama a Conti sporty 175/60/14 skutečně má něco do sebe. Do toho ještě original Škoda sportovní tlumiče a i s Feldou se dá jezdit jak s autem. PTD