FELICIA = TOTAL SHIT
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Felicia
-
« Re: No comment..., pro natvrdlého kundina
Cti, prosim te, poradne. Ja tvrdim ze Felicie je dobre auto. To ze 1,6 motory jsou sroty znamena, ze v VW se jich nemuzou zbavit a tudiz je cpou do Skodovek, ale to neznamena, ze tim padem je spatne cele auto. Pokud nekdo bude chtit Felicii bez chyb, bude se muset podivat po jinem motoru, ne po jinem aute.
Ted me jeste vysvetli, kdy si vzal to, ze jsem napsal, ze 1,3 mohli byt na vyssi urovni ? Napsal jsem ze "..skodovacke motory, mohli byt na vyssi urovni nez je stavajici 1,3...", cimz je mysleno, ze kdyby Skodovka dale vyvijela, tak dnes by ty motory(1,3 a 1,6-ktery se bohuzel neprodavaj) mohli byt na mnohem vyssi urovni, nez je to u stavajiciho motoru 1,3. Cim neni receno ze 1,3 je spatna ! -
« to:Johny_R
Slysela jsem od autorizovaneho prodejce aut, ze zatimco u ostatnich znacek se pocitaji skutecne prodana auta, do souctu skodovek jsou zapocitana i auta, ktera stoji ve sklade prodejcu a doposud prodana nebyla!!! To pak nevypovida objektivne ani o kvalite skodovek ani o koupeschopnosti lidi. O skutecne poptavce ani nemluve. -
« Re: No comment..., pro vsechny
Tahle diskuse nevede nikam. Neexistuje idealni auto, proto si kazdy koupi to, naco ma a co mu vyhovuje. Kazdy ma jine potreby, proto ma kazdy na auto jiny pohled. Tedy je zbytecne nekoho presvedcovat. Kdyby se podarilo nektere automobilce vyrobit idealni auto, ktere by vyhovovalo vsem a vsichni by si ho i mohli koupit, tak nejen by vsechny ostatni automobilky zanikli, ale i vsichni by sme jezdili ve stejnych vozech. Desna predstava. Mimochodem i spalovaci motor jako takej je zastaralej * - vzdyt se vyrabi pres 100 let. -
« Re: No comment..., pro natvrdlého JOHNY R
Přece se tady nebavíme PROČ jsou špatné(díky koncernu VW,jak vysvětluješ),ale o tom ,že JSOU špatné.Což sám potvrzuješ slovy: mohly být na mnohem vyšší úrovni...,1,6 jsou šroty...atd.).Což věta,že 1,3 mohly být na MNOHEM vyšší úrovni neznamená,že ten motor je zastaralý,nic moc...?
-
« Snad nezávislý názor
Felicii, ani Favorita nemám, ale strávil jsem spoustu času ježděním ať už v jednom, či druhém (služebně, soukr. jsem jezdil v Civic 1.5 z roku 89 a teď mám Astru z 92 -1.6i). Musím konstatovat, že i stará Felicie je oproti Favoritu zlepšení (alespoň co se týká subjektivních pocitů - tedy komfortu jízdy). Tím to ale asi hasne. Když jsem loni strávil 7 dní na dovolené ve Felicii, po příjezdu domů jsem si hned musel spravit chuť v Civic(u). Je tam opravdu obrovskej rozdíl mezi zpracováním (Felicie je plechařina), jízdními vlastnostmi (nesedí a moc se naklání), výkonem (těžko se gumuje (;-)) a celkovým pocitem z jídy mezi Felicií 2 roky starou a Hondou Civic 10 let starou. Lépe to samozřejmě vyznívá pro Hondu. Nicméně je fakt, že jsem místo Astry Felicii málem koupil a to díky užitné hodnotě (Civic jsem neprodal, ale naboural). Za poměrně slušný peníz můžete totiž kopit poměrně nové auto, které by mělo ještě chvilku vydržet a opravy na něm jsou navíc z těch levnějších. Tak to je můj názor. Ale stejně jsou nejlepší motorky. -
« Re: felicia=favorit - Crowbar
Vis ty vubec o cem pises ?
Jel si nekdy ve Favoritu, nebo ve Felicii? Nejdriv bys to mel zkusit, nez o tom zacnes psat.
A jestli se Skodovce plnej sklady, mozna to bude tim, ze se ekonomika naseho statu silne propada, tudiz lide, jestli sis vsiml, si nova auta zas tak moc nekupuji. Toto neni problem jenom Skodovky, ale da se rici 90% prodejcu u nas. Mimochodem je zajimave, ze se prodej v zahranici Skodovce zvysil, tudiz v celkovem hodnoceni Skodovka propad prodeje nema. -
« Re: No comment..., pro I.S.kundina
Ty si stale asi nic nepochopil, tudiz ti to rozepisu trochu vic podrobeneji:"... jsem chtel rict to, ze kdyby se skodovce nebranilo ve vyvoji, mohly byt skodovacky motory na mnohem vyssi urovni, nez jak tomu zustalo u motoru 1,3 ...". V teto vete nevidim nikde kritiku 1,3 motoru. Je tam receno, ze kdyby VW skodovce nezakazal vlastni vyvoj a prodej jiz hotoveho agregatu 1,6, mohli se lidi dockat jineho motoru, nez je 1,3 na kterym se ti nelibi ze je 3 ulozeny a podoba se motoru z Favorita. Ze jsem rekl, ze montovanej 1,6 motor je srot, za tim si stojim, jenze tohle nejde na hlavu Skodovky ale panum z VW !
Jinak dekuji za nazory panu Walkera a Diamanta, se kterymi plne souhlasim. -
« Re: No comment..., pro JOHNY R
JOHNY R pise:
"... jsem chtel rict to, ze kdyby se skodovce nebranilo ve vyvoji, mohly byt
skodovacky motory na mnohem vyssi urovni, nez jak tomu zustalo u motoru 1,3 ..."
Kdyby,kdyby,kdyby... Vzdyt ty sam potvrzujes slova o tom ,ze Felicia je *.O motorech 1,6 jsi rekl ,ze jsou to sroty,o 1,3 viz vyse.O co ti vlastne jde?Jestli se zastavas Felicie,nepouzivej argumenty proti ni.
P.S. A opravdu me nemusis brat vazne.Ivan Sergejevic Kundin. -
Diamant 09.03.99 22:57
« Pre vsetkych "odbornikov" ...
Fakt neviem, co Vam vsetkym vadi na 3x ulozenej klukovke. Podla mna fakt nie
je podstatne, ako je to urobene, ale ako to sluzi. Staci sa pozriet, ze v
priemernej AUTOSKOLE nabeha Favorit (mimochodom s 3x ulozenou klukovkou)
bez generalky cez 230 tis. km. Je to az take zle? A vobec nemozno motor 1,3
zrovnavat s motorom z 1000ky. Johny_R, plne s tebou suhlasim, ze 1,3 je porovnatelna s ostatnymi 1,3kami. Chcelo by to trochu lepsie odhlucnenie. Hlavny problem je v tom, ze ked ide nejaky "odbornik" vo Felke 1,3 a predbehne ho niekto iny, tak Felka je *. Vsetkym odporucam si NA VLASTNE OCI porovnat Favorit a Feliciu. A potom nieco kritizujte. Walker, aj my mame Feliciu 95 a 98. Fakt sa tam velmi vela zmenilo k lepsiemu. Lenze o niecom takom ludia kritizujuci v tejto rubrike ani nepoculi a stale si myslia, ze od roku 1988 sa vobec nic (okrem prednej masky) nezmenilo. Ku 1,3 je mozne dokupit ABS (mam), EDS, predny a bocne airbagy, napinace pasov, klimu, palubny pocitac, el.okna, a aj posilovac riadenia (a co ja viem co este). Tak o com je rec? Asi vam vadi to, ze kto na to nema, tak si za to nepriplati (a nikto vam to nenanuti v zakladnej vybave za vela penazi). A co sa miesta tyka, tak Felka je na tom naozaj lepsie ako napr. Golf IV (pre neznalych Golf je o triedu vyssie). Na miesto sa v Golfe stazuje skoro kazdy, koho som vazdu viezol.
FIAT - kapitola sama o sebe. Fiataci predsa pri uvedeni Punta vyhlasili, ze s cenou auta pojdu na minimum a na sluzbach a dieloch si to dozenu. Logicke, nie? (tusim aj Daewoo podobne). Ved ked sa zakaznik uz "ulovi", tak bude platit. -
« Re: To Johny_R(pre residents)
Nieco k tvojmu clanku. Neviem ci je chyba v tvojomm preklade alebo v originaly, ale je mi nejasnych par veci. Napr. pokial viem Felicia bola uvedena v roku 1994, presnejsie v jeseni, ty uvadzas rok 88( vtedy prisiel Favorit). Ak niekto tvrdi, ze v porovnani s prvym Favoritom je pod plechmi to iste, tak bud nevie ako vyzeral prvy Favorit alebo nevie ako vyzera Felicia. Rad by somm vsetkych, ktori argumentuju tym, ze Felicia je iba prezleceny Favorit upozornil, ze uz aj terajsia Felicia sa dost vylesila oproti prvym Feliciam(napr. prve Felicia mali casti podvoku prevzate z Favorita, nove uz maju napr. brzdy z Golfa III, zosilnene napravnice, bol inovovany motor 1.3(viacbodove vstrekovanie), zlepsovala sa standartna vybava, atd.) To by som mohol kludne povedat(uz som to raz spominal), ze aj Golf IV, je iba Golf I s novymi plechmi. To s tym naklananim a citlivostou motora na nerovnosti som celkom dobre neochopil. Primitivna argumentacia je, ze motoru 54 k chyba zrychlenie a tah. To by som mohol povedat o hociktorom modele s najslabsim motorom (napr. aj Merceder C s 2 litr. motorom ma slaby tah). Neviem odkial dostali tu spotrebu. 1.3 40 kW jazdi normalne za 6-7 litrov). K priestoru vo Felicii nemoze nikto poveda ani slovo, vo svojej triede je na vrchole( ak ju nezaradite o triedu vyssie, vo Felicii je vnutorny priestor prakticky na urovni Oktavie.).
K tej brzdnej drahe tazko nieco povedat, zislo by sa to overit a porovnat aka je pri konkurencii. K bezpecnostnej vybave, skus spocitat kolko modelov v tejto triede moze byt vybavenych bocnymi airbagmi.Pokial viem ABS je v ponuke pre vsetky modely, okrem specialnych akcii. Ale inak konecne nejaky pokus o vecnu argumentaciu, ale netreba verit vsetkemu co sa popise najma v odbornej tlaci.Inak sorry za dlzku. -
« Re: To Johny_R(pre Harousa)
Clovece, zacinas pouzivat argumenty residentsa(podla neho ak motor nie je 16 ventil, tak je *), tvrdis, ze ak motor ma 3-krat ulozeny kluk. hriadel, tak je *. No co uz s tebou ?? Podla mna ani nemas poriadne predstavu o motoroch a niekde si to pocul, tak teraz tym argumentujes. Inak ktej 1.6. Pozrel som sa do ponuky ostatnych koncernovych znaciek a predstav si, je este v ponuke pre Ibizu, Cordobu a Polo. Ale tebou spominany 1.6 16V 74 kW som nenasiel nikde. Taky motor totiz VW nevyraba, to co mas na mysli ma iba 2 ventily na valec. (Uz z toho vidno aky mas prehlad) -
"-- skrytý --" 09.03.99 18:51
« total *, ale ...
Měl sem 1.6 Filcku, dnes s ní jezdí kolega. Bohudík. Už bych to nechtěl, protože když jsem si do toho sedl po půl roce, připadalo mi to, jako když sedím na pařeze v lese.
Do firmy to je good, ať se zaměstnanci pěkně zmítají,provoz a opravy jsou "poměrně" levný, ale co je nejdůležitější: opraví to každej JOUDA,nečekáš na díly a většinou je to hotový do 2 dnů i s objednáním se v servisu ...
Nikomu to nedoporučuju jako auto pro rodinu, ale do firmy ??? Samozřejmě v tom nesmíte jezdit vy. -
« Demagogická diskuze
Tohle je fakt diskuze plná polopravd a lží.
Pro mě je Felda poslední český auto, ruskou Samaru mi nepřipomíná ani náhodou a rozdíl
vůči Favoritu v kvalitě, komfortu i jízdních
vlastnostech musí uznat každej, kdo se v těhle
autech skutečně svezl.
Zajímavý, že si v tom germánskym plátku vybrali
na přetřes nejslabší motor 1.3 40kW (ekv. 54 HP)
a ne třeba "výběhovou" 1.6 furt dodávanou přímo z Vlčíhohradu, jo kritika do vlastních řad tolik nesedí.
Ceny: Japonský auta teda rozhodně nepatřej u nás
k levnýmu artiklu - to ses fakt uťal. Jezdím občas s Civikem VTEC a vím co každá blbost stojí.
Podívej se na ceník. A kromě toho v Evropě maj
Japonci svý fabriky, takže žádnej dalekej dovoz. Ke korejcům se nechci vyjadřovat - mám z těhle aut strach.
Ještě jednou se ptám, proč je tak velkej cenovej
rozdíl takovýho Punťi a nás a na západě, na čí
bedra jdou ty desetitisícový rozdíly. Že by naši
prodejci byli tak produktivní?
světelný znaky a reklamy do Rakouska,Německa a Itálie k prodejcum a všude si felície moc chválili
,před oktávkama doslova lehaly.je zajímavy,že tam
jdou na dračku a tady jak píšete ne.Protože felda
je auto udělaný pro obyčejnýho českýho člověka
nemuže bejt nejlepší.Nazdar.